PC vs Apple MMXXV Edition

Σκέπτομαι πολύ σοβαρά να πάω να αγοράσω ένα, (Mac) να το διασκεδάσω λίγο.
Υπαρχει και η πανευκολη λυση του γκατζετο_λιζινγκ! που τα τελευταια χρονια κυριως εγινε γνωστο και στην Ελλαδα, αφου στο εξωτερικο γινοταν και φυσικα γινεται συχνα απο ανθρωπους, που θελουν να δοκιμασουν/πειραματιστουν , ή να αποφασισουν στο 100 % για ενα μηχανημα, αν εχουν αμφιβολιες για να το παρουν! (ή Οχι)!
τι ωραια να γινοταν και για συνθ αυτο (στην Ελλαδα( (γινεται;)!!!!! ειχα νικιασει παλιοτερα ενα Mac air! ωραιοτατο!!!
μετα απλα ξαναγυρισα στο pc μου! Που ξερω, εχω ρυθμισει και εμπιστευομαι!!!!!

Ξεκόλα....Mac mini M4 με 700 ευρώ και "ολα έτοιμα"....δεν υπάρχει Pc να το χτυπάει!!! Ποιά διαφορά κόστους?
δεν έχεις δίκιο από την άποψη του μουσικού σκέλους. Δεν είναι όλα έτοιμα.
Απλά τα windows κάνουν περισσότερες ερωτήσεις κατά την εγκατάσταση και τα MAC αποφασίζουν για εσένα πιο γρήγορα και δεν σε αφήνουν να κάμεις και πολλά πολλά λόγω αυτής της στενής πολιτικής τους για να σου παίρνουν το βιός σε κάθε αναβάθμιση η ριζική αλλαγή. :D

Εσύ ξεκόλα. :ROFLMAO:Δεν είναι επιχείρημα αυτό. αυτό για το μουσικό σκέλος. Δεν ισχύει απλά. Και δε δικαιολογείται από τη διαφορά χρήματος ιδιαίτερα για τον consumer που είπε ο OP.Είναι κοινή λογική.:D

Πάραυτα μου αρέσει, πραγματικά χαίρομαι που τα γνώρισα τώρα και το απόγευμα που θέλω χρόνο να σκοτώσω, θα δω και άλλα reviews.

Κι αν χαλάσει κάτι, τις περισσότερες φορές μπαίνει η τύπισσα απ΄το support της Microsoft και στο φτιάχνει δωρεάν. Έτσι κι αλλιώς ο χρήστης MacOS δεν ξέρει να σκαλίσει περισσότερο για να τα χαλάσει να μη φτιάχνονται 😂 😅 🥳
Μονο να μην απαντησει σε κατι τηλεφωνηματα απο την αγαπημενη μας Ινδια, του τυπου!!!
"Γεια σας, απο τη Miclosoft ημαστε!!!!! ο υπολογιστης σας μπολει να κυνδινευει"!!!!!!!!!!
σποϊΛ!!! δεν θα παει καθολου καλα αυτο!!!!!

δεν έχεις δίκιο από την άποψη του μουσικού σκέλους. Δεν είναι όλα έτοιμα.
Απλά τα windows κάνουν περισσότερες ερωτήσεις κατά την εγκατάσταση και τα MAC αποφασίζουν για εσένα πιο γρήγορα και δεν σε αφήνουν να κάμεις και πολλά πολλά λόγω αυτής της στενής πολιτικής τους για να σου παίρνουν το βιός σε κάθε αναβάθμιση η ριζική αλλαγή. :D

Εσύ ξεκόλα. :ROFLMAO:Δεν είναι επιχείρημα αυτό. αυτό για το μουσικό σκέλος. Δεν ισχύει απλά. Και δε δικαιολογείται από τη διαφορά χρήματος ιδιαίτερα για τον consumer που είπε ο OP.Είναι κοινή λογική.:D

Πάραυτα μου αρέσει, πραγματικά χαίρομαι που τα γνώρισα τώρα και το απόγευμα που θέλω χρόνο να σκοτώσω, θα δω και άλλα reviews.
Και όμως όλα είναι έτοιμα. Τώρα για τη καραμέλα αναβάθμισης ή ριζικής αλλαγής. Το έχω ξαναγράψει και θα το γράφω συνέχεια. Τα Mac's δεν αναβαθμίζονται. Τα αγοράζεις από την αρχή γι αυτό που θέλεις να κάνεις με τις προδιαγραφές που πρέπει. Τα αλλάζεις (συνήθως) όταν ο συνδιασμός Adobe-λειτουργικού δεν αναβαθμίζεται πια. Ή σε περίπτωση που το παλιό σου hardware έχει φάει τα ψωμιά του. Εξηγώ, η Motu που είχα 15 χρόνια δεν είχε πια drivers για τα πιο τελευταία λειτουργικά....Καταλαβαίνεις τί γράφω? Το Mac από το 2011, η Motu από το 2010 (είχε περάσει 3 μηχανήματα πριν)..τί άλλο να ζητήσεις για να έχεις κάνει απόσβεση.

Last edited:
Πάντως αν κάποιος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και μπαίνει τώρα για πρώτη φορά σε αυτό , είτε με pc είτε με mac, και θα δυσκολευτει κααι θέλει κάποιο ψάξιμο.

Μονο να μην απαντησει σε κατι τηλεφωνηματα απο την αγαπημενη μας Ινδια, του τυπου!!!
"Γεια σας, απο τη Miclosoft ημαστε!!!!! ο υπολογιστης σας μπολει να κυνδινευει"!!!!!!!!!!
σποϊΛ!!! δεν θα παει καθολου καλα αυτο!!!!!
2025_02_10_0lu_Kleki.png

"Ανοιξε Marathon, απο τη Microsoft ειμαστε!"

Ο μέσος prosumer θα αγοράσει ένα interface της προκοπής.

-Αν είναι Apple το μηχάνημα μάλλον δε θα χρειαστεί καν έρευνα αγοράς για το αν είναι κάταλληλο το interface για MacOS.
-Αν είναι σε PC τότε πραγματικά optimised interfaces με γρήγορους drivers έχω δει να είναι μόνο τα πανάκριβα RME και τα επίσης όχι και τόσο φθηνά MOTU. Tα οποία ακριβώς αυτό πουλάνε.

Πάμε στην πρόσφατη δική μου εμπειρία:
-Εγώ τώρα δουλεύω με Antelope που για τα WIndows κατεβάζεις εξωτερικό client για να έχεις Windows Audio, ενώ για τα Mac δε χρειάζεται τίποτα.
-Για να δουλέψουν τα Windows απροβλημάτιστα με Thunderbolt αναγκαστικά πήγα σε Intel και για να είναι optimised για DAW είχα να επιλέξω από συγκεκριμένες, όχι φθηνές motherboards, πριν τέσσερα χρόνια.
-Για να υποστηρίξει το TB4 στα Windows η Antelope περίμενα κοντά 1,5 χρόνο και ως τότε το interface έπαιξε μόνο με TB3. Στα Apple το υποστήριζε από την πρώτη μέρα.

Δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό και οικονομικό σήμερα να στήσεις ένα παρτσοPC και να παίζει απροβλημάτιστα ως το βασικό σου DAW. Επίσης κάποιος λόγος θα υπάρχει που μια εταιρεία βγάζει ένα interface με στόχο κατά βάση Windows Users και ενώ λύνει τα προβλήματά της στο MacOS εν ριπή οφθαλμού, στα PC κάνει ενάμιση χρόνο.

Δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό και οικονομικό σήμερα να στήσεις ένα παρτσοPC και να παίζει απροβλημάτιστα ως το βασικό σου DAW.

Ειναι, ΑΛΛΑ οπως προειπα πρεπει ΠΡΩΤΑ να απαντησεις σε αλλα ερωτηματα, οπως πχ της καρτας ηχου.

Δηλαδη, απο τη στιγμη που οπως λες η αντιλοπη γουσταρει mac, πολυ κακως εμπλεξες με τα PC.

To συστημα μας πρεπει να το βλεπουμε ως ενα αδιαιρετο συνολο, και αν στο συνολο που επιλεξουμε ταιριαζει καλυτερα το mac, δε θα πρεπει να δισταζουμε στο να παμε σε mac, ακομα και αν ειμαστε pcακιδες. Και το αντιθετο φυσικα.

Προβολή συνημμένου 50258

"Ανοιξε Marathon, απο τη Microsoft ειμαστε!"
- "ποια Microsoft Ρε παιδια,,, εγω κατι πιτσες παρηγκειλα! Mαλιστα παρηγκειλα απο'σας, γιατι μου ειπαν οτι σημερα ειχε εξτρα προσφορα, φρουτο!!!!! Mηλαρακι!!!"!!!!!!!!!!

Δηλαδη, απο τη στιγμη που οπως λες η αντιλοπη γουσταρει mac, πολυ κακως εμπλεξες με τα PC.
Δεν είπα αυτό. Όταν την πήρα έπαιζε μια χαρά στο TB3. Έκανε πολύ χρόνο να βγάλει drivers για TB4 στα Windows και μου έκανε εντύπωση γιατί όταν βγήκε ένα κύριο selling point ήταν ότι έχει Thunderbolt με sub-millisecond latency και είναι συμβατή με Windows. Και το σύγκρινα με το ότι δεν είχε αντίστοιχο πρόβλημα στo MacOS.

Πριν 4 χρόνια επίσης τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Οι Silicon επεξεργαστές ήταν ακόμη βρέφη. Με εκείνα τα δεδομένα, οι κινήσεις μου ήταν σωστές και σήμερα έχω ένα αρκετά future-proof σύστημα. Αν αγόραζα σήμερα, σίγουρα θα πήγαινα στο βασικό M4 Mac Mini με τα μισά λεφτά.

Επίσης το κύριο επιχείρημά μου είναι το εξής: Θα βρείς κάρτες που γουστάρουν Mac και όχι PC αλλά δε θα βρείς το αντίθετο. Ο μόνος λόγος που κάρτες όπως οι RME χαρακτηρίζονται PC friendly είναι ότι δε χρειάζεται να δώσεις τόσα χρήματα για να πάρεις κάρτα για Mac, οπότε είναι χαζομάρα να πας να σκάσεις τόσα λεφτά.

Last edited:
Γενικα με το thunderbolt εχει γινει μυλος γιατι δεν εχει στανταριστει η φαση του.

Γενικα το audio δεν ειναι προτεραιοτητα για κανεναν, συνεπως ναι, στο βαθμο που η apple εδωσε οντως εναν πισινο απο ποντικα για εμας τους τελευταιους τροχους της αμαξης τους audio nerds, απο εμενα εχει ενα 'στω.

Βεβαια τη δουλεια κου την κανω και με τα PC, και θεωρω οτι με εναν προσεκτικο σχεδιασμο ΠΡΙΝ την αγορα την κανει και ο καθενας, αλλα 'στω οπως και να εχει.

Ενα δυο τρια
Πηγα στην αντιπροσωπια
Μου δωσε ενα μηλο
Μηλο δαγκωμενο
Garageband η φαση
Μηπως με χαλασει;
Όπως γράφει και ο Superfunk...

Όπως γράφει και ο Superfunk...

μήπως τα λέει αυτά η apple για promotion και έχει κάνει συμφωνία μαζί τους και παίρνουν ποσοστά από τα υπερκέρδη των ακριβών προϊόντων τους και οι καλλιτέχνες έκτισαν βίλες στο Μαϊάμι? 🤪

Το γάλα από μωρό, με έκανε παλικάρι,
και ο γαλατάς της γειτονιάς, αγόρασε FERRARI:D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back