Αγαπητέ μου ΕΖ, επειδή στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις έχω βρεθεί και στο Σύνταγμα και έξω από την αμερικανική πρεσβεία (δηλαδή στις περιπτώσεις Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ), θυμάμαι την ιαχή "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" να δονεί τα πλήθη.
Δεν σας φαντάζει επιεικώς υποκριτικό να έχουμε έναν πόλεμο, τα θύματα του, το δράμα και να γίνεται μια εκδήλωση που να λείπει ένα πολύ βασικό "συστατικό"; Ο δράστης...
Θα συμφωνήσω 100% μαζί σας περί "μπάλας στην εξέδρα", αλλά όσον αφορά τη στάση των διοργανωτών της εκδήλωσης.
Εκτός και αν άλλαξαν οι προσλαμβάνουσες του συγκεκριμένου χώρου... Δηλαδή πχ αν μελλοντικά δούμε μια επέμβαση των γνωστών "φονιάδων των λαών" κάπου ανά τον πλανήτη και η αντίδραση θα είναι μια γενικόλογη κίνηση υπέρ της ειρήνης και όχι προσωποποιημένη κατά του δράστη.
Για να απαντήσω στο ερώτημα σας, προσωπικά θα ήθελα να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Ο δράστης (ο επιτιθέμενος) έχει όνομα. Στο παρελθόν (και ορθώς) τον ονοματίζαμε.
Σαφέστατα δεν συμφωνούμε σε όλα, αμφότεροι έχουμε δικαίωμα στην άποψη μας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε σε (κατά την άποψη μου) ορισμένες σταθερές.
Η καταδίκη ενός επιτιθέμενου σε κυρίαρχο κράτος και ιδιαίτερα με "επιχειρήματα" που τα έχουμε ακούσει στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις από τα Δυτικά στόματα, είναι μια σταθερά.