- Πόντοι
- 18
Συμφωνώ με το παραπάνω. Είχα ακούσει το Wall από το δίσκο, παλιότερα και δεν είχα εντυπωσιαστεί (τολμώ να πω). Όταν είδα την ταινία συγκινήθηκα, εισέπραξα μηνύματα και μπορώ να πω ότι συγκαταλέγεται στα σπουδαία έργα.trolley είπε:Ασφαλώς. Έτσι λειτουργεί ο κινηματογράφος γενικώς, και αυτό το "μειονέκτημα" δεν τον έχει εμποδίσει από το να μας δώσει μερικές από τις πιο έντονα φορτισμένες (συγκινησιακά) στιγμές μας. Γι' αυτό το Wall (η ταινία) έχει την αξία που έχει: είναι πολύ πιο "χορταστική" εμπειρία από όλες τις συναυλίες του Waters μαζί (αν αμφιβάλλεις, μπορείς να το ξαναδείς κάποια στιγμή ώστε να θυμηθείς).
Να πω όμως και την δική μου άποψη για τη παράσταση... όπως έχω δει από βίντεο. Νομίζω ότι η ιδέα του τοίχου, γενικότερα, λειτούργησε σαν το βασικό στοιχείο της παράστασης αλλά δημιουργεί μια πολύ περίεργη αίσθηση του χώρου που έπρεπε οι συντελεστές να υπερκεράσουν με τις όποιες σκηνοθετικές μεθόδους. Μου δίνει την έλλειψη των τριών διαστάσεων πάνω στην σκηνή, πράγμα πρωτοποριακό εν μέρη αλλά και μη λειτουργικό για τους κανόνες της παράστασης.
Δεν ξέρω.. θα έπρεπε να το δω από κοντά για να έχω πιο κατασταλαγμένη άποψη. Λέτε να πάω;