Πρόταση για μαγνήτες...

Anashario

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σας,

Θέλω να αλλάξω τους stock μαγνήτες της κιθάρας μου. Έχω μία Epiphone SG G-400 CH

http://www.thomann.de/gr/epiphone_sg400_ch.htm

Ο ενισχυτής μου είναι ένας Marshall MG30DFX

http://www.marshallamps.com/product.asp?productId=36

Παίζω κυρίως rock, λίγο metal, και κλασικό και νεότερο. Λίγο all around φάση δλδ  :P

Δέν θέλω να έχει συγκεκριμένο στύλ η κιθάρα λόγω μαγνητών.

Έχουμε λοιπόν:

Κιθάρα: Epiphone SG G-400 CH

Ενισχυτής: Marshall MG30DFX

Πετάλι που χρησιμοποιώ κυρίως: Digitech Bad Monkey

Στύλ παιξίματος: rock & metal, αλλα όχι αποκλειστικά.

Active/Passive: Προτιμώ passive

Budget: Μέχρι και 150€

Υ.Γ: Θέλω να αλλάξω και neck και bridge μαγνήτες (και τους δύο δλδ).

Ακούω τις προτάσεις σας. Ειδικά άμα υπάρχει κάποιος που να έχει G-400 και να έχει αλλάξει μαγνήτες, θέλω να ακούσω πολύ την γνώμη του.

Κατα τη γνωμη μου (και χωρις παρεξηγηση εννοειται) στον ενισχυτη σου, ειτε EMG active βαλεις, ειτε Fender CS '69 το ιδιο πραγμα θα ακουσεις...

Προχωρα σε αλλαγη μαγνητων ΜΟΝΟ αν παιζεις πολυ συχνα σε μπαντες και κανεις προβες και live (και αρα παιζεις σε ποιοτικοτερα μηχανηματα).

Αν ισχυει το παραπανω τσεκαρε το σετακι Seymour Duncan JB πισω και Seymour Duncan '59 μπροστα. Χιλιοδοκιμασμενο και all around.

συμφωνω 100 τα εκατο με το παιδι απο πανω... χρειαζεσαι ενυσχητη σιγουρα... αν εχεις μπει σιγα σιγα στην διαδικασια για αννανεωση εξοπλισμου βαλε το κλασσικο σετακι της duncan ( jb-59 ειτε jb-jazz) . τουλαχιστον απο μαγνητες θα εισαι υπερκομπλε...

Anashario είπε:
Καλησπέρα σας,

Θέλω να αλλάξω τους stock μαγνήτες της κιθάρας μου. Έχω μία Epiphone SG G-400 CH

http://www.thomann.de/gr/epiphone_sg400_ch.htm

Ο ενισχυτής μου είναι ένας Marshall MG30DFX

http://www.marshallamps.com/product.asp?productId=36

Παίζω κυρίως rock, λίγο metal, και κλασικό και νεότερο. Λίγο all around φάση δλδ  :P

Δέν θέλω να έχει συγκεκριμένο στύλ η κιθάρα λόγω μαγνητών.

Έχουμε λοιπόν:

Κιθάρα: Epiphone SG G-400 CH

Ενισχυτής: Marshall MG30DFX

Πετάλι που χρησιμοποιώ κυρίως: Digitech Bad Monkey

Στύλ παιξίματος: rock & metal, αλλα όχι αποκλειστικά.

Active/Passive: Προτιμώ passive

Budget: Μέχρι και 150€

Υ.Γ: Θέλω να αλλάξω και neck και bridge μαγνήτες (και τους δύο δλδ).

Ακούω τις προτάσεις σας. Ειδικά άμα υπάρχει κάποιος που να έχει G-400 και να έχει αλλάξει μαγνήτες, θέλω να ακούσω πολύ την γνώμη του.
Εγώ δεν κατάλαβα για ποιον λόγο θέλεις να τους αλλάξεις. Δλδ τι είναι αυτό που σου λείπει τώρα και πιστεύεις ότι θα το διορθώσεις/αλλάξεις με μια αλλαγή μαγνητών. Αυτό δεν το έγραψες.

Βέβαια, ισχύουν με 1000 αυτά που σου είπαν για τον ενισχυτή, δλδ αν πιστεύεις ότι στο παρόν σετ-απ σου ο ήχος θα "βελτιωθεί" με νέους μαγνήτες, φοβάμαι πως θα απογοητευτείς. Ακόμη, νομίζω πως οι stock μαγνήτες σου έχουν τον προσανατολισμό ακριβώς που περιγράφεις. Για να πεις με βεβαιότητα ότι θα ήθελες κάτι καλύτερο, χρειάζεται να ακούσεις πρώτα αυτούς "σωστά"  ;)  :)

Όπως είπαν και τα παιδιά, πολύ δύσκολα θα σε ανταμείψει ο κόπος και το χρήμα μιας τέτοιας αλλαγής πριν μπει στο τέλος της εξίσωσης ένας καλύτερος ενισχυτής.

Η G-400 ήταν και παραμένει η βασική μου κιθάρα.

Έχω περάσει από Burstbuckers (αξιολογότατοι αλλά εκτός του budget σου), και τώρα χρησιμοποιώ τους Leosounds Growldogs.

Ωστόσο αν επιμένεις στην αλλαγή, την οποία άλλωστε κι εγώ έκανα πολύ πριν "ταχτοποιηθώ" από ενισχυτή, θα προτείνω - στα όρια του budget σου - τον μαστρο-Andy (www.wizardpickups.co.uk) για τον οποίο έχω μόνο καλά λόγια να πω...αν και δεν έχω δοκιμάσει κάποιον humbucker του.

;)

Συμφωνώ με τους παραπάνω που ουσιαστικά σου λένε οτι δεν θα δεις διαφορά με τον εξοπλισμό που έχεις, αλλά αν πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξεις μαγνήτες, προτείνω να βάλεις active..

Η κιθάρα σου δεν έχει κορυφαία ξύλα, τα οποία θα καλυφθουν από τους active και ο ενισχυτής σου θα αποκτήσει λίγο όγκο και λίγο gain παραπάνω

Και αν δεν του αρέσει ο ήχος των  active ? οι emg δε είναι πανάκριβοι!.

Γνώμη μου είναι οτι οι stock μαγνήτες που έχει η κιθάρα σου δεν είναι καθόλου άσχημοι, καθώς την κιθάρα σου την ξέρω (την έχει ο κιθαρίστας στην μπάντα μου).

Δεν θα ήταν καλή επένδηση οι αλαγή μαγνητών δεν θα δεις σημαντική διαφορά στον ήχο σου

μιλαώ εκ πήρας (jackson flying v(των 300ων ευρώ) + sh-8 =μαμά μου τα λεφτά μου)

Για να είμαι ειλικρινής, με πείσατε  :P

Κρατάω τα χρήματα, και μαζεύω περισσότερα για να αναβαθμίσω ενισχυτή !!!

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας παιδιά, καλή συνέχεια  :)

diablo είπε:
αν πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξεις μαγνήτες, προτείνω να βάλεις active..

Η κιθάρα σου δεν έχει κορυφαία ξύλα, τα οποία θα καλυφθουν από τους active και ο ενισχυτής σου θα αποκτήσει λίγο όγκο και λίγο gain παραπάνω
Ισχύει αυτό που λέει ο φίλος diablo?

Οτι δηλαδή οι active μαγνήτες (σε σύγκριση με τους passive)απογειώνουν κατά καποιο  τρόπο μια κιθάρα κατασκευασμένη από μέτρια και φθηνά ξύλα?...(όπως η δική μου "τυπου Les Paul)

Το ρωτάω γιατί με απασχολεί άμεσα καθώς έχω βάλει τους EMG για πούλημα με σκοπό να έβαζα  passive....αλλά άμα είναι έτσι τα πράματα να ΜΗΝ το κάνω!

Αλλά από την άλλη παίζω blues(αντε και λιγο rock)...και οι Emg νομίζω δεν είναι και ότι καλύτερο για αυτό  το στιλ!

Αλλά μην χάσω και ότι είχα :-\

....τι λέτε?

ο 81 σιγουρα δεν ειναι. Πολυ gain και ξυριζει.

Απο εκει και περα ο 85 ειναι καλος μαγνητης για σχεδον ολα τα ηδη μουσικης και σε συνδιασμο με τον 60(στην neck) εχεις πολυ versatile σετακι και active.

οι emg έχουν πολύ χαρακτιριστικό ήχο και συμπεριφέρονται υπέροχα σε hi-gain καταστάσεις με μηδενικό hum και δίνουν αρκετό όγκο

από μοντέλο σε μοντέλο διαφέρουν (όχι πολύ κατα την γνώμη μου)

δεν απογειώνουν την κιθάρα απλά της αλλάζουν τον ήχο

βιντεάκια κυκλωφορούν πολλά στο νετ με emg και σε πολύ καλή ανάληση(ήχο) με πρώτο και κύριο προωθητή τον zakk wylde

Επίσης και σχεδόν σε όλα τα καταστήματα υπάρχει μια κιθάρα με emg να ακούσεις από κοντά

(προσοχή άλλο οι emg και άλλο oi emg hz οι δεύτεροι είναι passive)

Mην ακούς υπερβολές για απογειώσεις και προσγειώσεις να εμπιστεύεσαι μόνο τα αφτιά σου, αν δεν ακούσεις μόνος σου δεν έχει νόημα να ακούς φήμες ,ο καθένας ζητά κάτι διαφορετικό από τον ήχο του.

Nα προσθέσω(όσον αφορά το post του Vassilis-7-) οτι ο zakk wylde θεωρεί κατάληλους τους emg για blues και έχει βίντεο στο youtube που παίζει με emg blues.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
παιζει σε blues κλιμακες........οχι blues(μιλάω για ηχο,οχι για παιξιμο).

καμια σχεση οι EMG με blues,αμα θες να παιξεις καθαρα, τι γινεται?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Αλλά η απορία μου δεν λύθηκε ακόμα :D

Για τον λόγο οτι η active είναι αρκετά Gain για μένα πιστευω ότι πρέπει να κάνω αλλαγή

...άλλα μήπως έτσι τελικά πάρω ένα αποτέλεσμα χάλια?

...και ξαναρωτώ :)

Sir Muttley είπε:
Ισχύει αυτό που λέει ο φίλος diablo?

Οτι δηλαδή οι active μαγνήτες (σε σύγκριση με τους passive)απογειώνουν κατά καποιο  τρόπο μια κιθάρα κατασκευασμένη από μέτρια και φθηνά ξύλα?

δεν την απογειωνει.

απλά οσο περισσοτερο παραμορφωνεται ο ηχος, κανει τις διαφορετικές ποιοτικά κιθάρες να ακουγονται σχεδον ιδιες.,

θα ελεγα οτι συμβαινει το αντιθετο....δηλαδι οι καλές κιθάρες χανουν με την πολλη παραμορφωση

Νομιζω πως ηδη ο φιλος xrusopsaro σου εχει δωσει μια μεστη και ολοκληρωμενη απαντηση... Γενικα ειναι common belief οτι οι active μαγνητες μειωνουν την παρεμβατικοτητα των ξυλων στον ηχο σου. Υπαρχουν ομως και αλλοι τοσοι που πιστευουν πως τα ξυλα δεν παιζουν κανενα ρολο στον ηχο σου, ειτε με active ειτε με passive...

Οι EMG (ειδικα ο 81) ειναι μαγνητες κατασκευασμενοι για high gain ηχοχρωματα. Αν παιζεις κυριως vintage πραγματα στο καθαρο καναλι του ενισχυτη σου τοτε υπαρχουν καλυτερες λυσεις απο αυτους κατα τη γνωμη μου.

Αν τους εχεις στο χερι σου προφανως ΜΗΝ τους δωσεις ακομα. Βαλ'τους στην κιθαρα σου και δες αν το αποτελεσμα σε ικανοποιησει η οχι.

H γνωμη μου επι του θεματος Sir Muttley, ειναι οτι οι Καλοι μαγνητες μαζι με τα καλα pots απογειωνουν την κιθαρα, σε σχεση παντα με αυτο που ηταν με τους stock.

Oι emg μαγνητες ειναι "καλοι" και θα απογειωσουν την κιθαρα, οπως την κιθαρα θα απογειωσουν, μαζι με την αλλαγη pots, και ενα σετακι "καλων" passive οπως για παραδειγμα οι Seymore Duncan sh2+tb4.

G.K. the Greek είπε:
Αν τους εχεις στο χερι σου προφανως ΜΗΝ τους δωσεις ακομα. Βαλ'τους στην κιθαρα σου και δες αν το αποτελεσμα σε ικανοποιησει η οχι.
Στην κιθάρα τους είχα άλλα τους έβγαλα για να τους πουλήσω ;D

Μέτα όμως διάβασα αυτό:

αν πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξεις μαγνήτες, προτείνω να βάλεις active..Η κιθάρα σου δεν έχει κορυφαία ξύλα, τα οποία θα καλυφθουν από τους active και ο ενισχυτής σου θα αποκτήσει λίγο όγκο και λίγο gain παραπάνω
...και κώλωσα! ::)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back