@menelaos
Όταν λέμε ότι κάτι δεν έχει αντικειμενική αξία, εννοούμε ότι έχει υποκειμενική αξία, ήτοι ότι καθένας το αξιολογεί διαφορετικά. Αντικειμενική αξία έχει π.χ. ο χρυσός (παντού στο κόσμο κάνει κάποια συγκεκριμένα χρήματα). Υποκειμενική αξία έχουν οι υπηρεσίες mastering που προσφέρονται σε τριτοκοσμικές χώρες όπως η δική μας, δηλαδή καθένας τις αξιολογεί διαφορετικά. Δεν είπα ούτε ότι η αξία είναι μηδενική, ούτε τίποτε παρόμοιο - απλά ότι κάπου χρειάζεται και αυτή η ψιλομυθολογία που καλιεργείται από τους μαστεράδες προκειμένου να συνεχίσουν να πουλάνε τις υπηρεσίες τους.
Σημείωσε ότι η αμφισβήτηση της ακριβής τεχνολογίας και των συναφών νοοτροπιών δεν είναι δικό μου εύρημα - αυτό δεν ήταν άλλωστε το έρεισμα γι' αυτό το thread; Μήπως ξεχνάς ποιο περιοδικό ξεκίνησε αυτή τη συζήτηση; Μήπως ξεχνάς πόσοι και ποιοι έχουν μιλήσει στο παρελθόν κολακευτικά γι' αυτό το περιοδικό, το οποίο κάνει παρέα σε όλους τους home studio τρελούς εδώ και πολλά-πολλά χρόνια;
@GeoK
Δε μου λες παληκάρι μου, δε ντρέπεσαι καθόλου; Με τι δικαίωμα με λες τυχαίο; Επειδή διαφωνώ με τις βλακείες που λέει όλη η επαγγελματική φάρα σου; Επειδή είπα ότι σαν επαγγελματίας που είσαι, θα μπορούσες να μας δώσεις και τη γνώμη σου για το θέμα του thread;
Μάθε ότι εδώ μέσα όλοι τυχαίοι είμαστε - σεβόμαστε την ανωνυμία του άλλου και δεν απαιτούμε τα στοιχεία του ή περγαμηνές επαγγελματικής εμπειρίας για να τον πάρουμε σοβαρά και να του απαντήσουμε. Ποιος είσαι εσύ που θα πεις ότι "βγαίνω και μιλάω επώνυμα πράγμα που θα πρεπε να κάνουν πολλοί από εδώ μέσα είναι για να μπορεί η άποψη μου να έχει ισχύ για το τι λέω"; Θα αλλάξουμε τους κανονισμούς του φόρουμ (με τους οποίους συμφώνησες για να γραφτείς) προκειμένου να αποκτήσουν ισχύ αυτά που λες; Εδώ μέσα έχεις μπει για να μιλάς με τυχαίους - άμα θες να μιλάς με επωνύμους, πάρε κανά συνάδελφό σου τηλέφωνο και αμέτε να παίξετε κανένα τάβλι ή (ακόμη καλύτερα) φτιάξτε ένα δικό σας φόρουμ και επιτρέψτε συμμετοχή σε αυτό μόνο σε όποιον έχει χρυσούς δίσκους (δηλ. τη Βανδή και τον Χατζηγιάννη). Αυτά που λες έχουν ισχύ όταν είναι σωστά, όχι αν τα υπογράφεις με το βαρύ σου επώνυμο.
Ακούστε τι λέει ο άνθρωπος : "Κρίτική στη δουλειά σας οχι στην δική μου...". Τι λες ρε; Εσύ δε μπήκες εδώ μέσα και ανακοίνωσες τιμές για το μαγαζί σου; Εγώ το έκανα; Ή μήπως πρέπει να σε πληρώσουμε πρώτα για να αποκτήσουμε το δικαίωμα κριτικής; Είσαι τυχερός που δεν έχω χρόνο, αλλιώς θα έβλεπες τι πάει να πει κριτική.
Η απλή αλήθεια είναι ότι δε θες να πεις τη γνώμη σου για το θέμα του thread επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα πέσεις έξω - και άααντε μετά να δικαιολογήσεις το πως έπεσες έξω όταν προσπαθείς να πασαριστείς σαν τύπος που θέλει να κάνει τζίρο 9 χιλιάρικα το μήνα (έτσι δεν είπες, αν κλείσουμε αποκλειστικά το στούντιο, μαζί με τους μπακλαβάδες που ίσως κεράσεις), προσφέροντας ειδικές γνώσεις και χρυσά αυτιά;
Λέει επίσης : "Ίσως γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο αξιόλογο στη ζωή τους από το να κρίνουν τους άλλους". Μπράβο το βρήκες. Παραδέχομαι ότι εγώ δεν έχω μπίζνα που να διαφημίζεται στο μέταλ-χάμστερ. Είμαι μία καταπιεσμένη ψυχή που παραμονεύει να τσακωθεί με επιτυχημένους και αστραφτερούς επαγγελματίες όπως εσύ.
Υ.Γ. Για την αποκατάσταση των ισορροπιών, εγώ ποτέ δεν υπαινίχθηκα, ούτε σκέφτηκα ότι ο GeoK έχει μπει εδώ μέσα για να κάνει διαφήμιση. Αν υπήρχε τέτοιος υπαινιγμός θα είχε δεχτεί τις όχι και τόσο τυχαίες επιπλήξεις εδώ και πολύ ώρα.