Τα πράγματα είναι απλά:
Νομίζω ότι το post σας περιέχει ένα «αφορισμό»: «Καθόσαστε τώρα και συζητάτε (υπό το σκεπτικό ότι είστε ανάμεσα σε μουσικούς) για εικαστικά με τους... θαμώνες του noiz, οι οποίοι, τα έξι συναπτά έτη που συμμετέχω δεν έχουν ποτέ (των ποτών) αναφερθεί ούτε σε μία έκθεση, ούτε σε ένα βιβλίο, ούτε στην πλαστελίνη (που λέει ο λόγος).»
Ας πούμε ότι ανοίγουμε μια συζήτηση για το βιβλίο που διαβάζω αυτήν την εποχή- «Οι Απαρχές της Δυτικής Επιστήμης- Η Φιλοσοφική, Θρησκευτική και Θεσμική Θεώρηση της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Παράδοσης, 600 π.χ- 1450 μ.χ.» του David C. Linberg, πανεπιστημιακές εκδόσεις Ε.Μ.Π.
Καλοπροαίρετα ερωτώ: Ποιοι θα λάμβαναν μέρος σε μια τέτοια συζήτηση; Έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι θα μου δήλωναν ότι είμαι off topic- καθώς το noiz πραγματεύεται μουσικά ζητήματα. Βεβαίως αυτό δεν αποκλείει τόσο το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέλη που θα τους ενδιέφερε μια συζήτηση για ένα βιβλίο (ακόμα και σαν αυτό του παραδείγματος), όσο και το γεγονός ότι ανάμεσα μας υπάρχουν φιλομαθή άτομα που συνεχίζουν ακόμα και στα… γεράματα να διαβάζουν.