Ποιος είναι ο καλύτερος sequencer;

Τα παιδιά που έιπαν ότι έχουν διαφορετικό ήχο έχουν δίκιο..

Εκσάλου είναι διαφορετικά προγράμματα με διαφορετικές μηχανές και λειτουργίες...

Αποκεί και πέρα είναι καθαρά ότι σε βολέβει και δεν σου πονάει την τσέπη :)

Όλα είναι καλά..γιαυτό και κυκλοφορούν :) σωστά ? :Ρ

Προσωπική ταπεινή μου άποπση είναι :

Cubase , κορυφή (μιλάμε για το SX 3 πάντα) και έυκολο να το μάθεις

Nuendo , μοιάζει πολύ με το cubase (μιας και είναι της ίδιας εταιρίας)

Sequel , φτηνό και αρκετά καλό (ειδικά για αρχάριους)

Pro Tools , δεν τοχω δοκιμάσει (επειδή πρέπει ναχεις M-Audio εκσοπλισμό) οπότε μιλάνε οι άλλοι γιαυτό :)

Sonar , αρκετά δύσχρηστο αλλα καλούτσικο :)

Sony Acid , δεν τοχω δοκιμάσει ακόμα..θα κατεβάσω κανα demo και θα ενημερώσω :)

Audition , ούτε αυτό τοχω δοκιμάσει αλλα όπως και το Ασιντ απο σπεκς και σκριν-σοτς φαίνεται αρκετά καλό :)

(αυτά είναι τα εμπορικά που ακούγονται πολύ)

Κάτι σε ποιο φριγουέρ/σεαργουέρ :

Reaper (http://www.cockos.com/reaper/) , αρκετά καλό σταθερό και ευέλικτο μοιάζει με κιουμπέις (το χρισιμοποιούσα για 3 - 4 μήνες πριν πάρω 1γιγα RAM και με 512 DDR έτρεχε άπαιχτα!!)

ΜadTracker (http://www.madtracker.org/madtracker/) , αχμμμ..πολύ καλό άλλα θές ειδική εκπαίδευση για να γράπσεις μουσική! :Ρ (όσο απίστευτο και αν φαίνεται το πλοκάμι του καρχαρία έγραπσε τους 2 πρώτους δίσκους του με αυτό!! ΛΟΛ?)

Computer Muzys , είναι το DAW του περιοδικού κομπιούτερ μιούσικ..δεν μου άρεσε καθόλου...

Στην τελική κατεβάσε ντέμο εκδόσεις και δοκίμασε μέχρι να σε βολέπσει κάποιο και μην ακούς κανέναν :)

Επίσης μην υποτιμάς τα Φριγουέαρ προγράμματα διότι δεν έχουν να ζηλέπσουν τπτ απο τα μεγάλα εμπορικά :) (λέμε τώρα.. :Ρ )

Αυτά έχω δοκιμάσει...κυκλοφορούν και άλλα πολλά βέβαια αλλα άρχισε απο αυτά :)

Ελπίζω να σε βοήθησα :)

επειδή είναι πρωί ακόμα και είμαι στην δουλειά, άμα δεν βγάζετε άκρη με κάτι πείτε το πλζ :)

(πως αλλάζει σειρά ρε παιδια ??? ) :?:

Sonar , αρκετά δύσχρηστο αλλα καλούτσικο
ε οχι ρε φιλε,το βασικο plus του sonar ειναι η ευχρηστια του,ειδικα σε σχεση με το cubase.

Tωρα,οσον αφορα το καλουτσικο,περι ορεξεως........

Βασικά έγραπσα.. :

προσωπικη ταπεινή μου άποπση

ενοόντας οτι αυτά πιστεύω απο την χ εμπειρία μου με κάποια προγράμματα :)

Πριν καιρό σαν αρχάριος άνοικσα το κιουμπέις και σε λίγα λεπτά μπόρεσα να κάνω τα βασικά ,όταν όμως άνοικσα το σόναρ ούτε να βγάλω ήχο δεν μπόρεσα :)

αλλα πάλι αυτή είναι η άποπση μου και την είπα (χωρίς να θέλω να προσβάλω)

με σκοπό να την μοιραστώ με κάποιον που είναι σχετικά νέος στην όλη φάση :)

Εχεις δικιο,δεν ειδα το "προσωπικη ταπεινή μου άποπση"

αρα ζητω συγνωμη εαν ειμουν αγενης.

το καλυτερο ειναι υποκειμενικο,

το φτηνοτερο ειναι η απαντηση?

ισως καποιος θελει να αγορασει το καλυτερο,

ειναι τα κλεμενα λογισμικα που θα δωσουν την απαντηση ?

βοηυεια ειναι να λες μια αντικειμενικη γνωμη

και οχι προσωπικη

Reference ειναι το logic pro και το digital performer

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
to kalitero ine ipokimeniko' date='to ftinotero , ine ta crack gia pc ke ine malon i sosti apadisi!

Reference ine to logic pro ke to digital performer. :evil:[/quote']

Δυναμικό πρώτο post δε μπορώ να πω.... 8O :? :? :roll:

Θα μας μπέρδεψε με κάποιο άλλο μουσικό φόρουμ που γράφουνε greeklish και ενθαρρύνουν τα cracks σαν "σωστή απάντηση"...

(Περιττό να σας πω ότι μια φορά που έκανα βόλτα από 2-3 άλλα τέτοια μουσικά ελληνικά φόρα, ήταν σαν τη μέρα με τη νύχτα με το Noiz... αχούρι layout, άσχημα (ή ανύπαρκτα) χρώματα, παραπληροφόρηση σύννεφο (ντυμένη με τον μανδύα της έμπειρης και ψαγμένης άποψης), συνονθυλεύματα greeklish - κουτσών αγγλικών - ξενόφερτης αμερικανικής ατάκας κλπ... οπότε Νοιζ και πάλι Νοιζ)

Συγνωμη για το εγκλημα δεν ειδα τους κανονες του site

Το νοημα αυτων που γραφουν να σχολιαζουμε

και οχι αν γραφω ελληνικα ,

ειναι μια γνωμη και διαβασα ολες τις δικες σας για να πω

την δικια μου.

Kαλά, δεν μου πέφτει και λόγος να σε επικρίνω, κι εγώ νέος είμαι κι όχι αντμίν. Καλώς ήρθες. Σόρι αν ήμουν απότομος. Και η άποψή σου για cracks είναι δικιά σου και σεβαστή, αν και νομίζω ότι θα αποδοκιμαστείς.

παιδιά ableton live δεν είδα να αναφέρετε καθόλου.Το χρησιμοποιώ λιγάκι για ηχογραφήσεις και για djing.Θα το χρησιμοποιούσα περισσότερο αν δεν ήταν τόσο δύσκολο το warping στα tracks.Eσείς πως το βλέπετε?

Μια χαρά sequencer είναι. Εγώ έχω την κομμένη έκδοση του 5 και απλά δεν μου έκατσε καλά, όχι τπτ κακό, απλά προσωπικά δεν μου έκατσε. Περισσότερα από νεμοοοο που το έχει φάει με το κουτάλι!

Τώρα έχω το traction 2,1 το οποίο αν μάθω ότι στο 3 του έβαλαν επιτέλους το εργαλείο glue του cubase (ναι ναι κι όμως στο 2 δεν υπάρχει και είναι σπαστικό να μην μπορείς να κολλήσεις το audio αρχείο έπειτα από την όποια επεξεργασία), πάω για αναβάθμιση. Αλλιώς όλα όσα του έβαλαν (αν εξαιρέσω το τέλειο pitchschifting αλά ableton live) δεν με ενδιαφέρουν εμένα.

Περισσότερα από νεμοοοο που το έχει φάει με το κουτάλι!
Καλα μην τα παραλεμε....Αν χρησιμοποιώ το 60% ευχαριστημενος ειμαι....Παντως αν και οχι τοσο ολοκληρωμενο DAW οπως το Cubase σε θεματα καθαρα ανωτερα απο αυτα που χρειαζεται καποιος που αρχιζει....

Η άποψη του φίλου περί crack και πειρατίας είναι απόλυτα φυσιολογική, αφού ακόμα και πολλοί υποστηρικτές της αγοράς των αυθεντικών προγραμμάτων τελικά δεν πρόκειται να διαθέσουν 300+ euros για ένα software που μπορούν να βρούν τσάμπα στο Internet...!!!

Δεν εγκρίνω αυτή την ενέργεια, ούτε βέβαια αποτελεί και κανόνα, αλλα....ας ειμαστε ρεαλιστές..:

Ποιος ερασιτέχνης <<χομπιστας>> μουσικός που γράφει μουσική για την πάρτυ του στο σπίτι του, πληρώνει για τα προγραμματα που χρησιμοποιεί...;

Η για να γενικεύσω, καθώς, στην τελική, και οι sequencers προγράμματα είναι όπως όλα τα άλλα:

Πόσοι χρήστες μπορούν να υποστηρίξουν ότι οι 400gb+ σκληροί τους έχουν αρχεία/προγράμματα πού είναι στο ΑΚΕΡΑΙΟ τους 100% <<νόμιμα>>...;

Πάντως για να απαντήσω στο ερώτημα, χρησιμοποιώ το Sonar γιατί πολύ απλά...με βολέυει καιροοοοοοό τώρα.... Και δεν έχει να ζηλέψει και τίποτα.....!!

Θα συμφωνήσω στο ότι τελικά είναι όποιο έχεις συνηθίσει. Εγώ δούλευα από παλιά το cubase και τώρα έχω το nuendo 3. Για 4 χρόνια σχολή Steinberg δηλαδή. Πρόσφατα έβαλα το Sonar 6 και παρόλο που μου φάνηκε (και πιστεύω ότι είναι ανώτερο) απο αυτά της steinberg δεν κατάφερα να προσαρμοστώ με τίποτα, λόγω του ότι έχω μάθει στο Nuendo.

Το live είναι (όπως λέει και το όνομά του) για live κυρίως. Δεν φημίζεται τόσο για τις DAW ικανότητες του.

Κάποιος είπε να κατεβάσεις demo. Που είναι τα demo για τους sequencer της steinberg? Δεν θέλω να πώ την κακή λεξούλα (crack :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: ) αλλά καλό είναι πρίν δώσεις τόσα χρήματα να τα δοκιμάσεις για να δείς ποιο σε βολεύει, ακόμη και αν χρειαστεί να τα κατεβάσεις πειρατικά. ¶λλοστε οι σπασμένες απο τον H2O εκδόσεις των προγραμμάτων της steinberg έχουν το λογότυπo "try before buy"

Κανένας δεν ασχολήθηκε με fruityloops έ;Εγώ παίζω με αυτό κ με το nuendo.Με το πρώτο γράφω μουσική κ το δεύτερο φωνητικά.Τώρα αν είναι καλό το φρουτάκι μάλλον όχι αλλά το συνήθισα ειδικά για λούπες έχει τις πατέρνες-πλέιλιστ κ βολεύει άπειρα.Αυτά....Α και try before buy,δεν είν' κακό!!!

Δε μου αρέσει το fruity loops.Μπορείς όλα αυτά με τις λούπες να τα κάνεις εξίσου εύκολα στο live,χωρίς πολλά πολλά.Επίσης ο ήχος που βγάζε ιδε και πολύ μου αρέσει,ούτε τα vst synths που διαθέτει.Τα free που κυκλοφορούν στο νετ είναι πολύ καλύτερα απο πολλά από του fl.Το είχα πολύ καιρό και στο τέλος δε το χρησιμοποιούσα μέχρι που το έβγαλα.Επίσης δε μου φαινόταν ιδιαίτερα χρηστικό.

Όσο για το cubase το κρίνω πολύ επαγγελματικό για μένα.Εξάλλου μου αρέσει και το djing που προσπαθώ να δουλέψω στο live αλλά δε τα καταφέρνω.

Πάτνως γενικά το live είναι εύκολο πρόγραμμα ειδικά τα πολύ βασικά κομμάτια του.Εκτός από το warping που δε τα καταφέρνω ακόμη.Ειδικά στα ολόκληρα κομμάτια,με τις λούπες κάτι γίνεται.

Τώρα έχω το traction 2' date='1 το οποίο αν μάθω ότι στο 3 του έβαλαν επιτέλους το εργαλείο glue του cubase (ναι ναι κι όμως στο 2 δεν υπάρχει και είναι σπαστικό να μην μπορείς να κολλήσεις το audio αρχείο έπειτα από την όποια επεξεργασία), πάω για αναβάθμιση.[/quote']

αποκλειεται ρε συ να μην εχει τετοια λειτουργια. μηπως εχει στα μενου (sto edit λογικα) την εντολη merge οποτε κανεις select με πατημενο το cntrl ή το shift και πατας merge.

για δες το λιγο. την εχω πατησει κι εγω πολλες φορες ετσι, νομιζοντας οτι κατι δεν εχει ενα προγραμμα, μονο και μονο επειδη δεν το ειχε σε αρκετα προφανη θεση.

Προσωπική μου άποψη είναι τα τα δείς όσο περισσότερα μπορείς απο κοντά και να αποφασίσεις. Αν μπορείς να κατεβάσεις και demo να τα δουλέψεις μόνος σου για λίγο ακόμη καλύτερα.

Καλύτερο DAW δεν πιστεύω οτι υπάρχει. Βασικό κρητήριο για την επιλογή σου πέρα απο το workflow. είναι τι σου προσφέρει το κάθε πακέτο απο effects / instruments και η ποιότητα τους. Αν τα τελευταία είναι καλά θα σε γλυτώσουν απο περαιτέρω έξοδα.

Σε όποιο τελικά και αν καταλήξεις το θέμα είναι να το μάθες καλά και να δουλεύεις γρήγορα με αυτό. Ποτέ μην επιχειρήσεις να μεταπηδήσεις σε άλλο DAW γιατί όλη η γνώση και ο χρόνος σου θα παει χαμένος. Το DAW είναι απλά εργαλείο για να κάνουμε τις μουσικές ιδέες μας πραγματικότητα, και όχι να ασχολούμαστε με την εκμάθηση του.

Προσωπικά δουλεύω με το Logic Pro. Οταν προσπάθησα να δουλέψω με Cubase ήθελα 15 κλικ για να φτιάξω ένα virtual instrument να παίζει απο το keyboard controller. Στο Logic το κάνω με ένα κλικ! Σίγουρα θα υπάρχει ευκολότερος τρόπος απλά εγω δεν τον ξέρω.

Αν επέλεγα αυτή τη στιγμή κάτι που να τρέχει σε PC, θα επέλεγα ή ProTools ή μάλλον καλύτερα το Samplitude.

Προσωπική μου άποψη είναι τα τα δείς όσο περισσότερα μπορείς απο κοντά και να αποφασίσεις. Αν μπορείς να κατεβάσεις και demo να τα δουλέψεις μόνος σου για λίγο ακόμη καλύτερα.
Καλύτερο DAW δεν πιστεύω οτι υπάρχει. Βασικό κρητήριο για την επιλογή σου πέρα απο το workflow. είναι τι σου προσφέρει το κάθε πακέτο απο effects / instruments και η ποιότητα τους. Αν τα τελευταία είναι καλά θα σε γλυτώσουν απο περαιτέρω έξοδα.

Σε όποιο τελικά και αν καταλήξεις το θέμα είναι να το μάθες καλά και να δουλεύεις γρήγορα με αυτό. Ποτέ μην επιχειρήσεις να μεταπηδήσεις σε άλλο DAW γιατί όλη η γνώση και ο χρόνος σου θα παει χαμένος. Το DAW είναι απλά εργαλείο για να κάνουμε τις μουσικές ιδέες μας πραγματικότητα' date=' και όχι να ασχολούμαστε με την εκμάθηση του.

Προσωπικά δουλεύω με το Logic Pro. Οταν προσπάθησα να δουλέψω με Cubase ήθελα 15 κλικ για να φτιάξω ένα virtual instrument να παίζει απο το keyboard controller. Στο Logic το κάνω με ένα κλικ! Σίγουρα θα υπάρχει ευκολότερος τρόπος απλά εγω δεν τον ξέρω.

Αν επέλεγα αυτή τη στιγμή κάτι που να τρέχει σε PC, θα επέλεγα ή ProTools ή μάλλον καλύτερα το Samplitude.[/quote']

Είναι αλήθεια ότι το nuendo και το cubase πρήζουν σε υπερβολικό βαθμο (για να ηχογραφήσεις vst instrument είναι όντως πολλά τα κλίκ - δεν υπάρχει άλλος τρόπος) αλλα είναι πανίσχυρο το γα... Ό,τι και να έχω σκεφτεί και να έχω επιθυμήσει το κάνει.

Εδω φαινεται η διαφορα με το Ableton....Για να παίξεις με vst και λούπες ειναι ενα drag&drop κυριολεκτικά...Ενω με cubase θελεις να κανεις import και παει λέγοντας.....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back