Ωδή στις Flying V (the Flying V thread)

Δεν είναι κιθάρες για μένα, αλλά σίγουρα είναι για statement. Αν δω κιθαρίστα να σκάει σκηνή με flying V αυτόματα θα περιμένω ροκ ήχο με muscle. Αν αντ'αυτού παίξει τέρμα clean με τέρμα ζεστό tone και jazzy 13th chords αποχΟρώ.

Δεν είναι κιθάρες για μένα, αλλά σίγουρα είναι για statement. Αν δω κιθαρίστα να σκάει σκηνή με flying V αυτόματα θα περιμένω ροκ ήχο με muscle. Αν αντ'αυτού παίξει τέρμα clean με τέρμα ζεστό tone και jazzy 13th chords αποχΟρώ.

Ισχύει. Από την στιγμή που επιλέγεις να σκάσεις στην σκηνή με V πρέπει να το ''υποστηρίξεις''.

-Δεν μπορείς ούτε να κάθεσαι στην γωνία ακίνητος
-Δεν μπορείς να βγεις με ροζ πουκαμισάκι, θέλει αν όχι αμάνικο με δερμάτινο παντελόνι, τουλάχιστον να φοράς κάποιο ροκ t shirt, σκούρα ρούχα κτλ
-Πρέπει να παίξεις κάτι πιο heavy ισως, έστω hard rock, δεν κολλάει να παίζεις ελληνικά έντεχνα

Τέλος, με κίνδυνο να φάω μπαν για το παρακάτω :ROFLMAO: θα πω το εξής:

Λόγω του ιδιαίτερου σχήματος, δεν μπορείς να βγεις στην σκηνή όπως να΄ναι. Πέραν του στυλιστικού που ήδη ανέφερα, καλό είναι το σύνολο να το υποστήριζει. Αν έχεις φαλακρίτσα, ξύρισε το κεφάλι σου. Αν έχεις γκρίζο μαλλί (εγώ δηλαδή :censored:) βάψ'το ή ξύρισε το εφάλι σου. Αν έχεις ψωμάκια, φρόντισε να βγεις πιο φιτ. Αν φοράς γυαλιά, βάλε φακούς επαφής κ.ο.κ.

Τατού επίσης ευπρόσδεκτα :ROFLMAO:

Power to the grey-haired!

Τολμηρός και γοητευτικός
received_2222587904901924~2.jpeg received_1778020219547354~2.jpeg

....Αν έχεις γκρίζο μαλλί (εγώ δηλαδή :censored:) βάψ'το ή ξύρισε το εφάλι σου. Αν έχεις ψωμάκια, φρόντισε να βγεις πιο φιτ. Αν φοράς γυαλιά, βάλε φακούς επαφής κ.ο.κ.

Σιγά μη γίνω βαψομαλλιάς & μποντιμπιλνταράς για να παίξω με την κιθάρα μου...

Στην εποχή μας περιμένω πιο ανοιχτά μυαλά και να ξεφύγουμε από τα κλισέ. Πότε επιτέλους μια country μπάντα θα βγει στη σκηνή με BC Rich, δεν βαρέθηκαν τις Telecaster; Άλλωστε, μεταξύ των προενισχυτών και...667 controls που έχουν οι κλασικές BC Rich, των amp settings και κυρίως το χέρι του κιθαριστή βγαίνει όποιος ήχος θες.

Κάπου στο ΥΤ είχα δει μια κοπέλα να παίζει με μια λευκή Jackson RR χωρίς να παίζει μέταλ, αν θυμάμαι καλά έπαιζε αρκετά καθαρά. Πολύ μου άρεσε που δεν έπαιζε με Fender.

Πότε επιτέλους μια country μπάντα θα βγει στη σκηνή με BC Rich, δεν βαρέθηκαν τις Telecaster;
Κοίτα. Όχι. 😅

Country δε μου έρχεται τώρα πρόχειρα κάποιος στο μυαλό, αν θες μια φανκιά όμως έχουμε τον κάποτε μπασίστα του Maceo Parker, Jerome Preston.

Σιγά μη γίνω βαψομαλλιάς & μποντιμπιλνταράς για να παίξω με την κιθάρα μου...

Στην εποχή μας περιμένω πιο ανοιχτά μυαλά και να ξεφύγουμε από τα κλισέ. Πότε επιτέλους μια country μπάντα θα βγει στη σκηνή με BC Rich, δεν βαρέθηκαν τις Telecaster; Άλλωστε, μεταξύ των προενισχυτών και...667 controls που έχουν οι κλασικές BC Rich, των amp settings και κυρίως το χέρι του κιθαριστή βγαίνει όποιος ήχος θες.

Κάπου στο ΥΤ είχα δει μια κοπέλα να παίζει με μια λευκή Jackson RR χωρίς να παίζει μέταλ, αν θυμάμαι καλά έπαιζε αρκετά καθαρά. Πολύ μου άρεσε που δεν έπαιζε με Fender.

Διαφωνώ, πιστεύω το στυλιστικό παίζει και αυτό ρόλο, προφανώς θεωρητικά μπορείς να παίξεις τζαζ με μια Jackson king V αλλά γιατί να το κάνεις αυτό? Η Τελε έχει αυτό το καουμπόικο στυλ και ταιριάζει με την country μουσική στυλιστικά, το καπέλο και τις μπότες που φοράνε αυτοί όταν παίζουν κτλ.

Τα περί βαψιματος μαλλιών κτλ είναι μεταξύ σοβαρού και αστείου, ούτε εγώ τα βάφω, αλλά θέλω τα looks να ταιριάζουν με την κιθάρα και το στυλ μουσικής που παίζουμε. Την King V δεν την βγάζω έξω σχεδόν ποτέ, γιατί παραειναι "μυτερή" για το 99% των gigs μας που είναι πιο all around με mainstream προσανατολισμό. Όταν όμως μας παίρνει για πιο heavy ρεπερτόριο είναι ο,τι πρέπει

Διαφωνώ, πιστεύω το στυλιστικό παίζει και αυτό ρόλο, προφανώς θεωρητικά μπορείς να παίξεις τζαζ με μια Jackson king V αλλά γιατί να το κάνεις αυτό?

Για να είσαι διαφορετικός, σημαντικό για μένα γενικότερα στη ζωή αλλά και ειδικότερα σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης. Ποιος ο λόγος να είσαι σαν όλους τους άλλους;

...Την King V δεν την βγάζω έξω σχεδόν ποτέ, γιατί παραειναι "μυτερή" για το 99% των gigs μας που είναι πιο all around με mainstream προσανατολισμό.

Το κοινό δεν βλέπει διαφορά μεταξύ King V - Flying V, κρίμα να μένει στην άκρη γιατί θεωρείς ότι πρέπει να παίζεις μόνο ένα είδος μουσικής μαζί της.

Country δε μου έρχεται τώρα πρόχειρα κάποιος στο μυαλό, αν θες μια φανκιά όμως έχουμε τον κάποτε μπασίστα του Maceo Parker, Jerome Preston.

Κομματάρα, μουσικάρες και το μπάσο πανέμορφο. Δεν πιστεύω ότι υποφέρει το κομμάτι επειδή ο μπασίστας δεν παίζει με Precision ή Jazz.

Κομματάρα, μουσικάρες και το μπάσο πανέμορφο. Δεν πιστεύω ότι υποφέρει το κομμάτι επειδή ο μπασίστας δεν παίζει με Precision ή Jazz.
Προφανώς! Ηχάρα έχει το μπάσο, όπως ηχάρα έχει και ο Bruno με την Gibson L5 απο πίσω.

Η BC Rich ήταν εταιρία αρχικά γνωστή για τα πανάκριβα, boutique και πρωτοποριακά (σχεδιαστικά) custom όργανα που είχαν μεγάλη επιτυχία και σε φιουζιοναδες τζαζίστες. Το μπάσο του κλιπ είναι τέτοιο στυλ, δεν ξέρω αν πρέπει να το συγχέουμε με την μεταγενέστερη μέταλ ιστορία της BC Rich όπως έγινε γνωστή από μπάντες όπως WASP και Slayer.

Το κοινό δεν βλέπει διαφορά μεταξύ King V - Flying V, κρίμα να μένει στην άκρη γιατί θεωρείς ότι πρέπει να παίζεις μόνο ένα είδος μουσικής μαζί της.

Δεν είναι θέμα μόνο του κοινού, αλλά και πώς αισθάνομαι και εγώ... Η κάθε κιθάρα μου βγάζει διαφορετικό vibe, ναι με όλες μπορείς να παίξεις το πάντα (αλλά και εκεί ως ένα σημείο, δεν μπορώ να παίξω το master of puppets με την τελε, θέλω το active response που έχουν οι EMGs πχ) αλλά το θέμα είναι και τι σε εμπνέει να παίξεις

Μια Les Paul Custom σε μορφή Flying V '58 από το custom shop της Gibson (κατασκευή 2017):

Αυτή η Epi flying v της μοιάζει..

Αυτή η Epi flying v της μοιάζει..

Αυτή την χαλβαδιαζα και την έδινε ένα παλικάρι στις αγγελίες σε εξαιρετική τιμή, που ήταν ήδη καλή σε σχέση με την αρχική τιμή που κοστίζει καινούργια, αλλά δυστυχώς αυτή η σειρά έφαγε και αυτή μεγάλη αύξηση πρόσφατα και αγγίζει πλέον το χιλιάρικο...

Παντως από ήχους πρέπει να είναι ελβετικός σουγιάς...και όπως λες μοιάζει με custom

ωραία βίντεο!

Προσωπικά, οι V με ''θεράπευσαν'' από το κυνήγι για το vintage/custom shop και λοιπά πανάκριβα όργανα.

Καθότι κιθάρες κυρίως για τα looks (αλλά και την βολικότητα, ειδικά λάιβ) με οποιοδήποτε ταπεινό μοντέλο (με active μαγνητες ή high output για μέτσολ) είμαι καλυμμένος...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back