Ναι.Έχεις τρέξει κάτι από τα window, από player και ο ενισχυτής είναι στο HDMI ως είσοδο και ακούγεται το surround της πηγής σωστά? Έχεις κάνει test speakers και λειτουργεί το πολυκάναλο.
Ναι.Έχεις τρέξει κάτι από τα window, από player και ο ενισχυτής είναι στο HDMI ως είσοδο και ακούγεται το surround της πηγής σωστά? Έχεις κάνει test speakers και λειτουργεί το πολυκάναλο.
πάτα το windows sound settings αμα δε βαριέσαι να δουμε τον πίνακα ελέγχου ήχου και τις συσκευές αναπαραγωγής, να δούμε πως τη βλέπει τη συσκευή και την ονομάζει, το digital audio της nvidia και να δούμε ρυθμίσεις στα tabs
Πάτησα και το properties στο δεύτερο παράθυρο. Ή ήθελες το configure που έχει να κάνεις test τα διάφορα set up ηχείων (στερεο, 5.1 κτλ.)πάτα το windows sound settings αμα δε βαριέσαι να δουμε τον πίνακα ελέγχου ήχου και τις συσκευές αναπαραγωγής, να δούμε πως τη βλέπει τη συσκευή και την ονομάζει, το digital audio της nvidia και να δούμε ρυθμίσεις στα tabs
Κάνε έναν κόπο να ανοίξεις κα τα άλλα tabs, τα formats, enhancements, advanved.Πάτησα και το properties στο δεύτερο παράθυρο. Ή ήθελες το configure που έχει να κάνεις test τα διάφορα set up ηχείων (στερεο, 5.1 κτλ.)
Προβολή συνημμένου 47876
Ok, το πιθανότερο λοιπόν να πάρω 2 ηχεία monitor ακόμα, και να τα συνδέσω στη scarlett.Τεράστιο σφάλμα και μεγάλο μπλέξιμο που διάλεξες να πας σε σύστημα τηλεόρασης με την σκέψη να το συνδέσεις σε υπολογιστή. Είναι απλά λάθος, και ειδικά όσον αφορά το Cubase και τη δημιουργία μουσικής (που αν θυμάμαι καλά είναι μέρος της δουλειάς σου), θα είναι ένα τρομακτικό καθημερινό πρόβλημα.
Κατ'εμέ έπρεπε εξ αρχής να πάρεις σύστημα μόνιτορ. Audio Interface με πολλά outputs και 5 monitor ηχεία (ίσως 2+2+1)+1 monitor sub όπως σου έγραψα σχόλιο μου εχτές. Και επειδή τα περισσότερα interfaces με multi-out έχουν 8 αντί για 6, θα είχες και τη δυνατότητα στο μέλλον για 7.1, απλά παίρνοντας άλλα 2 ηχεία.
Θα είχες και καλύτερο "native" ήχο με σωστά drivers, μηδανιμό latency, και setup για 5.1 (ή 7.1) mixing, αν το επιθυμούσες, και θα μπορούσες να έχεις 2 ή και 3 διαφορετικά ζευγάρια για reference, όπως είδες στη φώτο που έστειλες - γιατί όπως σωστά ειπώθηκε, τα πολλά ηχεία που βλέπεις σε mixing desks είναι για να μπορείς να ακούς πώς θα ακούγεται η δημιουργία σου σε διαφορετικά συστήματα.
Φαίνεται πως αναγνωρίζονται όλα σωστά. Παίξε με το default format και βάλτο σε ρύθμιση 24/48 για να δούμε μήπως φύγουν τα pop κλπ στα windows ή στο προγραμμα αναπαραγωγής των media που θα τρέξεις. Λογικά θα πρέπει να δουλεύει καλά, κάνε και τέστ sound στις αλλαγές.
Δυστυχώς καμμία αλλαγή. Δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις..Φαίνεται πως αναγνωρίζονται όλα σωστά. Παίξε με το default format και βάλτο σε ρύθμιση 24/48 για να δούμε μήπως φύγουν τα pop κλπ στα windows ή στο προγραμμα αναπαραγωγής των media που θα τρέξεις. Λογικά θα πρέπει να δουλεύει καλά, κάνε και τέστ sound στις αλλαγές.
Μια καθαρή εγκατάσταση των nvidia drivers με ddu uninstaller, να απεγκαταστήσεις και τους nvidia audio drivers και να δοκιμάσεις. Το καλώδιο τι version HDMI είναι? Κανονικά έπρεπε να δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Λογικά για να στα εγκατέστησαν άλλοι αν θυμάμαι που διάβασα πιο πάνω που έγραφες, να τους πεις να τσακιστούν να έρθουν πίσω να στο φτιάξουν να ακούγεται σωστά αλλιώς δε θα φύγουν από εκεί όρθιοι. Το είχα κάνει παλιά σε κάτι τεχνικούς. Και ήμουν πολύ φουσκωτός τότε και με ξυρισμένο κεφάλι και δεν είπαν τίποτα, παρέμειναν ευγενικοί και το έφτιαξαν. ?Δυστυχώς καμμία αλλαγή. Δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις..
θα σου πω το άλλο, γιατί το έχω αντιμετωπίσει και ας ακουστεί περίεργο, με παλιότερο setup με ήχο από GPU οver HDMI αλλά και από digital out. Ενημέρωσε τους network drivers, (lan driverts, τα chipset drivers και αν μπορείς δοκίμασε με απενεργοποιημένους από τη μητρική τους onboard sound drivers.Τώρα, ζητάς πολλά! ?
Ναι, τουλάχιστο να τα απενεργοποιήσεις από τα windows και να δοκιμάσεις μετά να τρέξεις τον ήχο στον DENON να δεις αν εξαφανιζονται τα pops. Μπορείς να τα απενεργοποιήσεις. Απενεργοποίησε ότι ειναι της REALTEΚ σε συσκευές αναπαραγωγής και εγγραφής και απενεργοποίησε τον προσαρμογέα δικτυου από τις ρυθμίσεις δικτύου και internet και αλλαγή επιλογών προσαρμογέα. Εκεί που θα δεις ποιο ethernet είναι ενεργό, απενεργοποίησε το προσωρινά, θα χάσεις τη συνδεση στο internet βεβαια, δοκιμάζεις να δεις τι γίνεται με τον ηχο στον DENON αν τρέχει πλέον κανονικά και βγάζει και τα κανάλια κανονικά. Αν πάλι κάνει τα ίδια, ενεργοποίησε τον προσαρμογέα δικτυου και τις realtek εισοδους και εξόδους.Σε ευχαριστώ πολύ αλλά δυστυχώς αυτά είναι πολύ εξειδικευμένα για μένα. Το να μπω στο bios δηλ. κτλ..
O network adapter φαίνεται να είναι ενημερωμένος. Δε μου βρίσκει κάποιο update.
To onboard sound driver είναι αυτό το Realtek USB audio, σωστά;
Δεν έχει άδικο πάντως ο cos_dr που ζητάει να διερευνηθεί το θέμα του καλωδίου, όταν όλα στηρίζονται σε αυτό το ένα καλώδιο. Κανονικά, αγαπητέ @filmmusic θα έπρεπε να το είχε "σιγουρέψει" αυτό το ζήτημα ο τεχνικός που λες ότι έκανε την "εγκατάσταση", δηλαδή πριν φύγει από εκεί θα έπρεπε (τουλάχιστον) να μην έχεις κανένα πρόβλημα να ακούς τους ήχους των Windows (+ τυχόν παιχνιδιών / ταινιών / αρχείων ήχου) κλπ. Με το Cubase θα ίσχυαν αυτά που ήδη σου γράψαμε, αλλά τα Windows γιατί να κάνουν ποπ και τέτοια;Μετά, παραμένει για εμένα ο ύποπτος του καλωδίου, μήπως δοκίμαζες με άλλο HDMI καλώδιο προδιαγραφων 1,4 και πάνω, καλύτερα 2.1 που υποστηρίζει όλες τις πιο συγχρονες display αλλά audio λειτουργίες.
Ok, το πιθανότερο λοιπόν να πάρω 2 ηχεία monitor ακόμα, και να τα συνδέσω στη scarlett.
Φαντάζομαι και ελπίζω ότι δε θα έχω άλλα προβλήματα..
Πάμε να βρούμε τον τεχνικό να του ζητήσω εγώ το λόγο που έχω πολλά νεύρα. Θα τον αναγκάσω να το φτιάξει, μου την έχει δώσει μιλάμε.? ? θα του λέω εγώ τι να κάνει, και θα του φωνάζω, ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑΑΑΑΑα. ?? και θα του κάνω head lock και θα σφιγγω ίσα ίσα μέχρι να λιποθυμήσει και θα τον αφήνω και θα του λέω, τελείωνε, συνέχισε, απενεργοποίησε από το bios την onboard καρτα ήχου. Μη με κοιτάς. ΤΩΡΑΑΑΑΑ?Δεν έχει άδικο πάντως ο cos_dr που ζητάει να διερευνηθεί το θέμα του καλωδίου, όταν όλα στηρίζονται σε αυτό το ένα καλώδιο. Κανονικά, αγαπητέ @filmmusic θα έπρεπε να το είχε "σιγουρέψει" αυτό το ζήτημα ο τεχνικός που λες ότι έκανε την "εγκατάσταση", δηλαδή πριν φύγει από εκεί θα έπρεπε (τουλάχιστον) να μην έχεις κανένα πρόβλημα να ακούς τους ήχους των Windows (+ τυχόν παιχνιδιών / ταινιών / αρχείων ήχου) κλπ. Με το Cubase θα ίσχυαν αυτά που ήδη σου γράψαμε, αλλά τα Windows γιατί να κάνουν ποπ και τέτοια;
Τα έκανα όλα αυτά, αλλά ακόμα τα ίδια. Τι να πω..Ναι, τουλάχιστο να τα απενεργοποιήσεις από τα windows και να δοκιμάσεις μετά να τρέξεις τον ήχο στον DENON να δεις αν εξαφανιζονται τα pops. Μπορείς να τα απενεργοποιήσεις. Απενεργοποίησε ότι ειναι της REALTEΚ σε συσκευές αναπαραγωγής και εγγραφής και απενεργοποίησε τον προσαρμογέα δικτυου από τις ρυθμίσεις δικτύου και internet και αλλαγή επιλογών προσαρμογέα. Εκεί που θα δεις ποιο ethernet είναι ενεργό, απενεργοποίησε το προσωρινά, θα χάσεις τη συνδεση στο internet βεβαια, δοκιμάζεις να δεις τι γίνεται με τον ηχο στον DENON αν τρέχει πλέον κανονικά και βγάζει και τα κανάλια κανονικά. Αν πάλι κάνει τα ίδια, ενεργοποίησε τον προσαρμογέα δικτυου και τις realtek εισοδους και εξόδους.
Είδαμε σκηνές από ταινίες, demos για πολυκάναλο ήχο, και ακούσαμε τραγούδια.Κανονικά, αγαπητέ @filmmusic θα έπρεπε να το είχε "σιγουρέψει" αυτό το ζήτημα ο τεχνικός που λες ότι έκανε την "εγκατάσταση", δηλαδή πριν φύγει από εκεί θα έπρεπε (τουλάχιστον) να μην έχεις κανένα πρόβλημα να ακούς τους ήχους των Windows (+ τυχόν παιχνιδιών / ταινιών / αρχείων ήχου) κλπ.