kurt cobain

Status
Not open for further replies.
Η ιστορία έχει δείξει ότι πολλοί "΄φάλτσοι", "ατάλαντοι", "κουλοί", "κουτσοί" και "άσχημοι" έχουν γίνει είδωλα, έχουν επηρεάσει όλη την ιστορία της μουσικής, έχουν γίνει σταρ, έχουν αγαπηθεί όσο ήρωες των παραμυθιών και έχουν τραβήξει μαζί τους πάρα πολύ κόσμο, είτε μας αρέσει είτε όχι, ο καθένας σε ένα βαθμό. ¶λλοι ζουν άλλοι όχι.

Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής ονόματα:

Mick Jagger και γενικά οι Rolling stones

Sex Pistols

Bono - U2

Kurt Cobain - Nirvana

AC/DC (με τη φωνάρα?)

Ακόμη και ο Αγγελακας με τις Τρύπες έχει επηρεάσει απίστευτα τους νέους και έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική ροκ μουσική με το μοναδικό του στυλ.

Όλοι αυτοί και άλλοι ακόμα περισσότεροι έχουν προσφέρει ο καθένας με το δικό του τρόπο στη μουσική πράγματα. Και όπως πιστεύω ακράδαντα τα τελευταία χρόνια που παίζω μουσική, παιχταράδες και φωνάρες υπάρχουν πολλοί.

Τις ιδέες που είχε όμως ο Blackmore, o Page, ο Edge, o Gilmour, ο Iommi (ήχος + 2-5 νότες riff και απλά έγραψαν ιστορία) και το στυλ που έχει ο Jagger, o Bono, o Cobain και άλλοι τόσοι, ελάχιστοι τις είχαν και τις έχουν. Γι'αυτό ωφείλουμε αν μη τι άλλο να τους σεβαστούμε, είτε μας αρέσουν είτε όχι.

Γι'αυτό ό,τι παπάδες και να παίζει ο οποιοσδήποτε Satriani κλπ (προσωπικά μου αρέσει αρκετά και το θεωρώ κορυφαίο, απλά τον αναφέρω ως τυχαίο παράδειγμα),

εγώ όπως και πολλοί από μας όταν δοκιμάζουμε μια κιθάρα πάντα θα παίζουμε ένα Paranoid, ένα Whole lotta love, ένα Smoke on the water, ένα Shadow play, ένα Back in Black κι ας είναι τόοοοοοσο απλά και χιλιοακουσμένα.

¶λλωστε δεν έχω πιάσει τον εαυτό μου ποτέ να σιγοτραγουδά κανένα κομμάτι του Vai ή του Malmsteen... :roll:

Και όπως έχει πει και ο Blackmore και η 9η του Betthoven είναι 3 νότες!

Το θέμα είναι πως οι Nirvana ήταν η τελευτέα rock μπάντα που δημιούργησε ολόκληρη γενιά. Δυστυχώς τέτοια συγκροτήματα λείπουν απ'τις μέρες μας.

Λυπάμε που βλέπω εδώ μέσα άτομα τόσο κολημένα, και μετά καθόμαστε και κατακρίνουμε την ελληνική μουσική και την ελληνική πραγματικότητα. Συγνώμη αλλά εσύ οι """""μεταλάδες""""""" του τύπου που ανέφερε ο esp1982 είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Το θέμα είναι πως οι Nirvana ήταν η τελευτέα rock μπάντα που δημιούργησε ολόκληρη γενιά. quote]

Grunge θα ελεγα πιο πολυ...αν μου επιτρεπεις αλανιαρη...

Ευτυχώς που στα early 90s οι Nirvana και κάτι άλλοι άρχισαν να βάζουνε τις βάσεις για να γλυτώσουμε από το 80s poser και τα συναφή με αυτό kitsch μουσικά ιδιώματα. Είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τι του αρέσει να ακούει, αλλά ορισμένοι αρνούνται ότι ο ήχος των Nirvana (+Mudhoney, Pearl Jam, Screaming Trees) ανανέωσε το rock στα 90s. Μόνο κουφός μπορεί να λέει τέτοια!!!

Ευτυχώς που στα early 90s οι Nirvana και κάτι άλλοι άρχισαν να βάζουνε τις βάσεις για να γλυτώσουμε από το 80s poser και τα συναφή με αυτό kitsch μουσικά ιδιώματα. Είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τι του αρέσει να ακούει' date=' αλλά ορισμένοι αρνούνται ότι ο ήχος των Nirvana (+Mudhoney, Pearl Jam, Screaming Trees) ανανέωσε το rock στα 90s. Μόνο κουφός μπορεί να λέει τέτοια!!![/quote']

John...εγω δεν θεωρω οτι μας γλυτωσε κανεις και απο τιποτα...λατρευω γκρουπ εκεινης της δεκαετιας που χαρακτηριζεις ως κιτσαρια κτλ(europe-firehouse-white lion κτλ..) κανενα μουσικο ιδιωμα δεν καταργει κανενα αλλο,,,εκτος αν αυτοι που ακουν ειναι υποκινουμενη μαζα..

Γουσταρω πολυ τους Nirvana,οσο γουσταρω και τα γκρουπ τοy τοτε...αλλα θεωρω οτι η Nirvana δεν ειναι απολυτως ροκ με την διαχρονικη εννοια της λεξεως...πιο πολυ εντασσονται σε ενα νεο ακουσμα που ονομαστηκε grunge

John...εγω δεν θεωρω οτι μας γλυτωσε κανεις και απο τιποτα...λατρευω γκρουπ εκεινης της δεκαετιας που χαρακτηριζεις ως κιτσαρια κτλ(europe-firehouse-white lion κτλ..) κανενα μουσικο ιδιωμα δεν καταργει κανενα αλλο' date=',,εκτος αν αυτοι που ακουν ειναι υποκινουμενη μαζα..

Γουσταρω πολυ τους Nirvana,οσο γουσταρω και τα γκρουπ τοy τοτε...αλλα θεωρω οτι η Nirvana δεν ειναι απολυτως ροκ με την διαχρονικη εννοια της λεξεως...πιο πολυ εντασσονται σε ενα νεο ακουσμα που ονομαστηκε grunge[/quote']

Αλανιάρη antouan, τρελόπαιδο...δεν έπιασες την ειρωνία του πράγματος έτσι ;;; Και την εξηγώ από κάτω...δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον maidenas αλλά η φράση του "μας απάλλαξε από την παρουσία του" με ενόχλησε κι ήθελα να δείξω έτσι ότι υπάρχει κι η άλλη πλευρά και μπορεί να γεμίζει posts με κακεντρεχή σχόλια.

Συμφωνούμε στην ουσία...κανείς δεν καταργεί κανέναν, η ιστορία της μουσικής αναγνωρίζει ή απορρίπτει σε βάθος χρόνου...[/img]

Αδέρφι αντώνη αυτό το γκρούντζ π' λες και το αλτέρνατιβ μάμησαν τη ροκιά.... (όχι πως δεν τ' ακώ και αυτά χε χε) αλλά πολύ θα γούσταρα ένα γρουπάκι ως συνέχεια των Europe ή των Mr. Big (late 80ς early 90ς) και όχι αυτά τα σκουπίδια που μας ταίζουν (μπορεί και να υπερβάλλω :roll: ) εννοώντας ότι πέρα από 2-3 καλές μπάντες 1995-2005 αυτή η δεκαετία για μένα ήταν κουφή! και αν ξεχώρησαν κάποιες μπαντούλες (με ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΑ media) είναι γιατί υπήρξαν οι μονόφθαλμοι ανάμεσα στους στραβούς που έκαναν παραγωγές (wanna be something like rock) ξερω γω.... πολύ θεοποίηση και εξύψωση για κάποιους που συγκρινόμενοι άμμεσα με προηγούμενους μπορεί και να μην το άξιζαν Και δεν εννοώ Ιερά τέρατα όπως π.χ Hendrix - Led Zeppelin κλπ. Εννοώ αν οι nirvana π.χ που μυθοποιήθηκαν (καλώς ή κακώς) και τους πέρνω ως παράδειγμα, αν τους έβαζες δίπλα σε σούπεργκρουπ το 1985 όπως Iron Maiden - Metallica - Ozzy - Dio - Deep Purple - Helloween - Gary Moore και κάμποσοι άλλοι μάλλον Δεν Θα τους ήξερε η μάνα τους.

Bρε μπεμπηδες μου....μπερδευτηκα....τωρα με τις απαντησεις σας με αποπροσανατολισατε...ας μου πειτε λιγο τι νομιζατε οτι εννοουσσα...

Johnare ....δες και εγω ποσο μανουριασα με τον maidena..αρα συμφωνουμε τυρρανε μου!!

Απλα τυχαινει να καραγουσταρω και NIRVANA και White Lion και Rusty Cooley...λετε να τα χανω σιγα σιγα;;;;;;;

Απλα τυχαινει να καραγουσταρω και NIRVANA και White Lion και Rusty Cooley...λετε να τα χανω σιγα σιγα;;;;;;;

Τελικά είσαι πολύ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ ύπαρξη antouan...για να έχεις φθάσει ως εκεί! Χαχαχαχα...

:D :D :D

Χε χε βασανισμένη υπαρξη, και εγώ συμφωνώ με σας και γουστάρω Nirvana, αλλά απλά το "ρεύμα" που διμιούργησαν οι nirvana κάποιοι "μετέπειτα" αντί να το απογειώσουν το προσγείωσαν ανώμαλα! (νομίζω... :roll: )

Αυτό ήθελα να πω... και επίσης ίσως ήταν η εποχή που "τα παν" και να τους "πήγε" (που φυσικά πήγε γιατί επηρέασαν ένα κάρο μουσικούς) απλά αν τάριχναν με αυτό το στυλάκι το 1985 - 1989 (λίγο πρίν δηλαδή) το πιθανότερο νά τρωγαν πόρτα

Γιατί κάθεστε και συγκρίνετε και συγκρίνετε και συγκρίνετε και συγκρίνετε και σιγκρίνετε????????

Όλα μουσική είναι! Δεν είναι αγώνες δρόμου η μουσική για να λές ότι αν πάρεις αυτόν και τον βάλεις δίπλα στον άλλον θα τον σκίσει. Αυτά είναι παιδιαρίστικα!

Τaq αυτό που λές δεν έγινε με όλα τα ρεύματα? Με όλους όσους μιμύθηκαν κάποιους άλλους? Το "grunge" (συχαίνομαι αυτή την λέξη) έσωσε την ροκιά από την επανάληψη.

Kαι τώρα στην Ελλάδα θεοποιούν και μηθοποιούν τους Franz Ferdinard ως το σουπεργκρουπ. Που για μένα δεν είναι παρά άλλος ένας κλόνος των led zeppelin με την θετική έννια. Όπως ήταν και οι Nirvana ένα μείγμα των Led Zeppelin και των Pixies! Αν σου πετύχει η συνταγή όμως....

50 χρόνια τώρα, κάθε πέντε-δέκα χρόνια έχουμε και ένα νέο ροκ'εν'ρολλ ήρωα ο οποίος θα ήταν πολύ μεγάλος αν είχε ζήσει αλλά δυστυχώς τον φάγανε, αυτοκτόνησε, πνίγηκε στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ κλπ κλπ κλπ. Τζίμ Μόρισον, Ίαν Κέρτις, Κομπεϊν - όλοι είδωλα σε βιβλία, αφίσες και (πιο πρόσφατα) βίντεο κλιπ. Όλοι με στίχους που σημαίνουν κάτι σημαντικό, αλλά που πολύ λίγοι το καταλαβαίνουν. Όλοι με μπάντες που δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι αξιόλογο χωρίς τους ίδιους. Όλοι με "ειδικά αφιερώματα" στις τηλεοράσεις όλου του πλανήτη (ακόμη και τις κρατικές). Όλοι με φανατικούς οπαδούς, πρόθυμους να καυγαδίσουν αν αμφισβητηθεί το είδωλό τους.

Εσείς νεαροί μου φίλοι είσαστε τυχεροί πάντως. Δεν προλάβατε την παρανοϊκή περίοδο όπου κάποιος κ. Νταλούκας μετέφραζε στα ελληνικά (μπρρρ) τους στίχους των Doors και έμπαινε και στη φάση να τους αναλύσει. Εκεί να δεις παρεξηγήσεις και παράνοια.

Μία φιλική συμβουλή μόνο (για να μην μετανιώνετε αργότερα). Μην χρησιμοποιείτε φράσεις όπως "η πορεία της μουσικής" όταν μιλάμε για τέτοιους ανθρώπους. Η μουσική είναι πολύ μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από το ροκ'εν'ρολ ή τους ήρωες του MTV ή του Νταλούκα. Υπάρχει δε για ένα και μόνο λόγο (όπως όλα τα υπόλοιπα πράγματα) - για να κάνει τον άνθρωπο περισσότερο ευτυχισμένο και περισσότερο άνθρωπο. Οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρθηκα ΔΕΝ το πιάσανε αυτό το σκέλος σωστά. Μην τους μιμείστε.

Αυτά.

Η μουσική είναι πολύ μεγάλη' date=' πολύ μεγαλύτερη από το ροκ'εν'ρολ ή τους ήρωες του MTV ή του Νταλούκα. Υπάρχει δε για ένα και μόνο λόγο (όπως όλα τα υπόλοιπα πράγματα) - για να κάνει τον άνθρωπο περισσότερο ευτυχισμένο και περισσότερο άνθρωπο. Οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρθηκα ΔΕΝ το πιάσανε αυτό το σκέλος σωστά. Μην τους μιμείστε.
Αυτά.[/quote']

respect.gif

50 χρόνια τώρα' date=' κάθε πέντε-δέκα χρόνια έχουμε και ένα νέο ροκ'εν'ρολλ ήρωα ο οποίος θα ήταν πολύ μεγάλος αν είχε ζήσει αλλά δυστυχώς τον φάγανε, αυτοκτόνησε, πνίγηκε στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ κλπ κλπ κλπ. Τζίμ Μόρισον, Ίαν Κέρτις, Κομπεϊν - όλοι είδωλα σε βιβλία, αφίσες και (πιο πρόσφατα) βίντεο κλιπ. Όλοι με στίχους που σημαίνουν κάτι σημαντικό, αλλά που πολύ λίγοι το καταλαβαίνουν. Όλοι με μπάντες που δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι αξιόλογο χωρίς τους ίδιους. Όλοι με "ειδικά αφιερώματα" στις τηλεοράσεις όλου του πλανήτη (ακόμη και τις κρατικές). Όλοι με φανατικούς οπαδούς, πρόθυμους να καυγαδίσουν αν αμφισβητηθεί το είδωλό τους.
Εσείς νεαροί μου φίλοι είσαστε τυχεροί πάντως. Δεν προλάβατε την παρανοϊκή περίοδο όπου κάποιος κ. Νταλούκας μετέφραζε στα ελληνικά (μπρρρ) τους στίχους των Doors και έμπαινε και στη φάση να τους αναλύσει. Εκεί να δεις παρεξηγήσεις και παράνοια.

Μία φιλική συμβουλή μόνο (για να μην μετανιώνετε αργότερα). Μην χρησιμοποιείτε φράσεις όπως "η πορεία της μουσικής" όταν μιλάμε για τέτοιους ανθρώπους. Η μουσική είναι πολύ μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από το ροκ'εν'ρολ ή τους ήρωες του MTV ή του Νταλούκα. Υπάρχει δε για ένα και μόνο λόγο (όπως όλα τα υπόλοιπα πράγματα) - για να κάνει τον άνθρωπο περισσότερο ευτυχισμένο και περισσότερο άνθρωπο. Οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρθηκα ΔΕΝ το πιάσανε αυτό το σκέλος σωστά. Μην τους μιμείστε.

Αυτά.[/quote']

EYE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! που το θυμήθηκες αυτό το Βιβλίο του Νταλούκα? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Είσαι απίστευτος (Εγώ με μνήμη ελέφαντα παρακαλώ το έχω θάψει κάπου στη βιβλιοθήκη εδώ και 16 χρόνια περίπου, Αν εννοείς το βιβλίο με το μαύρο εξώφυλλο και το κεφάλι του Τζίμ Μόρισον στο πλάι)

Πω πω τι μου θύμησες! πολύ γέλιο η φυλάδα εκείνη.

Τες πα και επειδή όντως λόγω ταχύτητας παρεκτράπηκα στο προηγούμενο ποστ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου 'οπως και με τον fleamail κλπ

Η ιστορία έχει δείξει ότι πολλοί "΄φάλτσοι", "ατάλαντοι", "κουλοί", "κουτσοί" και "άσχημοι" έχουν γίνει είδωλα, έχουν επηρεάσει όλη την ιστορία της μουσικής, έχουν γίνει σταρ, έχουν αγαπηθεί όσο ήρωες των παραμυθιών και έχουν τραβήξει μαζί τους πάρα πολύ κόσμο, είτε μας αρέσει είτε όχι, ο καθένας σε ένα βαθμό.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Και θα ήθελα να συμπληρώσω μερικά ονόματα:

Velvet Underground

The Sisters of Mercy

Joy Division (στην αρχή τουλαχιστον)

Ramones

Louis Armstrong(ναι,ακομα κι αυτός)

και η λίστα δεν έχει τελειωμό...

Μια απλή ερώτηση:Ποιος θα ασχολούνταν με κύριο Cobain σήμερα αν δεν αποφάσιζε να αυτοκτονίσει πριν η καριέρα του πάρει την κάτω βόλτα, που άρχιζε ήδη να προδιαγράφεται?

Επίσης όποιος θέλει να μιλήσει για τους Maiden, ας αγοράσει πρώτα το τελευταίο DVD τους να δει τι σημαίνει ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ και μετά τα ξαναλέμε...

Οι υπόλοιποι ακούστε για εκατομυριοστή φορά το Nevermind αφού έτσι και αλλιώς δεν έχετε και κάτι καλύτερο να ακούσετεUp the Irons, ρε!

Μια απλή ερώτηση:Ποιος θα ασχολούνταν με κύριο Cobain σήμερα αν δεν αποφάσιζε να αυτοκτονίσει πριν η καριέρα του πάρει την κάτω βόλτα' date=' που άρχιζε ήδη να προδιαγράφεται?[list']Επίσης όποιος θέλει να μιλήσει για τους Maiden, ας αγοράσει πρώτα το τελευταίο DVD τους να δει τι σημαίνει ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ και μετά τα ξαναλέμε...

Οι υπόλοιποι ακούστε για εκατομυριοστή φορά το Nevermind αφού έτσι και αλλιώς δεν έχετε και κάτι καλύτερο να ακούσετεUp the Irons, ρε!

Αχου το μωρε....!!!!

Κουπε πεεεεε...κουπε πεεε!!!!

Αληθεια φορας και κονκαρδες;;;;

Μια απλή ερώτηση:Ποιος θα ασχολούνταν με κύριο Cobain σήμερα αν δεν αποφάσιζε να αυτοκτονίσει πριν η καριέρα του πάρει την κάτω βόλτα' date=' που άρχιζε ήδη να προδιαγράφεται?[list']Επίσης όποιος θέλει να μιλήσει για τους Maiden, ας αγοράσει πρώτα το τελευταίο DVD τους να δει τι σημαίνει ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ και μετά τα ξαναλέμε...

Φίλε μου maidena (σαν να λέμε στα ελληνικά 'παρθενιάρη'), επειδή υποψιάζομαι ότι όταν 'αγόραζα' τον πρώτο δίσκο των Maiden, σε πειρατική κασέτα γιατί 13 χρονών που να βρεθούν τα φράγκα, εσύ δεν ήσουν καν ακόμα στους αναπαραγωγικούς αδένες του μπαμπά σου, θα είχα να σου δώσω μια συμβουλή.

Να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσεις. :wink:

Αυτά, και φρόνιμα. 8)

Abraxas out.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back