Καταρχάς δε θα σου πω ποιον θέλω να καρμίσω η και αν θέλω να καρμίσω κάποιον. Προσπαθω να φέρομαι πολιτισμένα. Ακριβώς αυτό ειναι όλο το point που κάνω, ότι δεν είμαι εδω για να κρίνω άτομα κ προσωπικότητες. Το ποιος ειναι ο καθένας φαίνεται γενικότερα και δε χρειάζονται στιγματισμοί για να αποδειχθεί αυτο.
Όταν είπα moderators εννοούσα γενικότερα πάσης φύσεως διαχειριστές του φορουμ. Εχω συνηθίσει από τα ξένα φορουμ που όλοι λεγονται moderators συνηθως και σε μπέρδεψα.
Οπότε μετάτρεψε το ερώτημα μου για gate keepers, η για modulators κλπ...
Όσο για αυτές τις απαντήσεις τύπου "Αν δε σαρεσει διάγραψε το λογαριασμό σου" είναι πολύ low κατά τη γνώμη μου και αποφεύγουν την ουσια του ζητήματος.
Σχετικά με τις ανακρίβειες, στην επίσημη επεξήγηση του τι είναι Καρμα ο διαχειριστής του site αναφέρει οτι οι ανακρίβεις μπορεί να ειναι αιτια σταμπαρίσματος! Φυσικά κ κάνουν όλοι λάθη κ λεμε και μαλακίες στα ποστ μας κατά καιρους…
Αλλά εγώ πιο πολύ ήθελα να τονίσω ότι ιδεολογικά αυτό το σταμπάρισμα-μαρκάρισμα-στιγματισμός ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ σε αυτό το φορουμ. Ανεξάρτητα αν ο εκαστοτε στιγματιζόμενος υπέπεσε σε 'αμάρτημα' ή οχι δε παύει να έχει σημαδευτεί.
O bloody Sunday μας λεει ότι π.χ. όταν βλέπω ποστ από άτομα με κάρμα -3 δε πρέπει να τα λαμβάνω τοσο σοβαρά υποψιν ενώ όταν βλέπω τα δικά του ποστ (πλεον με +2, και πλέον σύμφωνος με το σύστημα καρμα) θα πρέπει να αισθάνομαι μια βεβαιότητα ακολουθόντας τις συμβουλές του. Λες και εγώ δεν εχω κρίση να δω ποιος είναι ο καθένας, πως μιλαει πως φέρεται κλπ. Στην τελική αν ειμαι τοσο βλάκας που πηγαίνω κ ακολουθώ μία μεμονομένω συμβουλη ενός τυχαιου ατόμου (χωρις καν να βλεπω τι λενε οι περισσοτεροι) σε ένα φορουμ πρόβλημα μου. Οπότε στα πλάισια αυτής της λογικής, έχω μια καλυτερη προταση. Αντί να στιγματίζεις αυτόν τον βλάκα που σου προτείνει να πάρεις το voyager από το μαγαζι του θειου του και να ‘ορίζεις΄ το μέλος ως αναξιόπιστο κλπ, καλυτερα να διαγράφεις τα ποστ του και γιατί όχι και το λογαριασμό του κατά επέκταση? Ξέρω ακούγεται τραβηγμένο, αλλά είναι ακριβώς η ίδια λογική κατ’επέκαταση….