Nα κρινουμε τους καλλιτεχνες με βαση τα καλλιτεχνικα τους δρωμενα

Status
Not open for further replies.
Superfunk είπε:
αυτο τι ειναι τοτε???
αυτό:

Προσωπικα ουδεποτε ενδιαφερθηκα για την προσωπικη ζωη,τις πεποιθησεις και το "προσωπο στην κοινωνια" των μουσικων,τραγουδιστων,ζωγραφων,ποιητων,συγγραφεων κτλ.που θαυμαζω και μου αρεσουν

audiokostas είπε:
Να πω ότι προσωπικά I care a lot και δεν μπορώ να αποστασιοποιηθώ του καλλιτέχνη vs του έγγραφα κατατεθιμένου έργου του όταν γνωρίσω ότι είναι φασίστας (σε οιαδήποτε έκφανση), serial killer ή παιδεραστής.

Δεν είναι απαραίτητο ότι κάνω και το σωστό. Απλώς δεν είμαι ιδιαίτερα ώριμος ή αδιάφορος να είμαι υπεράνω.
ακριβως !!!!

επισης αν σε ενδιαφερει να εκτιμησεις ΣΟΒΑΡΑ,να αξιολογησεις ΣΟΒΑΡΑ,ενα εργο.ειτε τραγουδι,ειτε μυθιστορημα ειτε 80's μπαλαντα :) ΠΡΕΠΕΙ να ΜΗΝ αποστασιοποιηθεις,ετσι ωστε να αντιμετωπισεις το εργο ως εργο και οχι ως προιον και μονο

Superfunk είπε:
αυτο ειναι απολυτως κατανοητο ,ομως δεν ειναι δυνατον να υποβιβασει την ΑΞΙΑ του εργου του...
Eπειδή (συμφωνόντας με τα γραφόμενα του Audiokostas), "έμμεσα" ταυτίζεσαι με τον μουσικό που θαυμάζεις το έργο του, πιθανόν να μην υποβιβάζεται γενικά η αξία του έργου του...στα ΔΙΚΑ μου μάτια όμως αρκεί για να υποβιβαστεί.

το παραδειγμα με τον παιδεραστη -μεγαλοεπιστημονα και λυτρωτη της ανθρωποτητας ειναι εξυπνο αλλα λιγο εκτος θεματος

Το θέμα δεν ειναι να προσπαθήσει κανεις να πεισει κανέναν εδώ.

ο καθένα καταθετει καποιες αποψεις που άλλος συμφωνει και άλλος διαφωνει.

gdevelek είπε:
αυτό:

:)

Eπειδή (συμφωνόντας με τα γραφόμενα του Audiokostas), "έμμεσα" ταυτίζεσαι με τον μουσικό που θαυμάζεις το έργο του, πιθανόν να μην υποβιβάζεται γενικά η αξία του έργου του...στα ΔΙΚΑ μου μάτια όμως αρκεί για να υποβιβαστεί.
δεν ξερω πως λειτουργεις εσυ αλλα προσωπικα ΔΕΝ ταυτιζομαι με κανεναν καλλιτεχνη που θαυμαζω (ειμαι ελαχιστος αλλωστε για να ταυτιστω καλλιτεχνικα με τετοια μεγεθη)

πιθανόν να μην υποβιβάζεται γενικά η αξία του έργου του
αυτο ειναι σιγουρο, οχι πιθανο ,αλλοιως τα εργα χιλιαδων καλλιτεχνων και πολιτισμων (που δεν ειχαν κανενα προβλημα ουτε με την παιδεραστια,ουτε με την ομοφυλοφυλια,ουτε με τον ολοκληρωτισμο) θα ειχαν χαθει...

.στα ΔΙΚΑ μου μάτια όμως αρκεί για να υποβιβαστεί.
αυτη ειναι προσωπικη γνωμη και φυσικα απολυτως σεβαστη.

Ανέκαθεν άκουγα αμφιλεγόμενους για την προσωπική τους ζωή, καλλιτέχνες και συγκροτήματα μόνο για τη μουσική που παίζουν και τίποτε άλλο.

Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πράτει όπως εκείνος ορίζει κάτι σωστό για την προσωπική του ζωή και κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να του το αφαιρέσει ή να τον κατακρίνει γι'αυτό.

Αν όμως τα πιστεύω τους περνούν μέσα απ'τη μουσική ή εκμεταλευόμενοι αυτήν και έχουν προσυλιτιστικό ή υβριστικό χαρακτήρα τότε σηκώνει σχόλια.

Ένα παράδειγμα είναι ο Zakk Wylde, που ως πολύ καλός κιθαρίστας, ήρθε να παίξει στο Ελληνικό κοινό (και καλά έκανε). Τον χειροκροτήσανε, άκουσε τα μπράβο του. Τον ύμνο της αμερικής τί τον ήθελε (και μην μου πείτε αν πήγαινε ο Ρέμος να παίξει τον Εθνικό μας ύμνο στην Αμερική τι θα γινόταν, δεν είναι το ίδιο)? Εκεί πάρε γιούχα, αύρα και ιόλη δωράκι απ'το κοινό.

Άλλο παράδειγμα είναι ο Ted Nugent, καλός, χρυσός, ωραία μουσική, αλλά δεν βγαίνεις να πεις οτι "Δεν με αφορά, θα μπορούσα και να χέσω στον τάφο αυτού του μαύρου τύπου" ως απάντηση σε ερώητηση "Πως αιθάνεστε για το θάνατο του Phil Lynott".

Η μουσική είναι για να ενώνει ανθρώπους, όχι για να (δια)χωρίζει.

Superfunk είπε:
δεν ξερω πως λειτουργεις εσυ αλλα προσωπικα ΔΕΝ ταυτιζομαι με κανεναν καλλιτεχνη που θαυμαζω (ειμαι ελαχιστος αλλωστε για να ταυτιστω καλλιτεχνικα με τετοια μεγεθη)
Noμίζω, ότι έτσι, κάπως λειτουργούμε όλοι. Έαν κάτι μας αρέσει, σημαίνει ότι μας "αγγίζει" πιο πολύ από κάτι άλλο. Έτσι είναι και με τη μουσική. Κάποια μας αρέσει περισσότερο από μια άλλη, γιατί ενδόμυχα έχει κάτι "δικό" μας μέσα...

Και επειδή είμαι επίμονος...πές μου τι βλέπεις τώρα σε αυτη την εικόνα ;D

rorschach1.jpg

roubi είπε:
το παραδειγμα με τον παιδεραστη -μεγαλοεπιστημονα και λυτρωτη της ανθρωποτητας ειναι εξυπνο αλλα λιγο εκτος θεματος
εντελως ΕΝΤΟΣ θεματος ειναι,απλα βγαλε τον επιστημονα και βαλε στη θεση του εναν μεγαλο καλλιτεχνη (π.χ.ο φασιστας Ezra Pound θεωρειται σημερα ενας εκ των μεγαλυτερων ποιητων που εζησαν ποτε και διδασκεται σε ολα τα πανεπιστημια,ολος ο κοσμος χορευει με τον  wife beater JAMES BROWN,o Michael Jackson,τρελλη παιδερα, συνεχιζει και πουλαει εκατομμυρια δισκους & θεωρειται,και ειναι,μεγαλο ταλεντο & ο Χεμινγουεη (που θεωρουσε τη γυναικα ελαφρα ανωτερη του...σκυλου) ειναι για πολλους ο μεγαλυτερος αμερικανος συγγραφεας που εζησε ποτε...)

Εξαλλου μη ξεχναμε οτι κρινουμε τα "κουσουρια" στα οποια αναφερομαστε με τα μετρα και τα σταθμα της εποχης μας.....(π.χ. τον παππου μου,που παντρευτηκε τη γιαγια μου στα 14 της κανεις δεν τον ειπε παιδοφιλο το 1910.....)

παντως ακομα και οι με3γαλυτεροι κακοποιοι της ανθρωποτητας παραμενουν ανθρωποι αρα ικανοι να παραγουν τεχνη.....οποιας μορφης.....ετσι κι αλλιως κανεις δν ειναι τελειος....η τεχνη γενικα εκφραζει τν ανθρωπινο ψιχισμο και φυσικα η ιδια η τεχνη εππηρεαζει τν εξελιξη μας ομως η τεχνη οπως τν βιωσαμε εμεις κια οχι ο καλλιτεχνης

Superfunk είπε:
:)

αυτο ειναι σιγουρο, οχι πιθανο ,αλλοιως τα εργα χιλιαδων καλλιτεχνων και πολιτισμων (που δεν ειχαν κανενα προβλημα ουτε με την παιδεραστια,ουτε με την ομοφυλοφυλια,ουτε με τον ολοκληρωτισμο) θα ειχαν χαθει...

αυτη ειναι προσωπικη γνωμη και φυσικα απολυτως σεβαστη.
Superfunk συμφωνώ απολύτως!Και ενα παράδειγμα από εμένα. Λατρεύω τον Μozart ο οποίος από ότι ξέρω ήταν ψιλομασώνος και δεν ήταν ίσως και το καλύτερο άτομο. Όταν ακούω τη μουσική του, ακούω τη μουσική του και δε με απασχολεί τίποτα άλλο σε σχέση με αυτόν. Απλά κάπου κάπου σκέφτομαι: ήταν θεός ο τύπος!

Superfunk είπε:
δεν καταλαβαίνω πως συνεχώς παραθέτεις δίπλα δίπλα οπότε εξισώνεις η τουλάχιστον παραλληλίζεις την παιδεραστία με την ομοφυλοφυλία  ??? Δηλαδή μια ποινικά κολάσιμη και γενικώς καταδικαστέα συμπεριφορά την βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με μια υπεύθυνη συνειδητη επιλογή του 5-10% του ενήλικου πληθυσμου

και το κάποιος αναφέρει σε ένα βιβλίο παιδεραστία δε σημαίνει κάτι για αυτόν, όπως το να περιγράφεις φόνο δε σημαίνει ότι είσαι δολοφόνος

Superfunk είπε:
εντελως ΕΝΤΟΣ θεματος ειναι,απλα βγαλε τον επιστημονα και βαλε στη θεση του εναν μεγαλο καλλιτεχνη (π.χ.ο φασιστας Ezra Pound θεωρειται σημερα ενας εκ των μεγαλυτερων ποιητων που εζησαν ποτε και διδασκεται σε ολα τα πανεπιστημια,ολος ο κοσμος χορευει με τον  wife beater JAMES BROWN,o Michael Jackson,τρελλη παιδερα, συνεχιζει και πουλαει εκατομμυρια δισκους & θεωρειται,και ειναι,μεγαλο ταλεντο & ο Χεμινγουεη (που θεωρουσε τη γυναικα ελαφρα ανωτερη του...σκυλου) ειναι για πολλους ο μεγαλυτερος αμερικανος συγγραφεας που εζησε ποτε...)
συμφωνω,ΑΛΛΑ κανεις δεν τους οφειλει τη ζωη του αγαπητε.ειναι σοφιστικο το προηγουμενο επιχειρημα σου

skantzos είπε:
δεν καταλαβαίνω πως συνεχώς παραθέτεις δίπλα δίπλα οπότε εξισώνεις η τουλάχιστον παραλληλίζεις την παιδεραστία με την ομοφυλοφυλία  ??? Δηλαδή μια ποινικά κολάσιμη και γενικώς καταδικαστέα συμπεριφορά την βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με μια υπεύθυνη συνειδητη επιλογή του 5-10% του ενήλικου πληθυσμου

και το κάποιος αναφέρει σε ένα βιβλίο παιδεραστία δε σημαίνει κάτι για αυτόν, όπως το να περιγράφεις φόνο δε σημαίνει ότι είσαι δολοφόνος
:) :)πεστα ντε!!!

+1

συμφωνω,ΑΛΛΑ κανεις δεν τους οφειλει τη ζωη του αγαπητε.ειναι σοφιστικο το προηγουμενο επιχειρημα σου
μου αρκει που ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ,αρα σου εγινα κατανοητος,αρα συμφωνεις οτι εχω δικιο.. ;D ;D ;D (ναι ειμαι φαν του ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ... ;D)

δεν καταλαβαίνω πως συνεχώς παραθέτεις δίπλα δίπλα οπότε εξισώνεις η τουλάχιστον παραλληλίζεις την παιδεραστία με την ομοφυλοφυλία  Huh? Δηλαδή μια ποινικά κολάσιμη και γενικώς καταδικαστέα συμπεριφορά την βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με μια υπεύθυνη συνειδητη επιλογή του 5-10% του ενήλικου πληθυσμου

για αυτο δυστυχως δεν μπορω να κανω κατι μια και μαθηματα κατανοησης... δεν μπορω να παραδωσω... ;D

μπορεις ομως να ξεκινησεις να διαβαζεις ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ,θα σου λυσει πολλες αποριες (και θα σου κανει και καλο,ξεκινα απο την ΥΨΙΚΑΜΗΝΟ,οχι τα... πονηρα του... )

gskar είπε:
Λατρεύω τον Μozart ο οποίος από ότι ξέρω ήταν ψιλομασώνος και δεν ήταν ίσως και το καλύτερο άτομο. Όταν ακούω τη μουσική του, ακούω τη μουσική του και δε με απασχολεί τίποτα άλλο σε σχέση με αυτόν.
Σε συνέχεια του Σκάντζου να τονίσω την τρικυμία που υπάρχει στα συγκριτικά..... ;D

audiokostas είπε:
Σε συνέχεια του Σκάντζου να τονίσω την τρικυμία που υπάρχει στα συγκριτικά..... ;D
Θα το μπερδέψω ακόμα περισσότερο. Έστω Εβραίος ομοφυλόφιλος ναρκομανής φασίστας παιδεραστής wife-beater, ο οποίος παράλληλα έχει γράψει 20 πασίγνωστες συμφωνίες κλασσικής μουσικής, έχει θεραπεύσει τον καρκίνο και το Alzheimer, έχει σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο και έχει ανατρέψει τους νόμους της κβαντομηχανικής. Θεωρείτε ότι η συνεισφορά του στην κοινωνία αρκεί για να παραβλέψει κανείς τα εγκλήματά του; Θεωρείτε ότι η συνεισφορά του στον πολιτισμό αρκεί για να παραβλέψει κανείς τις διαστροφές του και τα εγγενή ελαττώματά του;

Superfunk είπε:
για αυτο δυστυχως δεν μπορω να κανω κατι μια και μαθηματα κατανοησης... δεν μπορω να παραδωσω... ;D
ίσως μπορείς να προσπαθήσεις να φανταστείς πως θα αισθανονται οι ομοφυλόφυλοι αναγνώστες του φόρουμ με αυτό το τσουβάλιασμα

spy είπε:
Θα το μπερδέψω ακόμα περισσότερο. Έστω Εβραίος ομοφυλόφιλος ναρκομανής φασίστας παιδεραστής wife-beater, ο οποίος παράλληλα έχει γράψει 20 πασίγνωστες συμφωνίες κλασσικής μουσικής, έχει θεραπεύσει τον καρκίνο και το Alzheimer, έχει σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο και έχει ανατρέψει τους νόμους της κβαντομηχανικής. Θεωρείτε ότι η συνεισφορά του στην κοινωνία αρκεί για να παραβλέψει κανείς τα εγκλήματά του; Θεωρείτε ότι η συνεισφορά του στον πολιτισμό αρκεί για να παραβλέψει κανείς τις διαστροφές του και τα εγγενή ελαττώματά του;
Με τι παίζει πες μας και θα σου πω.......

WilliamSats είπε:
Αν όμως τα πιστεύω τους περνούν μέσα απ'τη μουσική ή εκμεταλευόμενοι αυτήν και έχουν προσυλιτιστικό ή υβριστικό χαρακτήρα τότε σηκώνει σχόλια.

Ένα παράδειγμα είναι ο Zakk Wylde, που ως πολύ καλός κιθαρίστας, ήρθε να παίξει στο Ελληνικό κοινό (και καλά έκανε). Τον χειροκροτήσανε, άκουσε τα μπράβο του. Τον ύμνο της αμερικής τί τον ήθελε (και μην μου πείτε αν πήγαινε ο Ρέμος να παίξει τον Εθνικό μας ύμνο στην Αμερική τι θα γινόταν, δεν είναι το ίδιο)? Εκεί πάρε γιούχα, αύρα και ιόλη δωράκι απ'το κοινό.

Άλλο παράδειγμα είναι ο Ted Nugent, καλός, χρυσός, ωραία μουσική, αλλά δεν βγαίνεις να πεις οτι "Δεν με αφορά, θα μπορούσα και να χέσω στον τάφο αυτού του μαύρου τύπου" ως απάντηση σε ερώητηση "Πως αιθάνεστε για το θάνατο του Phil Lynott".

Η μουσική είναι για να ενώνει ανθρώπους, όχι για να (δια)χωρίζει.
+1000 δεν θα παίζω cat scrash fever και stranglehold????? ;D

και για τους soulλίστες δεν θα ακουνε Marvin Caye???

Status
Not open for further replies.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back