Μπορείς να πάρεις από Θωμά και αν δεν σου κάνει την επιστρέφεις. :wink:Που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος μία hagstrom super swede;Δε βρήκα κανένα κατάστημα στην Ελλάδα όσο έψαξα από internet.
Ξέρει κανείς κάτι;
Εγώ πάντως θα σου πρότεινα swede.Τελικά σκέφτομαι να πάρω από θωμά.Έχω το εξής δίλλημα όμως:
Super Swede ή Swede;
Μια που θα πάρω lp κιθάρα σκέφτηκα να πάρω swede μιας και έχει lp ταστιέρα
SUPER SWEDE χαλαρα.Έχω το εξής δίλλημα όμως: Super Swede ή Swede;
SUPER SWEDE χαλαρα.Έχω το εξής δίλλημα όμως: Super Swede ή Swede;
Πολυ πιο ευελικτη & με πιο γεματο ηχο' date='αλλα και twang.Πως να το κανουμε...το...μακρυτεροειναι και καλυτερο... :lol: ειδικα σε κιθαρες τυπου Les Paul που "υποφερουν" απο ελειψη twang...και σκασιματος :wink:
μια και θα ειναι η μοναδικη σου κιθαρα,καλυτερα να παρεις κατι versatile :wink:
θα τη συνηθισεις ευκολα την 25 1/2 σκαλα οπως αλλωστε ο μισος πλανητης που παιζει με Fender :lol:[/quote']
Αν το σκεφτείς έτσι φυσικά και έχεις δίκιο. Έγω απλά είχα στο μυαλό μου μόνο την Les Paul. :wink:
& με πιο γεματο ηχο' date='αλλα και twang.
Πως να το κανουμε...το...μακρυτεροειναι και καλυτερο... :lol: ειδικα σε κιθαρες τυπου Les Paul που "υποφερουν" απο ελειψη twang...και σκασιματος :wink:
[/quote']
ο γεμάτος ήχος είναι λόγω μπράτσου;
Twang και "...στακάτο" έχει μόνο λόγω Coil Tap Switch ή παίζει ρόλο και το μπράτσο σε αυτό;
μια και θα ειναι η μοναδικη σου κιθαρα' date='καλυτερα να παρεις κατι versatile :wink:
[/quote']
Όντως θα είναι η μοναδική μου ηλεκτρική κιθάρα...
Η swede έχει και αυτό το 3-Way Tone Filter Toggle with Center bypass, ξέρει κανείς πόσο σημαντικό είναι αυτό που προσφέρει;
δοκιμάζοντας πάντως και strat και lp, το μπράτσο της lp στην αρχή μου φάνηκε περίεργο, μετά από 5 λεπτά παίξιμο όμως έλεγα: "ωχ... τι ωραίο μπράτσο είναι αυτό;" ΓιΆ αυτό σκέφτομαι swede. Αν όμως υπερτερεί σημαντικά στη λαμπρότητα του ήχου η ss τότε εννοείται ότι θα το συνηθίσω το μπράτσο της.
Thanks παιδιά!!!![]()
Γενικα με το συνολικο μηκος της χορδης ' date='το Tension και την σκαλα μπορεις να κανεις πολλα κολπακια (π.χ. ενα μερος του ηχου του Hendrix ειναι οτι μια και επαιζε με ανεστραμμενη strat αφου ηταν αριστερος,τα καντινια της κιθαρας του ηταν κοντυτερα ενα οι τυλιχτες της μακρυτερες με αποτελλεσμα να εχει παχυτερο ηχο στα καντινια και καθαροτερο ηχο στις τυλιχτες απο οτι αν επαιζε με μια "αριστερη" strat. :wink:
Aυτος ειναι και ο λογος που καποιοι strat players θελουν reversed headstock.
[/quote']
Αυτό πάντως, κατόπιν σχετικών πειραματισμών (κάπου έχω και ένα link σχετικό), είναι ελαφρώς urban myth. Καταρχήν θα ίσχυε μόνο για τις ανοιχτές χορδές, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να είναι ευδιάκριτο ακουστικά. :wink:
εννοειται οτι ισχυει μονο για τις ανοικτες χορδες,αφου απο τη στιγμη που παταμε τα ταστα το τμημα της χορδης που παλλεται αλλαζει. :wink:Αυτό πάντως, κατόπιν σχετικών πειραματισμών (κάπου έχω και ένα link σχετικό), είναι ελαφρώς urban myth. Καταρχήν θα ίσχυε μόνο για τις ανοιχτές χορδές, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να είναι ευδιάκριτο ακουστικά.
παντως μια φορα που ειχα αλλαξει μπρατσο μεταξυ δυο strat εκ των οποιων η μια ειχε Reversed headstock η τυλιχτη μι αποκτησε περισσοτερο twang οταν παιζονταν ανοικτα (βεβαια μπορει να αποκτησει περισσοτερο twang απλα βαζοντας ενα Treble booster η ανεβαζοντας τα πριμα στον ενισχυτη' date='η αλλαζοντας την με μια φρεσκια χορδη... :lol: :lol: )[/quote']
Τυχαίο ήταν. :wink:
Για να μη λέτε, ιδού και το λινκ, έχει και μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία:
http://electron.tailfeatherz.com/c28.html
:wink:
Eγω oποτε επαιζα με LES PAUL περνουσα τις χορδες αλλα Duane Alman (δηλ απο ΠΑΝΩ απο το stop bar) για να μειωσω το tension στις ατυλιχτες χορδες & να "παιζει" πιο μαλακα η κιθαρα' date='καθως και να "μειωθει" λιγακι το ετσι κι αλλοιως υπερβολικο sustain που εχουν οι κιθαρες αυτου του τυπου (μη νομιζεις οτι χανεται το sustain ακους εναν καλυτερο διαχωρισμο των νοτων & λιγο περισσοτερο "σκασιμο") .[/quote']
Αυτό θα ήταν καλό να το κάνω σε περίπτωση που πάρω swede.
μπας και… η ss για να κερδίσει σε «στακάτο» χάνει σε γλυκύτητα;
και να θες δεν μπορεις γιατι η swede δεν εχει stopbar αλλα 6 ξεχωριστα studs απο μπρασο τα οποια ειναι χωμενα μεσα στο σωμα.Αυτό θα ήταν καλό να το κάνω σε περίπτωση που πάρω swede.