roland vs yamaha

πω...αυτό με το servce και την εγγύηση δεν το ήξερα.

Καλα που μου το είπατε γιατί έτοιμος ήμουν να το ανοίξω.

Έχω κι άλλη ερώτηση

Τι είναι τα XG sounds?

Διάβασα στο manual του οργάνου αλλά δεν βγαίνει άκρη με τα manual του Νάκα.

Γενικά τι διαφορά έχουν απο τους άλλους ήχους??Είναι καλύτεροι ή όχι?
GM και XG.

Υπήρξε κάποτε η ανάγκη να δημιουργηθεί μια κοινη βιβλιοθηκη ηχων για να παιζουν τα midi αρχεια. Tα midi αρχεία περιέχουν τα πάντα εκτός απο ήχους (samples). Δηλαδη νότες, ρυθμο, και άλλα τεχνικα στοιχεια που θα μάθεις στην πορεία. Επείδη όμως ένα midi αρχειο είναι στην ουσία ένα μουσικο κομμάτι χωρις ηχογραφημένο ήχο. Πώς βγαίνει ο ήχος? Απλό... τους ήχους τους έχει ήδη το αρμονιο-συνθ. Και πώς ξερω οτι θα παίξει τον σωστό ήχο ωστε να ακουστεί σωστα το κομματι-midi αρχειο?

Σε αυτο ήρθε να δώσει απάντηση το GM (GENERAL MIDI) που εξασφαλίζει οτι ο πχ. 1-10 ηχοι είναι πιανο ,οι 10-20 είναι συνθ , 20-30 μπασο. Ετσι λοιπόν ειναι στανταρτν οι ηχοι σε όλα τα συνθ ωστε να παίζουν και να ακουγονται σωστα τα αρχεία midi.

To XG είναι η GM εκδοχή της Yamaha. Προκειται δηλαδή για παρόμοια πράγματα.

Αν είναι καλύτεροι? Χμ.... Σχετικο ... Εξαρταται απο το αρμονιο-συνθ, συνήθως είναι χειρότεροι γατι δίνεται μεγάλύτερο βάρος σε άλλους ήχους. Ο σκοπος το XG και GM είναι να ακουλουθάει το στανταρ , ώστε να μην παίζει άλλος αντι για άλλον ήχον. Αλλά γενικως το XG και GM έχει εγκαταλειφθει ακριβως γιατι δεν έχει τόση ζήτηση παρόλο αυτα έχει παραμέινε γιατι πολλοι αντι να μελετάνε παρτιρούρα προτιμάνε να μελατάνε midi αρχεια.

Υπαρχουν οστόσω XG και GM ήχοι που μπορούν να σου φανόυν πολύ χρήσιμοι , εξαρταται προφανώς καθαρα απο τις απαιτήσεις του μουσικού κομματιου που δουλεύεις. Να θυμάσαι και οτι ενας ηχος που ακουγεται αδιαφορος μόνος του μπορει να ταιριάξει απόλυτα στο μουσικό σου κομμάτι. Ασε που υπάρχουν πολύ τρόποι να βελτιώσεις την ποιοτητα του ήχου.

συνέχεια το ίδιο πράμα λέω

χίλια ευχαριστώ!

Μα τι άλλο να πω, με τόσα που ξέρετε.

Χίλια ευχαριστώ λοιπόν και στην πορεία θα βάλω στο ίδιο topic , άλλες μου απορίες σχετικά με το όργανο

συνέχεια το ίδιο πράμα λέωχίλια ευχαριστώ!

Μα τι άλλο να πω' date=' με τόσα που ξέρετε.

Χίλια ευχαριστώ λοιπόν και στην πορεία θα βάλω στο ίδιο topic , άλλες μου απορίες σχετικά με το όργανο[/quote']

Πάντα χαρά μου να βοηθάω , και εγώ υπηρξα κάποτε αρχάριος και ξερω το ζόρι. Εννοείται οτι ακόμα μαθαινω και διψάω να μάθω ακόμα περισσότερα.

Σε περίπτωση που θες το email μου για οποιαδήποτε διευκρίνηση

είναι

[email protected]

-------------------------

www.ctgmusic.com/kilon

Δύο σημεία που χρίζουν διόρθωσης...

1) Το XG φτιάχτηκε όντως από τη Yamaha αλλά αρκετά αργότερα και με τη φιλοδοξία να αντικαταστήσει το GM. Αυτό δεν έγινε ποτέ και πλέον το πρωτόκολλο XG χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τα όργανα της Yamaha.

2) Το GM δεν είναι αυτό που βρίσκεται στην πρώτη θέση ενδιαφέροντος πλέον αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει εγκαταλειφθεί. Σχεδόν όλα τα keyboards και workstations με τα οποία έχω παίξει, ήταν GM-compatible και είχαν την κλασική GM sound bank με τους 128 ήχους. Μέχρι και το Korg TR που πήρα πριν λίγο καιρό την έχει!

Αυτά και sorry που μπήκα λίγο σφήνα! :oops:

Δύο σημεία που χρίζουν διόρθωσης...
1) Το XG φτιάχτηκε όντως από τη Yamaha αλλά αρκετά αργότερα και με τη φιλοδοξία να αντικαταστήσει το GM. Αυτό δεν έγινε ποτέ και πλέον το πρωτόκολλο XG χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τα όργανα της Yamaha.

2) Το GM δεν είναι αυτό που βρίσκεται στην πρώτη θέση ενδιαφέροντος πλέον αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει εγκαταλειφθεί. Σχεδόν όλα τα keyboards και workstations με τα οποία έχω παίξει' date=' ήταν GM-compatible και είχαν την κλασική GM sound bank με τους 128 ήχους. Μέχρι και το Korg TR που πήρα πριν λίγο καιρό την έχει!

Αυτά και sorry που μπήκα λίγο σφήνα! :oops:[/quote']

Καλα κάνεις και λες την αποψή σου

1) Συμφωνώ

2) Έχει εγκαταλειφθεί η ανάπτυξη της τεχνολογίας GM και XG, μιας και δεν υπάρχει πια ζήτηση. Αυτο δεν το λέω μονο εχώ αλλά και ένα σχετικο αφιέρωμα που έχει κάνει το COMPUTER MUSIC MAGAZINE τα ίδια λέει. Απλως φυσικα και συνεχίζει να υπάρχει καθαρά για την αναπαραγωγη των midi αρχείων.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back