Περί ανέμων, υδάτων και φωτιών...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...

Να ναι καλα τα καναλια που μας κανουν να γελαμε μεσα στην καταστροφη....

ετοιμοι?????

...προσοχη, ειναι καλο...!!!

Ο Μπομπ Βουλγαρακης παει να συντονισει την κατασβεση της αρχαιας Ολυμπιας..!!!!

Σε αυτούς που μου είπαν ότι πρέπει να ντρέπομαι για αυτά που γράφω απαντώ: εσείς παιδιά πρέπει να ντρέπεστε διότι εδώ και αρκετές σελίδες

...
Και τώρα που χαλαρώσαμε λίγο.... κανείς από τους γράφοντες δεν πρέπει να ντρέπεται παιδιά.

Μεταξύ μας....όλοι ενοχληθήκαμε ΚΑΙ από αυτούς που βάζουν τις φωτιές αλλά ΚΑΙ από αυτούς που σε τοπικό και εθνικό επίπεδο δεν ήταν προετοιμασμένοι (νομικά και υλικοτεχνικά) σωστά.

Σιγά μη μαλώσουμε για το ποιός φταίει περισσότερο. :wink:

Έχουν πεθάνει 50+ άνθρωποι.

Έχουν καεί χωριά και ακόμα καίγονται.

Η μισή Ελλάδα πλέον έχει καεί μέσα σε ένα καλοκαίρι (και ακόμα δεν έχει τελειώσει η περίοδος των πυρκαγιών).

Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το δράμα τα λόγια μου μοιάζουν λίγο ανούσια...

Πέρα από τις όποιες ευθύνες (που κατόπιν εορτής λίγη σημασία έχουν...) ελπίζω να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε μετά από αυτήν την καταστροφή, το μέγεθος της οποίας θα το καταλάβουμε μετά από αρκετούς μήνες, το οποίο πιστεύω μας επηρεάζει όλους.

Υ.Γ. Μην περιμένετε να σχολιάσω πέρι Αμερικάνων λόγω καταγωγής. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του άμα πιστεύει ότι ξέρει τι του γίνεται.

Πέρα από τις όποιες ευθύνες (που κατόπιν εορτής λίγη σημασία έχουν...)
Δε θα το έλεγα.... Γιατί αν είχαμε δει τις ευθύνες μετά την Πεντέλη, την Πάρνηθα, τη Χαλκιδική..... κλπ κλπ κλπ....... ίσως σήμερα να ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα...........

Το χωριο του παππου μου καιγεται. 50 παγιδευμενοι περιπου. Διπλα στα δημιουργηματα των Αρχαιων Ελληνων, τα δημιουργηματα των Νεοελληνων... Πανε οι Ελιες, τα τζιτζικια και τα παγωτα στην αυλη...

@ pastelius: Kαι η μητέρα μου είναι από την Αμαλιάδα... έχει τρελαθεί...

Οι θεωρίες συνομωσίας περί Αμερικανών κλπ. πιστεύω ότι είναι εντελώς άτοπες. Όπως ενοχλούμαι και από το κλίμα ισοπέδωσης ενάντια προς όλους, κυβερνητικούς και μη, που προσπαθούν να κάνουν κάτι - οτιδήποτε. ΝΑΙ, υπάρχει ανεπάρκεια στην ωχαδερφιστική Ελλάδα, αλλά από ένα σημείο και πέρα μιλάμε για μια ΔΥΝΑΜΗ της ΦΥΣΗΣ. Το καταλαβαίνετε;΄Εχετε βρεθεί σε μεγάλη φωτιά; Έχετε νιώσει το ρίγος που σου προκαλεί μια σχεδόν ασταμάτητη δύναμη;

burning2.jpg

(Kάπου ανάμεσα σε αυτούς τους φαντάρους που βλέπετε ήμουν κι εγώ. Μυτιλήνη, Ιούλιος 2006. ΟΧΙ, δεν είναι φωτομοντάζ)

Πιστεύετε ότι πατώντας ένα κουμπί θα σβηστούν όλα, και ότι κανείς δεν το πατάει αυτό το κουμπί; Πόσο εύκολο είναι να τα φορτώνουμε όλα στην κυβέρνηση κάθε λίγο και λιγάκι που χρειαζόμαστε αποδιοπομπαίο τράγο! "Πού είναι το κράτος;" αντί για "Ποια είναι η ΔΙΚΗ μου ευθύνη;" Ξέρετε πόσες φορές έχω δει τυχαία καθώς ταξιδεύω στην επαρχία κάποιον να καίει χόρτα κλπ. ΣΤΗ ΜΕΣΗ του δάσους (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) χωρίς να πάω να τον σαπίσω στο ξύλο; Aυτή (και πολλές άλλες) είναι η δική μου ευθύνη.

Αν και μαλλον δεν ειναι η ωρα, λεω για τελευταια φορα πως δεν παρουσιασα καμια θεωρια συνομοσιας, ουτε προσπαθω να συγκαλυψω ευθυνες, και πιστευω να το δειχνω αυτο με τα λεγομενα μου.

Καλά όλα τ'άλλα. ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΧΘΕΣ/ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ?!?!?!?!?!?!? ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ?!?!?!?!?!?!?! ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

@bloody_sunday

Εσύ ποιός είσαι? Αυτός με το vintage G3 ή αυτός με το gig bag? :lol:

WELCOME TO GREECE!

Mousaka,tzatziki,Souvlaki, Civilisation on the Grill.

2000 χρονια συντηρηθηκαν τοσα εργα τεχνης για να καουν το 2007...Να νιωσω τυχερος που τα χω δει;

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ

WELCOME TO GREECE!

Mousaka' date='tzatziki,Souvlaki, Civilisation on the Grill.

2000 χρονια συντηρηθηκαν τοσα εργα τεχνης για να καουν το 2007...Να νιωσω τυχερος που τα χω δει;

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ[/quote']

Ναι. Και μάλιστα πολύ. Έργα τέχνης από τα σημαντικότερα στην παγκόσμια ιστορία και ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ούτε που σκέφτηκαν να εκκενώσουν το μουσείο από εχθές ή έστω το πρωί........... ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NAI ρε φιλε..!

Ετσι ειμαστε εμεις οι Ελληνες..!

Οταν οι ¶λλοι κρέμονταν απ τα δέντρα εμεις δημιουργουσαμε πολιτισμο.

Τωρα που οι άλλοι καταφεραν να δημιουργησουν πολιτισμο, εμεις βαζουμε φωτια και στα ΔΕΝΤΡΑ και στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !!!

ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΑΜΑΤΟΙ?

Όχι ρε, είμαστε φλου και της τελευταίας στιγμής και γουστάρουμε!!!

Αλλά έτσι είναι αυτά! Όταν κάναμε ολυμπιακούς και τα έργα τέλειωσαν 2 μέρες πριν την έναρξη αντί να δούμε τι μαλακία είχε γίνει καθόμασταν και λέγαμε παπαριές για "το μεγαλείο των ελλήνων που μας κατηγορούν αλλά πάντα τα καταφέρνουμε την τελευταία στιγμή" και μαγκιά μας και τα συναφή. Τώρα να δω τι θα κάνουμε την τελευταία στιγμή. Αντιπυρικές ζώνες; Προσλήψεις δασοφυλάκων; Θα αδειάσουμε το μουσείο στην Ολυμπία; Μια χαρά! Μπας και πάρουμε χαμπάρι ότι τα μειονεκτήματα αυτής της κωλοχώρας δεν είναι μαγκιά μας, αλλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν Α-Μ-Ε-Σ-Α!!!!!

BTW, θα γελάσω πολύ αν καεί το μουσείο με τα εκθέματα μέσα και ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ να ξαναζητήσουμε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Ε ρε γέλια. Πρέπει να τους δώσουμε και όσα έχουν μείνει εδώ.

Τούτη την ώρα μπροστά σε 52...!!! αδικοχαμένους νεκρούς (ποιός μπορεί να ξέρει το ακριβές νούμερο) αφού δεν έχει σταματημό το καταστροφικό έργο της φωτιάς και δεν έχει γίνει καταγραφή το μόνο που μπορώ να κάνω είναι για την ώρα είναι να μην μπορώ να πώ...και να κάνω... τίποτα μόνο να θλίβομαι. :( :( :(

Μόλις άκουσα ότι στην Αρχαία Ολυμπία πήγαν τα πυροσβεστικά και σύνδεσαν τις μάνικες στους πυροσβεστικούς κρουνούς και δυστυχώς δεν υπήρχε νερό. Οι αποταμιευτήρες νερού που υπάρχουν για τέτοια περίσταση είναι άδειοι. Εάν αυτό δεν είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ τότε τι είναι?

Λειτουργούσαν όμως τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης γύρω από τον Αρχαιολογικό χώρο με κάτι μπέκ σαν κι αυτά που ποτίζουμε το γκαζόν!!!

18 δις ευρώ σκορπίστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για γιορτές και πανηγύρια και έργα υποδομής τα οποία στην πράξη είναι ανύπαρκτα.

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για την κατάντια μας...

@bloody_sundayΕσύ ποιός είσαι? Αυτός με το vintage G3 ή αυτός με το gig bag? :lol:
8O

:lol:

Όχι Χαριλατρόνιο, δεν φαίνομαι στη φωτό, είμαι πιο κει. Ορισμένοι τρελοί μέσα στο χαμό έπαιρναν φωτό και τραβούσαν βιντεάκια, εννοείται ότι εγώ δεν ήμουν απ'αυτούς, πάντως παραλίγο να καούμε ζωντανοί... αν κοιτάξεις στο κανάλι μου στο Υοu Tube, υπάρχει ένα βιντεάκι που εξηγεί την απίστευτη εκείνη ιστορία.

Δεν θα τους ψηφίσετε παιδιά, έτσι δεν είναι; Θα φροντίσετε να τους δώσετε μια ωραία "μούντζα"; Για να βγουν οι επόμενοι; Καταλάβετε ότι κοινοβουλευτισμός σημαίνει να διαλέγεις τον λιγότερο κακό, κι όχι τον άριστο - φοβερό - αλάνθαστο πολιτικό. Σαν μερικά δύσκολα τεστ πολλαπλών επιλογών που στην ουσία δεν διαλέγεις την σωστή απάντηση αλλά την λιγότερο λάθος. Αν διαβάσετε και κανένα βιβλίο για τη λειτουργία της δημοκρατίας, πιστεύω ότι θα σας φανεί λιγότερο εξωγήινη αυτή η άποψη.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δε θα το έλεγα.... Γιατί αν είχαμε δει τις ευθύνες μετά την Πεντέλη' date=' την Πάρνηθα, τη Χαλκιδική..... κλπ κλπ κλπ....... ίσως σήμερα να ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα...........[/quote']

Ο καταλογισμός ευθυνών δεν είναι μια πανάκεια που κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν σωστά απ'τη μια μέρα στην άλλη.

Δεν θα φέρει πίσω τους καμμένους ανθρώπους, τα καμμένα χωριά, τα καμμένα δάση. Η μεγάλη ζημιά ήδη έγινε.

Πάντως αν μου βρει κανείς κάποια τραγωδία για την οποία "είδαμε" τις ευθύνες τα τελευταία 10 χρόνια να μου γράψει....

Μόλις άκουσα ότι στην Αρχαία Ολυμπία πήγαν τα πυροσβεστικά και σύνδεσαν τις μάνικες στους πυροσβεστικούς κρουνούς και δυστυχώς δεν υπήρχε νερό. Οι αποταμιευτήρες νερού που υπάρχουν για τέτοια περίσταση είναι άδειοι. Εάν αυτό δεν είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ τότε τι είναι?
Λειτουργούσαν όμως τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης γύρω από τον Αρχαιολογικό χώρο με κάτι μπέκ σαν κι αυτά που ποτίζουμε το γκαζόν!!!
........................................... Καλά τα δεύτερα προφανώς δεν είναι για κάτι τέτοιο.... αλλά ήταν άδειοι........ τι να πεις............. ωραίοι τύποι είμαστε τελικά ρε γμτ....... Εγώ πάντως ειλικρινά αναρωτιέμαι.... Πώς να κυβερνήσεις ένα κράτος ηλιθίων?!?!?!?!? Δηλαδή ειλικρινά τώρα, ποιος Γιωργάκης, Κωστάκης, Μενελάκης ή όποιος άλλος μπορεί να κυβερνήσει ένα κράτος όπου οι υπεύθυνοι για όλα αυτά τα πράγματα ξίνουν τα @@ τους αντί να κάνουν τη δουλειά τους; Γιατί δε νομίζω ότι ευθύνεται ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο Κόης, ούτε ο Φούρλας για το παραπάνω....

Δε θα το έλεγα.... Γιατί αν είχαμε δει τις ευθύνες μετά την Πεντέλη' date=' την Πάρνηθα, τη Χαλκιδική..... κλπ κλπ κλπ....... ίσως σήμερα να ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα...........[/quote']

Ο καταλογισμός ευθυνών δεν είναι μια πανάκεια που κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν σωστά απ'τη μια μέρα στην άλλη.

Δεν θα φέρει πίσω τους καμμένους ανθρώπους, τα καμμένα χωριά, τα καμμένα δάση. Η μεγάλη ζημιά ήδη έγινε.

Πάντως αν μου βρει κανείς κάποια τραγωδία για την οποία "είδαμε" τις ευθύνες τα τελευταία 10 χρόνια να μου γράψει....
Σίγουρα δεν είναι. Αλλά για μένα είναι ιδιεταίρως σημαντικό να αποδωθούν και οι ευθύνες. Δε γίνεται να υπάρχει ατιμωρισία παντού. Από την άλλη, δε θα έρθει τίποτα πίσω, όμως πρέπει και να αποδωθούν ευθύνες, και όσοι άχρηστοι υπάρχουν να απομακρυνθούν Α-Μ-Ε-Σ-Α και να δικαστούν για τα εγκλήματά τους και φυσικά να πάμε και ένα βήμα παρακάτω, να δημιουργηθούν οι υποδομές κλπ...

Trending...

Νέα θέματα

Back