neeq είπε:
Υπαρχουν γκρουπς που εχουν αντικτυπο. Και δεν είπα ότι σιγουρα θα πετυχαινε. Αλλα δε θα είχε και το ίδιο κοστος.
Δεν ξερω, το είπα πιο πολυ για να τονίσω ότι θα βοηθούσε πιο πολύ μια ειλικρινή στάση. Που μπορει να χτυπουσε καμια 1000 ατομα στο φιλοτιμο και να ελεγαν παμε για το φεστιβαλ. Για αυτο που θα μπορουσε να εξελιχθει ας πουμε.
Τωρα οχι μονο εφερε Μποφιλιου ο αλλος, αλλα την είπε κιόλας στον κόσμο που μεχρι τωρα πήγαινε.
Ε τουλαχιστον ειχε την ησυχία που χρειαζοταν για να σκεφτεί τι εκανε ;D
Συμφωνώ απόλυτα με neeq.
Όπως έγραψα και από την αρχή, το θέμα δεν είναι (μόνο) τα εισιτήρια.
Αντί να δίνει συνεντεύξεις στο εναλλακτικό ποπαγκάντα ο Λόρις, και να μας λέει ότι κυνηγάει τους πολιτικούς για να τον βοηθήσουν, θα μπορούσε να δράσει.
Η "εναλλακτικότητα" δεν φτάνει να δηλώνεται μόνο πρέπει και να εκφράζεται έμπρακτα. Ας επέλεγαν άλλο μάρκετινγκ, οργάνωση, λογική για φέτος. Ας το έκαναν διαφορετικά, με πιο πολλές ώρες στη λογική Woodstock, πιο αυτοδιαχειριζόμενο, πιο συμμετοχικό, πιο free στη λογική κάμπινγκ, ότι δίνουμε όλοι κάτι, ότι παίζουν 50 γκρουπ τη μια και 150 την άλλη, να έφτιαχναν και ένα δεύτερο μικρότερο στέιτζ, ώστε να μαζέψουν τον κόσμο των γκρουπ, να μην πληρώνονταν τα γκρουπ αλλά να κυκλοφορούσε μετά ως ανταπόδοση ένα live dvd με όλους; Δεν ξέρω... Υπαρχουν λύσεις και υπάρχουν και καλλιτέχνες που ευχαρίστως θα δουλευαν/έπαιζαν pro bono αν υπήρχε κάποιος να τους εμπνεύσει. Ισως δεν υπήρξε/υπάρχει πια αυτός ο κάποιος.
Δεν ξέρω... Παίζει πάντα και το ενδεχόμενο όσα λέω να είναι βλακείες.
Ξέρω όμως, ότι υπάρχουν εκατοντάδες ελληνικές μπάντες εκεί έξω, που παίζουν και στο εξωτερικό / ή θα στέκονταν άνετα σε μια διεθνή σκηνή, οι οποίες θα αισθάνονταν κολακευμένες αν μη τι άλλο να εμφανιστούν σε ένα εγχώριο ροκ φεστιβάλ. Το κάνουν άλλωστε κάθε καλοκαίρι σε τόσα άλλα φεστιβαλ εντός Ελλάδας! Δεν μπόρεσε δλδ η didi να βρει τα γαμάτα ελληνικά group με δισκογραφία και επιθυμία να παίξουν στη Μαλακάσα; (ας ρωτούσαν τον Μηλάτο!)
Τότε μιλάμε για αποτυχία, ας το κλείσουν το μαγαζί κι ας πάνε να διοργανώνουν θέατρο σκιών στα χωριά του Πηλίου (no pun intented here)
Με αυτη τη λογική, των διοργανωτών δηλαδή, αν φέτος δεν τους βγει ο Χαρούλης και η Μποφ, του χρόνου μπορεί να φέρουν τον Ρέμο και τη Βανδη για να κόψουν εισιτήρια;
Αλλά κάτι μου λέει ότι πρόκειται για αρπαχτή - "ας τη βγάλουμε καθαρή τώρα χρυσή μου". Και αρπαχτές ξέρω να κάνουν μόνο τα αρπακτικά... σόρι.