προσωπικά, θεωρώντας το προφανές "κουκουρούκου" του test της συμφοράς, δεν συμετείχα εξ αρχής κυρίως βέβαια λόγο χρόνου που προτιμώ επί το πλείστον να τον διαθέσω σε συμμετοχές μου που ίσως κάτι έχουν να πουν...
έτσι όμως που εξελίχθηκε το θέμα -όπου σε κάποια post αναφέρθηκα- ας πω κι εγώ την γνώμη μου και στο "τεχνικό" και στο "φιλοσοφικό" μέρος...
ο Geok (ανώνυμα ή επώνυμα) θα μπορούσε απλά εξ αρχής να ανταποκριθεί στην
πρόσκληση (με άρωμα πρόκλησης) του eye και απλά να είχε τελειώσει εκεί η
"παρεξήγηση" πριν καν αρχίσει... κι αυτό γιατί πρώτος και
αυτοβούλως συμμετείχε στη συζήτηση, που για μένα αυτόματα δηλώνει ότι πρέπει να
περιμένει ένα οποιουδήποτε ύφους feed back στην τοποθέτηση του...
σέβομαι στον ίδιο βαθμό τους ερασιτέχνες και τους επαγγελματίες στον χώρο του ήχου γιατί έχω την πολυτέλεια
πλέον να ανήκω
επιλεκτικά και στις δυο κατηγορίες, βλέποντας και από τις δυο πλευρές τα πράγματα...
ο επαγγελματίας ηχολήπτης πέφτει συχνά στην παγίδα να νομίζει ότι υπηρετεί την ακουστική επιστήμη, παραγνωρίζοντας ότι το τελικό του προϊόν θα αντιμετωπιστεί από τον ερασιτέχνη
τελικό αποδέκτη με κανόνες της ψυχοακαουστικής...(σχηματική και όχι κυριολεκτική ρήση η ανωτέρω..)
όταν το αυτί ελέγχεται από τον υποκειμενικό τρόπο που θα χειριστεί ο εγκέφαλος το ερέθισμα, οι κανόνες πάνε (καλώς) περίπατο στην
λεωφόρο της τέρψης που είναι και ο αντικειμενικός στόχος...
από την άλλη ο ερασιτέχνης λειτουργώντας ενστικτωδώς συνήθως (το κακόβουλο ως αρχική πρόθεση κατ εμέ σπανίζει...), πέφτει συχνά στην παγίδα της ανάγκης για "αποκαθήλωση" της όποιας "αυθεντίας" εκδηλώνεται απέναντί του...
η στάση και των δύο μπορεί το ίδιο εύκολα να είναι
δημιουργική ή πηγή δεινών... εγώ προτιμώ την πρώτη αφορίζοντας τις αρκετές φορές που κατέληξα στην δεύτερη...(που όμως χωρίς δυσκολία κάποιες φορές μεταλλάχθηκε στην πρώτη ως αποτέλεσμα...)
bloody_sunday είπε:
Αν αφήσουμε τις συγκρίσεις (δύσκολες και μάλλον αδύνατες) στην άκρη, ποιο από τα δυο mix σας αρέσει περισσότερο;
πολύ σωστά το χειρίστηκε ο Bloody και αν από την αρχή ο Geok το χειριζόταν ανάλογα,
φαντάζομαι (και γνωρίζοντας τον eye) δεν θα υπήρχε συνέχεια...anyway... οι γνωστές μου αμπελοφιλοσοφίες τελειώνουν εδώ... ;D
αν και το reference είναι τεχνικά απαράδεκτο ως φύση και εφαρμογή, ας πω και την γνώμη μου και από τις δύο πλευρές..
ως ερασιτέχνης μουσικόφιλος (και με περγαμηνές ψώνιου hiend..α ειδικά στο παρελθόν...) δεν μ' αρέσει
κανένα από τα δύο...
(παραγνωρίζω το μουσικό θέμα και αναφέρομαι στον ήχο...)
ως επαγγελματίας (και χωρίς τον φόβο της "έκθεσης" γιατί απλώς "χέσ...κα") θεωρώ το Α μάλλον ένα digital export από ένα daw λόγω του αρώματος "πλαστικού" που μου αποπνέει και το B ένα
κακό mix επεξεργασμένο σε PT, με απαράδεκτη για τα γούστα μου χρήση eq...
αυτά τα ολίγα χωρίς φόβο και πάθος και με ακρόαση στα ηχειάκια του υπολογιστή του γραφείου μου με ότι αυτό συνεπάγεται (χωρίς να θεωρώ απαραίτητη την ακρόαση σε αξιόπιστο monitoring... δεν νομίζω ότι θα άλλαζα την γνώμη μου...)