Οι κιθάρες του SRV και του Rory

Η κιθάρα αποτελεί μέρος του "στησίματος" και της αναγνωρισιμότητας του καλλιτέχνη και πολύ πιθανό μέρος του συμβολαίου, βλέπε ποσες signature κιθάρες εχει βγάλει η Fender, Ibanez κλπ

Μου είναι εντελώς αδύνατο να πιστέψω ότι σε συμβόλαια συναυλιών χιλιάδων δολαρίων ο οποισδήποτε κιθαρίστας θα πήγαινε με μία κιθάρα, την "αγαπημένη" του.
σε αυτο εχεις απολυτο δικιο.

Μαλιστα υπαρχει και το υπερ-προσφατο παραδειγμα του Andy Summers ο οποιος στην περιοδεια των Police εχει απογοητευσει οικτρα ολους τους θαυμαστες του γιατι (λογω προβληματων στα ηλεκτρικα της) δεν χρησιμοποιει την signature telecaster του αλλα την παλια του 63αρα Strat..... :cry: ειναι δε τοσο μεγαλη η "κατακραυγη" που αναγκαστηκε να "δεσμευθει" οτι εις το εξης θα την χρησιμοποιει..... 8O

το ιδιο και με τον Bruce που υστερα απο απαιτηση του....κοινου χρησιμοποιει εστω και σε ενα μονο κομματι την εντελως διαλυμμενη esquire του...

bruce.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βρήκα στο TDPRI αυτές τις συλλεκτικές photos:

srvearly.jpg

srv98.gif

srv97.gif

srv100.gif

Φτυστός ο Χρηστάκης ο Δάντης !!! :lol::lol::lol::lol:

Πάντως η κιθάρα του srv μου φαίνεται αρκετά λογικό να γίνει έτσι. Με 100-150 shows τον χρόνο και δεδομένου του ξύλου που έτρωγε, πώς να μη γίνει έτσι;

Πάντως η κιθάρα του srv μου φαίνεται αρκετά λογικό να γίνει έτσι. Με 100-150 shows τον χρόνο και δεδομένου του ξύλου που έτρωγε' date=' πώς να μη γίνει έτσι;[/quote']
Του David Gilmour γιατί είναι τζάμι άραγε ? Δεν έκανε συναυλίες ?

... μιλάω για εκείνη την Candy Apple Red με το Maple μπράτσο και τους EMG μαγνήτες, την αναγνωρίζετε φαντάζομαι ? Δεν την μπερδεύετε με την κιθάρα κάποιου άλλου ?

ενδιαφερουσες φωτο βεβαια δεν ξερω αν ειναι η ΙΔΙΑ κιθαρα και στις δυο μια και στην "μαυροασπρη" η κιθαρα δεν εχει το ΑΝΑΠΟΔΟ τρεμολο της "γνωστης" κιθαρας του SRV... 8O

Στις εγχρωμες παλι υπαρχει το αναποδο τρεμολο αλλα δεν η κιθαρα δεν εχει το αυτοκολητο που "καλυπτε" την "hack job" που ειχε κανει ο SRV για να το βαλει (ηθελε να μοιαξει στον Jimmy βλεπεις.. :lol: ) αντιθετα φαινεται οτι εχει γινει δουλεια απο επαγγελματια τεχνιτη μια και δεν βλεπω "φαγωματα" στο φινιρισμα...αρα μπορει να ειναι και διαφορετικη κιθαρα....

Πάντως η κιθάρα του srv μου φαίνεται αρκετά λογικό να γίνει έτσι. Με 100-150 shows τον χρόνο και δεδομένου του ξύλου που έτρωγε' date=' πώς να μη γίνει έτσι;[/quote']

... μιλάω για εκείνη την Candy Apple Red με το Maple μπράτσο και τους EMG μαγνήτες, την αναγνωρίζετε φαντάζομαι ? Δεν την μπερδεύετε με την κιθάρα κάποιου άλλου ?
αυτη ΔΕΝ εχει ΝΙΤΡΟ φινιρισμα....... :wink: και βεβαια δεν την χρησιμοποιουσε παντοτε αλλα τα τελευταια χρονια μονο.... :wink: (ασε που οταν τους ειχα δει ζωντανα ειχε ΕΠΤΑ-ΟΚΤΩ ιδιες τετοιες strat πανω στη σκηνη!!! :lol: )

αυτη ΔΕΝ εχει ΝΙΤΡΟ φινιρισμα....... :wink: και βεβαια δεν την χρησιμοποιουσε παντοτε αλλα τα τελευταια χρονια μονο.... :wink: (ασε που οταν τους ειχα δει ζωντανα ειχε ΕΠΤΑ-ΟΚΤΩ ιδιες τετοιες strat πανω στη σκηνη!!! :lol: )
Επίσης δεν έχω δει τον Γκίλμουρ να πετάει στο πάτωμα την στρατ, να την κάνει σβούρες κρατώντας την απ' το τρέμολο, να χτυπάει μ' αυτήν τον ενισχυτή και γενικά να την κακοποιεί βάναυσα. :wink:

Έξαρχε' date=' μπας και είχες κανά... παππού roadie του Rory;;;[/quote']
ο Παππους μου Κωστας Εξαρχος στην αλβανια οταν πολεμουσε συναντησε τον Rory ο οποιος ηταν σε Ευρωπαικη περιοδια και του ρελικαρε την τοτε

καινουρια του Στρατ.

ετσι για την ιστορια ενα documento :lol:

Το 'ξερα εγώ... βρώμα η δουλειάααα...

Εδω καπου στο 8:17 υπαρχει ενα δειγμα τρυφερης αντιμετωπισης της ομορφοτερης (κατ εμε) strat ever. Καθως επισης στο 9:00 βλεπουμε και ενα εναλλακτικο τροπο σκουπισματος τον χορδων live.

sakisep91 είπε:
Καθως επισης στο 9:00 βλεπουμε και ενα εναλλακτικο τροπο σκουπισματος τον χορδων live.
Τσίμπησε το μελανούρι      ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Καπου έχω δεί κάποιες παλιές φωτογραφίες με τον SRV να παίζει με την Νο1 σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο ότι την ξέρουμε.Αλλα δε θυμάμαι που τις είχα δεί.

Δείτε σε αυτο το video τον Rory να μιλάει για την κιθάρα του και πώς ταλαιπωρούνταν στα live του (ξεκινά στο 3:56)

http://m.youtube.com/watch?v=l_MZAORy8XY

Η πλάκα είναι ότι σε κάποια στιγμή, απο ότι λέει, πήγε στην Αμερική και η fender του χάρισε μια ολοκαινιουρια λευκη strat για να κάνει επίσημες εμφανίσεις με αυτή και ουσιαστικά να μη την "ντροπιαζει" με την εικόνα της φθαρμένης strat του.

Επίσης, κάποια στιγμή στο video λέει "έχω ακούσει ότι στην Ιαπωνία φτιάχνουν πλέον τεχνητά παλαιωμένες κιθάρες"

Χεχεχε... Η τρέλα των relics προφανώς μόλις είχε ξεκινήσει... ;D

Αυτο το βιντεο (νομιζω Montreux το 79) πιστευω ειναι αρκετα χαρακτηριστικο δειγμα της ταλαιπωριας που εχει τραβηξει αυτη η strat...

Απ τα λεγομενα του αδερφου του ("Rory who, as you can tell by his ’61 Strat, was not keen on re-finishing the paintwork on his guitars", οταν ενα φορτηγο πατησε μια tele του, οπως γραφει στην επισημη σελιδα), προφανως δεν τον πειραζε και τοσο να θυσιασει το φινιρισμα προκειμενου να κανει αυτο που γουσταρε...  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back