• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Roland Juno-G vs Korg TR: Ποιο έχει καλύτερους ήχους;

pliktras

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ποιο απο τα δυο πλήκτρα έχει καλύτερους ήχους και ειδικά ακουστικούς?

το

Roland Juno-g

ή το

Korg tr ???

Με ενδιαφέρουν μόνο οι ακουστικοί ήχοι.

Γενικά αν μπορεί κάποιος ας μου πει τι καλύτερο και τι χυρότερο έχει το ένα απο το άλλο

Πρέπει να σου απαντήσει κάποιος που έχει εμπειρία κι απ'τα δύο.

Εγώ πάντως έχω το Juno-G και δεν μπορώ να πω πως τρελλάθηκα κιόλας απ'τους ακουστικούς ήχους , εκτός από το πιάνο που μου άρεσε ιδιαίτερα.

Βέβαια με επηρεάζει και το γεγονός πως έχω και το MotifES το οποίο είναι κορυφαίο στους ακουστικούς ήχους , κυρίως κιθάρες και μπάσσα .

Μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς και το Yamaha MO6 ;

Μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς και το Yamaha MO6 ;
Το έχεις ακούσει και σου άρεσαν οι ακουστικοί του ήχοι,

ή το υποθέτεις επειδή έχεις το Motif ; :?:

edit ..

Μεταξύ Motif και Kontakt ποιο προτιμάς; :?

Το ΜΟ6 είναι στην ουσία ένα "περικεκωμένο" MotifES .

Έχουν ακριβώς την ίδια μηχανή σύνθεσης , την ίδια SampleROM , τα ίδια εφφέ κλπ, νομίζω και τα ίδια presets.

Απλά το ΜΟ6 ΔΕΝ έχει το πολύ καλό κλαβιέ του μεγάλου του αδελφού , το sequencer , τη δυνατότητα να "φορέσει" sample RAM και κάποιες άλλες ήσσονος σημασίας δυνατότητες (όπως τα PLG expansions).

Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ MotifES και KONTAKT νομίζω πως είναι αυτονόητο πως είναι άτοπη. Όπως μας λέγανε και στο σχολείο , δε συγκρίνουμε μήλα με ντομάτες.

Το ΜΟ6 είναι στην ουσία ένα "περικεκωμένο" MotifES .Έχουν ακριβώς την ίδια μηχανή σύνθεσης ' date=' την ίδια SampleROM , τα ίδια εφφέ κλπ, νομίζω και τα ίδια presets.

Απλά το ΜΟ6 ΔΕΝ έχει το πολύ καλό κλαβιέ του μεγάλου του αδελφού , το sequencer , τη δυνατότητα να "φορέσει" sample RAM και κάποιες άλλες ήσσονος σημασίας δυνατότητες (όπως τα PLG expansions).

[/quote']

Οκ κατάλαβα. :)

Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ MotifES και KONTAKT νομίζω πως είναι αυτονόητο πως είναι άτοπη. Όπως μας λέγανε και στο σχολείο ' date=' δε συγκρίνουμε μήλα με ντομάτες.[/quote']

Αυτό να μου το έλεγες αν σου ζητούσα να συγκρίνεις

το Yamaha
yamaha.jpg
με το
images
Κοντακτ.

Από την στιγμή που μιλάμε για ήχους … τα πράγματα είναι συγκρίσιμα.

Όχι φίλε μου , επιμένω .

Δεν μπορείς να συγκρίνεις εικονικό όργανο με βιβλιοθήκη ήχων πολλών GB με φυσικό synth που έχει 175 MB ROM.

Nομίζω είναι αυτονόητο.

Όχι φίλε μου ' date=' επιμένω .Δεν μπορείς να συγκρίνεις εικονικό όργανο με βιβλιοθήκη ήχων πολλών GB με φυσικό synth που έχει 175 MB ROM.

Nομίζω είναι αυτονόητο.[/quote']

Τι σημαίνει εικονικό όργανο και τι σημαίνει φυσικό συνθ; 8O

Και το κοντακτ και το γιαμαχα κάνουν ψηφιακή αναπαραγωγή δειγμάτων.

Απλά το ένα έχει δικό του επεξεργαστή και dedicated controls. το αλλο χρησιμοποιεί τον επεξργαστη και το interface του pc. Ο προγραμματισμός κανει τη διαφορά. Υπάρχουν "φυσικά συνθ" με 32ΜΒ ROM που εχουν καλύτερο ήχο από libraries 5 GB

Ελάτε ρε παιδιά , θα παίξουμε με τις λέξεις ;

Εικονικό όργανο είναι το ελληνιστί λεγόμενο VST , αυτό που "υπάρχει" μόνο μέσα σε έναν υπολογιστή , άρα μπορεί και κουβαλάει τεράστιες βιβλιοθήκες ήχων στο σκληρό δίσκο του Η/Υ.

Φυσικό synth είναι το πραγματικό πληκτροφόρο , αυτό που το πιάνουμε με τα χεράκια μας και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να έχουν τόσο μεγάλες Sample RΟMs , το μεγαλύτερο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή (αν δε με απατά η μνήμη μου) είναι το MotifXS με 355 ΜΒ ROM.

Δε θυμάμαι να πω την αλήθεια με το OASYS τι παίζει.

Είναι δύο διαφορετικές κατηγορίες οργάνων . Τι να κάνουμε δηλαδή , να αρχίσουμε να αναλύουμε αν υπάρχουν ψύλλοι στ'άχυρα ; ¶σε δηλαδή που είμαστε και τόση ώρα off-topic.

Τέλος πάντων συνιστώ στο φίλο που ξεκίνησε το θέμα να κάνει μια βόλτα στα πιο κοντινά μαγαζιά , να ακούσει μόνος του ποιό τον ικανοποιεί περισσότερο (νομίζω πως για το Kontakt δεν ενδιαφέρεται).

Επειδή θα πάρω με 76 πλήκτρα θα πάρω ή tr ή juno-g οπώτε θέλω την βοήθειά σας
Επειδή το μόνο που βγαίνει σε 76άρι είναι το TR, αν θες οπωσδήποτε 76 πλήκτρα θα πάρεις το TR. Αν δεν σε πειράζει να πάρεις κάποιο όργανο με 61 πλήκτρα, θα σου πρότεινα κι εγώ να πας για Yamaha MO6 αλλά αφού πρώτα πας και τα ακούσεις όλα. Α, ρίξε ένα βλέφαρο και στο Alesis Fusion, μπορεί να σε καλύψει επίσης. 8)

Παίζει να πάρω και το yamaha motif7.

Τι λέει αυτό?

Οι ακουστικοί του ήχοι?

Είναι μια γενιά πριν το MotifES .

Έχω ακούσει ότι επίσης οι ακουστικοί του ήχοι είναι πολύ καλοί (εκτός του πιάνου και των πνευστών) αλλά έχει δύσκολο interface.

Επειδή το TR76 είναι πιό σύγχρονο στη θέση σου θα έπαιρνα αυτό.

ναι ε?

Και το πιανο και τα σαξόφωνα με ενδιαφέρουν πολύ.

Του tr δηλαδή είναι καλύτεροι?

Για να είσαι σίγουρος , γιατί δεν πάς να τα ακούσεις και να παίξεις και τα δύο, και μετά μπές στο site και έλεγξε αν τα τεχνικα τους χαρακτηριστικά, και οι λειτουργίες τους ταιριάζουν με τις ανάγκες σου/

Είναι κλασσική απάντηση , αλλά η μόνη σίγουρη λύση για να μην μπείς στον κόπο να δώσεις τόσα ευρώ και μετά να μπείς στην διαδικασία να πουλάς και να χάνεις χρήμα.

Η επιλογή ενός synth είναι προσωπική υπόθεση γιατι πέραν απο τις δυνατότητες, είναι και θέμα προσωπικής αισθητικής.

Και τα δύο είναι καλά όργανα.

Να σου πώ ένα παράδειγμα.

Επικρατεί η άποψη οτι τα triton έχουν τα χειρότερα πιάνα, ακόμα υπάρχουν και μομφές για τα ψηφιακά του, ο περισσότερος κόσμος αυτό θα πεί.

Ομως εμένα μου αρέσουν και φαντάσου πόσο θα με επηρέαζε τελικά αν δεχόμουν την άποψη της πλειοψηφίας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι εχουν άδικο όσοι το λένε.

Είναι προσωπικό θέμα.

Το αν είναι καλύτεροι οι ήχοι , είναι κάτι που θα το αποφασίσεις εσύ με προσεκτική ακρόαση και σε κατάλληλα ηχεία στο κατάλληλο μαγαζί.

Εγώ θα σου πρότεινα επίσης να πάρεις και ένα ζευγάρι καλά σου ακουστικά, που τα εμπιστεύεσαι, και πέραν απο αυτό που θα ακούσεις στο εξωτερικό περιβάλλον απο τα ηχεία και τους μείκτες των μαγαζιών, να τα ακούσεις και μέσω των ακουστικών, να δείς και πόσο "ήσυχα" είναι τα ίδια τα synth σε κατάσταση ηρεμίας, να δείς πόσο στο αυτί σου δένουν τα εφφε με τα δείγματα των patch , γενικά ποιο απο τα δύο σε εμπνέει περισσότερο.

Φιλικα, cos_dr ,

Με κάλυψες 100% cos_dr

Ευχαριστώ πολύ.

Σας ευχαριστώ όλους όσους με νοηθήσατε.Θα πάω άυριο μεθαύριο να τα δω και σε κανα 2 βδομάδες θα αγοράσω ένα απο τα δύο.

Ευχαριστώ και πάλι

Trending...

Νέα θέματα

Back