Πως να ηχογραφήσω την πρόβα;

sadsoul1980

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Λοιπον θελω να κανω το εξης - Εστω οτι εχουμε προβα με την μπαντα μου σε ενα στουντιο - υπαρχει καποια "μικρη" συσκευη (σκεφτομουνα για κανα mini disc) που μπορω να συνδεσω στη κονσολα και να ηχογραφησω την προβα μας αξιοπρεπεως?

thanx

Ναι!Εγω π.χ εχω της sony ενα,player kai recorder μαζι,ειναι walkman κι εχει line I/O +optical in

σιγουρα μπορεις με μινιντισκ πολυ βολικα αλλα αν δε περνανε ολα τα αργανα απο την κονσολα (που πιθανοτατα αυτο συμβαινει-και που σιγουρα δεν περνανε τα τυμπανα) θα πρεπει να συνενοηθειτε με το στουντιαρχη να βαλει κανα μικροφωνακι στα τυμπανα (εστω και ενα μπροστα κανει δουλεια για αυτη τη φαση που θελετε) και να περασει εστω και κατευθειαν με καλωδιο-d.i τα υπολοιπα οργανα.

εκτος αν παιζετε με συνθια η ειστε vocal band οποτε παω πασο :)

Εγώ πήρα ένα creative zen με 2gb μνήμη, γράφει σε wma ποιότητας 160 από την θύρα line-in που έχει. Έχει και μικρόφωνο ενσωματωμένο αλλά είναι for the pouts.

H τιμή του είναι στα 150 ευραία.

Υπάρχει και το zen nano με 100 ευρώ αλλά είναι στα 1gb και δεν έχει εγχρωμη οθόνη, είναι δηλαδή λιγότερο πουτανιάρικο.

Πάντως εγώ με αυτό μια χαρά και καθαρά ηχογραφώ τις καφροπρόβες μας.

εγω για τετοιες περιπτωσεις εχω ενα mini disk της sony απλα πρεπει να γινει αυτο που προτεινει ο φιλος disd.

εκτος και αν το αφησεις να γραφει οτι πιανει μεσα στην αιθουσα αλλα μην περιμενεις τρελα αποτελεσματα.

Όμοια, νομίζω ότι ένα miniDisc της Sony με το stereo (ή middle and side) μικροφωνάκι του που πωλείται χωριστά θα σε καλύψει μια χαρά για ηχογράφηση πρόβας. Θα πρέπει να πειραματιστείς λίγο με τη θέση του μικροφώνου βέβαια, σίγουρα να είναι μακριά απ' τα τύμπανα. Αν πάρεις, πάντως, αυτό το μικρόφωνο (πχ το ECM-909A) τότε μπορείς ακόμη και σ' ένα κασσετοφωνάκι να το βάλεις - μια χαρά θα δουλέψει. Η καλή πρόβα θα ακουστεί καλά με ό,τι κι αν τη γράψεις...

Η καλή πρόβα θα ακουστεί καλά με ό' date='τι κι αν τη γράψεις...[/quote']
μην το λες αυτο. αν εχεις ενα φημοσιογραφικο κασετοφωνακι πχ, τοτε σιγουρα, οσο καλη και να ειναι η προβα, το μικροφωνακι του μαλλον θα μπουκωσει, οποτε θα ακουγεται μια βαβουρα.

αυτο διορθωνεται βεβαια, ως ενα σημειο, απο την καταλληλη επιλογη της θεσης του, αλλα μεταξυ μας, πας για προβα σε στουντιο και θα φας ενα τεταρτο για να βρεις θεση για το κασετοφωνακι? δεν νομιζω. :D

Εγώ έχω ένα iRiver ifp-890. Είναι λίγο παλιό mp3 player, αλλα είναι φοβερό γιατί το line-in έχει και στερεοφωνικό προενισχυτή μικροφώνου που μπορείς να ενεργοποιήσεις. Έτσι, μπορώ να συνδέσω κιθάρα και εξωτερικό μκρόφωνο και να γράψω σε 2 κανάλια ταυτόχρονα με έναν αντάπτορα "Τ". Εμένα μου βγήκε 50 απο ebay, αλλα άν έχεις υπομονή το βρίσκεις φθηνότερο. Με ένα 70άρι πιστεύω παίρνεις 2 και κάνεις τετρακάναλη ηχογράφηση άν θές, και μετά τα συγχρονίζεις εύκολα στον υπολογιστή.

Λοιπον θελω να κανω το εξης - Εστω οτι εχουμε προβα με την μπαντα μου σε ενα στουντιο - υπαρχει καποια "μικρη" συσκευη (σκεφτομουνα για κανα mini disc) που μπορω να συνδεσω στη κονσολα και να ηχογραφησω την προβα μας αξιοπρεπεως?

thanx

και λετε για τα ενσωματομενα μικροφωνακια. διαβάστε καλα ρε παιδια τι ρωταει ο ανθρωπος πρωτα και μετα απαντήστε

ρε αδερφε, απλα επειδη αναφερθηκε και αυτο μεσω μικροφωνου, λεμε τις αποψεις μας ΚΑΙ σε αυτο.

μπορεις να κανεις και μια ψιλοσωστη ηχογραφηση χωρις να μπλεξεις με κονσολες.

Αν πάρει mix από την κονσόλα, το αποτέλεσμα θα βγεί ΜΑΠΑ. Γι αυτό καλύτερα να μην πάρει σήμα από την κονσόλα. Για να βγεί σωστός ήχος με σήμα από την κονσόλα χρειάζεται άλλη διαδικασία που ΔΕ θέλει να την κάνει διότι - για τα επίπεδα μιας πρόβας - είναι μπελάς.

Κατά τα άλλα, όντως με ένα δημοσιογραφικό μπορεί να έχει πρόβλημα αλλά, πιστέψτε με, αν μπορέσεις να βγάλεις ήχο με δημοσιογραφικό τότε είσαι σε ΠΟΛΥ καλό δρόμο ως μπάντα... Φτιάξτε το παίξιμο και τις ενορχηστρώσεις σας και μην πετάτε πολλά απ' τα χρήματά σας. Λέω τώρα... :roll:

και εγω μαζι σου φιλε nikosm.

αν βεβαια θελει ηχογραφηση μιας προβας.

αν ζηταει κατι αλλο, τοτε αναγκαστικα παιζει θεμα κονσολας, αλλα ειναι αλλο ζητημα εντελως.

thanx για τις απαντησεις παιδια! Μεχρι τωρα ηχογραφουσαμε την προβα με ενα δημοσιογραφικο αλλα μπουκωνε απιστευτα + οτι για να περασεισ την προβα απο κασσετα στον υπολογιστη ειναι μανουρα. Μολις πηρα ενα MINI DISC RECORDER λοιπον + το ειδικο mic του κ αναμένω την επομενη προβα για να το δοκιμασουμε εκτος κονσολας φυσικα. Ελπιζω να εχει καλυτερο αποτελεσμαμιας και μου εχουν πει οτι οι συχνοτητες που πιανει δεν ειναι ιδιεσ με ενα απλο δημοσιογραφικο κασσετοφωνακι. Ρε παιδια ομως λυστε μου μια απορια : στο MINI DISC ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΣ π.χ τραγουδια αν θες να ακουσεις ? Πατας REC ενω ειναι συνδεδεμενο με μια "πηγη" που παιζει καποια ????? 8O

ο ένας τρόπος είναι αυτός και ο άλλος μέσω software που συνοδεύει το mini disc αν δεν υπάρχει το λογισμικό αυτό δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις

αυτοι ειναι οι μοναδικοι τροποι για να περασεις τραγουδια σε mini disk. δυστυχως ειναι λιγο ζορι αλλα η ποιοτητα ειναι φοβερη.

καλη ηχογραφηση!

Καλορίζικο! Νομίζω θα μείνετε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Βάλτε κάποιο φίλο (κατά προτίμηση τον αδελφό του ντράμερ 8O ) να πειραματίζεται με τις θέσεις του mic όσο εσείς παίζετε. Αν υπάρχει επιλογέας στο mic βάλε τον στις 120 μοίρες. Αυτά...

Trending...

Νέα θέματα

Back