infectme247 είπε:
Φίλτατε Waterfall-K, δεν χρειάζεται να είναι κανείς Φρόυντ για να καταλάβει από τα γραφόμενά σου, ότι ο νταλκάς σου δεν είναι το αν είναι όντως μουσικοί, οι DJs/παραγωγοί, αλλά ότι (και καλά) θέλουν να περνιούνται για μουσικοί (με το ζόρι) και να "αυτοαποκαλούνται" έτσι.
"Νταλκάς: δυνατή επιθυμία, πόθος συχνά ανεκλπήρωτος, καημός"
Εγω φιλτατε δεν εχω κανενα νταλκα, και δεν δηλωνω κατι που δεν ειμαι. Ειμαι μουσικος. Δεν ειμαι DJ (αν και θα μπορουσα) και δεν δηλωνω DJ. Αλλοι εχουν νταλκα και δηλωνουν μουσικοι, οπως επισης και DJ. Το 70-80% αυτων που δηλωνουν DJ, ειναι τοσο DJ οσο ειμαι κι εγω πιλοτος σε F16.
Δεν ξέρω πόσους έχεις γνωρίσει και αν σου συστήθηκαν ΟΛΟΙ ως μουσικοί...
Μονο ενας απ'οτι θυμαμαι. Αλλα ειναι επισης γνωστο σε ολους οτι παρα πολλοι DJs αυτοσυστηνονται ως μουσικοι. Αλλα εδω δεν συζηταμε για το ποσοι DJs μου εχουν συστηθει σαν μουσικοι, αλλα για το αν οι DJs ειναι μουσικοι.
...σου το έγραψα ουκ ολίγες φορές "δεν με νοιάζει", για να καταλάβεις ότι μάλλον μόνο εσένα απασχολεί τελικά, αλλά φευ...
Δεν σε νοιαζει? Και? Επειδη δεν νοιαζει εσενα, σημαινει οτι δεν νοιαζει και τους υπολοιπους DJs? Το θεμα μας δεν εισαι Εσυ (που δηλωνεις μη-μουσικος και μη-DJ) ουτε το τι σε νοιαζει και τι οχι.
Έβαλες το παιδάκι στο βίντεο, για να πετάξεις λάσπη στον ανεμιστήρα, λες και δεν υπάρχει για κάθε τέτοιο παιδί, άλλοι 100 οι οποίοι ανεβάζουν μόνοι τους βίντεο στο youtube με air guitaring, ή άλλα τόσα που επειδή έπαιξαν ζωντανά σε 30-40 άτομα, νομίζουν ότι είναι μουσικοί...
Εγω δεν εχω δει κανεναν να ανεβαζει βιντεο με "air guitaring" και να δηλωνει μουσικος. Αν εσυ εχεις δει καποιον να μας τον δειξεις, ή καλυτερα, να τον δείξεις σε καποιον ψυχιατρο μπας και μπορει να τον βοηθησει.
...αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν καν αν είναι κουρδισμένη η κιθάρα, και το τρίτονο από την καθαρή πέμπτη.
Εσυ μπορεις? Σε ρωταω γιατι δηλωσες οτι δεν εισαι ουτε DJ ουτε μουσικος.
Φυσικά και δεν είναι μουσικοί ΟΛΟΙ οι DJs/παραγωγοί, αλλά δεν τους ενδιαφέρει κιόλας.
Ε ναι, δεν ειναι ολοι μουσικοι. Μονο 10-20 DJs αναμεσα στους...10,000 ξερουν να γρατζουνανε μια κιθαρα. Οι υπολοιποι ειναι DJs σκετο, και δεν ξερω αν τους ενδιαφερει να ειναι και μουσικοι, αλλα υπαρχουν παρα παρα πολλοι που δηλωνουν και μουσικοι χωρις να ειναι. Εδω υπαρχουν μουσικοι που δηλωνουν οτι οι DJs ειναι μουσικοι
(βλεπε ΝΟΙΖ φορουμ), τι να λεμε τωρα?
Είναι βέβαιο, δε, ότι αν πεις σε άτομα που γράφουν ηλεκτρονική, (τους οποίους τσουβαλιάζεις συλλήβδην)...
"
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Φρόυντ για να καταλάβει από τα γραφόμενά σου" οτι δεν εχεις καταλαβει τι γραφω, γι αυτο θα σου απαντησω οτι Οχι, φυσικα και δεν τσουβαλιαζω συλληβδην ολους οσους γραφουν ηλεκτρονικη μουσικη. Εκτος κι αν με τη φραση "
άτομα που γράφουν ηλεκτρονική" εννοεις ολους αυτους που γραφουν "
νταπα-ντουπα", ξερεις, 6λεπτα dance κομματια με 2 νοτες max κι ενα μπιτ στα...850bpm, κομματια δηλαδη που το 99,99% βγαινουν απο DJs/"παραγωγους" για να ακουστουν/αγοραστουν απο ενα κοινο που δεν ξερει που παν τα τεσσερα, ουτε απο ηλεκτρονικη αλλα ουτε και απο μουσικη γενικοτερα.
...πχ. μάθε πιάνο/κιθάρα για να λέγεσαι μουσικός, θα σου πουν "για ποιο λόγο;
Ελα ντε, για ποιο λογο να κατσει καποιος να μαθει ενα οργανο και να γινει μουσικος? Απλα γινεται
(ή δηλωνει) DJ, και στο καπακι δηλωνει και μουσικος. Ποιος θα καταλαβει τη διαφορα? Το κοινο του μαλλον οχι. Καποιοι μουσικοι παλι, Ναι, αλλα ποιος χεστηκε για τη γνωμη τους? ;D
Τα περί "ακόμα πιο άσχετων" που πάνε να ακούσουνε το οποιοδήποτε είδος μουσικής από κάποιον άσχετο DJ, τα ξαναπροσπερνώ ως ατυχείς στιγμές...
Ε οχι και "
οποιοδήποτε είδος μουσικής". Παλι βγαζεις ακυρα συμπερασματα, σαν το "συλληβδην" παραπανω. Αλλα γραφω και αλλα καταλαβαινεις. Μιλησα πολυ συγκεκριμενα, παραθετοντας ενα βιντεο στο οποιο ακουγεται ενα συγκεκριμενο ειδος μουσικης.
γράφεις ότι ειναι piece of cake η παραγωγή και το sampling. Εκεί διαφωνώ.
Εγραψα οτι "
ειναι piece of cake" σε απαντηση στο "
το να φτιαχνεις καινουργια κομματια απο sample μονο ευκολο δεν ειναι" του jimaras97.
Μπορώ να γράψω πολλά, αλλά ας μείνουμε στο εξής: προκαλώ οποιονδήποτε να επιδιώξει μία μουσική σύνθεση των δύο λεπτών κάνοντας μόνο σάμπλινγκ.
Με δυο (2) μονολεπτα samples-αποσπασματα απο δυο διαφορετικα τραγουδια, μπορει ο καθενας να κανει αυτο που ζητας παραπανω. Και μια και ανεφερες τις γατες μου, να ξαναπω το τετριμμενο αλλα αληθες "
ως και οι γατες μου μπορρουν να το κανουν αυτο". Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις μουσικος για να κανει αυτο που ζητας, ακομα κι ενας μαναβης, μπακαλης, εμπορος, οδηγος ΤΑΧΙ, υδραυλικος,...DJ, ;D ολοι μπορουν να το κανουν, αρκει να μην ειναι κουφοι.
Για να δούμε, απορρίψαμε τους DJs, απορρίψαμε την ηλεκτρονική μουσική....
Ποτε εγινε αυτο ωρε Theoctapus? ??? Ποιος...απερριψε τους DJs? Το να τονιζουμε το γεγονος οτι οι DJs δεν ειναι μουσικοι, δεν σημαινει οτι τους "απορριπτουμε". Και ποιος απερριψε την ηλεκτρονικη μουσικη? Αλλο κι αυτο παλι.
Διαβαζετε τι γραφουμε εδω μεσα, ή απλα μπαινετε σε ενα θεμα χωρις να δειτε τι γραφουν τα αλλα μελη, γραφετε οτι σκεφτεστε εκεινη τη στιγμη και τελος??
Το αν ειναι "ευκολο"/"δυσκολο" δεν το ανεφερα εγω, εσυ το ξεκινησες οταν παινευες τις γατες σου
Κοιτα τις απαντησεις πισω. Απαντησες σε ενα δικο μου post και ειπες οτι αυτο μπορουν να το κανουν κι οι γατες σου, λες και εχει σημασια αν ειναι κατι ευκολο ή οχι για να θεωρηθει τεχνη.
Να σου κανω κι εσενα την ιδια ερωτηση που εκανα και στον Theoctapus:
"Διαβαζετε τι γραφουμε εδω μεσα, ή απλα μπαινετε σε ενα θεμα χωρις να δειτε τι γραφουν τα αλλα μελη, γραφετε οτι σκεφτεστε εκεινη τη στιγμη και τελος?"
Εγω δεν μιλησα ποτε περι τεχνης και αν κατι "ευκολο" ή "δυσκολο" ειναι τεχνη ή οχι. Εγω μιλησα για το sampling και συγκεκριμενα το sampling που κανουν διαφοροι DJs για να φτιαξουν νεα tracks.
Εγω απλα ειπα οτι το ευκολο/δυσκολο ειναι υποκειμενικο
Αναλογα απο ποια σκοπια βλεπει κανεις καποιο θεμα. Δεν ειναι ολα υποκειμενικα, οπως εχει γινει μοδα να λεγεται απο τους παντες για τα παντα. Το να παιξω στα πληκτρα το "
αχ κουνελακι" ειναι πανευκολο, για μενα. Για καποιον που δεν εχει πιασει ποτε πληκτρα στη ζωη του ειναι ακατορθωτο. Απ'την αλλη, η τεχνικη δυσκολια του παρακατω εργου του Λιστ ειναι καρα-αντικειμενικη, ειτε το δει κανεις απο τη σκοπια ενος μη-μουσικου ειτε απο τη σκοπια ενος πιανιστα που μπορει και το παιζει.
Το ΠΑΣΟΚ φταιει....
Ηρεμηστε Κυριοι, χαλαρωστε. Στο Ε παιζει το κλασσικο "
Η Κόρη Μου Η Σοσιαλίστρια", φατε λιγο
και δειτε το.
Samy και για σενα το λεω.