Γεια σας παίδες
Μήπως έχω χάσει κάποια επεισόδια από την τεχνολογία και δεν το ξέρω.
8O :? .Μην κάνουμε όνειρα για μηχανήματα που θα θέλαμε να βγούν και ποιά εταιρεία θα έπρεπε να τα έχει βγάλει.
Προσωπικά πάντα ήθελα να είχα ένα Kurz αλλά λόγω τιμής μου ήταν αδύνατο. Η Kurz ήταν και θα είναι στον χώρο του sampling ότι και η Steinway ή η Bosendorf στον xώρο των πιάνων. Δεν μπορούμε να πούμε ποτέ όμως ότι ήταν το απόλυτο workstation. Επίσης δεν θυμάμαι ποτέ την
Kurzweil να εκδήλωσε την επιθυμία να βγάλει ένα wrkstn αλα OASYS.
Αντίθετα ή Korg παρουσίασε γύρω στα μέσα του 90 ένα πρωτότυπο OASIS -ναι αυτή ήταν ή αρχική του ονομασία - το οποίο δεν το έβγαλε ποτέ στο εμπόριο, παρά μόνο μία κάρτα ήχου ή οποία βασίζονταν στο engine του ΟASIS, και για κάποιους λόγους δεν έπιασε.
Όσο για το OASIS (έχω παλιό Keyboard με την φωτο του) το έσπασε σε κομμάτια και καλά έκανε, γιατί έτσι τα κονόμησε, βγάζοντας τις σειρές των Trinity, Triton, Electibe, τα Prophesy, Ζ1, MS2000 και Radias.
Όλα βασίζονται στο engine του OASIS, όσο παράξενο και αν ακούγεται.
Το κακό είναι ότι ούτε αυτό δεν το εκμεταλεύτηκε πλήρως γιατί έδωσε μεγαλύτερη βάση στο S+S των workstation και όχι στην σύνθεση του ήχου. Καλό το Rompling αλλά περιορισμένο. Το Prophesy και το Z1 τα θυμάται κανείς? Α!!!..... Μπράβο υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι.
Όσο για την σύγκριση των δύο μηχανημάτων, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται γιατί είναι τόσο ανόμια μεταξύ τους.
Προσωπικά και εγώ στην αρχή ψάρωσα με το desing του OASYS όπως και με του NEURON, αλλά δεν δίνω φράγκο για δύο synths που μέσα τους έχουν έναν απλό επεξεργαστή στης ΙNTEL. PIV το OASYS και Celeron στα 2.8 το NΕURON. Το θεωρώ κοροϊδία να πληρώσω τόσα λεφτά μόνο και μόνο για το design τους. Με αυτά τα λεφτά στήνω τον Γ.....ω υπολογιστή αγοράζω ένα αρκετά καλό 88 κλαβιέ, midi controllers και ένα Ζευγάρι καλά monitor.
Kαι το βασικότερο έχω την ευελιξία της αναβάθμισης και δεν είμαι κρεμασμένος από τα αρ.... α της κάθε εταιρίας.
Τώρα θα μου πείτε... σωστά ..... αλλά το OASYS μεταφέρεται όπου θέλεις ποιό εύκολα από το άλλο set up. Σωστά ..... αλλά τέτοια όργανα δεν τα παίρνεις για να κόβεις βόλτες στο Ζάππειο ή στο Κολωνάκι. Ούτε δίνεις 7000 και κάτι ευρώ για να τα βολτάρεις στα σκυλάδικα, που και εκεί άχρηστα είναι.
Τσπα. Όσοι έχουν τα φράγκα και τα δίνουν μαγκιά τους, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που πουλάνε λίστες μέ μηχανήματα, τα οποία είναι πολύ ποιο ευέλικτα, για να πάρουν το OASYS, άντε και το
Kurzweil.
Με τίποτα δεν θα το έκανα, εκτός και αν ήμουν τόσο γκα.....ος, καινούργιος στον χώρο ή έχω σκυλοβαρεθεί να παίζω με πολλά μηχανάκια και θέλω την ηρεμία μου. Αλλά πότε έναν σωστός synth maniac δεν βαριέται να παίζει με πολλά synths.
Αν σας κούρασα βαράτε αυτόν που ξεκίνησε αυτήν την διαμάχη.

:lol:
Είπον 8) 8) 8)