• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ποιο είναι το καλύτερο 88αρι κλαβιέ που έχετε παίξει;

ninja

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Παιδιά καλησπέρα.

Ποιο είναι το καλύτερο 88αρι κλαβιέ που έχετε παίξει;
Η ερώτηση αφορά μόνο ψηφιακά όργανα και controllers.
Δλδ μη μου πέιτε ''Ενα Stainway grand'' κτλ.

Κατα σειρά προτίμησης
1. KURZWEIL PC3 LE8- ο,τι καλυτερο για πιανιστικα παιξιματα
2. KORG TRITON STUDIO 88- οτι καλυτερο εχω παιξει ποτε
3. FATAR STUDIOLOGIC SL 88- οτι πιο ανετο σε 88αρι
4. Roland RD800- συνηθιζεται με τον καιρο....

εχω την εντυπωση οτι τα καλυτερα κλαβιε 88αρια ειναι αυτα της FATAR και σε οτι οργανο φοραει FATAR....

Attachments

• images1.jpeg
    images1.jpeg
    10.5 KB · Εμφανίσεις: 0
  • images2.jpeg
    images2.jpeg
    8 KB · Εμφανίσεις: 0
  • sl88-grand-hd-4-95431.webp
    sl88-grand-hd-4-95431.webp
    6.9 KB · Εμφανίσεις: 0
  • 2JLyhoDf5cp8dGX9HWYFGd.jpg
    2JLyhoDf5cp8dGX9HWYFGd.jpg
    27.9 KB · Εμφανίσεις: 0
Ως κάτοχος δύο πιάνων καλών, μπορώ να πω πως τα controller που με έχουν ικανοποιήσει και έχω παίξει φυσικά είναι τα ΝΙ η πρώτη και η mk2 σειρα, τα 88, πολύ ρεαλιστικό, τα φθηνά M-AUDIO 88 ένα δυο που έχω παίξει, είναι παραδόξως καλά.

Και η σειρά Triton που έχω παίξει σε 88, το μεγάλο αλλά και το Le 88 είναι πολύ ρεαλιστικά στην αίσθηση πλήκτρων.

Έχω παιξει σε Fantom G 88
Kurzweil SP88 X
Kurzweil sp 1
Native instrument kontrole s88 mk2
Και ένα ακόμα που δεν θα πω γιατί θα το παραλάβω αύριο 🥂👍😁

Έχω παιξει σε Fantom G 88
Kurzweil SP88 X
Kurzweil sp 1
Native instrument kontrole s88 mk2
Και ένα ακόμα που δεν θα πω γιατί θα το παραλάβω αύριο 🥂👍😁
Σε ένα Kurzweil σου αν θυμάμαι καλά είχα πaiξει και μου άρεσε πολύ η αίσθηση, ή δε θυμάμαι καλά? Και ήταν άλλο? Πάντως θυμάμαι ήταν πάρα πολύ καλό.

Δεν ειναι τυχαίο που σε μεγάλες πιστες βλεπεις παντου KURZWEIL για τα πιανιστικα κάτι θα ξέρουν αυτοί.... νομίζω οτι ειναι νο1
Εν μέρη συμφωνώ Σταύρο και τα Roland RD έκαναν δυνατή εμφάνιση το Νord stage επίσης και τα Yamaha CP, πλέον υπάρχει ανταταγωνισμος μεγάλος αν και είμαι υπέρ τον Fatar key bend πλήκτρων όπως θεωρώ δύναμη πολύ τα studiologic

Σε ένα Kurzweil σου αν θυμάμαι καλά είχα πaiξει και μου άρεσε πολύ η αίσθηση, ή δε θυμάμαι καλά? Και ήταν άλλο? Πάντως θυμάμαι ήταν πάρα πολύ καλό.
Ναι Κώστα καλά θυμάσαι ήταν το SP88 X ήταν πολύ καλό και έχει βραβευθεί για τον ήχο Grand Piano που διαθέτει :cool: και δεν κρύβω ότι μου έλειψε..........

Παιδιά πάντως εγώ δεν έχω παίξει καλύτερο κλαβιε από τα Yamaha S90Xs
Και Cp4/CP88…

Τα έχω παίξει όλα αυτά που αναφέρεται και είχα και πολλά, αλλά νομίζω τα δύο αυτά Yamaha είναι κορυφαία..

Σε 88άρι βαρυκεντρισμένο:
=> Doepfer LMK2+, με το παλιό keybed [είναι 19 χρονών και ψηφίζει.. :) / καλό για κλασική.. :cool:]
Fatar κι αυτό βέβαια, και όχι ιδιαίτερα φθηνό. Η φθορά που έχει όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ μικρή θεωρώ..
Πάντως δεν έχω δοκιμάσει από κοντά τα μοντέλα που γράφετε παραπάνω (S90, PC3, SP, SL κλπ.), τα οποία σίγουρα θα είναι πολύ καλά επίσης..

Δλδ μη μου πέιτε ''Ενα Stainway grand''

Ενα steinway grand :ROFLMAO:

On topic, πολυ καλη εντυπωση μου ειχε κανει η ακριβη clavinova.

Επισης μου αρεσε πολυ για "ευκολη- δροσερη" :ROFLMAO::ROFLMAO: αισθηση, το κλαβιε της korg το οποιο ομως ηταν ελαττωματικο και το απεσυρε :ROLFMAO: ηταν πολυ καλο για να ηταν αληθινο

Με Kurzweil εποχης, το θεικο Atari και νευρικο συστημα εικοσαρη, καρφωνα τις νοτες ΑΚΡΙΒΩΣ στις γραμμες του grid στο sequencer :ROFLMAO: Αυτοματο quantize και ετσι. Η αισθηση του δεν ηταν και να κοβεις φλεβες, αλλα η αποκριση του ηταν κορυφη

Επισης μου αρεσε πολυ για "ευκολη- δροσερη" :ROFLMAO::ROFLMAO: αισθηση, το κλαβιε της korg το οποιο ομως ηταν ελαττωματικο και το απεσυρε :ROLFMAO: ηταν πολυ καλο για να ηταν αληθινο

Με Kurzweil εποχης, το θεικο Atari και νευρικο συστημα εικοσαρη, καρφωνα τις νοτες ΑΚΡΙΒΩΣ στις γραμμες του grid στο sequencer :ROFLMAO: Αυτοματο quantize και ετσι. Η αισθηση του δεν ηταν και να κοβεις φλεβες, αλλα η αποκριση του ηταν κορυφη

Πολύ σημαντική και η απόκριση…

Πάντως η αλήθεια είναι αγαπητοί πως παλιότερα τα keyboards είχαν καλύτερο κλαβιε..

Και τα 88αρια (βαρυκεντρισμενα) και τα semiwheighted.

Πολύ σημαντική και η απόκριση…

Πάντως η αλήθεια είναι αγαπητοί πως παλιότερα τα keyboards είχαν καλύτερο κλαβιε..

Και τα 88αρια (βαρυκεντρισμενα) και τα semiwheighted.
Ανάλογα την εταιρεία και τις ορέξεις για περικοπές στα υλικά θα έλεγα

Σημειώνω την άποψή μου για το Studiologic/Fatar SL88. Έχω το Studio, και ναι μεν είναι ένα από τα φθηνότερα midi keyboard με 88 hammer action πλήκτρα (που το μηχανισμό του τον έχουν και κάποια άλλα keyboards με διπλάσια και τριπλάσια τιμή), οφείλω να πω ότι μετά από 4 χρόνια πολύ light χρήσης, κάποια πλήκτρα έχουν αρχήσει και κάνουν τακ-τακ.

Έχω παίξει λίγο ένα Roland που είχε PHA-4 keybed, και το βρήκα απλά εξαιρετικό - χωρίς να είμαι πιανίστας βέβαια.

Σημειώνω την άποψή μου για το Studiologic/Fatar SL88. Έχω το Studio, και ναι μεν είναι ένα από τα φθηνότερα midi keyboard με 88 hammer action πλήκτρα (που το μηχανισμό του τον έχουν και κάποια άλλα keyboards με διπλάσια και τριπλάσια τιμή), οφείλω να πω ότι μετά από 4 χρόνια πολύ light χρήσης, κάποια πλήκτρα έχουν αρχήσει και κάνουν τακ-τακ.

Έχω παίξει λίγο ένα Roland που είχε PHA-4 keybed, και το βρήκα απλά εξαιρετικό - χωρίς να είμαι πιανίστας βέβαια.
studiologic sl 88 studio πήρα και εγώ.
Εχθές μου ήρθε και μπορώ να πω μια σκάλα πάνω και από το Kurzweil sp88x που είχα, τώρα για το θέμα που είπες κάτι είχα διαβάσει μετά από κάποια χρόνια το έκανε και σε άλλους τα οποία τα έκαναν service και δεν έχουν πλέον κανένα πρόβλημα.

Τα Fatar keybed είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν σε hammer action key και δοκίμασα αρκετά μέχρι να καταλήξω σε 88αρι το sl88 studio φοράει την πετυχημένη σειρά TP/100LR hammer action key πληροφοριακά όλα αυτά, δες το θέμα service τα 88αρια θέλουν πιο συχνά από τα απλά lite key keyboards

Απλα νομιζω οτι υπηρχαν λιγοτερα "ειδη ποιοτητας", δηλαδη ηταν τα κορυφαια- επαγγελματικα που ηταν αψογα, τα πιο προσιτα που ηταν αξιοπρεπη, και απο εκει και περα χειροτερα απο αυτα ηταν σε κατι entry level arrangers και τετοια.

Τωρα εχει πολλες περισσοτερες διακυμανσεις η φαση, με πληκτρα κυριολεκτικα του πεταματου σε αρκετα μηχανηματα, οριακα ανεκτα σε καποια αλλα, κατω του μετριου σε παραλλα, με λιγο ζορι να τρωγονται σε τριτα κλπ κλπ κλπ. Εχει ανοιξει η αγορα, εχει ξεφυγει απο τα στενα "πληκτραδικα" ορια και αφορα πλεον οποιος εχει ενα DAW για αλλη χρηση, η θελει ενα απλο συνθακι ισα ισα να βαζει καμια πλατη, κανα εφε ηχο με το ενα δαχτυλακι :ROFLMAO: για αυτο εχει βρωμησει και ο τοπος με 25αρια πληκτρα, mini keys μηχανηματα κλπ

88άρι σε workstation ότι φοράει KORG RH3 και PHA II Ivory Feel Keyboard with Escapement (Roland)
88άρι σε midi controller Studiologic SL88 Grand TP/40WOOD Graded Hammer Action Ivory Feel

Και οι 2 κατηγορίες έχουν πολύ όμορφη υφή στην επαφή με τα δάχτυλα και λεπτομερέστατη midi cc πληροφορία στο velocity.

Σε πιάνο ηλεκτρικό ευχαρίστηση στο touche και πολύ λεπτομερές στο velocity ότι παράγεται από την Kawai από την σειρά ΕS-3 κι έπειτα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back