Ξεκίνησα να γράψω μόλις είδα το πρώτο ποστ αλλά υπήρξε διακοπή από τον πάροχο μου και μέχρι να επανέλθει γράφτηκαν κοντά δέκα σελίδες. Για το αυτονόητο... Τέλος πάντων παραθέτω την άρχική μου απάντηση:
----------------
Μα και φυσικά αγαπητέ μου φίλε kerkiras υπάρχει η συγκεκριμένη κατηγορία που προτείνεις.
Λέγεται "
Δελτία Τύπου" και αν είχες διαβάσει προσεκτικότερα θα έβλεπες ότι υπάρχουν πολλά άλλα δελτία τύπου άλλων εταιρειών, που εγώ έχω δημοσιεύσει και που ανακοινώνουν τα νέα προιόντα τους στον ίδιο χώρο.
Τα δελτία τύπου είναι συνήθως ανακοινώσεις από εμπόρους, διοργανωτές συναυλιών, δισκογραφικές, κ.α. και αντιγράφονται αυτούσια στην κατηγορία αυτή.
Δεν είναι κάτι που γίνεται στο Noiz μόνο, αλλά σε όλο τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Σε πολλά "περιοδικά" μάλιστα δεν αναφέρονται σαν δελτία αλλά σαν "άρθρα"... :
Οπως πολύ σωστά λες, είναι διαφορετικό να γνωρίζει κάποιος από εμφανή σήμανση ότι το κείμενο αποτελεί ανακοίνωση, παρά να γραφτεί κάτι τέτοιο από νέο μέλος (πιθανώς και έμπορο) σαν καλοπροαίρετη συμβουλή αγοράς.
Το Noiz μόνο γι αυτό δεν μπορεί να κατηγορηθεί.
Όποιους έμπορους καταλάβαμε να "ψαρεύουν" μέσα στο forum τους αποπέμψαμε. (Xάνοντας και το σχετικό όφελος που θα μπορούσε να προκύψει από επίσημο διαφημιστικό έσοδο...)
Η σοβαρότητα και καθαρότητα του χώρου είναι το Α και το Ω. Και ιδιαιτερα σ' ένα, forum.
Εξ' άλλου αν πίστευε το αντίθετο ο κόσμος, δεν θα σύχναζε εδώ.
Υπάρχουν και άλλα. Μην υποτιμάς τον κόσμο γύρω σου.
-----------------
Σας παρακαλώ ηρεμείστε.
Δεν θα συζητήσουμε εδώ αυτονόητες έννοιες όπως τι είναι δελτίο τύπου.
Προς τον kerkiras :
Αν είσαι πολύ νεαρός στην ηλικία και δεν γνωρίζεις τι εστί "Δελτίο τύπου" μπορώ να καταλάβω το μπέρδεμα σου. Αλλά θα ήθελα να σε παραπέμψω και στους κανονισμούς μας που όπως λέει και ο SF δεν χρειάζεται να έχεις και Pulitzer για να τους καταλάβεις.