- Μηνύματα
- 15,523
- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 1,603
Το ψόφησαΟποτε το πνιγεις το κουνελι;
Του ασκησα ψυχολογική βία, του προκάλεσα τρόμο και δεν άντεξε. Ψόφησε. Του έλεγα πως θες να σε μαγειρεψουμε, αύριο θα σε φάμε μάλλον.............
Το ψόφησαΟποτε το πνιγεις το κουνελι;
Ε όχι και να με βγάλετε πουστη και κτηνοβάτη. Εεε όχι...... Χαχαχαχαχαχα ?
Άρα τα ζώα έχουν επίγνωση του θανάτου. Όπως και οι άνθρωποι. Εγω θυμάμαι πως η επίγνωση του θανάτου είναι θέμα μαθησιακό. Μαθαίνεται, η επίγνωση του εξαρτάται από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε αλλα και τα βιώματά μας. Γαβ!
Χέζεται απ'το φόβο, σκέτα. Κανένα θάνατο δεν βλέπει κατάματα, δεν ξέρει τι είναι ο θάνατος. Εμείς όμως ξέρουμε, και, guess what, αυτό ονομάζεται επίγνωση της θνητότητας μας.
Βάλε σε εισαγωγικά στο google την πρόταση "επίγνωση της θνητότητας" και θα δαβάσεις πολλά. Αυτά που γράφω εδώ και μια ώρα δηλαδή θα δαβάσεις, μην περιμένεις κάτι άλλο.
Ένα παράδειγμα παρακάτω, γιατί πραγματικά δεν την παλεύω άλλο να γράφω τα αυτονόητα.
"Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους, που μεταξύ άλλων, μάς ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, είναι η επίγνωση της θνητότητάς μας. Η απόλυτη δηλαδή βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα φύγουμε από τη ζωή.
Η γνώση του αναπόφευκτου, οριστικού τέλους. Κι όσο κι αν, φιλοσοφικά ιδωμένο το συγκεκριμένο de facto, συνεισφέρει στην αξία του βίου μας και των στιγμών μας, δεν παύει να αποτελεί ταυτόχρονα φοβία."
Τα υπόλοιπα στον φίλο μας τον Google.?
Γιατί τι είναι οι πραγματικότητα?
Αυτή που 100 μαλάκες αυθεντίες αποφασίζουν, και μετά διαχέουν μέσω των διαύλων επικοινωνίας και στο ποίμνιο. Το big bang τι είναι? Μια παπαριά στην οποία συμφώνησαν 500-1000 μαλάκες που δεν ξέρουν την τύφλα τους (σε σύγκριση με την "απόλυτη" γνώση)
αλλα ξυδακι
Ακούμε μόνο εμάς, και πάλι όχι όμως
Ειδαμε οτι οι γαλαξιες απομακρυνονται μεταξυ τους, και θεωρησαμε λογικο να ξεκινησαν στο παρελθον απο ενα κοινο σημειο. Ουτε εκατο μαλακες ουτε τιποτα.
Ε, είναι στη φύση του. Εμφανίζεται και δεν εμφανίζεται.Απορώ πώς και δεν έχει εμφανιστεί ακόμα ο κβαντικός.
Το big bang είναι μια θεωρία εξίσου σεβαστή με οποιαδήποτε θεολογική θεωρία. Απλά επιλέγεις αν θα πιστέψεις τον παπα ή τον "επιστήμονα".
...ή την καφετζού, τα ζώδια, την ομοιοπαθητικό σου, τους flat earthers και τους αεροψεκασμούς....Το big bang είναι μια θεωρία εξίσου σεβαστή με οποιαδήποτε θεολογική θεωρία. Απλά επιλέγεις αν θα πιστέψεις τον παπα ή τον "επιστήμονα".
...ή την καφετζού, τα ζώδια, την ομοιοπαθητικό σου, τους flat earthers και τους αεροψεκασμούς....
Συγγνώμη για την ειρωνεία και την υπερβολή αλλά προσπαθώ να δείξω κάτι: Δεν είναι ότι η επιστήμη έχει φτάσει στο απόλυτο και στο αλάθητο. Απλά μέσα από μία σειρά διεργασιών που έχουν απασχολήσει τα μεγαλύτερα μυαλά σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας αυτό είναι το μόνο εργαλείο που η σίγουρα περιορισμένη αντίληψή μας, μας έχει προσφέρει. Το να την αντιμετωπίζεις κριτικά δεν είναι λάθος, γιατί έτσι φτάσαμε απ τον Αριστοτέλη στον Αϊνστάιν. Αν την απαξιώνεις όμως τότε δεν ξέρω ειλικρινά πού βασίζεις τη ζωή σου. Ξέρω ότι εγώ θα είχα τεράστιο πρόβλημα αν ήμουν στη θέση σου.
@Mixolydianb9b13 αν κ συμφωνω σε καποια απο αυτα που γραφεις εδω διαφωνω. Το bing bang ειναι μια βολικη υποθεση. Βολικα μας παει στο singularity. Πολλοι εχουν επενδυσει υπερβολικα σε αυτο. Αν βρεθει ενα μοντελο που να το ακυρωνει το big bang με μαθηματικα κ να προβλεπει το πριν... αντε γεια μετα. Κατα πασα πιθανοτητα θα ερθει απο κλαδο τοσο "χαοτικο" οσο η κβαντομηχανικη (ή κατι παρομοιο). Μετα ολο το τοπιο το επιστημονικο θα ειναι διαφορετικο για παντα. Εκει ειναι η μεγαλη διαφορα με το δογμα. Η επιστημη αναγκαζεται να αναθεωρησει. Ο "επιστημονας" ως ανθρωπος δεν εχουμε ιδεα τι θα κανει