• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Rockwave 2014

Ο κόσμος δεν έχει λεφτά, οι διοργανωτές δεν έχουν λεφτά, οι μπάντες δεν έχουν λεφτά, άρα....

Τους James πώς και δεν τους τσίμπησαν να παίξουν εκεί αντί στο Βράχων;

Ίσως "σύγκρουση" ημερομηνιών, διαφορετικά έκαναν γκάφα.

Με δύο εμφανίσεις των Πυξ-Λαξ στο Terra Vibe, ο Λώρης θα είχε καθαρίσει.Έτσι, θα μπορούσε να φέρει και τους Metallica του χρόνου.Στηρίχθηκε όμως στις επιτυχημένες εμφανίσεις της Μποφίλιου στην εκπομπή "Στην υγειά μας, (ρε παιδιά)", με τα γνωστά αποτελέσματα.Με την προυπόθεση ότι το 2015 θα φέρει τελικά τους Πυξ-Λαξ, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το 2016 για να δούμε τα μεγάλα ονόματα.Ας είναι...

;D ;D

mathematician είπε:
Συνέντευξη του Νίκου Λώρη στο popaganda.gr:

http://popaganda.gr/stin-ellada-ton-proto-logo-gia-ton-politismo-distichos-akoma-ton-echi-o-batsos/

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω...
Εχει προβλήματα ο ανθρωπος γιατι σε περιοδο κρισης δε μπορει να επιβαλει το πολιτισμο της κονομας που (και αυτος) εκπροσωπεί.

...Ας το παραδεχθούμε, το ελληνικό κοινό δεν έχει φεστιβαλική κουλτούρα. Παίζει το μεγάλο όνομα; Πάει. Δεν παίζει; Δεν πάει...

Κατά τη γνωμη του θα πρεπει να στηρίξουμε την επιχειρηση του ειτε μας αρεσουν οι μπαντες που αυτος διαλεγει ειτε όχι και να πληρωσουμε τη τιμη που αυτος επιβαλει. Για να μπορει ο κάθε Λωρης να εχει celebrity status και μεγαλο τραπεζικο λογαριασμο.

...Ένα γιγαντιαίο στοκ από δίσκους, τους πέταξα στα σκουπίδια. Δεν ήθελα να υπάρχουν και να τους ευτελίσω πουλώντας τους στο Μοναστηράκι. Π.χ. το Ceremonial των Savage Republic το ψάχνουν ακόμα και οι ίδιοι ή κατά καιρούς έρχονται διάφοροι, επειδή έχω ακόμα τα δικαιώματα, και μου λένε να ξαναβγάλουμε το Bad Moon Rising ή το Confusion Is Sex των Sonic Youth. Δηλαδή για 500-1000 αντίτυπα, να σκοτώσουμε την όποια γοητεία κουβαλάει η ιστορία τους;

Εδώ είναι η απολυτη αποδειξη το αν αγαπάει τη μουσικη ή αν την χρησιμοποιει ΜΟΝΟ για το κερδος ΤΟΥ. Γι' αυτον όταν χαριζεις ή δινεις σε τιμη κοστους ένα δισκο η μουσικη ευτελιζεται. Απορω πως δεν τους εκαψε γιατι τα σκουπίδια δεν είναι τοσο σιγουρη λυση. Κινδυνευουν με ευτελισμο οι συγκριμενοι δισκοι αν τους βρουν καποιοι και δε πληρωσουν αντιτιμο. Όταν αυτος ο μ******* αγοραζε δισκους για μια λιρα στα αντιστοιχα Μοναστηρακια της Αγγλιας και τους πουλαγε σε δεκαπλασιες τιμες εδώ δεν ηταν ευτελισμος. Απλα ο πολιτισμος του...

Άντε ρε σεις, μυαλό δεν έχουν.

Από που να ξεκινήσω ...

Scorpions (πληρώνουν για να παίξουν Ελλάδα)

Παπακωνσταντίνου Βασίλης

Πυξ-Λαξ

Uli Jon Roth (και jam με τους Scorpions στο τέλος)

Gary Moore

Rory Gallagher

Jimi Hendrix

Και με μια ανακοίνωση την ημέρα του Live ότι η εμφάνιση των τελευταίων στην λίστα ακυρώνεται για λόγους υγείας .... καθάρισαν.

KostasP είπε:
...Ας το παραδεχθούμε, το ελληνικό κοινό δεν έχει φεστιβαλική κουλτούρα. Παίζει το μεγάλο όνομα; Πάει. Δεν παίζει; Δεν πάει...

Κατά τη γνωμη του θα πρεπει να στηρίξουμε την επιχειρηση του ειτε μας αρεσουν οι μπαντες που αυτος διαλεγει ειτε όχι και να πληρωσουμε τη τιμη που αυτος επιβαλει. Για να μπορει ο κάθε Λωρης να εχει celebrity status και μεγαλο τραπεζικο λογαριασμο.
Έλα ντε. Δεν ήξερα ότι πρέπει πρώτα να ρωτήσουμε τον Λώρη για το πως πρέπει να βλέπουμε την έννοια συναυλία και φεστιβάλ. Σε τελική ανάλυση αυτός είναι ο επαγγελματίας του χώρου και εμείς διαμορφώνουμε την αγορά. Αν θέλει ας προσαρμοστεί αλλιώς ας πληρώσει τα λάθη του.

...Ένα γιγαντιαίο στοκ από δίσκους, τους πέταξα στα σκουπίδια. Δεν ήθελα να υπάρχουν και να τους ευτελίσω πουλώντας τους στο Μοναστηράκι. Π.χ. το Ceremonial των Savage Republic το ψάχνουν ακόμα και οι ίδιοι ή κατά καιρούς έρχονται διάφοροι, επειδή έχω ακόμα τα δικαιώματα, και μου λένε να ξαναβγάλουμε το Bad Moon Rising ή το Confusion Is Sex των Sonic Youth. Δηλαδή για 500-1000 αντίτυπα, να σκοτώσουμε την όποια γοητεία κουβαλάει η ιστορία τους;

Εδώ είναι η απολυτη αποδειξη το αν αγαπάει τη μουσικη ή αν την χρησιμοποιει ΜΟΝΟ για το κερδος ΤΟΥ. Γι' αυτον όταν χαριζεις ή δινεις σε τιμη κοστους ένα δισκο η μουσικη ευτελιζεται. Απορω πως δεν τους εκαψε γιατι τα σκουπίδια δεν είναι τοσο σιγουρη λυση. Κινδυνευουν με ευτελισμο οι συγκριμενοι δισκοι αν τους βρουν καποιοι και δε πληρωσουν αντιτιμο. Όταν αυτος ο μ******* αγοραζε δισκους για μια λιρα στα αντιστοιχα Μοναστηρακια της Αγγλιας και τους πουλαγε σε δεκαπλασιες τιμες εδώ δεν ηταν ευτελισμος. Απλα ο πολιτισμος του...
Αυτό όταν το διάβασα κι εγώ πήγα να πάθω εγκεφαλικό. Από πότε η μουσική στα σκουπίδια είναι πιο αξιοσέβαστη σε σχέση με την μουσική στα παζάρια; Αυτός δηλαδή από που τους βρήκε τους δίσκους, είχε συνεργασία με ρακοσυλλέκτες; Με την λογική αυτή η μουσική που άκουγε εκείνα τα χρόνια ήταν ευτελισμένη αφού από παζάρια και δισκοπωλεία ψώνιζε. Το μέγεθος της εγωπάθειας βρήκε καινούργιο μέγιστο.

Ο Λώρης μου είναι πραγματικά αδιάφορος. Δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν σκέφτηκε να κάνει ελληνικό φεστιβάλ φέτος. Ονόματα πλέον υπάρχουν, η κατάσταση δεν είναι όπως παλιά. Υπάρχουν συγκροτήματα στην Ελλάδα που άνετα στέκονται σε μια σκηνή όπως αυτή του rockwave (δεν φταίει μόνο ο κόσμος που δεν στήριζε παλιά, για να είμαστε και αντικειμενικοί φταίνε και οι μπάντες). Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ και μια καθαρή ξήγα από πλευράς Didi θα ήταν η καλύτερη λύση. Δεν έχουμε λεφτά κύριοι για πολλά-πολλά ή ακόμα κι αν έχουμε, φέτος η τσέπα σας δεν βαστάει, κατά συνέπεια θα φέρουμε ντόπιους.

Για να μιλήσω και με παραδείγματα. Φέτος θα γίνει στη Δράμα το Fuzztastic με κατά βάση ελληνικές μπάντες που κινούνται γύρω από τη μεγάλη οικογένεια του stoner rock. Είχε γίνει και πέρυσι δηλ αλλά πέρυσι ήταν φάση "μάζωξη". Φέτος είναι κανονικό φεστιβάλ.

Δεν ξέρω κιόλας, αλλά κάτι μου λέει ότι θα έχει αρκετά περισσότερα εισιτήρια από το rockwave. Μακάρι να μη κάνω λάθος.

Σκεφτείτε τώρα ότι υπάρχουν σκηνές όπως η μέταλ που έχει πραγματικά ΚΟΣΜΟ σε σχέση με αυτή του στόνερ που είμαστε εμείς κι εμείς. Θα μου πει βέβαια κάποιος ότι η μέταλ σκηνή εκτός από κόσμο έχει και κλίκες και ίντριγκες που αυτό δεν είναι καλό. Παρ' όλα αυτά είμαι βέβαιος ότι με αιχμή τους Rotting Christ και ένα σύνολο 10-15 συγκροτημάτων θα ανέβαινε (κατέβαινε) αρκετός κόσμος στη Μαλακάσα. Πόσο δύσκολο θα ήταν δηλαδή να μαζέψεις πολλά συγκροτήματα και να το κρατούσες ένα 12ωρο; Λεφτά θα αξίωναν 2-3 και ούτε μπροστά σε αυτό που θα μπορούσες να κάνεις και να προσφέρεις στα συγκροτήματα. Ξαναλέω ότι όλα είναι θέμα μάρκετινγκ. Αν το παρουσίαζες μίζερα, μίζερο θα κατέληγε. Αν το επικοινωνούσες σαν μια εκτίναξη της ελληνικής σκηνής (που έχει ανέβει κλπ κλπ κλπ) θα είχες (νομίζω) ανάλογο αποτέλεσμα. Σίγουρα καλύτερο και φθηνότερο κιόλας από Μποφίλιου και κάτι τέτοιες έντεχνες κλάψες. Σαφώς βέβαια έξω απ' τον χορό λέμε πολλά τραγούδια, αυτή είναι η άποψή μου.

theoctapus είπε:
Το μέγεθος της εγωπάθειας βρήκε καινούργιο μέγιστο.
το ειχε απο παλια αυτο το χούϊ... ::)

π.χ.

οταν ποδοπατηθηκε (κυριολεκτικα) κοσμος στην Ριζουπολη το 1999 κατα την εξοδο απο τους Metallica (ημουν κ γω εκει), ο κυριος Λωρης εστελνε τοτε ανακοινωσεις σε ολα τα μεσα για την αρτιοτατη/πληρεστατη διοργανωση που ειχε κανει...μαλιστα ειχε το θρασος να λεει, εμμεσως πλην σαφως, οτι ο κοσμος τον φθονει κ ολα ειναι συκοφαντιες κ ψεματα...δεν τον αφηνε το ''εγω'' του να δει πιο καθαρα....

τα ιδια παλι -σε πιο λαϊτ εκδοση- στην πρωτη συναυλια των purple στο κλειστο της ΔΕΘ Θεσ/κης....

scofield είπε:
αν κατεβαζε ο Λωρης τιποτα Τρυπες,Ξυλινα σπαθια,Μωρα στην Φωτια,Πισσα κ Πουπουλα,Γενια του χαους,Αντιδραση,Διαφανα κρινα,Λευκη Συμφωνια κτλ ολα σε ενα μπιλινγκ κατι θα γινοτανε...μονο κ μονο οι νοσταλγοι της 90ς Ελληνικης ροκ σκηνης που θα κατεβαιναμε στο ''χωραφι'', θα γινοτανε χαμος.... ;D ;D
Aν γινότανε κάτι τέτοιο, ειδικά αν συμμετείχε η μπάντα που ''κοκκίνησα'' (καλά και μόνη της η συγκεκριμένη) θα πήγαινα Μαλακάσα με πολύ μεγάλη χαρά!

stavros911 είπε:
σε σχέση με αυτή του στόνερ που είμαστε εμείς κι εμείς.
Εμένα εσχάτως μου δίνεται η εντύπωση ότι η όλη stoner-ο-φάση έχει κάνει τρελό μπαμ μουσικά και κυρίως ως κουλτούρα. Οπου γυρίσω βλέπω μούσι, τζιβάνα, βερμούδα, μπλούζα Planet of Zeus και κουβέντα για τους VIC.

Θα συμφωνησω υπαρχει τρελη κινηση, ομως αφενος θελει πολλα χρονια για να φτασει σε αυτα τα επιπεδα, από την αλλη ειναι μια σκηνη που βασιζεται εν πολλοις σε εγχωριο πραμα και λειπουν τα παγκοσμιας κλασης θηρια του μεταλ που μπορουν να φερουν πολυ κοσμο και ασχετο στη φαση.

Nikoubis είπε:
Εμένα εσχάτως μου δίνεται η εντύπωση ότι η όλη stoner-ο-φάση έχει κάνει τρελό μπαμ μουσικά και κυρίως ως κουλτούρα. Οπου γυρίσω βλέπω μούσι, τζιβάνα, βερμούδα, μπλούζα Planet of Zeus και κουβέντα για τους VIC.
2 χρόνια πριν ήταν τα streching σκουλαρίκια,τα άπειρα τατουάζ (πάλι) και η Metalcore.Τώρα έχουμε τα μούσια,τα γυμναστήρια και την Stoner.Κάθε περίοδος έχει τα δικά της,ευτυχώς ή δυστυχώς.

Πότε θα έρθει ξανά η εποχή του hard rock και του heavy/power metal;  ;D

Ο κόσμος δεν πήγαινε Μαλακάσα για να δει το χ "αστέρι", αλλά πήγαινε να δει το χ "αστέρι" ΠΑΡΟΤΙ αυτό έπαιζε στη Μαλακάσα, στη μέση του πουθενά, με ανύπαρκτη πρόσβαση, εγγυημένη ταλαιπωρία και συνθήκες υποσαχάριας αφρικής. Καλά να πάθει βέβαια ο κόσμος και τα "αστέρια" του, βέβαια τα ίδια τα αστέρια μια χαρά κάνανε την αρπακτή και άσε τα ζώα να ποδοπατιούνται, αλλά από εκεί και πέρα το να λες ότι ο κόσμος πρέπει να στηρίξει τον "θεσμό", λες και σε αυτόν τον "θεσμό" αξίζει κάτι παραπάνω από οριστική απαγόρευση, ε αυτό είναι τρολάρισμα επιπέδου...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back