trolley είπε:
Το πρώτο είναι η διαφαινόμενη τάση να μυθοποιηθεί η αυτοκτονία του Cobain...
Έχει ήδη -κακώς,
πολύ κακώς- εδώ και...17 χρόνια μυθοποιηθεί.Σιγά μην περιμέναν εμένα ή εσένα να τη μυθοποιήσουμε...
επιτρέψτε μου να θεωρώ μεγαλύτερο ήρωα όποιον δεν αυτοκτονεί, και να θεωρώ την αυτοκτονία ως πράξη ύστατης απελπισίας και -τελικά- δειλίας...
Αν το λες με την έννοια της επιλογής,συμφωνώ.Απόλυτα.
Αν όχι,συνέχισε να διαβάζεις...
Πολλές φορές και με αφορμή τέτοια τραγικά γεγονότα,εκεί που τα...λέω-φιλοσοφώ (τρομάρα μου...) με τον εαυτό μου,τον ρωτώ:Ρε συ Σάββα,
αν υποθέσουμε οτί έφτανες στο σημείο να πεις οτί θέλεις να αυτοκτονήσεις θα είχες τελικά το...
θάρρος (ή τα @ρχίδια για να στο πω πιό ωμά...),να πάρεις ένα -ας πούμε- 45άρι και να τραβήξεις τη σκανδάλη...? Και...κάπου εκεί αρχίζουν τα..."θαρραλέα" και κρατάω "μια πισινή" σχετικά με την δειλία όλων όσων προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα...
"Food for thought",τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.
Αν είχαν επιζήσει, και είχαν αρχίσει οι καυγάδες, η κρεβατομουρμούρα, οι κοιλιές, τα παράπονα κλπ, τότε η σχέση τους θα ήταν για πέταμα, όπως και οι περισσότερες ανθρώπινες σχέσεις.
Αν ο Cobain ΔΕΝ είχε αυτοκτονήσει, τότε είναι πιθανό ότι θα έβγαζε δέκα πατάτες δίσκους και σήμερα θα τον συζητάγαμε με εντελώς άλλο τρόπο.
Τα...
"ΑΝ" και τα "διότι" φάγανε τον Παναγιώτη.
Μπορεί ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα μετά να κέρδιζανε...10πλό jack-pot,το sex να γινότανε ακόμα καλύτερο,να κάνανε και καμμιά...10αριά παιδιά-κουκλιά και να ζούσανε 100+ χρόνια..."Got the life" με λίγα λόγια...
Μπορεί ο Kurt μετά να έβγαζε ακόμα 10 σερί εξαιρετικούς δίσκους και να του κάναμε..."τεμενάδες" 24/7... (Ακόμα και εσύ.)
Χίλια δυό "μπορεί"...
Οπότε τι λέω; Λέω ότι η φερόμενη ως αξία του και η αυτοκτονία του είναι ταυτόσημες έννοιες, ότι η μία δεν θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς την άλλη
(...)
Διαφωνώ.Καθέτως,οριζοντίως και...διαγωνίως.Μπορώ να σου γράψω...ολόκληρη πραγματεία σχετικά με το γιατί διαφωνώ,αλλά ούτε καν θα μπω στη διαδικασία αυτή.Το θεωρώ προσβολή στη μνήμη του Kurt Cobain.Έτσι απλά.
Το δεύτερο πράγμα που με ενόχλησε είναι η ακατανόητη αναφορά του OP στη συνάντησή του με τον Page. Σόρυ κιόλας, αλλά τι σχέση έχει με τον Cobain αυτό το θέμα; Μπορούσες να ανοίξεις ένα άλλο thread.
Απόλυτη.Με την έννοια οτί οι δύο αυτοί μουσικοί είναι πολύ αγαπητοί σε μένα,με τη διαφορά οτί τον ένα είχα την τύχη να γνωρίσω,ενώ τον άλλο δυστυχώς όχι...Εδώ όμως,μάλλον έχεις δίκιο,ίσως δεν έπρεπε να το αναφέρω (και να ανοίξω ένα ξεχωριστό thread),γιατί έτσι -άθελά μου- μπορεί να "εκτροχίασα" αυτό το thread.
Έτσι, ένα thread που αφορά (και καλά) τον Cobain, έχει γίνει ένα thread για τα αγαθά της αυτοκτονίας και την (προφανώς πολύ καλή) οικονομική κατάσταση του OP.
Ελπίζω ότι τα πράγματα είναι τώρα σε μία σωστή προοπτική και οι συμμετέχοντες γνωρίζουν για ποια πράγματα συζητούν.
Με αδικείς.Έστω και άθελά σου,αλλά με αδικείς.
(Αν με γνώριζες προσωπικά,δεν θα είχες καμμία αμφιβολία γι΄αυτό...
)
Εν ολίγοις,διαφωνούμε σε αρκετά,αλλά δεν πειράζει (ίσα-ίσα),αυτό σημαίνει οτί είμαστε σε καλό δρόμο.Φοβάμαι και δεν πολυεμπιστεύομαι αυτούς που συμφωνούν σε όλα μαζί μου.Ανέκαθεν,από την πρώτη μέρα που γράφτηκα στο συγκεκριμένο forum,σε θαύμαζα για την ικανότητά-δεινότητά σου στο γραπτό λόγο,έστω και αν διαφωνούσα με κάποια...Μακάρι να είχα έστω ένα μέρος αυτής σου της ικανότητας.Τουλάχιστον προσπαθώ.