Πως θα μαθω να τραγουδαω ενω παιζω?

zampination

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια χαρα σε ολους κ παλι!

Με μια γρηγορη αναζητηση δεν βρηκα παρομοιο θεμα οποτε κ ανοιξα αυτο.

Θελω να μαθω να τραγουδαω ενω παιζω κιθαρα!

Γινεται??? Η πρεπει απλως καποιος να το'χει??

Ξεκίνα με κομμάτια με απλά ρυθμικά που ακολουθούν τη φωνή.

Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση κ όλα θα πάνε καλά :)

Θα σε διευκολύνει επίσης να μαθαίνεις πολύ καλά τη φωνητική γραμμή και τη γραμμή της κιθάρας ξεχωριστά και να τις συνδυάζεις μετά.

Είναι θέμα εξάσκησης όπως ήδη σου επισήμανε η Evilnye.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας ανάλογα το πόσο θέλεις να προχωρήσεις.

Το πρώτο στάδιο που σίγουρα θα φτάσεις ευκολότερα είναι η απλή συνοδεία συγχορδιών (πλήκτρα ή κιθάρα) συγχρόνως με το τραγούδι σου.

Δυσκολότερο θα είναι αργότερα, αν παραδείγματος χάριν, θέλεις να παίζεις το μπάσο σε ένα κομμάτι συγχρόνως με το τραγούδι σου ή τα rif κάποιας κιθάρας μέσα στην ενορχήστρωση.

Καπου διαβασα πως αν κοβεις τις συγχορδιες κ τις παιζεις μια μια την φορα κ τραγουδας πανω απο την καθεμια συνεχως κ μονο σε αυτη, ακουσα πως  εχει αποτελεσμα. ισχυει?

zampination είπε:
Καπου διαβασα πως αν κοβεις τις συγχορδιες κ τις παιζεις μια μια την φορα κ τραγουδας πανω απο την καθεμια συνεχως κ μονο σε αυτη, ακουσα πως  εχει αποτελεσμα. ισχυει?
Δεν έχω αντιληφθεί τι ακριβώς εννοείς με αυτό.

Κατά αρχάς μιλάς για πλήκτρα ή για κιθάρα?

Αν εννοείς κιθάρα τότε αυτή ακολουθεί το τέμπο του κομματιού με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο παιξίματος ανάλογα το κομμάτι.

Αν εσύ παίζεις μόνο το πρώτο χτύπημα κάθε φορά που αλλάζει το ακόρντο, όπως καταλαβαίνεις θα στερείσαι μουσικού backgroud για όσο διάστημα/μέτρα ισχύει το συγκεκριμένο στην πορεία του κομματιού

Αν το εννοείς σαν τρόπο μάθησης για να μπεις στο κλίμα, ε....ναι ίσως είναι και αυτό μια αρχή.

Καλύτερα βέβαια να σου δείξει κάποιος κιθαρίστας από κοντά κάποια πράγματα.

Mιλαω για κιθαρα,

Πχ θελω να μαθω να τραγουδαω το broken των seether. To παιζω κανονικα με δαχτυλα κ οχι με συνεχες strumming των συγχορδιων. Μπορω να κοψω το κουπλε για παραδειγμα σε μερη κ να τα εξασκω ξεχωριστα?? οπως κ στο ρεφραιν το ιδιο? αυτο εννοουσα

κ οχι να αλλαξει κατι στο παιξιμο προς διευκολυνση

κατι σαν λουπα του πρωτου μετρου για παραδειγμα για να καταλαβεις καλυτερα

Πιστεύω πως αν φτάσεις να μπορείς να παίζεις την κιθάρα χώρια απ' το τραγούδι χτυπώντας το πόδι σου στα τέταρτα πχ, και να τραγουδάς χώρια απ' την κιθάρα πάλι χτυπώντας το πόδι, είσαι έτοιμος να τα κάνεις ταυτόχρονα...

Η ιδέα είναι οι ανεξαρτησίες, πρέπει δηλαδή να σκεφτείς κάπως σαν ντράμμερ...

kultura είπε:
Η ιδέα είναι οι ανεξαρτησίες, πρέπει δηλαδή να σκεφτείς κάπως σαν ντράμμερ...
έτσι κι'αλλιώς ...

;)

;D

νομίζω ότι εννοείς πως θα γίνεται να παίζεις κιθάρα ενώ τραγουδάς και όχι το αντίστροφο... ;) ;) ...μάλλον πρέπει να το έχεις. Πιθανότατα να μπορείς να το βελτιώσεις αλλά μάλλον πρέπει να έχεις και λίγο την προδιάθεση... ;D ;D

κιθαριστας ειμαι κ θελω να μαθω να τραγουδαω ενω παιζω βασικα..

Μια καθηγητρια φωνητικης γνωστη γνωστου μου μου ειπε πως ευτυχως δεν ειμαι ατονος. κ πως αυτο ειναι καλο μιας κ υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης κ εξελιξης εφοσον δεν εισαι ατονος. Το χειροτερο θα ηταν να εισαι ατονος μου λεει μιας κ σε αυτη την περιπτωση απλα δεν μπορεις να τραγουδησεις ποτε

το τραγούδι σε διαφορετικό ρυθμό από την κιθάρα κατά τη γνώμη μου είτε το έχεις, είτε πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ για να το αποκτήσεις

χρειάζεται κάτι σαν dual-core κεφάλι, ένα για να ελέγχει χέρια και ένα για να ελέγχει φωνή  ;D

ή έστω ένα multi-threaded κεφάλι

αυτό είναι το θέμα, ακριβώς! Η ανεξαρτησία φωνής - κιθάρας! Να μπορείς και στα δύο να διατηρείς τον ρυθμό που χρειάζεται. Προσπάθησε να κάνεις κάποιες ασκήσεις όπου αρχικά θα λες με την φωνή ίδιες αξίες με αυτές που θα παίζεις στην κιθάρα και σιγά σιγά να τραγουδάς διαφορετικές αξίες και να τονίζεις διαφορετικά από ότι στην κιθάρα...

Ρυθμικό είναι το ζήτημα.. Υπομονή και καλή δουλειά... ;) ;)

θες να τραγουδάς ενώ παίζεις κιθάρα?

και τι σε εμποδίζει?

Οσο πιο πολύ τραγουδάς ενω παίζεις κιθάρα και προσπαθείς να τα κάνεις σωστά και τα 2 τοσο πιο γρηγορα θα μάθεις να τραγουδας ενω παίζεις κιθάρα.

Και σε εμένα που είμαι ντράμμερ τι έχετε να προτείνετε,γιατί είναι αλήθεια οτι ζορίζομαι πολύ.Παίζοντας τα ακόρντα στην κιθάρα μόνος μου τα πάω καλά,αλλά με τους υπολοίπους και εμένα στα ντράμς τα βρίσκω σκούρα.

εγω παντως απο προσωπικη εμπειρια καταλαβα οτι πρωτα πρεπει να μαθαινω τα τραγουδια καλα σε σημειο που να τα παιζω με κλειστα ματια ;D ωστε να παιζω αλλη μελωδια και να τραγουδαω αλλη χωρις να μπερδευομαι....φυσικα θελει εξασκιση και σιγα-σιγα....ξεκινα απο τα ευκολα....

Πρέπει να ξέρεις το τραγούδι τέλεια για να το κάνεις με άνεση! Παλιά και εγώ είχα την ίδια απορία αλλά σιγά σιγά και ακούγοντας τα κομμάτια ξανά και ξανά μπορώ να παίξω και να τραγουδήσω κάτι λίγο πολύπλοκο! Για παράδειγμα το Nothing Else Matters! Παλιά μου φαινόταν αδύνατο ενώ τώρα συνηθισμένο! Δεν έχω καλή φωνή γενικά αλλά δεν νομίζω ότι αυτό έχει τόσο σημασία!

Άκου τα κομμάτια άπειρες φορές και προσπάθησε όταν τα ακούς να σε φανταστείς να τα παίζεις και να τα τραγουδάς!

gdevelek είπε:
το τραγούδι σε διαφορετικό ρυθμό από την κιθάρα κατά τη γνώμη μου είτε το έχεις, είτε πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ για να το αποκτήσεις

χρειάζεται κάτι σαν dual-core κεφάλι, ένα για να ελέγχει χέρια και ένα για να ελέγχει φωνή  ;D

ή έστω ένα multi-threaded κεφάλι
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουνα και εγώ. Νομίζω ότι όλοι, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, δυσκολεύονται στο να τραγουδανε και να παίζουν ταυτόχρονα. Και καλά να παίζεις 3-4 βασικά ακόρντα, αν πρέπει να παίξεις πιο δύσκολα, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Το dual core κεφάλι είναι πολύ χαρακτηριστικό (και κ αλό) παράδειγμα για τους πληκτράδες, ή καλύτερα για το πιάνο, όπου το αριστερό χέρι τείνει να ακολουθεί το δεξί, οπότε πρέπει ο εγκέφαλος να "σπάσει" στα δύο για να ελέγχει ανεξάρτητα τα δύο χέρια. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με αρκετή εξάσκηση. Αντίστοιχα πιστεύω και για το τραγούδι.

Ένα πολύ καλό κομμάτι για εξάσκηση πάνω σε αυτό που ζητάς είναι το cocaine του JJ Cale.

Πως θα μάθω να παίζω ενώ τραγουδάω ;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back