πυκνωτικό μικρόφωνο

Spir

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας, εαν έχετε υπόψιν, για πυκνωτικά μικρόφωνα μέχρι 150ευρώ...

ΕυχΑΡΙΣτώ!

http://www.thomann.de/gr/samson_c01.htm

http://www.thomann.de/gr/oktava_mk319_grossmembranmikrofon.htm

http://www.thomann.de/gr/rode_nt1a_inkl_sm1_grossmembranmikro.htm

προσωπικά θα σου πρότεινα ένα τα παραπάνω ανάλογα τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις...

το samson αξιοπρεπέστατο για τα αστεία χρήματα που κοστίζει, το octava με εξέπληξε ευχάριστα για την τιμή του και το Rode αν και φευγει 40 ε πάνω από το όριο που έθεσες, αξίζει να το αποκτήσεις με κλειστά μάτια...

όλα πάντως σε ένα entry level home setup θα σε ικανοποιήσουν για όποια χρήση και να τα προορίσεις...

Εγώ θα σου προτείνω το studio projects B1.Στα 100-120¤ αξεπέραστο.Αν θες να ακούσεις δείγμα,μ'αυτό έχω γράψει φωνές στο γκρούπ που παίζω.

http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/haryy/08%20asteria%20foteina.wma

Η φωνή είναι από Μ-audio tampa προενισχυτή με λίγο (3-4db) από τον compressor του,χωρίς pop filter,χωρίς eq,μόνο reverb και φυσικά έχει περάσει (όλο το mix) από mastering.

+1 για το Oktava! Αυτή η εταιρία μ'έχει αφήσει 100% ευχαριστημένο με τα υπερgreat value for money μικρόφωνα της!!

Το rode μπορείς να το προμυθευτείς και από την ΚΕΜ στην ελλάδα με χαμηλότερη τιμή από thomann...

γιατι οχι , ενα akg c1000 ???

απο του θωμα , με καλωδιο xlr-xlr και "γερανο" μικροφωνου εξτρα?

πηρε 4 τετοια ενας φιλος προσφατα και εμεινε πολυ ευχαριστημενος. :wink:

γιατι οχι ' date=' ενα akg c1000 ???
απο του θωμα , με καλωδιο xlr-xlr και "γερανο" μικροφωνου εξτρα?

πηρε 4 τετοια ενας φιλος προσφατα και εμεινε πολυ ευχαριστημενος. :wink:[/quote']

Το c1000 είναι αξιόλογο μικρόφωνο αλλά προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου στη σε φωνή και όργανα. Μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερα μικρόφωνα στα λεφτά του...

Φίλε haryy έπαθα πλάκα από την ποιότητα αυτών των πιστσιρικιών!!!

Μήπως πρέπει να αλλάξω το AKG 535EB που έχω εδώ και 1 χρόνο αλλά που δεν μου έχει δώσει ποτέ αυτόν τον όγκο...

Τόοοοση διαφορά έχουν τα μικρόφωνα μεγάλου διαφράγματος???

Προενισχυτή έχεις και στα 3 τον Μ-audio tampa???

Προτείνω το Rhode NT1-A διότι τι έχω είναι super για τα λεφτά του και είναι το πιο φθηνό πυκνωτικό που υπάρχει σε επαγγελματικά studios...

Το rode μπορείς να το προμυθευτείς και από την ΚΕΜ στην ελλάδα με χαμηλότερη τιμή από thomann...
Επειδή σκέφτομαι να το αγοράσω σύντομα,μήπως ξέρεις πόσο έχει απο ΚΕΜ;Το site δεν έχει τιμή...

Έχει, έχει πως! 1¤ λέει!!! Ευκαιρία!!!:lol: :lol: :lol:

Μα καλά είναι δυνατόν, εδώ και μήνες το site τους έχει ελάχιστα προϊόντα με τη σωστή τιμή! :?

Μια σημαντικη ερωτηση.

Για ποιο λογο ακριβως θελεις πυκνωτικο;

Ηχογραφηση φωνης;

Ηχογραφηση οργανων;

Καλυψη overhead drums?

Καλυψη μουσικου οργανου σε live?

Καλυψη θεατρικου χωρου;

Πυκνωτικα ειναι μια κατηγορια μικροφωνων, αλλα οι περισσοτεροι πιο πανω αναφεθηκαν σε μικροφωνα διαφραγματος για ηχογραφησεις σε studio. Πρεπει ομως να ξεκαθαρισεις για ποιο λογο το χρειαζεσαι, γιατι για καθε περιπτωση, υπαρχει και το καταλληλο πυκνωτικο!

Επισης, το συστημα σου, εχει την ικανοτητα να δινει phantom power ( σταθερη στα 48V κατα προτιμηση :P ) στο μικροφωνο; Ειναι πολλα που πρεπει να σκεφτεις πριν προχωρησεις στην αγορα πυκνωτικου ( για οποιοδηποτε ειδος και να ειναι αυτο ).

Το C1000S το χρησιμοποιω στη δουλεια. Ειναι ενα fair enough μικροφωνο για τα λεφτα του, με πολλες χρησεις ( εγω το λεω "μπαλαντερ" ), λογω των αλλαγων που μπορει να κανει καποιος απο καρδιοειδες σε υπερ-καρδιοειδες ( πατεντα που εχει και η Behringer στα B5, αλλα κανεις δεν το λεει ). Δυστυχως, δεν ειναι "ουδετερο" μικροφωνο απο αποψη συχνοτητων, ομως με ενα ελαφρυ EQ στα μεσαια ( που κατα τη γνωμη μου, ξυνουν λιγο ), μπορεις να κανεις καλη δουλεια. Μονο μειονεκτημα ειναι πως οι τυποι στην AKG, θελοντας να βαλουν και μια μπαταρια 9V μεσα στο σωμα του, το εκαναν σαν ροπαλο απο μεταλλο. Αν ηταν πιο μικρο, θα ηταν και πιο βολικο!

Φίλε haryy έπαθα πλάκα από την ποιότητα αυτών των πιστσιρικιών!!!
Μήπως πρέπει να αλλάξω το AKG 535EB που έχω εδώ και 1 χρόνο αλλά που δεν μου έχει δώσει ποτέ αυτόν τον όγκο...

Τόοοοση διαφορά έχουν τα μικρόφωνα μεγάλου διαφράγματος???

Προενισχυτή έχεις και στα 3 τον Μ-audio tampa???
Αυτά είναι γραμμένα με Elberg mp8 (3700¤) έναν οκτακάναλο hi-end προενισχυτή και όχι από μένα,επίσης τα clips έχουν hpf στους 90 κύκλους,οπότε θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο όγκο.

Εγώ έχω μόνο το sp B1 από αυτά

Για να δείς αν είναι καλύτερο το akg σου ή όχι,πάρτο μαζί σου και δοκίμασέ το αν βγεις να δοκιμάσεις κανένα μικρόφωνο σε studio ή μαγαζί.

Αυτά είναι γραμμένα με Elberg mp8 (3700¤) έναν οκτακάναλο hi-end προενισχυτή και όχι από μένα' date='επίσης τα clips έχουν hpf στους 90 κύκλους,οπότε θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο όγκο.

[/quote']

Πέστο βρε παιδάκι μου και ανησύχησα!!! :D :D :D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάντως ο Elberg δεν είναι κάτι εξωπραγματικά φανταστικό σε σχέση με τους λεγόμενους "καθημερινούς" προενισχυτές.

Αν το καλοδείς στοιχίζει 462¤ το κανάλι,τιμή χαμηλότερη από άλλους hi-end προενισχυτές ενώ κοστίζει το ίδιο με τον Tampa π.χ που είναι και αυτός ένα κανάλι.

Δεν συγκρίνω τίποτα απλά σου λέω να μην "τρελαίνεσαι" με την τιμή γιατί αφορά 8κάναλο preamp.

Πάντως ο ήχος του Β1 που ακούω σ'αυτα τα clip είναι αυτός που ξέρω.

Τσέκαρε και τα

Red5audio RV6, RV8, RV10.

www.red5audio.com

Κατά τη γνώμη μου best value for money by far!

ευχαριστώ για τις προτάσεις σας! η αλήθεια είναι οτι χρειάζομαι ενα καλό μικρόφωνο απλά για να ηχογραφώ - φωνές, ακουστική, ηλεκτρική, οτιδήποτε κρουστό κλπ... Σε ένα demo που έκανα με έναν φίλο δανειστήκαμε το πυκνωτικό της Behringer το οποίο μου φάνηκε πολύ ανώτερο σε σχέση με το mic του υπολογιστή μου :P και φαντάζομαι οτι πχ το Rode (συγκριτικά αυτό μ'αρεσε πιο πολύ - το δίνουν και 1ευρώ!! :P) θα είναι αρκετές φορές καλύτερο! θα περάσω κάποια στιγμή απο την ΚΕΜ και ελπίζω να το αποκτήσω σύντομα, νομίζω οτι το αξίζει!

Ευχαριστώ και πάλι!

εγω εχω το rode nt1a και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.για φωνη και ακουστικη κιθαρα που εχω γραψει ειναι super.το πηρα απο νακα στην τιμη 205 e.αλλα επειδη το τσεκαρα και στο thomman η τιμη του ειναι γυρω στα 180 και 20 τα μεταφορικα μας βγαινουν παλι στα ιδια.παντως σου το συστηνω ανεπιφυλαχτα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back