Περί κάρμα (-τος; )

Status
Not open for further replies.
Mea_Culpa89 είπε:
Προσωπικά λίγη σημασία δίνω στο πως <<αξιολογούνται>> τα διάφορα μέλη από 2-3 ειδήμονες.

αρνητικό κάρμα δεν τρως άμα γράψεις π.χ. ότι μια 6L6 είναι προενισχύτρια, αλλά με το να επιμένεις ότι εσύ είσαι ο μοναδικός που ξέρει, γράφοντας απαξιωτικά και καταχρηστικά πράγματα κι ας σου έχουν δείξει 15 άτομα ότι τεκμηριωμένα κάνεις λάθος σ'αυτό που λες  ;)

Δεν κάνω λάθος, είναι η προσωπική μου ΑΠΟΨΗ.

Να στο πω με άλλο λόγια, δεν θεωρώ ότι με το να λέει κάποιος την άποψη του, η οποία δεν συμβαδίζει απαραίτητα με αυτή των Mods, λέει <<απαξιωτικά και καταχρηστικά πράγματα>>.

Αυτά, δεν περιγράφω άλλο

Καταρχάς δε θα σου πω ποιον θέλω να καρμίσω η και αν θέλω να καρμίσω κάποιον. Προσπαθω να φέρομαι πολιτισμένα. Ακριβώς αυτό ειναι όλο το point που κάνω, ότι δεν είμαι εδω για να κρίνω άτομα κ προσωπικότητες. Το ποιος ειναι ο καθένας φαίνεται γενικότερα και δε χρειάζονται στιγματισμοί για να αποδειχθεί αυτο.

Όταν είπα moderators εννοούσα γενικότερα πάσης φύσεως διαχειριστές του φορουμ. Εχω συνηθίσει από τα ξένα φορουμ που όλοι λεγονται moderators συνηθως και σε μπέρδεψα.

Οπότε μετάτρεψε το ερώτημα μου για gate keepers, η για modulators κλπ...

Όσο για αυτές τις απαντήσεις  τύπου "Αν δε σαρεσει διάγραψε το λογαριασμό σου" είναι πολύ low κατά τη γνώμη μου και αποφεύγουν την ουσια του ζητήματος.

Σχετικά με τις ανακρίβειες, στην επίσημη επεξήγηση του  τι είναι Καρμα ο διαχειριστής του site αναφέρει οτι οι ανακρίβεις μπορεί να ειναι αιτια σταμπαρίσματος! Φυσικά κ κάνουν όλοι λάθη κ λεμε και μαλακίες στα ποστ μας κατά καιρους…

Αλλά εγώ πιο πολύ ήθελα να τονίσω ότι ιδεολογικά αυτό το σταμπάρισμα-μαρκάρισμα-στιγματισμός ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ σε αυτό το φορουμ. Ανεξάρτητα αν ο εκαστοτε στιγματιζόμενος  υπέπεσε σε 'αμάρτημα' ή οχι  δε παύει να έχει σημαδευτεί.

O bloody Sunday μας λεει ότι  π.χ. όταν βλέπω ποστ από άτομα με κάρμα -3 δε πρέπει να τα λαμβάνω τοσο σοβαρά υποψιν ενώ όταν βλέπω τα δικά του ποστ (πλεον με +2, και πλέον σύμφωνος με το σύστημα καρμα) θα πρέπει να αισθάνομαι μια βεβαιότητα ακολουθόντας τις συμβουλές του.  Λες και εγώ δεν εχω κρίση να δω ποιος είναι ο καθένας, πως μιλαει πως φέρεται κλπ. Στην τελική αν ειμαι τοσο βλάκας που πηγαίνω κ ακολουθώ μία μεμονομένω συμβουλη ενός τυχαιου ατόμου (χωρις καν να βλεπω τι λενε οι περισσοτεροι) σε ένα φορουμ πρόβλημα μου. Οπότε στα πλάισια αυτής της λογικής, έχω μια καλυτερη προταση. Αντί να στιγματίζεις αυτόν τον βλάκα που σου προτείνει να πάρεις το voyager από το μαγαζι του θειου του και να ‘ορίζεις΄ το μέλος ως αναξιόπιστο κλπ, καλυτερα να διαγράφεις τα ποστ του και γιατί όχι και το λογαριασμό του κατά επέκταση?  Ξέρω ακούγεται τραβηγμένο, αλλά είναι ακριβώς η ίδια λογική κατ’επέκαταση….

Mea_Culpa89 είπε:
Να στο πω με άλλο λόγια, δεν θεωρώ ότι με το να λέει κάποιος την άποψη του, η οποία δεν συμβαδίζει απαραίτητα με αυτή των Mods, λέει <<απαξιωτικά και καταχρηστικά πράγματα>>.

Αυτά, δεν περιγράφω άλλο
Επιμένεις ότι καρμίζεται αρνητικά όποιος δε συμφωνεί με τους mods...τι να συζητήσουμε τότε; 2 φορές έγραψα πότε μπαίνει αρνητικό κάρμα σε μια συζήτηση. Τόσες φορές έχει εξηγηθεί στο συγκεκριμένο θρεντ...δώσε συγκεκριμένα παραδείγματα αφού έχεις άλλη άποψη επ'αυτού.

Καταρχάς δε θα σου πω ποιον θέλω να καρμίσω η και αν θέλω να καρμίσω κάποιον. Προσπαθω να φέρομαι πολιτισμένα. Ακριβώς αυτό ειναι όλο το point που κάνω, ότι δεν είμαι εδω για να κρίνω άτομα κ προσωπικότητες. Το ποιος ειναι ο καθένας φαίνεται γενικότερα και δε χρειάζονται στιγματισμοί για να αποδειχθεί αυτο.

Όταν είπα moderators εννοούσα γενικότερα πάσης φύσεως διαχειριστές του φορουμ. Εχω συνηθίσει από τα ξένα φορουμ που όλοι λεγονται moderators συνηθως και σε μπέρδεψα.

Οπότε μετάτρεψε το ερώτημα μου για gate keepers, η για modulators κλπ...

Όσο για αυτές τις απαντήσεις  τύπου "Αν δε σαρεσει διάγραψε το λογαριασμό σου" είναι πολύ low κατά τη γνώμη μου και αποφεύγουν την ουσια του ζητήματος.

Σχετικά με τις ανακρίβειες, στην επίσημη επεξήγηση του  τι είναι Καρμα ο διαχειριστής του site αναφέρει οτι οι ανακρίβεις μπορεί να ειναι αιτια σταμπαρίσματος! Φυσικά κ κάνουν όλοι λάθη κ λεμε και μαλακίες στα ποστ μας κατά καιρους…

Αλλά εγώ πιο πολύ ήθελα να τονίσω ότι ιδεολογικά αυτό το σταμπάρισμα-μαρκάρισμα-στιγματισμός ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ σε αυτό το φορουμ. Ανεξάρτητα αν ο εκαστοτε στιγματιζόμενος  υπέπεσε σε 'αμάρτημα' ή οχι  δε παύει να έχει σημαδευτεί.

O bloody Sunday μας λεει ότι  π.χ. όταν βλέπω ποστ από άτομα με κάρμα -3 δε πρέπει να τα λαμβάνω τοσο σοβαρά υποψιν ενώ όταν βλέπω τα δικά του ποστ (πλεον με +2, και πλέον σύμφωνος με το σύστημα καρμα) θα πρέπει να αισθάνομαι μια βεβαιότητα ακολουθόντας τις συμβουλές του.  Λες και εγώ δεν εχω κρίση να δω ποιος είναι ο καθένας, πως μιλαει πως φέρεται κλπ. Στην τελική αν ειμαι τοσο βλάκας που πηγαίνω κ ακολουθώ μία μεμονομένω συμβουλη ενός τυχαιου ατόμου (χωρις καν να βλεπω τι λενε οι περισσοτεροι) σε ένα φορουμ πρόβλημα μου. Οπότε στα πλάισια αυτής της λογικής, έχω μια καλυτερη προταση. Αντί να στιγματίζεις αυτόν τον βλάκα που σου προτείνει να πάρεις το voyager από το μαγαζι του θειου του και να ‘ορίζεις΄ το μέλος ως αναξιόπιστο κλπ, καλυτερα να διαγράφεις τα ποστ του και γιατί όχι και το λογαριασμό του κατά επέκταση?  Ξέρω ακούγεται τραβηγμένο, αλλά είναι ακριβώς η ίδια λογική κατ’επέκαταση….
Έχεις διαβάσει καθόλου το συγκεκριμένο θρεντ για το κάρμα; Αυτά που γράφεις δεν το δείχνουν...

Επίσης οι απαντήσεις μου δεν είναι low...είναι low bap  :P :) :D ;D :-* 8)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μην το ψάχνεις είμαστε όλοι άτριχοι  ;D

spy είπε:
Βασανιστήτε... :D
Ναι, ναι να μιλήσει και ο playloud ποιόν λάδωσε και πήγε +1...σκάνδαλα παντού!!

pureanalog είπε:
O bloody Sunday μας λεει ότι  π.χ. όταν βλέπω ποστ από άτομα με κάρμα -3 δε πρέπει να τα λαμβάνω τοσο σοβαρά υποψιν ενώ όταν βλέπω τα δικά του ποστ (πλεον με +2, και πλέον σύμφωνος με το σύστημα καρμα) θα πρέπει να αισθάνομαι μια βεβαιότητα ακολουθόντας τις συμβουλές του.
Aν νιώθεις πως πρέπει να τρέξεις να πηδήξεις σε ένα γκρεμό χωρίς αλεξίπτωτο επειδή σου είπα εγώ να το κάνεις, δεν σε εμποδίζει κανείς. Αν πάλι νιώθεις ότι πριν σχηματίσεις μια άποψη πρέπει να την διασταυρώνεις όσο γίνεται περισσότερο, και πάλι δεν σε εμποδίζει κανείς να το κάνεις. Επίσης, οι διαγραφές των ποστ είναι πολύ παρεμβατική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά που εφαρμόζεται εξαιρετικά σπάνια και σε ιδιαίτερα ακραίες περιπτώσεις, και μάλιστα όχι από gatekeepers αλλά αποκλειστικά από τον admin του φόρουμ και τους mods.

Ακριβως λοιπον επειδη δε προκειται να πηδηξω σε γκρεμο χωρις αλεξιπτωτο ουτε γω αλλα κανενας εδω μεσα στο φορουμ επειδη το ειπες εσυ η επειδη το ειπε ενας αλλος με αρνητικο καρμα, γιαυτό το λόγο δε χρειαζονται οι στιγματισμοι...

Εγώ το θρεντ το παρακολουθώ Jasemeister, αλλα δε καταλαβαινω πως απαντας με αυτο. Την καραμελα, ολα αυτά εχουν συζητηθεί και απαντηθεί την διαβάζουμε κάθε φορά στα κλειδωμένα θρεντ. Αν εχεις να δωσεις απαντησεις σε αυτα που λεω δωστες. Αν δεν εχεις απλα μην απαντας αντί να μου λες αλλα λογια.

Και σου απαντώ. Το διάβασα λοιπον το θρεντ. Εσυ το διαβασες? (τι προσφερει τωρα αυτο στη συζήτηση?)

pureanalog είπε:
Ακριβως λοιπον επειδη δε προκειται να πηδηξω σε γκρεμο χωρις αλεξιπτωτο ουτε γω αλλα κανενας εδω μεσα στο φορουμ επειδη το ειπες εσυ η επειδη το ειπε ενας αλλος με αρνητικο καρμα, γιαυτό το λόγο δε χρειαζονται οι στιγματισμοι...
Δεν είναι στιγματισμός το συν, είναι επιβράβευση. Τα δυο που έχω δεν τα έβαλα εγώ στον εαυτό μου, ούτε τα απέκτησα με σεξουαλικές χάρες.

Συν όταν υπάρχει μια κρίσιμη και συνεπής παρουσία που εξυπηρετεί τη λειτουργία αυτή και κάνει το Νόιζ ακόμη πιο ενδιαφέρον. Αρκετές φορές υποδηλώνει επίσης μια άποψη προερχόμενη από κάποιον που η γνώμη του έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ αξιόλογη και εμπεριστατωμένη, όπως πχ. του OurDarkness. Αν μου επιτρέπεις μια παρατήρηση, μου φαίνεται κάπως οξύμωρο που δεν έχετε αντιληφθεί τα ανωτέρω μετά από 51 σελίδες...
54 και έχει ο Θεός. Να δούμε βρε παιδιά τι περισσότερο θα καταλάβετε...  ::) Δεν κουραστήκατε; Άλλες δουλειές δεν έχετε;

Το μεγαλύτερο θέμα που προκύπτει με αυτή την αξιολόγηση είναι ότι προσφέρει αφορμή σε κάποιους (όχι απαραίτητα θιγόμενους) να ξεκινήσουν καβγάδες από το πουθενά. Π.χ. "Δεν πήγε καλά η δουλειά; Ξύπνησα ανάποδα; Ας τα χώσω στους moderators του Noiz για το κάρμα".

pureanalog

Δες πόσα ποστ έχω στο θρεντ και πες μου ξανά αν το διάβασα  ;)

Αν το είχες διαβάσει, θα το ήξερες  ;)

Αν το είχες διαβάσει, θα είχες δει ότι απαντήσεις στα ερωτήματά σου έχουν δοθεί ήδη ;)

Αν το είχες διαβάσει, θα καταλάβαινες ότι δεν υπάρχει λόγος για συζήτηση προς χάρην συζήτησης. Έχω γράψει ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ τις απόψεις μου (kate) περι κάρμα πολλάκις εδώ. ΑΠΑΙΤΕΙΣ να στις ξαναγράψω; Όχι φίλε, κάτσε διάβασε αυτά που έχω γράψει ήδη...

Καραμέλες; Μπα σε καλό σου και είμαι sweet-tooth  :-*

Είμαι τόσο καιρό εδώ και ακόμα δεν έχω δει κάτι το επιλήψιμο με τα καρμα-παρεδώσε...

Πώς προλάβαν και κατάλαβαν τη λειτουργία του κάρμα ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ μέλη με ένα, δύο, εκατό, διακόσια posts δεν το πιάνω...

Σόρρυ ρε φίλε taltipar...  Έχεις ήδη απηυδήσει με ένα ποστ; Συγγνώμη για την αναστάτωση, πρέπει να είμαστε πραγματικά αχώνευτοι...

μα δεν απαιτω τιποτα απο σενα, εσυ θες να μου απαντησεις εμεσως παραπεμποντας με σε παλια σου ποστ. οπως ειπα κ πριν αν εχεις κατι να απαντησεις σε αυτα που θετω ΤΩΡΑ, απαντησε. θεωρεις οτι ειναι ηδη απαντημενα πριν καν τα ρωτησω επειδη τα εχεις πει ολα σε προηγουμενα ποστ του θρεντ. Δικαιωμα μου να μη με καλυπτει ομως η απαντηση σου αυτη. Μπα σε καλό σου! Αν δεν εχεις κατι καινουριο να πεις ασε απλα να απαντηση καποιος αλλος. Δεν ειναι αναγκη παντα να εχουμε την τελευταια κουβεντα. Point taken, αν δεν εχεις κατι αλλο νεο να πεις, σταματα να με παραπεμπεις κ να αμφισβητεις το αν διαβασα το θρεντ κ απλα μη συμμετεχεις αλλο στην κουβεντα. Αν και η ταση βλέπω πως είναι αν δεν εχουμε την τελευταια κουβεντα, κλειδωνουμε και το θεμα αμα λαχει και ησυχαζει το κεφαλι μας...

Ποπκορν-κοκακολα κανείς...? 8) ;D

εσυ μη λες πολλα πολλα, μη μας κουνεσαι γτ εχεις -1 καρμα  ;D 

αν κ οπως φαινεται κι εγω μαζι σου σε λιγο θα μαι! 8)

Για να τελειώνει το θέμα φίλε pureanalog...

1) Η απόδοση Κάρμα πρέπει να γίνεται με βάση το σωστό και τεκμηριωμένο λόγο των μελών, όχι με βάση τις συμπάθειες των mods. Και πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει μέχρι στιγμής, το πίστευα και πριν γίνω moderator.

2) Υπάρχουν περιπτώσεις που το παραπάνω ξεφεύγει λίγο. Και πάλι, πιστεύω ότι όσα ξεφεύγουν είναι μέσα στα πλαίσια του αναμενόμενου ανθρώπινου σφάλματος, οι mods και οι gatekeepers είναι όπως όλοι δηλαδή όχι αλάνθαστοι.

3) Το Noiz είναι ένα από τα forum με τη μεγαλύτερη ελευθερία λόγου. Ούτε bans πέφτουν, ούτε διαγραφές posts και τα κλειδώματα έρχονται μόνο σε περιπτώσεις που η κατάσταση πραγματικά διαλύεται. Προκαλώ οποιονδήποτε να βρει ΕΝΑ forum με μεγαλύτερη χαλαρότητα από το Noiz γιατί πραγματικά έχετε αρχίσει να το ξεφτιλίζετε το πράγμα με την "καταπίεση και το φασισμό" στον οποίο υποβάλλεστε εδώ μέσα.

4) Πραγματικά, πώς έγινε και άτομα με 10-20 posts έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα με το Κάρμα; Είναι τόσο ανθρωπιστές που νοιάζονται για το Κάρμα των υπόλοιπων μελών; Είναι τόσο αντιεξουσιαστές που δε γουστάρουν να τους αξιολογεί κάποιος; Είναι τόσο άψογοι που δεν μπορούν να δεχτούν ότι κάποιος είναι ικανός να κρίνει τα γραπτά τους; Τι ζόρι τραβάτε ρε παιδιά;

5) Για κάθε λανθασμένη πληροφορία που δίνει ένας mod ή gatekeeper, δίνει περίπου 1425 σωστές και αξιόπιστες. Και όποιος δεν θέλει να το αντιληφθεί και να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις που μοιράζουν αυτά τα μέλη, κακό δικό του.

Σε κάλυψα; Απάντησα στις απορίες σου;

pureanalog είπε:
...κλειδωνουμε και το θεμα αμα λαχει και ησυχαζει το κεφαλι μας...
Αμην !

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back