Όσοι μουσικοί προσέλθετε..! StarovasTV. Μουσικός διαγωνισμός.

Κάνα "ελληνικό Star Wars" έχουμε; ?
Για star wars δεν ξέρω, αλλά στην Ελληνική επιστημονική φαντασία έχουμε αυτό, που προσωπικά το θεωρώ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ και μιλάω σοβαρά.

το θεωρώ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ και μιλάω σοβαρά.
Είσαι θησαυρός (κινηματογραφικής) γνώσης. Μόλις τελειώσω κάτι που γράφω για τη δουλειά, θα πέσω με τα μούτρα.

Θα ακολουθήσει κριτική... 

Είσαι θησαυρός (κινηματογραφικής) γνώσης. Μόλις τελειώσω κάτι που γράφω για τη δουλειά, θα πέσω με τα μούτρα.

Θα ακολουθήσει κριτική... 
Θα το δεις με δική σου ευθύνη...... γενικά δεν προτείνω ταινίες ΠΟΤΕ.....?

Υ.Γ. Το Ελληνικό Ροκ δεν μου αρέσει, αλλά δεν φταίει σε αυτό το Ελληνικό, αλλά το ΡΟΚ.

Ούτε και το ξένο ροκ μου αρέσει.

Ο Ελληνικός κινηματογράφος μου αρέσει πάρα πολύ , και σε όλες τις δεκαετίες του, από το 1940 έως και το σήμερα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υ.Γ. Το Ελληνικό Ροκ δεν μου αρέσει, αλλά δεν φταίει σε αυτό το Ελληνικό, αλλά το ΡΟΚ.

Ούτε και το ξένο ροκ μου αρέσει.
Επειδή είχα τη τύχη -μικρός- να δώ live τους Sοcrates στα ντουζένια τους....δεν μπορώ να φανταστώ άλλους για να χαρακτηριστούν ροκ (ή έστω ροκ παιγμένο από Έλληνες, αν και το Mountains είναι κλασσικό παράδειγμα Ελληνικού ροκ...). Για να είμαι ειλικρινής τους είχα δεί με εκείνο το πιανίστα (Αλεξίου ή Αλεξιάδη πάντα τους μπερδεύω) που ξεπέρναγαν το ροκ και έμπαιναν σε άλλη διάσταση.

Επειδή είχα τη τύχη -μικρός- να δώ live τους Sοcrates στα ντουζένια τους....δεν μπορώ να φανταστώ άλλους για να χαρακτηριστούν ροκ (ή έστω ροκ παιγμένο από Έλληνες, αν και το Mountains είναι κλασσικό παράδειγμα Ελληνικού ροκ...). Για να είμαι ειλικρινής τους είχα δεί με εκείνο το πιανίστα (Αλεξίου ή Αλεξιάδη πάντα τους μπερδεύω) που ξεπέρναγαν το ροκ και έμπαιναν σε άλλη διάσταση.
Εγώ όλους ροκ τους θεωρώ.

Και τους Σόκρατες, και τους Πυξ Λαξ, και όλους αυτούς τους καλλιτέχνες,Παπακωνσταντίνου... Ταξιαρχίες... Εξαδάκτυλος..Τρύπες....Σπαθιά.... κ.λ.π .

Ελληνικό ροκ, εν πάση περιπτώσει.

Εγώ όλους ροκ τους θεωρώ.

Και τους Σόκρατες, και τους Πυξ Λαξ, και όλους αυτούς τους καλλιτέχνες,Παπακωνσταντίνου... Ταξιαρχίες... Εξαδάκτυλος..Τρύπες....Σπαθιά.... κ.λ.π .

Ελληνικό ροκ, εν πάση περιπτώσει.

Κυρ δικηγορε ηρθες και εβαλες τα πραγματα στη σωστη τους διασταση.

Κυρ δικηγορε ηρθες και εβαλες τα πραγματα στη σωστη τους διασταση.
το ότι τους θεωρεί, δεν σημαίνει ότι και είναι....αλλά...σε μια χώρα που ο Παπακωσταντίνου και ο συγχωρεμένος ο Μαχαιρίτσας θεωρούνται ροκ, όλα επιτρέπονται! Ο Πουλικάκος στα 80 του, είναι πιο ροκ από όλους αυτούς μαζί

το ότι τους θεωρεί, δεν σημαίνει ότι και είναι....αλλά...σε μια χώρα που ο Παπακωσταντίνου και ο συγχωρεμένος ο Μαχαιρίτσας θεωρούνται ροκ, όλα επιτρέπονται! Ο Πουλικάκος στα 80 του, είναι πιο ροκ από όλους αυτούς μαζί
Πουλικας και τα μυαλα στο καγκελο. ?

Φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι ροκ επειδή τους θεωρώ εγώ , ούτε ότι δεν είναι , επειδή δεν τους θεωρεί κάποιος άλλος.

Το θέμα είναι ότι αν πας στα Πάμπλικ ξέρω γω, εκεί που χει τα cd ......στην κατηγορία  "Ελληνικό Ροκ", θα βρείς Μαχαιρίτσα.

Τα παράπονα λοιπόν στον Σεο από τα Πάμπλικς.

Ασφαλώς θα μπορούσε να έχει υπάρξει ελληνικό ροκ, αν υπήρχε το απαραίτητο ταλέντο και εργατικότητα προκειμένου να γίνει σύνθεση ανάμεσα στην ποιητική της ελληνικής γλώσσας και τις μουσικές πρακτικές των μουσικών στην Αγγλία και την Αμερική που για δεκαετίες το κάνουν με επιτυχία (στη γλώσσα τους βέβαια).

Κάποιοι είχαν το ταλέντο, άλλοι την εργατικότητα, άλλοι το λέγειν, άλλοι τη μουσική δεξιότητα, αλλά ποτέ σε επάρκεια και σπανιότατα σε σωστά ποσοστά. Οι Γερμανοί, π.χ., τα κατάφεραν καλύτερα (και έχουμε τον όρο krautrock), οι Γάλλοι επίσης, διάφοροι Ιταλοί επίσης, οι Τούρκοι καθόλου, οι Αλβανοί καθόλου. Γίνεται, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη.

Έχουμε βέβαια μία δύο περιπτώσεις όπου έφτασε το πράγμα πολύ κοντά (π.χ. οι Σύνδρομο του Νίκου Γκίνη), ή πολλές περιπτώσεις που έπεσε πολύ μακρυά (οι Apocalypsis, του Παλαμίδα και του Δερτιλλή). Αλλά γενικότερα, έχουμε απλώς τραγουδοποιούς που υιοθέτησαν ηλεκτρικό ήχο, όχι ροκ (εντ ρολ).

Μεγάλη ζημιά έχει γίνει από το γεγονός ότι οι μουσικοί στην Ελλάδα, ψιλογράψανε στον Γκιώνη τους όλο αυτό που έγινε με το πανκ και το new wave στη δεκαετία του '80. Εκεί χάθηκε κάθε επαφή, νομίζω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back