Πιο οκτάβερ να διαλέξω;

serres

Μέλος
Πόντοι
28
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα! Μπορείτε να προτείνετε οκταβερς για κιθάρα που έχετε δοκιμάσει; Σας ευχαριστώ!

EHX Pog 2 Τέλος… ;D

Έχει τύχει να παίξω και με το Boss oc-2 το όποιο από θέμα tracking άστα!

Ενοεις ότι δεν μπορει να κεντραρει την νοτα που παιζεις στην δευτρη οκταβα;(tracking)

Εννοω ότι πανω από δυο νοτες ταυτοχρονα δεν καταλαβαινεις τι γινεται π.χ. Chords δεν παιζει να παιξεις με το συγκεριμενο. Γι’ αυτό και το Pog και Pog2 λεγονται Polyphonic octavers.

Όντως το POG έχει πολύ δυνατό tracking και έχει και πολλά εξτραδάκια.

Είναι ανάλογα και με τη χρήση που θέλεις να κάνεις. Υπάρχει και το mini POG που είναι εξίσου καλό (χωρίς τα extra features). Ένα ακόμα που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ήταν το Octavius της T Rex.

Εμενα αυτο που με εντυπωσίασε είναι το jimi hendrix octavio dunlop.Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν fuzz με octaver μαζί ή σκέτο octaver.Eίναι λίγο ακριβό βέβαια.

Έχω παίξει με τα Boss OC3, EHX Multiplexer, καθώς και με το EHX microsynth. Aπό αυτά, μου άρεσε, πιο πολ,ύ το τελευταίο.

Ωστόσο, απέχει, αρκετά, από το να χαρακτηριστεί ως  ένα απλό octaver, μια και προσφέρει πολλά παραπάνω.

Στα συν του Boss oc3 το ωραίο, για τα γούστα μου, distortion.

Αυτή τη στιγμή, έχω στην κατοχή μου το mxr blue box, που με υπερκαλύπτει στο τομέα octave-fuzz, αλλά είναι ένα δύστροπο, μικρό τερατάκι.

mustafank είπε:
Στα συν του Boss oc3 το ωραίο, για τα γούστα μου, distortion.
Το έχω- για το μπάσο- και εσχάτως το έπαιξα και live (και λόγο του OD ήχου που δίνει).

Δεν είχα κανένα παράπονο/πρόβλημα. Όσο για το tracking, δεν είχα κάποιο θέμα, όμως δεν έπαιξα κάποιον «καταιγισμό» από νότες για να δω τι ψάρια πιάνει εκεί.

Πάντως για τα γούστα μου- είναι για μπάσο, αλλά γιατί όχι και για κιθάρα ή τέλος πάντων δεν ξέρω αν έχει βγάλει πετάλι αμιγώς για κιθάρα- το «απόλυτο» είναι το MXR 288.

Απίστευτος, «οργανικός» ήχος και φοβερά παραμετροποιήσιμο 

Πριν 2 μηνες πηρα το whammy5 για το εφφέ και μόνο.

Τελικά είναι και ένα υπέροχο πετάλι με octaver και detuner (ειναι το δεξί μέρος του πεταλιού + momentary switch).

Τέλειο tracking, ακόμα και στα ακόρντα.

Αξίζει να το δοκιμάσεις

Εξαιρετικό το pitch fork. Το εχω απο τοτε που κυκλοφόρησε και δεν το εχω μετανιώσει καθόλου (αντικατέστησε micropog και whammy μαζι με ενα expression pedal).

Για καποιον αγνωστο και περιεργο λογο δεν εχω παιξει ποτε με whammy :-[.

Για οποιους γνωριζουν, λοιπον, και εφοσον η τιμη ειναι, πανω-κατω ιδια, το whammy προσφερει πιο πολλες δυνατοτητες απο το pitch fork(που ουτε με αυτο εχω παιξει)? Ποιο αξιζει περισσοτερο να παρει κανεις? Αν,δε, καποιος αναφερει αναλυτικα τις δυνατοτητες του καθενος και την ποιοτικη υπεροχή του ενος στις ομοιες δυνατοτητες, θα ηταν ο,τι καλυτερο. 

Gianniss είπε:

Για οποιους γνωριζουν, λοιπον, και εφοσον η τιμη ειναι, πανω-κατω ιδια, το whammy προσφερει πιο πολλες δυνατοτητες απο το pitch fork(που ουτε με αυτο εχω παιξει)? Ποιο αξιζει περισσοτερο να παρει κανεις? Αν,δε, καποιος αναφερει αναλυτικα τις δυνατοτητες του καθενος και την ποιοτικη υπεροχή του ενος στις ομοιες δυνατοτητες, θα ηταν ο,τι καλυτερο. 

Να ρωτήσω και εγώ, με τη σειρά μου, ποια βερσιόν του whammy αξίζει περισσότερο, σε σχέση με όσα αναφέρονται στο θέμα, ειδικά σε σχέση με το tracking. 

Αυτό που αναφέρθηκε στην αρχή για το OC-2, ότι δεν έχει καλό tracking δεν είναι απόλυτα ακριβές.

Τι εννοώ: το OC-2 είναι αναλογική οκτάβα και όπως όλες οι αναλογικές οκτάβες λόγω σχεδιασμού είναι μονοφωνικό, δλδ θέλει μια-μια νότα τη φορά. Αν "ακούσει" και δεύτερη νότα/συχνότητα "τρελαίνεται" και δεν ξέρει ποιά από τις 2 να αναπαράγει μια οκτάβα κάτω, εξού και το glitching (το τρεμόπαιγμα στον ήχο). Αυτό είναι χαρακτηριστικό του αναλογικού σχεδιασμού και χαρακτηρίζει όλες τις αναλογικές οκτάβες, δλδ δεν κάνουν για συγχορδίες.

Αυτό όμως δεν έχει σχέση με το tracking. Το tracking είναι πόσο εύκολα/γρήγορα καταλαβαίνει τη νότα που έπαιξες, και αρχίζει να αναπαράγει την οκτάβα κάτω, και επιπλέον πόσο σταθερή κρατάει την οκτάβα στην πορεία του χρόνου.

Κατ' εμέ το OC-2 έχει αξιοπρεπέστατο -για αναλογική οκτάβα- tracking και απίστευτο synth-ιάρικο ήχο στο μπάσο που το χρησιμοποιώ, και από τις οκτάβες που έχω δοκιμάσει είναι η αγαπημένη μου.

Εσύ όμως ως κιθαρίστας κοιτάς για ψηφιακή οκτάβα, στην περίπτωση που το θές και για συγχορδίες. Tα EHX Multiplexer, MXR bass octave deluxe που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι αναλογικά οπότε δε σου κάνουν. Τα OC-3, Micro Pog, POG 2, Whammy's, EHX micro synth, Boss PS-5, PS-6, EHX Pitch Fork είναι όλα ψηφιακά οπότε κοιτάς για ένα από αυτά. Από όσα από τα ψηφιακά έχω παίξει το καλύτερο στα αυτιά μου ήταν το POG/POG 2 και το χειρότερο το micro Pog και το PS-5.

Μπορεις να δεις reviews και συγκριτικα με τα whammy (1vs4vs5).

Αν και το 5 ειναι το καλυτερο, το 1 πουλιεται σε εξωφρενικες τιμες.

Ένα μόνο μείον ειναι οτι καταλαβαίνω το ψηφιακό σήμα στα δαχτυλα (αν εχεις καλομαθει στη λαμπα) γιατι πεφτει η απόκριση.

Όσο για τα άλλα δεν τα εχω παίξει, μόνο reviews από το ΥΤ.

και επισης με περιπου 100 ευρω παιρνεις το line6 m5 που ειναι εξομειωση πεταλιου, 100 πεταλια συνολικα, analog true bypass το αρχικο σημα. το πηρα τελευταια και τα οκταβε του ειναι πολυ καλα, και σε tracking και σε ηχο.

sideFX είπε:
Tα EHX Multiplexer, MXR bass octave deluxe που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι αναλογικά οπότε δε σου κάνουν. Τα OC-3, Micro Pog, POG 2, Whammy's, EHX micro synth, Boss PS-5, PS-6, EHX Pitch Fork είναι όλα ψηφιακά οπότε κοιτάς για ένα από αυτά. Από όσα από τα ψηφιακά έχω παίξει το καλύτερο στα αυτιά μου ήταν το POG/POG 2 και το χειρότερο το micro Pog και το PS-5.
Το EHX microsynth ειναι fully analog :)

nikos0937 είπε:
Μπορεις να δεις  reviews και συγκριτικα με τα whammy (1vs4vs5).

Αν και το 5 ειναι το καλυτερο, το 1 πουλιεται σε εξωφρενικες τιμες.

Ένα μόνο μείον ειναι οτι καταλαβαίνω το ψηφιακό σήμα στα δαχτυλα (αν εχεις καλομαθει στη λαμπα) γιατι πεφτει η απόκριση.

Όσο για τα άλλα δεν τα εχω παίξει, μόνο reviews από το ΥΤ.
Το lag που αναφέρεις δεν έχει σχέση με το αν είναι ψηφιακή η οκτάβα ή αναλογική.

Υπάρχουν ψηφιακές με ανεπαίσθητο lag και αναλογικές με αισθητό lag και το

αντίστροφο.

Πχ το MXR BOD είναι αναλογικό και πολλοί θεωρούν ότι λαγγάρει περισσότερο όταν παίζεις γρήγορα & ψηλά στην ταστιέρα σε σχέση με αρκετά ψηφιακά (και αναλογικά) πετάλια.

υγ. Στο Whammy βέβαια μιλάμε για pitch shifting(ή/και harmonizer), που είναι πιο σύνθετο (digital) εφέ σε σχέση με την απλή οκτάβα κάτω.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
AuditoryDriving είπε:
Το EHX microsynth ειναι full analog :)
Έχεις δίκιο, my bad. Οπότε ούτε αυτό κάνει στον ΟΡ.

νομίζω πως το κάθε πετάλι έχει την χρήση του, εξαρτάται τι θέλει κανείς. Για να κάνεις την κιθάρα μπάσο, μεταξύ των whammy, blue box, pog, oc2&3, line6 (hd500), νομίζω πως τα boss κερδίζουν (πολύ καλό και την line6). Τα υπόλοιπα έχουν άλλες, πιο κιθαριστικές / "εφφεδιάρικες" χρήσεις. Εννοείται πως για συγχορδίες πας σε πολυφωνικά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back