• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Pedalboards. Παρουσιάστε!

Να 'μαι κι εγώ ανανεωμένος

240212.jpg

Update

Από έτσι:

Να και το δικο μου

Από αριστερά crybaby(tbp)->boss cs-3(monteallums mod)->boss sd-1 (stock)->boss bd-2 (keeley mod)->boss dd7.

Βέβαια αυτά που χρησιμοποιώ ποιο πολύ είναι το crybaby και sd-1 και τ' άλλα μαζεύουν σκόνη ειδικά το bd-2 που δεν μου βγήκε όπως το περίμενα (μα καθόλου όμως)

P.S. η παντόφλα είναι απομίμιση reef (μιλάμε για ήχο όχι αστεία)
Καταλήξαμε έτσι:

pedalboard απ' τα χεράκια μου και ιδέες των συνφορουμιτών, dunlop jh-f1 fuzzface->crybaby (tbp)->boss sd-1 (stock)->boss dd-7.

Λίγα πράματα και καλά καθώς και το delay μου περισσεύει γιατί το χρησιμοποιώ μόνο ως looper

Εννοείται η παντόφλα πάλι απομίμηση reef αλλά σε άλλο χρωματάκι

πριν.jpg

μετά.jpg

blue είπε:
ωραίο το λιτό pedalboard, αλλά ακόμα πιο καλά μαζεμένο το πτώμα  ;D
Χαχα πλακα πλακα δεν εχει 1 αλλα πολλα πτωματα πεταλιων εκει μεσα

Καλησπέρα, Είπα να ποστάρω και τα pedalboards μου, πριν αλλαξουν μορφή η πριν τα σκοτώσω. Εχω αρκετά πετάλια αλλα είμαι φαν του καρφί στον ενισχυτη 1 wah και ενα delay στη λούπα. Καποια στιγμή θα καταλήξω έτσι. Προς το παρόν έχουμε και λέμε: α και επειδη κατι τρέχει με τις παντοφλες ειπα να τις βαλω στο frame. ;)

pedals_fuzzman.JPG

κατω απο την αριστερη παντοφλα ξεχωριζω ενα morley ? ή κανω λαθος ? ;D

τι ρολο παιζουν οι παντοφλες ? δινουν σημα ? :P

messalion είπε:
κατω απο την αριστερη παντοφλα ξεχωριζω ενα morley ? ή κανω λαθος ? ;D

τι ρολο παιζουν οι παντοφλες ? δινουν σημα ? :P
bad horsie 2!

Οι παντόφλες είναι για buffer :P δεν ξέρω τι τρέχει αλλά όλα τα pedalboards συνοδεύονται από παντόφλες στις pics.

εδώ είμαστε για αυτό το μήνα. ;D

βασικά είμαι σε φάση δοκιμών.

ένα Jam delay Llama και ένα καλό fuzz/distortion λέτε να κάνουν δουλειά ??? ;D

100_0659.JPG

Διεκδικώντας το έπαθλο του πιο φτωχού pedalboard σε ολόκληρο το thread ;D

Behringer tuner tu300 κουρδιστήρι, Vox V-847 wah-wah (modded by JAM) και Artec Dual Booster. Ευκαιριακά χρησιμοποιώ (γι'αυτό και εκτός αλυσίδας) το Behringer OD300 overdrive/distortion.

To pedalboard είναι DIY με κόστος κάτω από 10€ το οποίο ολοκληρώθηκες μόλις χτες  :)

Ρε παιδια αυτο το memory man της electroharmonix τι λεει σα πεταλι?delay και reverb νομιζω οτι ειναι μεσα στ'αλλα και το εχω δει στη πλειοψηφια των boards!

scofield είπε:
φοβερο πεταλι το χω κ γω.... ;D
;) τυχαια ανακαλυψα οτι αν του αλλαξεις το εσωτερικο trimerακι και το βαλεις να ΜΗΝ ειναι true bypass αλλα Buffered bypass κραταει τις ουρες (trails) και χαρηκα ιδιαιτερα!!!! check it

gpiad είπε:
;) τυχαια ανακαλυψα οτι αν του αλλαξεις το εσωτερικο trimerακι και το βαλεις να ΜΗΝ ειναι true bypass αλλα Buffered bypass κραταει τις ουρες (trails) και χαρηκα ιδιαιτερα!!!! check it
ωπα δε το ξερα αυτο...θα το κοιταξω gpiad,θενκς!! :D :D

φίλε zephyrous πολύ ωραίο pedalboard.

το red muck του jam το ζαχαρώνω αρκετό καιρό.

Παιδιά είναι ωραίες οι pedalboards σας αλλά να κάνω μια ερώτηση... τα χρειάζεστε ΟΛΑ τα πετάλια που τοποθετείτε σε αυτές σε ένα σετ με την μπάντα σας ή απλά τα βάζετε εκεί "για να υπάρχουν και βλέπουμε" (ή πχ. για παίξιμο στο σπίτι)? Προσωπικά το αποφεύγω αυτό και το θεωρώ λάθος γιατί και συμφόρηση προκαλούν, και δυσκολία στην εύκολη και άμεση πρόσβαση, και στον έλεγχο (αν δεν πάτε σε switchers για να τα ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε σε ομάδες). Αυτό που εγώ κάνω είναι να χρησιμοποιώ μόνο τα απολύτως απαραίτητα για την εκάστοτε περίπτωση και μουσικό στυλ (για να μην αναφέρω πόσο κωμικό γίνεται αυτό που έχω δει μερικές φορές: ένα φιγουρατζίδικο pedalboard με δεκαεφτά πετάλια για ένα σετ στο οποίο χρησιμοποιούνται... τρία ;D).

bloody_sunday είπε:
Παιδιά είναι ωραίες οι pedalboards σας αλλά να κάνω μια ερώτηση... τα χρειάζεστε ΟΛΑ τα πετάλια που τοποθετείτε σε αυτές σε ένα σετ με την μπάντα σας ή απλά τα βάζετε εκεί "για να υπάρχουν και βλέπουμε" (ή πχ. για παίξιμο στο σπίτι)? Προσωπικά το αποφεύγω αυτό και το θεωρώ λάθος γιατί και συμφόρηση προκαλούν, και δυσκολία στην εύκολη και άμεση πρόσβαση, και στον έλεγχο (αν δεν πάτε σε switchers για να τα ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε σε ομάδες). Αυτό που εγώ κάνω είναι να χρησιμοποιώ μόνο τα απολύτως απαραίτητα για την εκάστοτε περίπτωση και μουσικό στυλ (για να μην αναφέρω πόσο κωμικό γίνεται αυτό που έχω δει μερικές φορές: ένα φιγουρατζίδικο pedalboard με δεκαεφτά πετάλια για ένα σετ στο οποίο χρησιμοποιούνται... τρία ;D).
Θα συμφωνήσω με τον Bloody_Sunday και θα πω και μια ιστορία!

Είμαι και εγώ όπως πολλοί κιθαρίστες λάτρης των πεταλακίων. Και μάζευα και μάζευα και έλεγα θα φτιάξω την ονειρεμένη (για μένα πάντα) πεταλιέρα.

Το θέμα όμως είναι ότι κουβαλώντας ενισχυτές πεταλιέρα και κιθάρες δύο (μια για backup λόγω του νόμου του Murphy) σε κάθε live ,να που με έπιασε μια μέρα η μέση (οσφυαλγία) και δε μ' άφησε για έξι μήνες!! Οπότε έπρεπε να βρω ελαφρύτερες κιθάρες ενισχυτές και πεταλιέρες!

Μερικά ακόμα επιχειρήματα. Σε κάποια stage η μεγάλη απλά ...δε χωρούσε! Και αν χωρούσε δε σου άφηνε χώρο να κινηθείς ελεύθερα. Επίσης όντως συνειδητοποίησα τις περισσότερες φορές ότι στα live (με τους Eazy ,τις Σταγόνες και τώρα τους Εκμεκ) τα πετάλια που χρησιμοποιώ είναι to drive το distortion και το booster! Οπότε ήταν overkill και για τη μέση και για το  ταπ dancing που έπρεπε να γίνει για να βάλεις ενίοτε λίγο delay λίγο wah κλπ....

οπότε τι έκανα??? Κράτησα για το σπίτι αυτή..... όπου βγάζω γούστα μόνος, πειραματίζομαι ηχογραφώ κλπ (την λατρεύω εν τω μεταξύ αλλά δύσκολα να την ξανακουβαλήσω -επιφυλλάσομαι βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ)

DSC00422.jpg

και στους Εκμέκ έχω την παρακάτω indestructible φάση

DSC00423.jpg

στο μεσοδιάστημα της οσφυαλγίας , από κόντρα πλακέ και βέλκρο έφτιαξα και κάτι ενδιάμεσο....έχει ακριβώς το σχήμα της τσέπης της θήκης με ροδάκια που πήρα για την κιθάρα... οπότε χωράει μαζί με την κιθάρα και σέρνεται χωρίς να πονάει η μέση (πω πω σα γέρος ακούγομαι)

DSC00424.jpg

Εδώ βλέπουμε τρία πετάλια του blue pedals που είναι εκπληκτικότατα-τα-τα ,στην άκρη έχουμε το cream wah ,δίπλα του κάτω το plexi 60s και τελευταίο αριστερά πάνω το throbber τρεμολάκι (νονός του ονόματος ο υποφαινόμενος).

Πάντως αν τις μεγάλες πεταλιέρες τις χρησιμοποιείτε ολοκληρωτικά και συχνά τότε σας ζηλεύω!  ;) ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back