Nick Cave & The Bad Seeds - Push The Sky Away

Superfunk είπε:
οχι ρε συ,παντα εψαχνε σε βαθος ολα τα θεματα με τα οποια καταπιανεται (Θρησκεια,βια,ανθρωπινες σχεσεις κτλ)...αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις και απο τα βιβλια τους.
Τελικά, συγραφέας έπρεπε να γίνει (Stephen King like)

αλλωστε μη ξεχνας οτι στο εξωτερικο αυτοι,οι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ετσι κι αλλοιως μην εχουμε και καμμια ψευδαισθηση οτι μας..σκεφτονται και πολυ οι ξενοι... ;D.που ασχολουνται με τους Ελληνες και την Ελλαδα βλεπουν τα πραγματα ασπρα μαυρα...οι πιο "αριστεροι" οτι μας πινει το αιμα το εβραιοσιωνιστικο ...κεφαλαιο και οι πιο συντηριτικοι οτι καλα παθαμε μια και τρωγαμε τα δανεικα στα μπουζουκια και στα Καγιεν....αυτοι που ΟΝΤΩΣ προσπαθουν να δουν τι ΕΦΤΑΙΞΕ ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ (εδω ρε συ στην ΕΛΛΑΔΑ και μετριουνται στα δακτυλα του ενος χεριου... ;D)
Very, very true.

Αυτό τί σου λέει;
I stand tapped (δηλαδή, "ταπώθηκα").

:-X :-X :-X

Τελικά, συγραφέας έπρεπε να γίνει
Μα ΕΙΝΑΙ (και) συγγραφεας και μαλιστα μαμιστερος (ο δε χειρισμος της αγγλικης γλωσσας  και οι  γνωσεις του  ειναι απλα...εξωφρενικες,κατι βεβαια που διαπιστωνεις και απο τους...στιχοι του.. :)),αξιζει να διαβασεις τα 2 βιβλια του.

Μη ξεχνας ομως οτι πανω απο ολα ειναι ΣΤΑΡ (ΠΟΛΥ μεγαλος σταρ ...θελει δεν θελει να το παραδεχτει ) και ως τετοιος θα κανει και τα ντιβιλικια του και θα πει και καμμια λαλακια παραπανω για να κανει αισθηση (τραγουδιαρης παιδι μου..τι περιμενεις?)

Δε λες που ειναι ακομα ζωντανος και τον εχουμε κοντα μας..παραπονιεσαι κι ολας...αχαριστε.. ;D

Α.. να χαθείτε... με πείσατε... πάω να το ξανακούσω.

Τον Cave μια τον βρίσκω, μια τον χάνω...

Στο Push the Sky Away πάντως βρεθήκαμε, είναι δίσκος βαθιά πειραματικός και φτιαγμένος από κομμάτια ήχων, εξαιρετικός. Οι στίχοι του όπως πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο χωρίς να κουράζουν και επίσης για το κομμάτι που γίνεται πολύς λόγος στην Ελλάδα, δεν είναι δημοσιογράφος ο Cave για να μας πει τι γίνεται στη Αθήνα... καλλιτέχνης είναι και το κομμάτι μου φαίνεται ότι είναι ανοιχτό σε ερμηνείες.

Επίσης να πω ότι τα τελευταία 15 χρόνια φτιάνει σταθερά καλούς δίσκους και 3 αριστουργήματα: The Boatman's Call, No More Shall We Part και Abatoir Blues/Lyre of Orpheus.

Το Push The Sky Away ίσως να είναι το 4ο... ;) 

Μα καλά, το συζητάτε ακόμη; Είναι φοβερό το βραχυκύκλωμα που έχετε πάθει.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης συντάσσεται με τους κακούς απεταξάμην! Πώς συνέβη τέτοιο κακό; Κάποια εξήγησις θα υπάρχει! Μπας και πουλάει καλλιτεχνιλίκι; Μπας και λέει καμία μαλακία παραπάνω επιεδή την έχει μεγάλη (τη βίλλα); Ή μπας και του έταξε ο Τσίπρας θέση εργοδηγού στον ΟΣΕ;

Χαλαρώστε. Δεν συντάσσεται με κανέναν.

Αυτός δεν ζει εδώ. Δεν έχει παραταξιοποιήσει τη σκέψη του, δεν τα βλέπει άσπρα μαύρα όπως εμείς που έχουμε πολωθεί και -κυρίως- δεν μιλάει για προϋπολογισμούς και ΔΥ αλλά για μια άλλη πλευρά που τον αγγίζει. Νομιμοποιείται; Φυσικά. Σιγά μη μας ρώταγε κιόλας.

Ψυχραιμία λοιπόν. Μπορείτε να ακούτε Κέιβ χωρίς να σημαίνει ότι αλλαξοπιστήσατε. Είναι επαρκώς συνεπές. Και δεν χρειάζεται να ψάχνετε ερμηνείες γιατί κάποιος που έχει γράψει για τα πάντα (από τον Ιησού μέχρι τους κατά συρροήν δολοφόνους) αποφάσισε να εντάξει σε αυτό το "τα πάντα" ένα ακόμη θέμα.

--------------

Στα του δίσκου: έχω την αίσθηση ότι όλες τις λούπες τις κάνει ο Ellis και μάλιστα on the fly.

Αυτό που εκτιμώ ιδιαιτέρως στον Ellis (θα τον κάνω εικόνισμα μια μέρα αυτόν τον ημιπαράφρονα σαμάνο-ξωτικό) είναι ότι έχει δημιουργήσει μία μουσική γλώσσα. Δηλαδή ένα συγκεκριμένο ύφος παιξίματος με συγκεκριμένα εργαλεία και τεχνικές που μπορεί με αυτά να ντύνει όλη τη μουσική του Κέιβ είτε πρόκειται για τους Grinderman είτε για τους Seeds.

Ο λόγος που το λέω μουσική γλώσσα είναι ότι είναι πολύ χαρακτηριστικός ο τρόπος του: αν καθίσεις με μια κιθάρα και ένα λούπερ μπορείς να τον μιμηθείς. Θα βγει κακέκτυπο προφανώς (γιατί μόνο αυτός μπορεί να το κάνει αυθεντικά), αλλά ο τρόπος του είναι τόσο ξεκάθαρα εκφρασμένος που μπορεί να αναπαραχθεί. Για αυτό το λέω γλώσσα και όχι απλώς στιλ ή ύφος ή τεχνοτροπία.

Ναι, είμαι φαν.

Superfunk είπε:
το 66% των εισοδηματων μου μου πηρε η μισθοδοσια των ΔΥ η εφορια... ;)
Θα έρθει ανάφτυξη φίλως ,αν όχι Β Κορέα που τόσο συμπαθείς ;D ,Μολδαβία-Ρουμανία-Βουλαγαρία, θα καταφέρουμε να γίνουμε και να σου πως και κάτι να χαρείς ,καθότι ξέρω πόσο πολύ αρέζεις τους ΔΥ .......θα απολυθούν όσοι ''χρειάζεται'' και πάλι ακριβοθώρητοι θάναι ,όπως στις κοινωνίες του 1800-1900.

Αυτό το μονδέλο θέλουμε ε?  ;D Αυτό θα έχουμε,αλλά δυστυχώς είναι αργά για να γίνω δημόσιος ,μάλλον παρρία με κόβω  ;)

CarpeOmnious είπε:
Επίσης να πω ότι τα τελευταία 15 χρόνια φτιάνει σταθερά καλούς δίσκους και 3 αριστουργήματα: The Boatman's Call, No More Shall We Part και Abatoir Blues/Lyre of Orpheus.

Το Push The Sky Away ίσως να είναι το 4ο... ;) 
Μην ξεχνας και τους Grinderman που στην ουσια ειναι η ιδια μπαντα  :)

marmelaki είπε:
Μην ξεχνας και τους Grinderman που στην ουσια ειναι η ιδια μπαντα  :)
Η ίδια, και ταυτόχρονα... άλλη μπάντα!  :D

Δεν μπορώ να διαλέξω για να είμαι ειλικρινής.

Το να προτιμάς τους Grinderman προκύπτει αρκετά φυσικά (έχω κι εγώ την τάση αυτή, αλλά είναι απλώς... τάση) γιατί οι Grinderman ήταν μια τρομερή επανεφεύρεση του Κέιβ. Κάπως σαν να ανακαλύπτεις την... πενικιλλίνη και να την ξαναανακαλύπτεις 25 χρόνια μετά.  ;D

Η ωμή εφηβική ενέργεια και φρεσκάδα τους, η ανατρεπτικότητά τους, το ξανάνιωμα του Κέιβ... Όλοι όσοι τους λατρέψαμε, τους λατρέψαμε για τέτοια στοιχεία. Όλοι προτιμάμε εκ πρώτης όψεως το ηχηρό και το εξωστρεφές.

Από την άλλη μεριά οι Bad Seeds είναι η πιο συγκινησιακή, χαμηλών τόνων αλλά μεγάλου βάθους εκοδχή του ίδιου στην ουσία lineup. Δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω, και είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν οι Grinderman και μπορούν μόνο οι Bad Seeds.

Εχω την εντυπωση πως οι Grinderman ειναι direct extension της επιρροης του Waren Ellis, κατι μεταξυ Dirty Three και Bad Seeds.

Και γι αυτο ακριβως το λογο τους προτιμω. Μου αρεσει το ανατρεπτικο στοιχειο του εντονα παραμορφωμενου και πειραματικου ηχου (dirty three) αλλα και η μελωδικοτητα και ποιηση του cave.

Στη σκηνη, οταν τους ειδα στο terra vibe (με λιγο κοσμο, κατι που μου εκανε μεγαλη εντυπωση) ηταν απλα φανταστικοι. Με πηρε καμποση ωρα να συνελθω απο το σοκ  ;D

Όλοι προτιμάμε εκ πρώτης όψεως το ηχηρό και το εξωστρεφές.
οχι και ολοι...εμενα π.χ. ΔΕΝ μου αρεσουν (ειδικα ο Σκλαβουνος ειναι ΦΡΙΚΤΟΣ ντραμμερ...ευτυχως που ο Ελβετο-Βερολινεζος παιζει ντραμς στα περισσοτερα κομματια των BS και  αυτος ο χασαπης περιοριζεται στο...ντεφι... ;D)

φυσικα το γεγονος οτι δεν μου αρεσουν δεν σημαινει οτι δεν εχουν και τεραστια καλλιτεχνικη αξια,απλα..δεν μου αρεσουν... :)

Eίναι λίγο άτοπη κατά τη γνώμη μου μια συζήτηση για το κατά πόσο τα κίνητρα ενός καλλιτέχνη είναι "ειλικρινή" όταν δημιουργεί κάτι στοχευμένο...Δεν με ενδιαφέρει!Σταριλίκι ή βίωμα,φανταστικό ή πραγματικό δεν με απασχολεί,από τη στιγμή που θα με αγγίξει και θα με ταξιδέψει...Εμένα ξεχωριστά.

Αν είναι δυνατόν να έμπαινα σε μια τέτοια εσωτερική διαδικασία κάθε φορά που δενόμουν στιχουργικά με ένα κομμάτι... :)

Δεν μπορω να κρινω τον Σκλαβουνο γιατι δεν ειμαι ντραμερ, αλλα πως εξηγεις οτι ο Cave (και καμποσοι αλλοι) τον εχουν επιλεξει;

Κατι καλο θα κανει, δεν μπορει...

(περιγραφη του Sclavunos σε ενα site: "Sclavunos looks like a spaghettified Buddha in a sex tourist suit"  ;D )

Δεν μπορω να κρινω τον Σκλαβουνο γιατι δεν ειμαι ντραμερ, αλλα πως εξηγεις οτι ο Cave (και καμποσοι αλλοι) τον εχουν επιλεξει;Κατι καλο θα κανει, δεν μπορει...
μα καθαρα λογω προσωπικοτητας και του γεγονοτος οτι "ταιριαζει" μαζι τους....(γιατι τον Blixa τον πηρε για την βιρτουοζιτε του? ;D)..και σιγουρα η παρουσια του "δινει" κατι στο γκρουπ....εμενα παντως δεν μου αρεσει (ειδικα οταν παιζει τα παλια κομματια των BS και δεν μπορει να ανταποκριθει στο εκπληκτικα ευαισθητο  παιξιμο του αλλου ντραμμερ,που ειναι & μεγαλος παικταρας btw),στα πιο "μπλουζ" καινουργια κομματια τους παντως ,οπως και σε αυτα των Grinderman, ταιριαζει το μονολιθικο κανιβαλιστικο παιξιμο του.  

παντως οι Grinderman δεν μου αρεσουν ετσι κι αλλοιως και συνθετικοηχητικα.... ;D

Superfunk είπε:
(γιατι τον Blixa τον πηρε για την βιρτουοζιτε του? ;D).
;D ;D ;D

Καλά... Η πρώτη μου επαφή με τον Cave- τον οποίον τότε δεν άκουγα.

Τέλη '80 (πιθανώς ΄89 ή άντε ΄90  ::)  τέλος πάντων κάπου εκεί- δεν θυμάμαι)

Συναυλία στον Λυκαβηττό και με ψήνει μια παρέα να πάμε. «Καλά, παίζει και ο Blixa»...

Και ποιος είναι τούτος;  ::) «Καλά δεν ξέρεις τον Blixa;»    

Ε, νόμιζα και εγώ ότι θα ακούσω τον Satriani...

Πάμε εκεί και είναι ένας τύπος κόκκαλο, που στηρίζεται στην κιθάρα για να μην πέσει... Αρχίζει το κομμάτι... μούγκα η κιθάρα.

Συνεχίζει το κομμάτι... μούγκα η κιθάρα.  ::) ::) ::)

Κάποια στιγμή κάνει ένα πίου στην Μι και τέλος.

Τελειώνει το κομμάτι και αρχίζει να κουρδίζει- πίου... πίου... πίου (την Μι)  ;D

Επόμενο κομμάτι: Ακριβώς τα ίδια- παύση, παύση, παύση, πίου, παύση, παύση, φινάλε, πίου- πίου-πίου  ;D ;D ;D

Και κάπως έτσι πήγε κιθαριστικά το βράδυ με τον κ. Blixa  ;D

Και ομως χωρις αυτον ο ηχος αλλαξε δραματικα (και εξω απο την πλακα αυτα που κανει στους βερολινεζικους δισκους του Cave ειναι φανταστικα και πρωτοποριακα και ας μην..ειναι..ακριβως κιθαρα..εξαλλου ο τυπος εχει δηλωσει πολλακις οτι ΜΙΣΕΙ την κιθαρα...  )

δες εδω κατασταση με τα ..καλωδια & τα..ακουστικα στο στουντιο... ;D ουτε 5 χρονων παιδακι δεν θα μπερδευονταν ετσι (δες τα πρωτα 2 λεπτα)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Και κάπως έτσι πήγε κιθαριστικά το βράδυ με τον κ. Blixa  ;D
...και πληρώθηκε? ;D

εξαλλου ο τυπος εχει δηλωσει πολλακις οτι ΜΙΣΕΙ την κιθαρα.
και γιατί δεν το ρίχνει στη μελόντικα να βρεί την υγειά του?

Αυτα δεν ειναι για σενα..ασανσερα μου.... ;D...θα παθεις τιποτα και θα σε τρεχουμε....

Νταξ... απλά κάτι του είχε πέσει βαρύ εκείνο το βράδυ  ;D ;D ;D

Πιθανώς ο γκρικ μουζάκα και δεν μπόρεσε να αποδώσει το παιδί  ;D

@Μαραθον: Ε, εσύ τι λες; Τόση τέχνη (παύση)  ;D τσάμπα  να την πρόσφερε;  ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back