Έ δεν την λες και αντιπροσωπευτικό δείγμα κιθάρας αυτήν....Από την άλλη, σίγουρα μου λείπουν κάποια πραγματάκια από τη μία και μοναδική που έχω τώρα, αλλά για να τα βρώ πρέπει να είναι διαφορετική και η κιθάρα.
Πολλέεεες χορδές...
Έ δεν την λες και αντιπροσωπευτικό δείγμα κιθάρας αυτήν....Από την άλλη, σίγουρα μου λείπουν κάποια πραγματάκια από τη μία και μοναδική που έχω τώρα, αλλά για να τα βρώ πρέπει να είναι διαφορετική και η κιθάρα.
Αυτήν την κιθάρα δεν την παίρνει κιθαρίστας. Με την καμία. Από εφτα χιλιάρικα και πανω η κιθάρα πάει σε συλλέκτη.Αυτή και ξεμπέρδεψες. Άσε που είναι και σε έκπτωση:
https://reverb.com/item/57602310-fender-stratocaster-1963-sunburst-factory-korina-body-rare-only-5-made
Εξαρτάται τί θεωρείται σήμερα ακριβό και φθηνό. Ένα αυτοκίνητο των 20.000€ που χάνει το 20% της αξίας του με το που θα μπεις για πρώτη φορά μέσα; Ένα κινητό των 800€ που θα απαξιωθεί σε 3 χρόνια; Η ένδυση και υπόδυση στην εποχή του fast fashion που τα ρούχα κρατάνε μία σεζόν;Εγώ από τη μία δεν είμαι ο σούπερ ντούπερ κιθαρίστας που κάνει μόνο αυτό στη ζωή του, οπότε "φοβάμαι" και λίγο το ενδεχόμενο ότι ίσως να μην μπορώ να "αξιοποιήσω" ή να καταλάβω την αξία της ακριβής κιθάρας.
Δε θέλει διαμέρισμα ο άνθρωπος, κιθάρα θέλει.Μεγάλε παίρνεις διαμέρισμα με αυτά τα λεφτά
Καλά κι εκεί υπάρχουν άπειρες ενδιαμεσες καταστάσεις και λύσεις. Μια fat strat ή κάποιες superstrat μπορούν παίξουν από dire straits μέχρι metallica με ευκολία. Τώρα αν παίζεις surf και black metal ταυτόχρονα, εκεί όντως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.Οπότε αν μας καλύπτει μια στρατ, παίρνουμε μια καλή στρατ και όχι δύο μέτριες κιθάρες. Αν όμως θέλουμε και μεταλοκιθαρο, θα πάρουμε και μεταλοκιθαρο αναγκαστικά, οπότε η στρατ θα είναι μεξικο που είναι μια χαρά έτσι και αλλιώς. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην πάρει κάποιος μια USA αν τον καλύπτει ο ήχος στρατ, μόνο και μόνο για να έχει ποικίλια. Το βρίσκω ανόητο.
Σας νιώθω. Θέλετε PRS Silver Sky του John του Mayer με το ωραίο headstock στα 2.7κ καινούριαΚαλά κι εκεί υπάρχουν άπειρες ενδιαμεσες καταστάσεις και λύσεις. Μια fat strat ή κάποιες superstrat μπορούν παίξουν από dire straits μέχρι metallica με ευκολία. Τώρα αν παίζεις surf και black metal ταυτόχρονα, εκεί όντως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.
Ποικιλία ή τελειότητα?
Συγγνώμη δεν καταλάβα το σχόλιο.Σας νιώθω. Θέλετε PRS Silver Sky του John του Mayer με το ωραίο headstock στα 2.7κ καινούρια
Εγώ από τη μία δεν είμαι ο σούπερ ντούπερ κιθαρίστας που κάνει μόνο αυτό στη ζωή του, οπότε "φοβάμαι" και λίγο το ενδεχόμενο ότι ίσως να μην μπορώ να "αξιοποιήσω" ή να καταλάβω την αξία της ακριβής κιθάρας.
Το 99% απο μας νομίζω έχει προτυποποιημένους κάποιους ήχους στο μυαλό του, άρα μιλάμε συνήθως για υπαρκτές υλοποιήσεις.Αν τα συγκεκριμενοποιήσεις αυτά, αρχίζεις να ψάχνεις την αγορά να τα βρεις.
Αν δεν υπάρχουν όμως σε κιθάρα παραγωγής, πας σε κάποιον πραγματικά καλό luthier, και του λες ακριβώς τι θέλεις να στο φτιάξει (υπέθεσε ότι δεν σε νοιάζει το κόστος).
Και στην φτιάχνει, και έχεις μια μοναδική κιθάρα, δική σου, φτιαγμένη ακριβώς όπως την θέλεις, όλα είναι στην θέση τους όπως ακριβώς τα φαντάζεσαι.
Υπάρχει περίπτωση να πεις ποτέ "άσε, προτιμώ να πάρω μια strat και μια tele και να τις αναβαθμίσω"?
Εκτός βέβαια, αν η κιθάρα που έχεις στο μυαλό σου, είναι μια κιθάρα παραγωγής που με μια αναβάθμιση "έρχεται".
Άλλο παράδειγμα.
Τζαζίστας (λέμε τώρα) έχει όνειρο μια Gibson L-5, και μπορεί να την αποκτήσει.
Είναι δυνατόν να πει ποτέ "καλύτερα να πάρω ένα σκάφος Ibanez και μια semi από το να πάρω την L-5"?
Να ρωτήσω τώρα εγώ, πώς θα έπρεπε να είναι η τέλεια κιθάρα για σένα?
Μιλάω για τα πάντα, σχήμα, υλικά, specs, δυνατότητες, τα πάντα.
Αν τα συγκεκριμενοποιήσεις αυτά, αρχίζεις να ψάχνεις την αγορά να τα βρεις.
Να ρωτήσω τώρα εγώ, πώς θα έπρεπε να είναι η τέλεια κιθάρα για σένα?
Μιλάω για τα πάντα, σχήμα, υλικά, specs, δυνατότητες, τα πάντα.
1000 ευρώ παραπάνω δεν θα σου δώσουν την τελειότητα
Καλά όλη αυτή η συζήτηση γινεται γι'αυτην την κιθάρα; ??Κράξτε ελεύθερα!
Καλά όλη αυτή η συζήτηση γινεται γι'αυτην την κιθάρα; ??
Κατάλαβες ότι όλοι έχουμε GAS και όχι φράγκα; ?Χαχαχα είπα είναι χαζο-θεματάκι, αλλά όχι ακριβώς. Ήθελα απλά να δω το πώς σκέφτεται και πράττει το Noiz σύμφωνα με τα γούστα του καθένα, όχι με τα δικά μου
Άρα Άλεξ από αυτήν την απάντηση σου συμπέρανα το εξής (μιας που είσαι και σε ηλικία γάμου):7χορδη, 673 scale, μοντέρνo superstrat neck-through σώμα, birdseye maple fretboard, με καπάκι poplar/buckeye burl με έντονα χρώματα, συγκεκριμένο σχήμα inlays σε συγκεκριμένες θέσεις, C-cut neck, σταθερό bridge, Bare Knuckle pickups, ε και καλό θα ταν να χει locking tuners.
Έλεγα να φτιάξω μια custom, λογικά από Skervesen που μου αρέσουν πολύ τα σχήματά τους. Το κόστος της συγκεκριμένης είναι στα €2,289
...Η ΜΙΑ κιθάρα, αυτή που δε θα αποχωριστείς ποτέ, είναι σαν τη ΜΙΑ γυναίκα που θα μοιραστείς το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί της: πρέπει να έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά που να ταιριάζουν σε σένα, και να την ψάξεις στους σωστούς χώρους!