Το καλό με τη μουσική (όπως και με την τηλεόραση) είναι ο έλεγχος! Κάτι που δεν έχεις με την διαφήμιση στο δρόμο (πχ). Δε γουστάρεις καψουροτράγουδα; Καλό myspacing και youtubing! Δε θες Ελληνική τηλεόραση; Καλό πάρκο και torrents, και DVD!
Πιο σημαντικά όμως: Αν βρίσκεις ότι το καψουροτράγουδο χαλάει τον κόσμο, την κοινωνία ή ότι άλλο καλή σύνθεση, παραγωγή, προώθηση και δουλειά (και τύχη και άντε μην μου την πουν και ταλέντο!
).
Για να πω την αλήθεια, σχεδόν καθόλου δε με νοιάζει το νόημα των τραγουδιών όταν τα ακούω συνήθως: Απλά γουστάρο την μουσική της. Για αυτό και το playlist μου έχει και Britney και Gaga και Muse και ότι κλασσικά μπορεί να φανταστεί κανείς (ααα... και A fifth of Beethoven
).
Εγώ απάντησα για κάτι άλλο:
Προς τον SF και όποιον άλλο (αν είναι ας αποκοπεί το θρεντ, αλλά εδώ το είπε):
Superfunk είπε:
και επειδη απλα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να το κανεις αυτο ποτε,(για τον απλο λογο οτι ΚΑΝΕΙΣ Ελληνας δεν το καταφερε αυτο ποτε,και μη μου αρχισετε τωρα για τα παιδια της Αφροδιτης και τα μετρημενα στα δακτυλα underground μεταλ groups.... ;D ;D ),get a day job,SOON...(αλλα μη σχολιαζεις τοσο απαξιωτικα οσους ζουν,ή εστω προσπαθουν να ζησουν απο τη μουσικη στη χωρα μας)
Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρνουν να ζουν από την μουσική (σε όποια έκφραση της), και υπάρχουν άνθρωποι που ονειρεύονται το έξω, την καριέρα και ότι άλλο.
Αν το κόψουμε κι αυτό γιατι κάποιο μέλος σε ένα φόρουμ (όποιος και αν είναι, ακόμη και ο Φοίβος ο ίδιος ;D) μας είπε ότι δε γίνεται... απλά τη βάψαμε.
Εσύ μπορεί να μην τα κατάφερες, μπορεί να τα κατάφερες, μπορεί να μην θες, μπορεί να ξέρεις καλύτερα. Αλλά ξέρεις κάτι; Οι εμπειρίες σου είναι αυτές που σε οδηγούν να λες αυτά που λές (που σχεδόν πάντα είναι αρνητικά για τη μουσική, για τις μουσικές σπουδές, για το να σπουδάσει κάποιος έξω μουσική και να γυρίσει πίσω, κλπ)! Αντίστοιχα οι δικές μου εμπειρίες διαφέρουν: Μπορείς να ζήσεις από την μουσική. Μπορείς να κάνεις και καριέρα ( = να ζήσεις μόνο από την μουσική... κάνοντας κάποιο "όνομα" επιπλέον). Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.
Και ξέρεις τι άλλο; Δε νομίζω ότι οι David Ford, ή Pompalmose (όπως στο Δία λέγονται), ή Ok Go ξεκίνησαν επειδή είχαν τις βάσεις του εξωτερικού! Αντίθετα ξεκίνησαν όπως ο κάθε Έλληνας θα μπορούσα να ξεκινήσει. Δεν είχαν ΤΑ υλικά αγαθά, δεν είχαν τα υπερστούντιο και τα υπερ λεφτά (μάλιστα οι Pompalmose σε ένα δωμάτιο γυρίζουν τα πάντα). Πού διαφέρουν με τους Έλληνες; Πουθενά αγαπητέ! ΠΟΥΘΕΝΑ! Το μόνο ίσως που θα έλεγα θα ήταν η μόρφωση (ως education γενικά), που μας οδηγεί στο... να πιάσουμε μια day job, αντι να προσπαθήσουμε!
ΥΓ1. Τα παραπάνω ονόματα είναι για παράδειγμα. Δεν έχω ψάξει ακριβώς πως ξεκίνησαν, αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ανεξάρτητες προσπάθειες. Επίσης δε μπορώ να κρίνω το μέγεθος της καρίερας τους. Αλλά τα μύρια στο youtube ελπίζω να λένε κάτι.
ΥΓ2. Όσο για μένα, προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχω καταφέρει τίποτε ακόμη που να λέγετε καριέρα. Όσο δε μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου μόνος μου, δε λέω ότι κάνω καριέρα. Αλλά παραπλέυρως εξακολουθώ να το προσπαθώ!