Το έχεις ακούσει και σου άρεσαν οι ακουστικοί του ήχοι,Μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς και το Yamaha MO6 ;
Το ΜΟ6 είναι στην ουσία ένα "περικεκωμένο" MotifES .Έχουν ακριβώς την ίδια μηχανή σύνθεσης ' date=' την ίδια SampleROM , τα ίδια εφφέ κλπ, νομίζω και τα ίδια presets.
Απλά το ΜΟ6 ΔΕΝ έχει το πολύ καλό κλαβιέ του μεγάλου του αδελφού , το sequencer , τη δυνατότητα να "φορέσει" sample RAM και κάποιες άλλες ήσσονος σημασίας δυνατότητες (όπως τα PLG expansions).
[/quote']
Οκ κατάλαβα.
Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ MotifES και KONTAKT νομίζω πως είναι αυτονόητο πως είναι άτοπη. Όπως μας λέγανε και στο σχολείο ' date=' δε συγκρίνουμε μήλα με ντομάτες.[/quote']
Αυτό να μου το έλεγες αν σου ζητούσα να συγκρίνεις
το Yamahaμε τοΚοντακτ.
Από την στιγμή που μιλάμε για ήχους … τα πράγματα είναι συγκρίσιμα.
Όχι φίλε μου ' date=' επιμένω .Δεν μπορείς να συγκρίνεις εικονικό όργανο με βιβλιοθήκη ήχων πολλών GB με φυσικό synth που έχει 175 MB ROM.
Nομίζω είναι αυτονόητο.[/quote']
Τι σημαίνει εικονικό όργανο και τι σημαίνει φυσικό συνθ; 8O
Και το κοντακτ και το γιαμαχα κάνουν ψηφιακή αναπαραγωγή δειγμάτων.
Απλά το ένα έχει δικό του επεξεργαστή και dedicated controls. το αλλο χρησιμοποιεί τον επεξργαστη και το interface του pc. Ο προγραμματισμός κανει τη διαφορά. Υπάρχουν "φυσικά συνθ" με 32ΜΒ ROM που εχουν καλύτερο ήχο από libraries 5 GB
Επειδή το μόνο που βγαίνει σε 76άρι είναι το TR, αν θες οπωσδήποτε 76 πλήκτρα θα πάρεις το TR. Αν δεν σε πειράζει να πάρεις κάποιο όργανο με 61 πλήκτρα, θα σου πρότεινα κι εγώ να πας για Yamaha MO6 αλλά αφού πρώτα πας και τα ακούσεις όλα. Α, ρίξε ένα βλέφαρο και στο Alesis Fusion, μπορεί να σε καλύψει επίσης. 8)Επειδή θα πάρω με 76 πλήκτρα θα πάρω ή tr ή juno-g οπώτε θέλω την βοήθειά σας