Όπως σου επεσήμανε ο
@Alex Raptakis δεν υπήρχε λόγος να επιδιώξεις να χρησιμοποιήσεις τον Denon σαν κάρτα ήχου.
Δεν τον βλέπουν σαν audio interface τα windows. Τη δουλειά του audio interface στη συγκεκριμένη περίπτωση την κάνουν οι drivers της NVIDIA, το ότι στο control panel γράφει DENON, είναι επειδή διαβάζει τη συσκευή δέκτη, όπως γίνεται στις ψηφιακές συνδέσεις αντίστοιχα, από το device signature.
Το ότι έχει έναν ενισχυτή home cinema ως receiver ή αν είχε μια ηχόμπαρα και ο ήχος περνάει από το HDMI είναι μέσα στις προδιαγραφές της κάρτας γραφικών και θα πρέπει να δουλεύει. Το ότι συμβαίνει αυτό στον φίλο μας και μάλιστα όπως λέει μόνο στους ήχους των windows και μόνο σε ένα κανάλι είναι κάτι που δεν θα έπρεπε αλλά για εμένα δεν είναι κανόνας. Έχω κάνει αντιστοιχες συνδέσεις με ενισχυτή over HDMI των hi end συνήθως καρτών μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Το ίδιο και με S/PDIF. αν αντιμετώπισα πρόβλημα ποτέ, αυτό ήταν από καναν driver περίεργο ή από καμια ενημέρωση των windows, σπανιότατα τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστο.
Τα Windows δεν πολυ-γουστάρουν (συγνώμη για τα λαϊκά τσιτάτα) τις πολλές κάρτες ήχου, ούτως ή άλλως.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για κάρτα ήχου, ο denon είναι receiver, δεν είναι audio interface.
Πάντως στα windows αυτή τη στιγμή έχω 3 κάρτες 2 πάνω, με δυο διαφορετικούς asio drivers, έναν της creative, εναν της Lexicon, Windows audio drivers της Realtek, την κάρτα γραφικών να βγάζει ήχο από το HDMI στο Monitor, όλα ενεργοποιημένα και δουλεύουν παράλληλα και δεν έχω πρόβλημα. Και έχω και μια S/PDIF έξοδο της onboard realtek συνδεδεμένη στην S/PDIF του V-Synth για sampling από εκεί.
Το μόνο προβλημα των Windows είναι το multiclient support των ASIO μίας κάρτας, δηλαδή δεν μπορείς με μια κάρτα και τους ASIO να δουλέψεις πολλά προγράμματα και τα windows ταυτόχρονα. Γι αυτό έχω ενεργοποιημένες πολλές κάρτες, για να λειτουργούν παράλληλα οι εφαρμογές και να έχω ήχο παντού σε σενάρια που ανοίγω πράγματα ταυτόχρονα για να μην κλείνω προγράμματα που απασχολούν τους ASIO.
Ο φίλος δεν επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τον DENON σαν κάρτα ήχου.
Έπρεπε αυτά που κάνει να δουλεύουν και αν έχει προβλημα συγχρονισμού στους ήχους των windows και ακούγεται το pop μεσω HDMI στο ένα κανάλι, εγώ θα λύσσαγα να το λύσω.
Εχεις δίκιο που με anydesk δεν μπορούμε να μπούμε γιατί δεν θα μπορούμε να ακούμε τι γίνεται, πάντως εγώ δε θα ησύχαζα αν δεν το έλυνα το θέμα. Και είναι κάτι με τους drivers σιγουρα. Κάποιος κάνει τη μαλαγανιά και μου σπάνε τώρα κι εμένα τα νεύρα και μόνο που το σκέφτομαι. Τα καλώδια να δεις και να κάνεις την αλλαγή μην δεν πατάει το καλώδιο του ηχείου καλά στον ενισχυτη και να δοκιμάσεις και με άλλο HDMI. ?