Noiz! Οχι άλλη διαφήμιση!

Tα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ειναι ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ στην οποια ελπιζουν οτι θα την βαλεις χωρις πληρωμη.

Τι δεν καταλαβαινεις????????

Για το μπαν δεν λενε εσενα kerkiras ;)

Aχ ρε συ Λάμπρο, δηλαδή αν δεις ένα δελτίο τύπου:

"Οι Radiohead το καλύτερο συγκρότημα του πλανήτη αυτή την στιγμή έρχονται στην Ελλάδα"

Ποια η διαφορά? Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες αλλά έτσι είναι η φύση των δελτίων τύπου, αν είσαι συνειδητοποιημένο με δικιά του κρίση δε νομίζω ότι μπορείς να επηρεαστείς από τέτοιες σάλτσες.

lambrosgg είπε:
Διορθώστε με αν κάνω λάθος:

Δελτίο τύπου = ενημέρωση = κάτι σαν ειδήσεις. Σωστα? Δηλαδή εκει μέσα θα βρείς ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Απο το σχολείο λοιπόν για να δώσουμε πανελλήνιες, μάθαμε να ξεχωρίζουμε την είδηση απο το σχόλιο. Στο παρακάτω κείμενο έχω με κόκκινα την είδηση και με πράσινα τα σχόλια.

Πρόσφατη παραλαβή από το Bonstudio. Eνα νέο, μοναδικό στο είδος του, προιόν από την καινοτόμο εταιρεία ΚΟRG που ονομάζεται KAOSSILATOR.

To ΚΑΟSSILATOR είναι ένα synthesizer «τσέπης» με compact μέγεθος που συνδυάζει τον καταξιωμένο ήχο των synthesizers της εταιρείας KORG, με πραγματικά επαναστατικό τρόπο χειρισμού.  Ο καθένας μπορεί να εκφραστεί πάνω στην ΧΥ επιφάνεια αφής του πρωτότυπου αυτού μουσικού οργάνου, χωρίς να χρειάζεται καν συγκεκριμένη τεχνική χειρισμού.

Περιλαμβάνει:

100 μοναδικούς ήχους Synth, Drums και effects με την γνωστή ποιότητα KORG

* 31 διαφορετικά patterns με κλίμακες προσφέροντας μεγάλη ποικιλία τέλειων τονικά μουσικών φράσεων

* 50 τύπους «gate» arpeggios, τα οποία βοηθούν στην δημιουργία σύνθετων ρυθμικών ηχοχρωμάτων

* Δυνατότητα Loop Recording που επιτρέπει στον χρήστη να ηχογραφεί μια φράση και να παίζει πάνω από αυτήν μια άλλη σε πραγματικό χρόνο

Το KAOSSILATOR απελευθερώνει εύκολα τις μουσικές ιδέες σας, αποτελώντας ένα νέο μέσο έκφρασης για κάθε μουσικό, επίδοξο μουσικό και DJ!

ΒΟΝ STUDIO  - Ζαΐμη 8, Τηλ. 210 3833572, 3802942

Με λίγα λόγια είναι διαχωρισμός αντικειμενικής αλήθειας και ψεύδους ή υπερβολής.

Σαφώς και δεν είναι επαναστατικό προιόν, σαφώς η μέθοδος ΧΥ άξονας δεν είναι επαναστατικη, σαφώς και δεν μπορεί να έχει τον ήχο κανονικών συνθ, σαφώς και δεν απελευθερώνει ολονών τις μουσικές ιδέες εύκολα.

Αν το κείμενο είχε τη μορφή:

Πρόσφατη παραλαβή από το Bonstudio.

To ΚΑΟSSILATOR είναι ένα synthesizer «τσέπης» σε compact μέγεθος. Χειρίζεται μέσω της ΧΥ επιφάνειας αφής.

Περιλαμβάνει:

100 μοναδικούς ήχους Synth, Drums και effects με την γνωστή ποιότητα KORG

* 31 διαφορετικά patterns με κλίμακες προσφέροντας μεγάλη ποικιλία τέλειων τονικά μουσικών φράσεων

* 50 τύπους «gate» arpeggios, τα οποία βοηθούν στην δημιουργία σύνθετων ρυθμικών ηχοχρωμάτων

* Δυνατότητα Loop Recording που επιτρέπει στον χρήστη να ηχογραφεί μια φράση και να παίζει πάνω από αυτήν μια άλλη σε πραγματικό χρόνο

ΒΟΝ STUDIO  - Ζαΐμη 8, Τηλ. 210 3833572, 3802942

Τότε ναι θα ήταν μια είδηση, μια αλήθεια μια πραγματικότητα. Το bon studio έφερε ένα νέο προιόν, έχει αυτα τα specs.

Η υπόλοιπη σαλτσολογία είναι ΣΧΟΛΙΑ (προς θεού όχι του Yameth) της εταιρίας με τα οποία έχει ως σκοπό να ωραιοποιείσει και να ιδανικοποιήσει το προιόν της.

Αυτή η ιδανικοποίηση και η ωραιοποίηση ονομάζεται χρόνια τώρα διαφήμιση.

Δείξτε το αρχικό κείμενο σε όποιον φιλόλογο θέλετε και ρωτήστε τον τι του μοιάζει περισότερο αυτό. Εϊδηση, ή διαφήμιση.
το κείμενο σαφέστατα περιέχει διαφημιστικά στοιχεία αλλα δεν είναι κα8αρή διαφήμιση- το καλύτερο πιστεύω που 8α χε να κάνει ο yameth και ο κά8ε yameth έτσι ώστε να μην 8εωρη8εί οτι μεροληπτεί υπέρ κάποιας εταιρείας είναι να παρουσιάζει μια πλη8ώρα ΅δελτίων τύπου΅ - κάτι που νομίζω πώς το κάνει σε γενικότερες γραμμές .... από κει και πέρα περι ορέξεως κολοκυ8όπιτα για το κά8ε προϊόν... ο yameth απλώς παρουσιάζει,δεν διαφημίζει..

harilatron είπε:
(Δεν θα ήμουν σύμφωνος με το ενδεχόμενο ban του ανθρώπου πάντως.)
ΜΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, δεν μιλάμε για τον kerkira!!! Ο Earendil, o Παναγιώτης κι εγώ μιλάμε για τον victor130! Eννοείται όχι για τον kerkira!

Κι όσον αφορά στον άλλο γνωστό πυροβολημένο (και πάλι ΟΧΙ τον kerkira - γράψ'το τουλάχ. με y βρε παιδί μου), τα ποστς του δεν τα διαβάζω καν, και είναι κρίμα να πιάνουν τόσο χώρο (άποψή μου).

lambrosgg είπε:
Εντάξει ρε παιδιά πάω πάσο. Δεν ξαναπαντάω στο θέμα.

Ειλικρινά συγνώμη που το τράβηξα τόσο, αλλα πραγματικά τα πιστεύω αυτα που λέω και δεν αλλάζω γνώμη για το θέμα.

1.Εγώ τα δελτία τύπου θα συνεχίσω να τα θεωρώ διαφημίσεις, και θα προσβάλομαι προσωπικά κάθε φορά που θα βλέπω ένα καινούριο.

2.Αν όντως οι admins δεν αμοίβονται γι αυτά τα δελτία τύπου (κακώς) θα ήθελα να δώ μια απόδειξη γι αυτό.
Έαν προσβάλεσαι, έχεις την απόλυτη ελευθερία να μην συμμετέχεις στο forum. Το γεγονός ότι συμμετέχεις, σημαίνει ότι δεν προσβάλλεσαι, αλλά για κάποιο λόγο τραβάς τη συζήτηση.

Τώρα όσον αφορά το δεύτερο, είναι εκτός από ευθέως προσβλητικό για τους mods και εντελώς χωρίς λογική. Πως μπορείς να αποδείξεις ότι κάτι που δεν υπάρχει, δεν υπάρχει; (το ερώτημα δεν είναι αστείο, είναι η βάση κάθε λογής τσαρλατανισμού στον κόσμο)

forensick είπε:
Tα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ειναι ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ στην οποια ελπιζουν οτι θα την βαλεις χωρις πληρωμη.

Διαφημίσεις είναι αυτα??

http://www.ypepth.gr/el_ec_categoryssn3365.htm

http://www.unicef.gr/oldpress/2005/dt1105.php

http://www.ote.gr/anakoinshow.asp?cat=3&id=505

Αν θεωρείτε το ban λύση και εγώ μαζί σας.

και φίλε Fleamail δεν το κανω για μένα. Δεν το αγόρασα το μαραφετάκι, στ ορκίζομαι! Με ενοχλεί αισθητικά και ψυχολογικά αυτο το πράγμα. Θα μπεί το 12χρονο θα ψαρώσει και θα πετάξει τα λεφτά του. Νά γιατί κάνω τη φασαρία και επιμένω στην αλλαγή της μορφής τους. Είμαι και λίγο τρελός και μου ανάβουν τα λαμπάκια όταν δεν αποδέχεστε κάποια αντικειμενικά πράγματα.

lambrosgg είπε:

Διαφημίσεις είναι αυτα??

http://www.ypepth.gr/el_ec_categoryssn3365.htm

http://www.unicef.gr/oldpress/2005/dt1105.php

http://www.ote.gr/anakoinshow.asp?cat=3&id=505

Αν θεωρείτε το ban λύση και εγώ μαζί σας.

και φίλε Fleamail δεν το κανω για μένα. Δεν το αγόρασα το μαραφετάκι, στ ορκίζομαι! Με ενοχλεί αισθητικά και ψυχολογικά αυτο το πράγμα. Θα μπεί το 12χρονο θα ψαρώσει και θα πετάξει τα λεφτά του. Νά γιατί κάνω τη φασαρία και επιμένω στην αλλαγή της μορφής τους. Είμαι και λίγο τρελός και μου ανάβουν τα λαμπάκια όταν δεν αποδέχεστε κάποια αντικειμενικά πράγματα.
Bρε ανθρωπε μπορεις να συγκρινεις μια κιθαρα με ενα μπασο? Τι μου λες για ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ?????Τι σχεση μπορει να εχουν δελτια τυπου τα οποια ειναι σε ΑΛΛΟ αντικειμενο?????

Μικρέ μου Λαμπρούκο δεν θα απολογηθώ για τα δελτία των εταιρειών.

Κάποιες τα γράφουν σε μορφή είδησης - ενημέρωσης, και κάποιες με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο, bigger-than-life,

(το-ξέρω-ότι-δεν-θα-με-πιστεύουν-οι-αναγνώστες-αλλά-εγώ-πληρώνομαι-να-γράψω-εκθειάζοντας-τα-προιόντα-της-εταιρείας-μας).

Αυτό που επίσης δεν θα κάνω είναι re-writing των δελτίων.

Το γραφείο τύπου κάθε εταιρείας είναι η εικόνα της προς τα έξω και πρέπει να λαμβανεται σοβαρά υπ-όψη από τον εκάστοτε έμπορο. Δυστυχώς όχι τόσο σοβαρά μέχρι στιγμής, εν' Ελλάδι.

Δες για παράδειγμα το Harmony Central.

Η κύρια ύλη του είναι δελτία τύπου. Κάποια καλογραμμένα και κάποια όχι τόσο.

'Οπως βλέπεις οι εταιρείες προωθούν και ενημερώνουν με αυτό τον τρόπο τους πελάτες τους. Είναι επιστήμη και έτσι πρέπει ν'αντιμετωπείζεται.

Οσον αφορά το Noiz, λαμβάνω σε καθημερινή βάση πολλά δελτία και δημοσιεύω αυτά που νομίζω ότι έχουν κάποια ενημερωτική αξία για τα μέλη. Εξ άλλου ο χώρος είναι ανοικτός για κάθε μέλος να δημοσιεύσει τα δικά του.

elavd είπε:
Ας μιλήσουμε με παραδείγματα.

ΑΥΤΟ είναι Δελτίο Τύπου:

http://namm.harmony-central.com/WNAMM05/Content/Fender/PR/Eric-Johnson-Sig-Strat.html

ΑΥΤΟ είναι Άποψη (review):

http://www.musicplayers.com/reviews/guitars/2006/0506_Fender_EricJohnson_Stratocaster.php

Καταλαβαίνεις τη διαφορά?
Συμφωνώ (αν και το πρώτο είναι στα όρια διότι έχει σαλτσούλα: some of the finest materials available )

Το review πάλι το θεωρώ αλήθεια, αφού κάποιος χρήστης λέει τις εντυπώσεις του για ένα προιόν χωρίς να έχει τίποτα να κερδίσει ή να χάσει. Υπάρχουν και review θετικά αλλα και άλλα τόσα αρνητικά απο δυσαρεστημενους χρήστες. Σε καμμία περίπτωση το review δεν είναι διαφήμιση αλλα είναι σίγουρα μια άποψη αληθής, σε αντίθεση με τις "απόψεις" που έχουν οι εταιρίες για τα προιόντα τους.

κλαπ κλαπ κλαπ.

Επρεπε να υπαρξουν 254326543 ποστ για τα αυτονοητα?? ::)

bloody_sunday είπε:
(Δεν θα ήμουν σύμφωνος με το ενδεχόμενο ban του ανθρώπου πάντως.)
ΜΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, δεν μιλάμε για τον kerkira!!! Ο Earendil, o Παναγιώτης κι εγώ μιλάμε για τον victor130! Eννοείται όχι για τον kerkira!
+1000

μα φυσικά και μιλάμε για τον victor130...

Και έλεγα τι θα βρω σήμερα στο ΝΟΙΖ που έχω να μπω απ'τα χαράματα που έφυγα για Σαλόνικα...

...όπως λένε σίγουρα στο χωριό του SF ( :-*) "Νέβερ φιντ δι τρολζ"

υ.γ. αυτό που μου έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας αυτό το thread είναι 2 τεράστια...τσουρέκια. Αναρωτιέμαι γιατί....

Ρε παίδες το πράμα είναι απλό. Φτιάχνεις ένα προϊόν και στέλνεις ένα δελτίο τύπου. Αυτά μπαίνουν σε περιοδικά κλπ ως "δελτία τύπου". Ο καθένας γράφει ό,τι βλακεία του κατέβει για το προιϊόν του........ Προφανώς ο yameth τα ανεβάζει (ΟΡΘΩΣ) για ενημέρωση, και επιπλέον (και πάλι ΟΡΘΩΣ!!) δεν τα αλλάζει!

Αν κάποια στιγμή δουλέψετε σε κάποιον σχετικό τομέα θα δείτε ότι έτσι γράφονται (ηλιθίως αν θέλετε τη γνώμη μου) τα περισσότερα δελτία τύπου. Όταν δουλεύαμε για ένα webzine με τον forensick δε μπορώ να σας περιγράψω ΠΟΣΑ cd περιγράφονταν σαν μίξη Pink Floyd, Queen, Metallica, Beatles, Led Zeppelin κλπ. Επίσης δεν ξέρω πόσα cds ήταν τα καλύτερα από το "Sgt. Pepper's", το "Dark Side Of The Moon", το "A Night At The Opera" ή το "Paranoid". Μην το ψάχνετε, η κάθε εταιρία γράφει τη γελοιότητά της. Παρ'όλα αυτά, αυτά λέγονται ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ και ΟΧΙ διαφημήσεις!! Και ΕΧΟΥΝ διαφορά από τις κλασσικές διαφημίσεις, και ας περιέχουν και διαφήμιση.

Εδω ειναι το σαιτ με τις διαφημισεις???

Πουλαω κατι κουρδισμενες πατατες, αμα τις φας πριν το λαιβ, γινεσαι ντιμεολα.(προσοχη στο τυρι που θα βαλετε απο πανω, γιατι μπορει να εχουν το αντιθετο αποτελεσμα)

To noiz πέρα από μουσικό site και site για μουσικούς, τώρα θα αναλάβει να ξεκαθαρίσει και λεπτές έννοιες του marketing. Ειλικρινά το θέμα θα μπορούσε να είναι ερώτημα για πανεπιστημιακού επιπέδου εξετάσεις:

Βρείτε τι είναι το ποστ του yameth:δελτίο τύπου; διαφήμιση; publi? Αιτιολογείστε την απάντησή σας με βάση την γλώσσα που χρησιμποιεί, τα στοιχεία επικοινωνίας, την υπογραφή του.

Για τους καλοπροαίρετους: Αν κάποιος πιστεύει ότι ο yameth και ο κάθε υπεύθυνος του site, δεν μπορεί να βρει κάτι καλύτερο να κάνει και αναλαμβάνει να δέχεται, διαβάζει, επιλέγει δελτία τύπου σε ένα τόσο ενεργό, εξειδικευμένο και υψηλού επιπέδου site (άρα αναλογικά μεγάλος (φαντάζομαι) όγκος εισερχόμενων δελτίων), τα οποία τα τοποθετεί σε μια απολύτως σαφώς ορισμένη κατηγορία, γιατί πιστεύει (και έτσι είναι) ότι συμβάλλει στην ενημέρωση, ας πάει να κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας, διαφήμισης, προώθησης και δεν ξέρω και γω τι άλλο.

Για τους υπόλοιπους:

Διαφήμιση: πληρωμένη καταχώρηση

publi: έμμεση διαφήμιση, ο συντάκτης-δημοσιογράφος οικειοποιείται-προσωποποιεί τα οφέλη του προϊόντος και βάζει την υπογραφή του (και μην πει κανείς ότι αυτό έγινε εδώ γιατί αναφέρθηκε ότι για τεχνικούς λόγους πρέπει να μπει το όνομα του αποστολέα του Post και η δαμάω και γέρνω γλώσσα είναι της εταιρείας που συνέταξε το δελτίο τύπου)

δελτίο τύπου: ενημέρωση που αποστέλλεται σε όλους τους πιθανούς φορείς που μπορεί να το δημοσιεύσουν η οποία συστηματοποιεί την επικοινωνία του αποστολέα με το κοινό του, είναι μέσο προώθησης (αλλά προσοχή όχι διαφήμισης) και δεν επιφέρει υποχρεώσεις δημοσίευσης ως προς τον παραλήπτη.

Μάλιστα έχει ξεφύγει τόσο πολύ η κατάσταση και οι παρανοήσεις τέτοιου είδους είναι τόσες πολλές (σε σχέση με τη γλώσσα που χρησιμοποείται, την μομφή περί έμμεσης διαφήμισης κ.ο.κ) που αναπτύσσεται η πρακτική τα media να απαιτούν πληρωμή πλέον για την καταχώρηση ενός δελτίου τύπου.

Υ.Γ: τα παραπάνω δεν είναι επιστημονικοί ορισμοί, αλλά πρόχειρες προσπάθειες διασαφήνισης των δοαφορετικών όρων.Δε θα μπω σε διαδικασίες ο Kottler λέει..., μεγάλα παιδάκια είμαστε και το νόημα των λόγων μου μπορείτε να το καταλάβετε.

Α ... και sorry για το μεγάλο post ;)

Μα ποιός είναι ο Kottler?

Μήπως πρέπει να του ζητήσουμε τίποτα λεφτα μια και αναφέρθηκε το όνομά του?

Είμαι ο μπούκας και είμαι καλά!
medium-smiley-064.gif

menelaos είπε:
Φτιάχνεις ένα προϊόν και στέλνεις ένα δελτίο τύπου.
+10000

Eπειδή όλοι είπανε τι εστί δελτίο τύπου και κάποιοι κατάλαβαν, κάποιοι δεν κατάλαβαν και κάποιοι έκαναν ότι κατάλαβαν/δεν κατάλαβαν, συμφώνησαν/δεν συμφώνησαν θα τα πω και εγώ τα κάλαντα.

Δελτίο τύπου λοιπόν είναι η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ μιας εταιρείας με εμπορική δραστηριότητα για την ύπαρξη ενός νέου προιόντος.Σκοπός του είναι να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό μέσω των ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου) ότι από την ημερομηνία συνταξής του (του δελτίου τύπου ντε) , το εν' λόγω προιόν διατίθεται στην αγορά.

Σημειωση: Ότι έχει κυκλοφορήσει πρίν την ημερομηνία αυτή και σχετίζεται με το εν' λόγω προιόν θεωρείται demo.(σκεφτείτε ένα νεο μοντέλο γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας με τα καμουφλάζ και τα γνωστά καραγκιοζιλίκια)

Πολλές φορές δε, γίνεται και ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του προιόντος στους εκπροσώπους του τύπου.(ειδικού και μη)

Προσωπικά λυπάμαι για το χαμηλό επίπεδο του λόγου που τελικά δεν οδηγεί πουθενά.Έχω να διαβάσω τέτοιες σκατοκουβέντες από την εποχή που όλοι πλακώνονταν με τον interpaul.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back