Φορητό πιάνο με 88 βαρυκεντρισμένα πλήκτρα;

To Alesis έχει 2x 20 W speaker woofers + 2 x 10 W tweeters, ενώ το Thomann 10W και το Casio μόλις 8W... άρα ηχητικά θα ακούγεται καλύτερα.

Από την άλλη με το Alesis δεν σου δίνει sustain pedal ενώ στα άλλα σου δίνει, άρα έχεις και αυτό το κόστος

To Thomann υπερτερεί σε ήχους, έχει 20 ήχους ενώ τα άλλα 10. Επίσης το Thomann έχει 50 styles τα άλλα κανένα...

3 χρόνια εγγύηση το Casio, 2 το Thomann μόλις 1 το Alesis

To Casio είναι μοντέλο του 2022, το Alesis του 2017 ενώ το Thomann 2015

Άντε να διαλέξεις τώρα.... και περιμένει ο Αι Βασίλης να του πω :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το μονο που πρεπει να σε νοιαζει ειναι η αισθηση των πληκτρων και η αξιοπιστια στην λειτουργια. Ηχους και ηχεια δε διαθετει το καταστημα; ?

Γνωρίζει κανείς τα ηλ. πιάνα Ringway? Είναι αξιόπιστα;

Καλη χρονιά σε όλους, με υγεία! 

Εχω synth action και βαρυκεντρισμενο το ενα πανω στο αλλο. Παιζεις τον ιδιο ηχο με το synth λες ειναι μαπα, παιζεις με το 88 λες γαμαει.

Το 88αρι ποιο είναι; Ποιο βαρυκεντρισμένο κλαβιέ σε καινούριο θα πρότεινες με όμοια απόκριση σε velocity?

Οποιοδηποτε αξιοπρεπες βαρυκεντρισμενο, σου επιτρεπει να αξιοποιησεις πολυ καλυτερα την "πιανιστικη" τεχνικη. Ειναι πολυ πιο ευκολο να διατηρησεις ελεγχο και εκφραστικότητα π.χ. σε μεσαιες περιοχες του velocity, γιατι υπαρχει περιθώριο για περισσοτερο κοπανημα, θελει πιο γκαζι για να μπεις στις υψηλες περιοχες. 

Τωρα εχω yamaha, αλλα και με αλλα οργανα που δουλευα παλιοτερα μια χαρα ηταν. Οτιδηποτε αξιοπρεπες θα βολεψει, φτανει να υπαρχει η τεχνικη. Δεν εννοω να παιζεις παπαδες, αλλα να παιζεις χωρις να καταπονείσαι.

Τελος δεν πρεπει να ξεχναμε και τις ρυθμισεις στα curve του velocity, τοσο στα πληκτρα οσο και στα vst, ειναι μεγαλη υποθεση, πολυ μεγαλη υποθεση. Ομως ενα κλαβιε στα μετρα μας ειναι αναντικατάστατο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κοιτάω τα παρακάτω μοντέλα:

Thomann DP26 (339e)

Medeli SP4000 (500e)

KLAVIER SP4000 (359e)

και μου δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται ακριβώς για το ίδιο πλήκτρο και στις 3 περιπτώσεις, αλλά με άλλη ονομασία εταιρίας! ή όχι? Μεγάλη η διαφορά στην τιμή στο Medeli όμως.

Υπάρχει κάποια διαφορά που μου διαφεύγει;

Ε, ολα αυτα κινεζικα φασον ειναι, στην ιστορια των synthesizer δεν υπαρχει κεφαλαιο thomann. Απο αυτα θα επαιρνα ομως thomann για την υποστήριξη.

Γενικοτερα θα επαιρνα αυτο για να τελειωνω.

https://www.thomann.de/gr/yamaha_p_45_b.htm

Οκ, δε θα εχει τον τοπ ηχο, ετσι και αλλιως σιγα μη βρεις τοπ ηχο με αυτα τα λεφτα, απο κλαβιε ομως πιστευω οτι θα ειναι ενα κλικ πανω, το GHS που φοραει μπαινει και σε πιο ακριβα μοντελα της yamaha. Και ειναι και yamaha, εντουρο στα βουνα και τα λαγκαδια και δε σε πουλαει ποτε ? στα πιανακια θα κολησει; ?

Ε, ολα αυτα κινεζικα φασον ειναι
+1

το GHS που φοραει μπαινει και σε πιο ακριβα μοντελα της yamaha
Τέτοια κλαβιέ φοράνε σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές πλέον, ακόμα και το KLAVIER SP4000, απλά τα ονομάζουν αλλιώς.

• Ευχαριστώ
Reactions: manosx
 Γενικοτερα θα επαιρνα αυτο για να τελειωνω.

https://www.thomann.de/gr/yamaha_p_45_b.htm

Σε αυτό με χαλάει που έχει ηχεία 2x6Watt... Το Alesis Recital Pro πιο φτηνό (385e) με ηχεία 2Χ20Watt

Απο αυτα θα επαιρνα ομως thomann για την υποστήριξη.
Ποια υποστήριξη; Αν πάθει κάτι (μέσα στην εγγύηση) μια κουβέντα είναι να το στείλεις Γερμανία με μεταφορική. Τα έξοδα να το στείλεις και να στο στείλουν πίσω τα πληρώνεις εσύ, οπότε καλύτερα να αγοράσεις καινούργιο! Άσε που η αποστολή ηλεκτρονικών συσκευών στο εξωτερικό απαγορεύεται. Εδώ ένα tablet ήθελα να στείλω Γερμανία, και καμιά courier (ούτε τα ΕΛΤΑ) το δεχόταν. Απαγορεύεται

Εχω την αίσθηση οτι αναλαμβανουν αυτοι τη μεταφορα, αλλα στο φιναλε μην παρεις απο εκει και τελειωσε.

Alesis δεν πλησιαζω ουτε με στολη ΡΒΧΠ, δεν υπηρξε Alesis που να μην μου τα 'φτυσε, παλαιοτερα βεβαια, αλλα απο τοτε την εχω διαγραψει. Αν σου κανει ομως εσενα go ahead.

• Like
Reactions: killbill

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα