2nd New Guitar Day με την ίδια κιθάρα: Gibson Les Paul Standard 7 String Limited

Το λινκ το εβαλα για να δειξω τι παίζει γενικά, τωρα αυτο ξερεις αν ειναι ή δεν είναι αυτο που λεει? μπορει να το γραφει ετσι για να μη χρειαστεί να τρέξει για τα χαρτιά.

Επίσης η άδεια αντιστοιχεί σε μια εξαγωγή-εισαγωγή, όχι κάθε κομμάτι ξύλου ξεχωριστά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

10-59 D'addario, καλα κοιτα το tension ειναι το ίδιο με μια 6χορδη LP με τη Σι να ναι λίγο ποιο χαλαρή, αλλά δε με ενοχλεί καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα!

Για τη διαδικασία στην Ελλαδα, ήδη εχω επικοινωνήσει με το υπουργείο για να ρωτήσω για τη διαδικασία αγοράς από άλλη χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης και μου φάνηκαν πολύ πρόθυμοι να μου βάλουν εμπόδια.

Ας απαριθμήσω και τις υπόλοιπες Gibsonιές....

Η γέφυρα που εγκατέστησαν απ το εργοστάσιο είναι η BH-99-7, κλασσική φτηνή OEM.
(The BH-99-7 is a standard budget-tier, zinc-alloy Tune-o-Matic bridge designed specifically for 7-string guitars. It is frequently found as original equipment manufacturing (OEM) hardware on entry-to-mid level 7-string electric guitars or sold as an affordable aftermarket replacement part.)

Το radius του fretboard είναι 12" ενώ τις γέφυρας ήταν 16".
Αν δεν πρόκειται για mandela effect νόμιζα για καιρό ότι έχει compound radius.
Ή το ανάφεραν και δε το έκαναν, η κάτι θυμάμαι πολύ λάθος.

Επίσης εγραφε οτι εχει handwired harness, ενώ η κιθάρα είχε την κλασσική πατάτα pcb της εποχής της.
το pcb λοιπον κανει θόρυβο και μόνο που υπάρχει.

Με το harness που έφτιαξα η κιθάρα είναι εντελώς αποθορυβοποιημένη.

+ Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι οτι και η δεύτερη έχει αυτα τα μεγάλα κενά στις άκρες τις ταστιέρας.

το pcb λοιπον κανει θόρυβο και μόνο που υπάρχει.
Το είχα σε μια Gibson Studio με 490R/496T. Από τις πλέον αθόρυβες κιθάρες, και ήταν αυτή που χρησιμοποιούσα για high gain. Aναγκαστικά το άλλαξα γιατί ήθελα να δοκιμάσω άλλους μαγνήτες και 50s wiring.

H Obsidian που κατασκευάζει τα πιο high end wiring kits (έως και υπερβολικά high end για μαγνήτες που έχουν γίνει voiced με το κλασικό wiring), χρησιμοποιεί επίσης pcb.

Tη γνωρίζω την obsidian, δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω κάποιο απ τα δικά τους, γιατί έχω μάθει να κατασκευάζω τα δικά μου harnesses, πολυ πιθανό ο θόρυβος να έχει να κάνει με την ποιότητα του pcb της Gibson.

@kpeyos το Obsidian βλεπω οτι εχει πολύ καλύτερο τροπο εγκατάστασης των καλωδίων, της Gibson ειναι απλα κουμπωτά clips, που φαίνεται να δημιουργούν το πρόβλημα.

Ο θορυβος κατα 99% προερχοταν απο εκθεση σε ηλεκτρομαγνητικες ακτινοβολιες, μιας και δεν ειναι θωρακισμενη η κοιλοτητα των ηλεκτρικων, και ισως 1% απο καποιο ground loop. Η πλακετα απο μονη της δεν μπορει να εισαγει θορυβο στο συστημα. Σε συνδυασμο φυσικα οτι εγινε σωστα η συνδεσμολογια, ενδεχομενως να χρησιμοποιησες θωρακισμενα καλωδια αυτη τη φορα και γι'αυτο να εξαφανιστηκε.

Θεωρητικά η πλακέτα δε θα έπρεπε να εισάγει θόρυβο, αλλά όπως γράφεις, μπορεί όντως να είναι ποιο ευαίσθητη, οπότε δίνεις μια πολύ καλή πιθανή εξήγηση.

Το αποτέλεσμα πάντως είναι το ίδιο, η άλλη κιθάρα που έχει ακόμα το pcb, έχει διαφορετική συμπεριφορά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back