Νέα GIBSON Les Paul Studio

Ορίστε:
150 ευρώ μονο κάνει η βαλίτσα.
Μα είναι δυνατόν να προσπαθείς με δελεάσεις με τέτοιες πενιχρές κιθάρες. Άκου εκεί... B stock...
Είμεθα επενδυτές, όχι τίποτα του... συρμού. Εδώ μάλιστα 😄 Και νεφρά και σπληνάντερο και τα πάντα όλα...
https://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_59_gpb_heavy_aged.htm

Μα είναι δυνατόν να προσπαθείς με δελεάσεις με τέτοιες πενιχρές κιθάρες. Άκου εκεί... B stock...
Με b -stock, secondary factory ξεκινησε και ο Slash :LOL:

Το ερώτημα ειναι το εξής:
Θα έπαιρνες σήμερα studiο;
Εγώ με την καμία.
Σίγουρα δεν απευθύνονται σε μένα σαν αγοραστή αυτές οι κιθάρες. Από Gibson το μόνο που θα αγόραζα σήμερα αν είχα λεφτά για κάψιμο θα ήταν κάποια R4, κι ακόμη καλύτερα, μια R4 με PAFs.

Μπήκα στο Thomann να δω, δεν βλέπω πουθενά Les Paul Classic πλέον.

Υπάρχουν μόνο Standard (50's - 60's) και οι Studio. Υπάρχουν κάποιες κλασσικές Studio που είναι οι πολύ stripped down Les Pauls όπως τις ξέραμε και είναι οι πιο φθηνές, όπως η Studio Ebony, η Studio Wine Red κτλ (οι οποίες όμως έχουν όλες binding στην ταστιέρα πλέον) και υπάρχουν και πιο ακριβές (1.999) όπως αυτές που παρέθεσα και έχουν flame tops, pearl Gibson logo και φυσικό binding (τις ονομάζουν ''Gibson Les Paul Studio Session).

Συμφωνώ ότι στα 556 ευρω διαφορά καλύτερα να πας σε standard, γιατί η σκληρή θήκη είναι κατα την γνώμη μου απαραίτητη για μεταφορά μιας LP εκτός σπιτιού.

Αν όμως σε κάποιον τα 556 είναι σημαντική διαφορά (που είναι) και έχει ήδη κάποια ''φασόν'' σκληρή θήκη, τότε αυτές οι νέες, ''αναβαθμισμένες'' studio ίσως του κανουν.

Να σημειώσω ότι υπάρχουν και κάποιες πρόσφατες standard faded που έχουν ίδια τιμή ή και χαμηλότερη από τις νέες ''αναβαθμισμένες'' Studio, αλλά προσωπικά ΜΑΚΡΥΑ από faded. Αν ήταν να διαλέξω μια από αυτές τις δυο, φυσικά και θα διάλεγα την studio χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αναφέρω τις τιμές γιατί αλλάζουν συνέχεια προς τα πάνω. Πχ σε προηγούμρνο ποστ
Και γιατί έβαλες για Reference αυτή την tele και όχι αυτή την αμερικάνα που κοστίζει 1369ευρώ? Μήπως αυτή που έβαλες έπρεπε να συγκριθεί με την Standard LP?

αν πατήσουμε το λινκ, η Τέλε αυτή πλεον έχει 1529...και που είστε ακόμα 😁

Ολοι μας πάντως βλέπω ότι έχουμε προκάτ απόψεις για τα διάφορα μοντέλα και τις διάφορες κιθάρες. Δύσκολο να καταλήξουμε σε κοινή γραμμή σε όλα.

«Μακριά από τα τάδε μοντέλο»
«Μακριά από την δείνα κιθάρα»
Binding εδώ, binding εκεί, γιατί δεν έβαλαν αυτό εκεί, γιατί δεν έβαλαν το άλλο άλλού, «Καλές χρονιές», «κακές χρονιές» , οι Studio ακούγονται έτσι, οι Standard ακούγονται αλλιώς, οι Custom ακούγονται αλλιώτικα (πρέπει να είναι το έξτρα binding, δεν το συζητώ…).

Ο καθένας μας, το κοντό του και το μακρύ του.

Δόξα τω Θεω, εγώ είμαι κουφός. Στην ηλεκτρική κιθάρα , ακούω τους μαγνήτες. Αυτό. Και διαβάζω specs, δοκιμάζω στο χέρι (όταν μπορώ) και αποφασίζω. Μάλλον πολλά λεφτά μου έχω γλιτώσει…

Την άποψή μου την έχω πει 1000 φορές.
Μπορείς να ακουστείς ΟΠΩΣ θες , με μια κιθαρα τον 150 ευρώ πλέον.
Και άψογο play ability έχουν.

Terry RoscoeBeck5

Τη φατσα του Μποναμάσα θέλω να δω, που για να πάρει την "Lazarus" epiphone, θα την πληρώσει πιο πολυ από vintage 59άρα 😁

εγώ δεν ασχολούμαι πλέον καθόλου με gibson , αλλά διαβασα το θρεντ , είδα 1999 ευρώ στο Τομαν τη στουντιο και καπάκι είδα μια στανταρντ πιο φθηνή

προσωπικά , όσο και να λατρεύω οπτικά τις LP, όταν βλέπω πάνω από 3 product lines μπερδεύομαι χάνομαι και μοιραία δεν ασχολούμαι

Προτιμώ, μεταλλάς γαρ, να πάρω μια LTD EC-1000 να έχω τα looks και που βλέπω πόσοι πολλοί τις τιμούν στις μεταλ συναυλίες ( άρα στο φτωχό μου μυαλό αξιόπιστες στους επαγγελματίες ) και να είμαι κομπλέ

Προτιμώ, μεταλλάς γαρ, να πάρω μια LTD EC-1000 να έχω τα looks και που βλέπω πόσοι πολλοί τις τιμούν στις μεταλ συναυλίες ( άρα στο φτωχό μου μυαλό αξιόπιστες στους επαγγελματίες ) και να είμαι κομπλέ

Nothing wrong with them. Κιθαρακλες. Διαφορετικό φρούτο από μια Gibson αλλά όπως λες, δεν είναι τυχαίο που όλη η metal σκηνή παίζει και ηχογραφεί με αυτές.

Eπειδή με 1100 ευρώ παίρνεις μαύρη κιθάρα (μαύρη=καλή για μέταλ) και έχει ήδη πάνω active EMG μαγνήτες (active=καλοί για μέταλ). Με Gibson/Epiphone είναι λίγο δύσκολο να βρεις έτοιμη, οπότε θα πρέπει να κάνεις μόντα.

Ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο ύπαρξης της Studio εφόσον υπάρχουν οι σειρές Classic, Standard κλπ οι οποίες χωρίς κανένα μεγάλο upgrade είναι σχεδόν ίδιες

Ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο ύπαρξης της Studio εφόσον υπάρχουν οι σειρές Classic, Standard κλπ οι οποίες χωρίς κανένα μεγάλο upgrade είναι σχεδόν ίδιες

Η απουσία binding και σε σώμα και σε λαιμό, η οποία είναι μια χρονοβόρα (άρα και ακριβή) διαδικασία, τους επέτρεπε να προσφέρουν ένα μοντέλο σε αρκετά χαμηλότερη τιμή από μια Standard. Τώρα που αποφάσισαν να προσθέσουν binding στον λαιμό και να αυξήσουν την τιμή, είναι αλήθεια πως μας έχουν μπερδέψει και το μοντέλο χάνει την αξία του στο όλο line-up. Επίσης τώρα προσφέρουν την Standard και σε faded φινιρίσματα, μια σειρά που πέρνει διθυραμβικά σχόλια παντού, σε χαμηλότερη τιμή, το οποίο μπερδεύει το line-up ακόμα περισσότερο.

Από την άλλη, διαλέγει ο καθένας τί του ταιριάζει / του κάνει οικονομικά και αποφασίζει. Δεν γίνεται να διαμαρτυρόμαστε και για τις πολλές επιλογές που μας δίνουν...

Eπειδή με 1100 ευρώ παίρνεις μαύρη κιθάρα (μαύρη=καλή για μέταλ) και έχει ήδη πάνω active EMG μαγνήτες (active=καλοί για μέταλ). Με Gibson/Epiphone είναι λίγο δύσκολο να βρεις έτοιμη, οπότε θα πρέπει να κάνεις μόντα.
ναι το ένα θετικό είναι έχει μια αισθητική black beauty και το άλλο ότι έχεις επιλογή και για SD JB/59 επιχρυσωμένους αν θες passive και EMGs αν θες active

Απ' ότι υπονόησε ο Υπ.Οικ. της Κίνας, αν δεν αλλάξει πορεία ο Πορτοκαλής, προσεχώς η αγορά θα κατακλυστεί από τέλεια αντίγραφα όλων των Αμερικάνικων προϊόντων, στα πλαίσια του "trade wars θέλατε, trade wars θα έχετε..." Όπως καταλαβαίνετε, τίποτα δεν είναι πιο εύκολο για τον Κινέζο από μια τέλεια Custom Shop κιθάρα. Μόνο με απόδειξη αγοράς θα πουλιούνται όργανα από 'δω και πέρα.

εγώ δεν ασχολούμαι πλέον καθόλου με gibson , αλλά διαβασα το θρεντ , είδα 1999 ευρώ στο Τομαν τη στουντιο και καπάκι είδα μια στανταρντ πιο φθηνή

Είναι πιο φθηνή γιατί είναι faded. Είναι ωραίες κιθάρες, έχω παίξει μια στο σπίτι του πεθερού μου, αλλά αυτός δεν την βγάζει από το σπίτι,μην πω ούτε καν από την θήκη.

Σε εμένα μια faded δεν θα κραταγε ούτε ένα χρόνο από το παίξιμο, τις μεταφορές έξω, τα λάιβ στις υγρασίες κτλ χωρίς να παρουσιάσει έντονη φθορά, η οποία είναι μεν θεμιτή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό για το όργανο και επομένως να παρουσιάσει προβλήματα. Θεωρώ πως ένα καλό gloss finish προστατεύει την κιθάρα και την κάνει να παλιώνει με πιο ωραίο και φυσικό τρόπο. Με αυτό το σκεπτικό θα προτιμούσα την full gloss studio (την συγεκριμένη καινούργια)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back