Την αποψη μου την εχω πει νωρίτερα. Αναφέρθηκα στα αντικειμενικά που έχουν αναλυθεί μέχρι τώρα, όχι απο εμένα, οπότε δεν κάνω εγώ λάθος, ίσως κάνουν λάθος τα κείμενα και τα λόγια γιατρών που τα αναφέρουν.bloody_sunday είπε:Και στα δυο κάνεις λάθος. Ποιος σου είπε ότι έχει αποτύχει? Μερικά πράγματι φιγουράρουν στις ειδήσεις αλλά γιατί τα βάζεις όλα σε ένα καζάνι? Και πού το είδες γραμμένο ότι το εμβόλιο έπρεπε να είναι καρμπόν από όλες τις εταιρίες, πουλώντας σου ακριβώς το ίδιο πράγμα με διαφορετική τιμή και ετικέτα, και μην αφήνοντας κανένα περιθώριο να επιλεχθεί επιστημονικά αυτό με την καλύτερη δράση?
Το συγκεκριμένο εμβόλιο από τη στιγμή που κρατάς ένα απομονωμένο strain κατασκευάζεται σε μια-δυο εβδομάδες. Τα trials (ελπίζω να μην ισχυρίζεσαι πως ήταν... παράνομα) ξεκίνησαν αμέσως. Ούτε επαρκή είναι, ούτε όμως και μηδαμινά. Ελάχιστες φορές υπάρχει αρκετός χρόνος - πόσο μάλλον σε καταστάσεις κρίσης - για κάτι τέτοιο.
Ίσα ίσα που οι εταιρίες δεν καλοέβλεπαν αρχικά την κατασκευή του γιατί δεν περίμεναν πως θα κερδίσουν αρκετά. Ακούγεται οξύμωρο τώρα, αλλά τότε είχαν βάλει τις ερευνητικές τους ομάδες να δουλεύουν υπερωρίες για να βγάλουν τα εμβόλια της εποχικής γρίπης, και χρειάστηκε συντονισμένη παρέμβαση του W.H.O. για να τις υποχρεώσει να σταματήσουν και να ρίξουν το βάρος στην παρασκευή εμβολιου για την παρούσα κατάσταση. Αυτό μάλιστα ΔΕΝ είχε γίνει καν τις πρώτες μέρες που είχε σκάσει μύτη το πρώτο κύμα στο Μεξικό, αλλά περίπου 2-3 μήνες αργότερα. Φαντάσου τι θα έλεγες αν το είχαν παραγγείλει από τότε... οι μεγάλες τσέπες κατά του φτωχού κοσμάκη κλπ κλπ. Αν τώρα ακόμη και στα ανωτέρω θέλετε να διαγωνιστείτε για το ποιος θα πει την πιο σικ θεωρία συνομωσίας, be my guests.
Και ας μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλοί δεν χαίρουν άκρας υγείας, και ότι επίσης μπορούν να έχουν λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά χρόνια προβλήματα που επιβαρύνουν την όλη αντιμετώπιση της ασθένειας. Τι θα τους πεις? Να μην κάνουν το εμβόλιο?
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Εννοείτε ότι θα έκανα το εμβόλιο αν ήμουν ευπαθή ομάδα γιατί θα θεωρούσα ποιο σημαντικό την πρόληψη από τις παρενέργειες.
Δεν το είδα γραμμένο, δεν ήταν αυτό το νόημα της απορίας μου. Ήταν ότι δεν μπορώ να το εμπιστευτώ εύκολα εξαιτίας αυτού.Και πού το είδες γραμμένο ότι το εμβόλιο έπρεπε να είναι καρμπόν από όλες τις εταιρίες, πουλώντας σου ακριβώς το ίδιο πράγμα με διαφορετική τιμή και ετικέτα, και μην αφήνοντας κανένα περιθώριο να επιλεχθεί επιστημονικά αυτό με την καλύτερη δράση?
Τελευταία επεξεργασία από moderator: