Προτάσεις για 5.1 ηχεία που μπορούν να λειτουργήσουν και ως μόνιτορς

Είδαμε σκηνές από ταινίες, demos για πολυκάναλο ήχο, και ακούσαμε τραγούδια.

Δεν έτυχε να βγάλει κάποιο σφάλμα των Windows ώστε να ακούσω τον ήχο, ή κάτι άλλο να συμβεί που χρησιμοποιεί ήχο των Windows ώστε να το ακούσω και γω και να δω ότι κάτι δεν πάει καλά..

Ο κιορατάς πρέπει να είχε πατσάρει κρυφό μήντια πλαίηερ στο κύκλωμα και ακούγατε Ραδιο-Βερόνικα.

Είδαμε σκηνές από ταινίες, demos για πολυκάναλο ήχο, και ακούσαμε τραγούδια.

Δεν έτυχε να βγάλει κάποιο σφάλμα των Windows ώστε να ακούσω τον ήχο, ή κάτι άλλο να συμβεί που χρησιμοποιεί ήχο των Windows ώστε να το ακούσω και γω και να δω ότι κάτι δεν πάει καλά..
Μπορείς να γράψεις κάνα παράδειγμα από το κίνητο να το βάλεις ξα ακούσουμε από περιέργεια. Αμα ειναι μονό ήχοι των Windows κάτι από το λειτουργικό στο control panel των Windows πρέπει νσ διερευνηθεί. Μήπως το ξετικαρισμα της αποκλειστικής λειτουργίας και του ελέγχου από τις εφαρμογές. Προφανώς όταν τρέχουν ταινίες από τις εφαρμογές τους, όλα πάνε καλά. Οτσν τον έλεγχο των drivers τον έχουν τα windows γίνεται θέματακι

Μπορείς να γράψεις κάνα παράδειγμα από το κίνητο να το βάλεις ξα ακούσουμε από περιέργεια. Αμα ειναι μονό ήχοι των Windows κάτι από το λειτουργικό στο control panel των Windows πρέπει νσ διερευνηθεί. Μήπως το ξετικαρισμα της αποκλειστικής λειτουργίας και του ελέγχου από τις εφαρμογές. Προφανώς όταν τρέχουν ταινίες από τις εφαρμογές τους, όλα πάνε καλά. Οτσν τον έλεγχο των drivers τον έχουν τα windows γίνεται θέματακι
Λοιπόν, ακούγεται στο 0.02'', 0.14'', 0.17'', 0.19'' (το άλλο διπλό κλικ που ακούγεται σε όλους τους ήχους ειναι το ποντίκι προφανώς, που πατούσα).

Recording_2 (1).mp3

Ξέχασα να πω ότι ακούγεται ΜΟΝΟ από το μπροστινό αριστερό ηχείο! Όχι από το δεξί!

Μήπως φταίει κανά καλώδιο του ηχείου;

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπόν, ακούγεται στο 0.02'', 0.14'', 0.17'', 0.19'' (το άλλο διπλό κλικ που ακούγεται σε όλους τους ήχους ειναι το ποντίκι προφανώς, που πατούσα).

Recording_2 (1).mp3 278.4 kB · 19 downloads

Ξέχασα να πω ότι ακούγεται ΜΟΝΟ από το μπροστινό αριστερό ηχείο! Όχι από το δεξί!

Μήπως φταίει κανά καλώδιο του ηχείου;
Δε νομίζω να είναι θέμα καλωδίου αφού ακούς κανονικά όταν βλέπεις ταινίες ή ακούς κάτι άλλο.

Δε χάνεις κάτι να δεις το καλώδιο λίγο, διότι με τον χαμό αν βάζεις ταινίες ή μουσικής να μη το ακούς.

Επίσης, απενεργοποίησε την οθόνη όταν δοκιμάζεις ήχους των windows.

Για δες αν έχεις συνδέσει τα καλώδια σωστά, εννοώ αν εφάπτονται καλά στον ενισχυτή και στα ηχεία, στις υποδοχές, οι άκρες τους. Το πολύ πολύ, άλλαξε το ένα με το άλλο για να δεις αν το κλικ μετακινείται

Σ'εχω ζαλίσει αλλά τί εννοείς; ?
Δεν μας έχεις ζαλίσει, δε θα απαντούσαμε, αντιθέτως είναι noizικη παράδοση θα έλεγα να συμπάσχουμε και να ενωνουμε όλοι τα μυαλά μας και τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας να βρούμε λύσεις σε τέτοια θέματα ο ένας για τον άλλο.

Εννοώ να σβήσεις την οθόνη. Καμιά φορά δημιουργεί περίεργα παράσιτα, που μπορεί να σκάσουν σε κάποια σενάρια. Τέλος δοκίμασε να βγάλεις και τη focusrite, να μην είναι πάνω στο σύστημα και δοκίμασε πάλι

Εννοώ να σβήσεις την οθόνη.
μα αν σβήσω την οθόνη πώς θα βλέπω να πατάω τους ήχους των Windows;

Τέλος δοκίμασε να βγάλεις και τη focusrite, να μην είναι πάνω στο σύστημα και δοκίμασε πάλι
Θα τρελλαθώ! ?

Την έβγαλα, δεν το έκανε. Δοκίμαζα 2-3 λεπτά ήχους, και δεν το έκανε όυτε μια φορά.

Την ξαναέβαλα, ΠΑΛΙ δεν το έκανε! Πάλι δοκιμάζα ήχους για πολλή ώρα...

Τί στο καλό συνέβη;

Ελπίζω να μην ήταν μόνο προσωρινό και επανέλθει.

Τώρα, έτσι μου'ρχεται να ανοίξω πάλι το Cubase να δω πώς είναι εκεί τα πράγματα! Αλλά φοβάμαι μην απογοητευτώ! ?

μα αν σβήσω την οθόνη πώς θα βλέπω να πατάω τους ήχους των Windows;

Θα τρελλαθώ! ?

Την έβγαλα, δεν το έκανε. Δοκίμαζα 2-3 λεπτά ήχους, και δεν το έκανε όυτε μια φορά.

Την ξαναέβαλα, ΠΑΛΙ δεν το έκανε! Πάλι δοκιμάζα ήχους για πολλή ώρα...

Τί στο καλό συνέβη;

Ελπίζω να μην ήταν μόνο προσωρινό και επανέλθει.

Τώρα, έτσι μου'ρχεται να ανοίξω πάλι το Cubase να δω πώς είναι εκεί τα πράγματα! Αλλά φοβάμαι μην απογοητευτώ! ?
δε μου φαίνεται παράλογο αυτό με την focusrite και τους drivers με τους drivers της NVIDIA.

Δοκίμασε με τελευταίους αν υπάρχουν drivers της focusrite, δοκίμασε τη focusrite σε διαφορετική θύρα usb, δοκίμασε παλαιότερους drivers της nvidia και οπωσδήποτε τους τελευταίους chipset drivers της motherboard.

ο denon δεν έχει καμία δουλειά στο σύστημα παραγωγής μουσικής

όταν τελειώσει η παραγωγή και κλείσει η ηχογράφηση μουσική τότε ναι.

δε μου φαίνεται παράλογο αυτό με την focusrite και τους drivers με τους drivers της NVIDIA.

Δοκίμασε με τελευταίους αν υπάρχουν drivers της focusrite, δοκίμασε τη focusrite σε διαφορετική θύρα usb, δοκίμασε παλαιότερους drivers της nvidia και οπωσδήποτε τους τελευταίους chipset drivers της motherboard.
Χάρηκα πολύ γρήγορα! ☹️ Πάλι το κάνει και με την Scarlett συνδεδεμένη και χωρίς αυτή!

Χάρηκα πολύ γρήγορα! ☹️ Πάλι το κάνει και με την Scarlett συνδεδεμένη και χωρίς αυτή!
κάνε επανεκκίνηση έχοντας αποσυνδεδεμένη προσωρινά τη Scarlett Τζοχάνσον και δοκίμασε πάλι λίγο, ανοιγοντας προγράμματα που βλέπεις ταινίες και μετά τα windows για να δουμε τι γίνεται.

κάνε επανεκκίνηση έχοντας αποσυνδεδεμένη προσωρινά τη Scarlett Τζοχάνσον και δοκίμασε πάλι λίγο, ανοιγοντας προγράμματα που βλέπεις ταινίες και μετά τα windows για να δουμε τι γίνεται.
Τίποτα. Τα ίδια!

(στο μεταξύ προσπάθησαν να μου χακάρουν το λογαριασμό Linked και τώρα μου τον έχουν απενεργοποιήσει και δε μπορώ να τον ανακτήσω! Τα νεύρα μου! Γι'αυτό άργησα να απαντήσω.)

Ο ήχος που κάνει το facebook όταν έρχεται ένα μήνυμα στο messenger είναι ήχος των Windows;

Γιατί μου το κάνει και κει. Αλλά δεν τον έβρισκα ως ήχο στα Windows sounds,

Πρέπει να επανέλθω.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του cos_dr, το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις αγαπητέ @filmmusic είναι πολυδιάστατο και πολύ απίθανο να λυθεί.

Διότι:

- Όπως σου επεσήμανε ο @Alex Raptakis δεν υπήρχε λόγος να επιδιώξεις να χρησιμοποιήσεις τον Denon σαν κάρτα ήχου.

- Τα Windows δεν πολυ-γουστάρουν (συγνώμη για τα λαϊκά τσιτάτα) τις πολλές κάρτες ήχου, ούτως ή άλλως.

- Εσύ ο ίδιος δεν έχεις κεφάλαιο εμπειρίας για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων και εμείς που θέλουμε να σε βοηθήσουμε δεν είμαστε γείτονές σου. Ακόμη και αν συνδεόμασταν με AnyDesk, θα είμασταν οριακά άχρηστοι γιατί προσπαθούμε να λύσουμε ζητήματα που αφορούν ηχητική αναπαραγωγή, και δεν ακούμε μέσω του AnyDesk αυτά που ακούς εσύ εκεί.

Αγόρασες ένα σύστημα που προορίζεται για την εξής χρήση: να συνδέσεις πάνω του πηγές και να στέλνει στα ωραία σου ηχεία. ΑΛΛΑ έχεις στην ουσία ΜΙΑ πηγή (τον υπολογιστή) και θέλεις επίσης να τρέχεις Cubase.

Ψιλό-αδιέξοδο.

Πρέπει να επανέλθω.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του cos_dr, το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις αγαπητέ @filmmusic είναι πολυδιάστατο και πολύ απίθανο να λυθεί.

Διότι:

- Όπως σου επεσήμανε ο @Alex Raptakis 

- Εσύ ο ίδιος δεν έχεις κεφάλαιο εμπειρίας για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων και εμείς που θέλουμε να σε βοηθήσουμε δεν είμαστε γείτονές σου. Ακόμη και αν συνδεόμασταν με AnyDesk, θα είμασταν οριακά άχρηστοι 
Επαυξανω.

Ιδιως όταν ακουω οτι "ηρθε ο τεχνικος να σεταρει το 5.1 ή 7.1"

Όπως σου επεσήμανε ο @Alex Raptakis δεν υπήρχε λόγος να επιδιώξεις να χρησιμοποιήσεις τον Denon σαν κάρτα ήχου.
Δεν τον βλέπουν σαν audio interface τα windows. Τη δουλειά του audio interface στη συγκεκριμένη περίπτωση την κάνουν οι drivers της NVIDIA, το ότι στο control panel γράφει DENON, είναι επειδή διαβάζει τη συσκευή δέκτη, όπως γίνεται στις ψηφιακές συνδέσεις αντίστοιχα, από το device signature.

Το ότι έχει έναν ενισχυτή home cinema ως receiver ή αν είχε μια ηχόμπαρα και ο ήχος περνάει από το HDMI είναι μέσα στις προδιαγραφές της κάρτας γραφικών και θα πρέπει να δουλεύει. Το ότι συμβαίνει αυτό στον φίλο μας και μάλιστα όπως λέει μόνο στους ήχους των windows και μόνο σε ένα κανάλι είναι κάτι που δεν θα έπρεπε αλλά για εμένα δεν είναι κανόνας. Έχω κάνει αντιστοιχες συνδέσεις με ενισχυτή over HDMI των hi end συνήθως καρτών μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Το ίδιο και με S/PDIF. αν αντιμετώπισα πρόβλημα ποτέ, αυτό ήταν από καναν driver περίεργο ή από καμια ενημέρωση των windows, σπανιότατα τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστο.

Τα Windows δεν πολυ-γουστάρουν (συγνώμη για τα λαϊκά τσιτάτα) τις πολλές κάρτες ήχου, ούτως ή άλλως.
 Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για κάρτα ήχου, ο denon είναι receiver, δεν είναι audio interface.

Πάντως στα windows αυτή τη στιγμή έχω 3 κάρτες 2 πάνω, με δυο διαφορετικούς asio drivers, έναν της creative, εναν της Lexicon, Windows audio drivers της Realtek, την κάρτα γραφικών να βγάζει ήχο από το HDMI στο Monitor, όλα ενεργοποιημένα και δουλεύουν παράλληλα και δεν έχω πρόβλημα. Και έχω και μια S/PDIF έξοδο της onboard realtek συνδεδεμένη στην S/PDIF του V-Synth για sampling από εκεί.

Το μόνο προβλημα των Windows είναι το multiclient support των ASIO μίας κάρτας, δηλαδή δεν μπορείς με μια κάρτα και τους ASIO να δουλέψεις πολλά προγράμματα και τα windows ταυτόχρονα. Γι αυτό έχω ενεργοποιημένες πολλές κάρτες, για να λειτουργούν παράλληλα οι εφαρμογές και να έχω ήχο παντού σε σενάρια που ανοίγω πράγματα ταυτόχρονα για να μην κλείνω προγράμματα που απασχολούν τους ASIO.

Ο φίλος δεν επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τον DENON σαν κάρτα ήχου.

Έπρεπε αυτά που κάνει να δουλεύουν και αν έχει προβλημα συγχρονισμού στους ήχους των windows και ακούγεται το pop μεσω HDMI στο ένα κανάλι, εγώ θα λύσσαγα να το λύσω.

Εχεις δίκιο που με anydesk δεν μπορούμε να μπούμε γιατί δεν θα μπορούμε να ακούμε τι γίνεται, πάντως εγώ δε θα ησύχαζα αν δεν το έλυνα το θέμα. Και είναι κάτι με τους drivers σιγουρα. Κάποιος κάνει τη μαλαγανιά και μου σπάνε τώρα κι εμένα τα νεύρα και μόνο που το σκέφτομαι. Τα καλώδια να δεις και να κάνεις την αλλαγή μην δεν πατάει το καλώδιο του ηχείου καλά στον ενισχυτη και να δοκιμάσεις και με άλλο HDMI. ?

Ο φίλος δεν επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τον DENON σαν κάρτα ήχου.

Και όμως, αυτό κάνει.

Δε λέω ότι είναι κάρτα ήχου, αλλά ότι ο φίλος την αντιλαμβάνεται σαν κάρτα ήχου.

Αυτά που γράφεις, ισχύουν όλα, αλλά δες πόσους drivers έχει εγκατεστημένους... μιλάμε για παράνοια.

Και όμως, αυτό κάνει.

Δε λέω ότι είναι κάρτα ήχου, αλλά ότι ο φίλος την αντιλαμβάνεται σαν κάρτα ήχου.

Αυτά που γράφεις, ισχύουν όλα, αλλά δες πόσους drivers έχει εγκατεστημένους... μιλάμε για παράνοια.
πρέπει να δουλέψει, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ?

Και του συστήνω να κάνει τη σύνδεση που είπαμε πιο πάνω στα ηχεία και να μην παίρνει άλλα, μια χαρά θα δουλέψει με αυτά, είναι εξαιρετικά ηχεία, με το Cubase και τον ενισχυτή και τη Τζοχάνσον. ?

Δεν είπα ποτέ ότι τον αντιλαμβάνομαι σαν κάρτα ήχου.

Και του συστήνω να κάνει τη σύνδεση που είπαμε πιο πάνω στα ηχεία και να μην παίρνει άλλα, μια χαρά θα δουλέψει με αυτά, είναι εξαιρετικά ηχεία, με το Cubase και τον ενισχυτή και τη Τζοχάνσον. ?
Και το latency που μου είπαν ότι θα έχει πρόβλημα;

Πάντως,  τώρα είδα μια ταινία. Το The Others σε UHD και ήταν εξαιρετικό σε ήχο. Δε μου έκανε "νερά" καθόλου.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back