• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Πείτε την ιστορία σας... με τζαμ

Here's my take ....

Μπράβο ρε Φάνη, πολύ ωραίο παίξιμο.

Και όταν λέω πολύ ωραίο, εννοώ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.

Τα τεχνικά δεν με νοιάζουν, η αίσθηση όμως είναι ΑΡΙΣΤΗ.

Γιατί είναι φοβερό το φραζάρισμα.

ΤΕΛΟΣ.

Να 'μαι κι εγώ, γνωστός μαϊντανός στα τζαμαρίσματα. Να 'σαι καλά Νίκο, μ' έβαλες κι έπιασα κιθάρα μετά από 10 μέρες.

Προβολή συνημμένου SF jam.mp3

Edit: Ξέχασα τα παρελκόμενα μπλα μπλα όπως ορθά παρατήρησε ο ΣΦ, οπότε έχουμε:

Guitar: '57 American Vintage RI Strat (ola stock)

Amp: Amplitube Deluxe Reverb 

Pedal: Amplitube Tubescreamer

Ως γνήσιος μπλουζοσαουθερνάς, το κομμάτι εγώ το άκουσα κυρίως ως Mixolydian πλην του bridge σε A που αποφάσισα να το ακούσω ως Dorian. Παρόλα αυτά κι επειδή τα τονικά κέντρα είναι λίγο φλου (κι αυτό είναι το ωραίο) έπαιξα και λίγο "γύρω-γύρω" για να βάλω χρωματάκι. Αυτά I think.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να 'μαι κι εγώ, γνωστός μαϊντανός στα τζαμαρίσματα. Να 'σαι καλά Νίκο, μ' έβαλες κι έπιασα κιθάρα μετά από 10 μέρες.

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 26131

απΣογος.

το gear & την ιστορια κΣεχασες ?

Από αύριο που μας μαντρώνουν  πάλι αναμένω ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Σε ΕΣΑΣ το λεΓω που καΜνετε τον Ντοναλντ Ντακ..... ?

@Spyros Delta 

@fusiongtr

@pipityri

@matawan

@argytar

@yameth

@mpamps

@BillTrantos

@cos_dr

@cigaret13

@Nikos Aravanis

αλλά και σε ΟΛΟΥΣ τους υπολοιπους παικταραιΟΥς του forum !  
Προσωπικά μάλλον θα τρέχω και δε θα φτάνω με την τροπή που πήραν τα πράγματα εδώ στην περιοχή ενδιαφέροντος!

Από αύριο που μας μαντρώνουν  πάλι αναμένω ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Σε ΕΣΑΣ το λεΓω που καΜνετε τον Ντοναλντ Ντακ..... ?

@Spyros Delta 

@fusiongtr

@pipityri

@matawan

@argytar

@yameth

@mpamps

@BillTrantos

@cos_dr

@cigaret13

@Nikos Aravanis

αλλά και σε ΟΛΟΥΣ τους υπολοιπους παικταραιΟΥς του forum !  
Μόλις λύσω τα συνδικαλιστικα μου, εργασιακά μου είπαμε. Θα γράψω. Σάββατο θα το γράψω. Εδώ δεν κωλώνω να τα βάλω με εργοδότες και κεφάλαιο. Θα κωλωσω να σολαρω στα C#m7ADadd9pxnitro+dtsX που βάζετε?

Με τις ουρές στα σουπερμάρκετ να μου πείτε τι να κάνω. Πάλι πίτσες και σουβλάκια μέχρι να πέσουν οι ουρές.... Αυτά μου τη βαράνε. Το σολο είναι εύκολο. 

Θα ακούσω και τα δικά σας για δεν πρόλαβα. Είμαι σίγουρος πως θα είναι σούπερ 

Χαχαχαχαχ

Με άγχωσες ρε! Ορίστε!

Η διαδικασία ήταν η εξής...άκουσα το backing μερικές φορές, ώστε να καταλάβω τα μέρη, ακόρντα κλπ. Αποφάσισα την δομή που θα έχει το σόλο, γενικά. Δηλαδή, η κορύφωση θα ήταν στο 2ο μέρος, το 1ο θα οδηγούσε σε αυτό και το 3ο  θα ήταν η αποφόρτιση. Στην συνέχεια έπαιξα μερικές φορές, κυρίως για να μαρκάρω κάποιους τονισμούς του rhythm section ώστε να πέσω πάνω τους , να αποκτήσω μια αίσθηση της κίνησης της αρμονίας  και για να δω αν θα μου προκύψει κάποιο μοτίβο που θα δώσει στο όλο πράμα μια ταυτότητα. Ύστερα, έκανα ένα take, μου άρεσε και το ξαναέπαιξα  άλλη μία λίγο, άλλα όχι τελείως, πιο καθαρά. 

Γενικά, το αντιμετώπισα σαν μια δουλειά, δεν ήθελα απλά να τζαμάρω. Ως προς το αρμονικό, σκάλες κλπ, γενικά έπαιξα πάνω στα ακόρντα. 

Gear, η Strat και VG8.

Προβολή συνημμένου sf.mp3

Με άγχωσες ρε! Ορίστε!

Η διαδικασία ήταν η εξής...άκουσα το backing μερικές φορές, ώστε να καταλάβω τα μέρη, ακόρντα κλπ. Αποφάσισα την δομή που θα έχει το σόλο, γενικά. Δηλαδή, η κορύφωση θα ήταν στο 2ο μέρος, το 1ο θα οδηγούσε σε αυτό και το 3ο  θα ήταν η αποφόρτιση. Στην συνέχεια έπαιξα μερικές φορές, κυρίως για να μαρκάρω κάποιους τονισμούς του rhythm section ώστε να πέσω πάνω τους , να αποκτήσω μια αίσθηση της κίνησης της αρμονίας  και για να δω αν θα μου προκύψει κάποιο μοτίβο που θα δώσει στο όλο πράμα μια ταυτότητα. Ύστερα, έκανα ένα take, μου άρεσε και το ξαναέπαιξα  άλλη μία λίγο, άλλα όχι τελείως, πιο καθαρά. 

Γενικά, το αντιμετώπισα σαν μια δουλειά, δεν ήθελα απλά να τζαμάρω. Ως προς το αρμονικό, σκάλες κλπ, γενικά έπαιξα πάνω στα ακόρντα. 

Gear, η Strat και VG8.

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 26146

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ......(PART 2)

χασταγκ

#PANAKAPSOTSIKITHARESMOU#

Νταξ, άκουσα @Jazzjoker και έπαθα σοκ. Πέρα από τα τεχνικά δηλ. κάτι glissando-σηκώματα που θα ζήλευε ο Πετρολούκας, η προσεγγιση, ο ήχος, η ροή. Στα αυτιά μου έβγαλε το πιο seamless αποτέλεσμα, όπου το ύφος ταίριαξε σε όλο το υπόβαθρο χωρίς διακριτές στυλιστικές μεταβάσεις ή εναλλαγές modes. Έχω την αισθηση ότι έπιασε ακριβώς το ζητούμενο από τη δομή και θα "έπαιρνε" το σέσιον. Πρεπει να ξανακουσω τα προηγουμενα και τα επομενα λιγο καλύτερα.

καλησπερα παιδια.

η δικη μου εκδοχη ειναι εδω.τωρα θα ξεκινησω να ακουω τους αλλους συμφορουμιτες.εξ αρχης μπραβο σε ολους.παιζω με μια ημιτελη partcaster(vintage noiseless μαγνητες,και κααααποια στιγμη θα μπει μια πλακετα eric clapton) και μια line6 pod500(με μια προσωμοιωση fender blackface στο sweet spot κατα καποιον τροπο).στο πρωτο μισο πατησα σε νοτες των ακκορντων και στο δευτερο 5τονικη με λιγους χρωματισμους.και παλι μπραβο σε ολους.

Προβολή συνημμένου sfjam.mp3

Αρχίζω και τα μαζευω ΟΛΑ ΜΑΖΙ γιατι οι σελιδες εγιναν πολλες...

Τραμπαριφας εδω (ειναι wav δεν ανεβαινει και δεν εχω κονβερτορα στο λαπιτοπι)

Προβολή συνημμένου gkourmoul1.mp3 Προβολή συνημμένου gvour.mp3 Προβολή συνημμένου jazzjocker.mp3 Προβολή συνημμένου pipityri.mp3 Προβολή συνημμένου pnoi nyxi.mp3 Προβολή συνημμένου superfunk.mp3 Προβολή συνημμένου yiannisp.mp3

Μια strat,καποιο preset του guitar rig-δε θυμαμαι ποιο δυστυχως-περασμενο μεσα απο ενα booster,ενα chorus,flanger και delay.

Γιώργη η επιλογή των νοτών μια χαρά, του ήχου όμως ...

Όλων οι συμμετοχές έχουν ενδιαφέρουσες φράσεις, αλλες με καλό ήχο, άλλες με μέτριο. Ο @pipityri όμως παρουσίασε το πιο ενδιαφέρον, το πιο δομημένο, το πιο ...

Μπράβο.

Ξεκινώ λέγοντας ότι νομίζω ότι  έχασα το main point - δηλαδή το jam.

Μην έχοντας χρόνο λόγω δουλειάς μες στην εβδομάδα να ασχοληθώ κανονικά, το μόνο που έκανα ήταν κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ (αρκετά χαλαρωτικό μπορώ να πω) να γρατζουνάω ιδέες πάνω από το backing track.

Όπως είναι φυσικό το κομμάτι δουλεύτηκε παραπάνω από όσο έπρεπε για να χαρακτηριστεί  jam.

Αυτά στα όποια στόχεψα είναι:

1) chord tones

2) groove όπου μπορούσα να ταιριάζει με το backing

3) dynamics

Ηχητικά:

PRS Standard 22 με split τον bridge

Kemper: Fender Princeton profile

Προβολή συνημμένου SFJam_mpamps.mp3

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back