Να καταργηθούν τα ερωτικά τραγούδια για ένα χρόνο μπας και ξελαμπικάρ

Status
Not open for further replies.
Superfunk είπε:
Ενταξει απο αυριο θα γραφω τραγουδια για το ΔΝΤ & τον Τρισε.
Α-χά, ώστε εσύ είσαι που γράφεις όλα τα καψουροτράγουδα ε;(Αστειεύομαι πάντα και με καλή διάθεση)

Για το ΔΝΤ, τον Τρισέ, την Ανγκέλα....

Σοβαρά τώρα, όταν ο έρωτας είναι η μεγαλύτερη (ίσως) δύναμη έμπνευσης σε όλες τις μορφές τέχνης, από την αρχαία εποχή έως σήμερα, γιατί να μην έχει την μερίδα του λέοντος στη μουσική;
Να την έχει βεβαίως, αλλά μάλλον την παραέχει. Και μιλώντας σοβαρά (ας πούμε) δεν είμαστε μόνο αυτό που θέλουμε να είμαστε αλλά κι αυτό που μας μαθαίνουν να είμαστε.

εμενα προσωπικα δεν με ενοχλουν τα ερωτικα τραγουδια, διοτι ο ερωτας συναιπαγεται με την ευτιχια, τη χαρα, τη γαληνη οποτε μπορει να ειναι πηγη εμπνευσης ειτε για ενα χαρουμενο κομματι ειτε για ενα μελαγχολικο λογω ανεκληροτου ερωτα. αυτο που με εκνευριζει ειναι ο τροπος που το παρουσιαζουν οπως ειπατε και εσεισ καποτες τραγουδια στα οποια το σαγαπω σημαινει θελω να κανουμε σεξ, το ειμαι ερωτευμενος μαζι σου σημαινει θελω να κανουμε αρπαχτη και παει λεγοντας.. επισης ο ερωτας δεν ειναι αναγκαιο να απεικονειζεται σε ενα προσωπο αλλα μπορει ο καλλιτεχνης να αναφερεται στον ερωτα του για τη ζωη, την φυση, τα παιδια του(βλεπε eric clapton tears in heaven) και οτιδηποτε αλλο.. παλοαυτα θα πρεπει να ακουμε και κανα τραγουδακι που να αναφερεται στε πολιτικη οπως dylan kai RATM.. αυτα απο μενα :)

Φίλε wargasm, έχεις εν μέρει δίκιο όταν λες πως η άνθηση ερχόταν μετά από ασταθείς εποχές...

Σκέψου όμως την Αναγέννηση, μετά τον Μεσαίωνα. Ύμνος στον άνθρωπο, στη φύση και τον έρωτα. Όχι σε πολιτικοκοινωνικά θέματα...

ibanezas470 είπε:
εμενα προσωπικα δεν με ενοχλουν τα ερωτικα τραγουδια, διοτι ο ερωτας συναιπαγεται με την ευτιχια, τη χαρα, τη γαληνη οποτε μπορει να ειναι πηγη εμπνευσης ειτε για ενα χαρουμενο κομματι ειτε για ενα μελαγχολικο λογω ανεκληροτου ερωτα. αυτο που με εκνευριζει ειναι ο τροπος που το παρουσιαζουν οπως ειπατε και εσεισ καποτες τραγουδια στα οποια το σαγαπω σημαινει θελω να κανουμε σεξ, το ειμαι ερωτευμενος μαζι σου σημαινει θελω να κανουμε αρπαχτη και παει λεγοντας.. επισης ο ερωτας δεν ειναι αναγκαιο να απεικονειζεται σε ενα προσωπο αλλα μπορει ο καλλιτεχνης να αναφερεται στον ερωτα του για τη ζωη, την φυση, τα παιδια του(βλεπε eric clapton tears in heaven) και οτιδηποτε αλλο.. παλοαυτα θα πρεπει να ακουμε και κανα τραγουδακι που να αναφερεται στε πολιτικη οπως dylan kai RATM.. αυτα απο μενα :)
Συμφωνώ...

gskar είπε:
Συμφωνώ...
χαιρομαι γιατι πολλοι ανθρωποι συνδιαζουν τον ερωτα με τις γκομενες.. το τραγουδι αυτο ας πουμε πιστευω οτι ειναι ερωτικο αλλα οπως το λαμβανω εγω δεν παει σε κοπελα αλλα στο παιδι του (και καπου ειχα ακουσει επιδη το χω συζητησει αρκετα οτι παει στον Χριστο)

marathon είπε:
Tα νέα τα παιδιά έχουν (ελπίζω τα περισσότερα), μπαμπά και μαμά. Και εμένα κάποια στιγμή ο γιός μου ήρθε και μου είπε ότι ο Slash είναι ο καλύτερος κιθαρίστας του κόσμου. Για καλή του τύχη εκείνη τη χρονιά ήρθαν στην Ελλάδα (και πήγαμε), ο Knopfnel, ο Μoore και ο Carlos. Επίσης μπόρεσα και τον πήρα μαζί μου στο Λονδίνο και είδαμε τον Jeff Beck μετά του κυρίου Gilmour...ε, δεν το ξανάπε...

Κατάλαβες τι θέλω να πώ περίπου?
Μήπως θα ήθελες να με υιοθετήσεις?  ;D  ;D

Να πω και εγω την δικη μου αποψη. Διαβαζοντας τα παραπανω σχολια σας, συμφωνω και επαυξανω. Το θεμα ειναι, οπως γινεται ευκολα κατανοητο, οτι ολα αυτα τα καψουροτραγουδα ειναι αποτελεσμα της προωθησης απο τα ρημαδια τα ραδιοφωνα και γενικα την μουσικη βιομηχανια.

Αυτο που με εξοργιζει στην ολη υποθεση ειναι η αδιαλαξια αυτων που ακουνε αυτα τα τραγουδια και η ταση που εχουν να τα θεοποιουν, ασχετως αν μετα απο ενα χρονο δεν τα θυμουνται! Και εξηγουμαι αμεσως: Oταν λοιπον, ολοι αυτοι ακουσουν τον Καρρα κανουν σαν υστερικοι! ''Πηγαμε στον Καρρα, Κιαμο, Μακρη κτλ και τα σπασαμε, ηταν τρομερος, ειναι Θεος, αυριο θα αφιερωσω στην κοπελα που αγαπω το αχ κοριτσι μου'', ειναι φρασεις που ακουμε συνεχεια. Εαν δε, τους βαλεις να ακουσουν καμια ροκια, θα σου πουν ''ποπο ειναι πολυ σκληρο αυτο, πως το ακους ρε, στην Ελλαδα ζεις, ακου λιγο ελληνικη μουσικη...'' λες και ειμαι υποχρεωμενος να ακουσω τα εφημερα στοιχακια της Κοκκινου. Ειναι ακομα νωπα στο μυαλο μου τα λογια ενος βλασφημου που τολμισε να πει οτι ο Fredy Mercury ειναι μετριος μπροστα στον Τερζη. Αν και αμφιβαλω αν ηξερε ποτε του ποιος ειναι ο Mercury  :-[  

Για να το συνοψισω, επειδη δεν μπορω να γραψω και μια σωστη προταση ( 5 ωρες διαβασμα βιοχημειας, μην το ψανχετε  :P ), δεν ειπα οτι εμεις οι ροκαδες ειμαστε τοσο πιο πολυ σωστοι που ακουμε αυτη την μουσικη,αλλωστε ειναι επιλογη του καθενος τι θα ακουσει, αλλα σιγουρα ακουμε μια πολυ πιο ποιοτικη. Τραγουδια οπως το Still loving you των Scorpions, το wasting love των Maiden, το is this love των Whitesnake, θα ακουγονται ναι θα ακουγονται και θα ακουγονται, γιατι ειναι  πολυ ομορφα κοματια καλογραμμενα με σωστη μουσικη και ομορφους στιχους. Αντιθετως το γυρνα σε εμενα, το sex της κοκκινου και αλλα απο αυτα, εχουν ηδη ξεχαστει  8)

Άκου κ αυτά!

Αυτά κ άν είναι ερωτικά!!!! ;D ;D ;D

Lord_Goumis είπε:
Μήπως θα ήθελες να με υιοθετήσεις?  ;D  ;D
Στείλε μου τους βαθμούς σου...

Thanasis ibanez είπε:
Ειναι ακομα νωπα στο μυαλο μου τα λογια ενος βλασφημου που τολμισε να πει οτι ο Fredy Mercury ειναι μετριος μπροστα στον Τερζη. Αν και αμφιβαλω αν ηξερε ποτε του ποιος ειναι ο Mercury  :-[  
Και ο Φρεντυ δεν έλεγε μόνο ερωτικά τραγούδια αλλά η θεματολογία του (τους) ήταν μεγάλη και έκαναν επιτυχίες μη ερωτικές που ακούγονταν και θα ακούγονται. Στην Ελλάδα αυτό δεν συμβαίνει πια. Για να γίνει επιτυχία πρέπει να είναι ερωτικό.

Nα το διευκρινησω, δεν το ελεγε μονο για τα ερωτικα τραγουδια αλλα γενικα. Ε απο εκει και περα καταλαβαινεις φιλε gskar για τι παιδι μιλαμε  :P

Εγώ λέω να το πάμε ένα βήμα παραπέρα:

Να πεθάνουν οι γυναίκες, να πεθάνουνε

για να πάψουνε καψώνια να μας κάνουνε.

Να πεθάνουν οι γυναίκες, να πεθάνουνε,

μα κι αν λείψουνε στ’ αλήθεια, τι θα κάνουμε;

Η μία με κατέστρεψε, η άλλη μ’ έχει κάψει

και μία τρίτη έκανε τη μάνα μου να κλάψει.

Και μια Κική και μια Κική μ’ έριξε χρόνια φυλακή.

Να πεθάνουν οι γυναίκες, να πεθάνουνε...

Παντρεύτηκα και χώρισα στα πιο καλά μου χρόνια

και χαρτοπαίχτη μ’ έκανε στον Πειραιά μια Σόνια.

Και μια Σμυρνιά και μια Σμυρνιά μού τα ’φαγε στην Κοκκινιά.

Να πεθάνουν οι γυναίκες, να πεθάνουνε.

(Προκειται φυσικά για το γνωστό τραγούδι που έχει ερμηνεύσει ο Πανταζής σε στίχους Κώστα Κοφινιώτη και μουσική Χρήστου Εμμανουήλ  :))

skordalis21 είπε:
Να καταργηθουν κ αυτου του ειδους τα ερωτικα ?
αυτό το είδος να καταργηθεί ολόκληρο

H μουσικη πεθανε απο τοτε που βγηκε το MTV. Απο εκει κ περα οτι γραφεται απο μουσικη εχει γνωμονα το κερδος κ οι παντες παραλασουν τα οριτζιναλ τραγουδια τους με τροπο τετοιο που να ακουγονται σε οσους περισσοτερους γινεται κ φυσικα μονο με ερωτικοκαψουροΘεματολογια.

Κ φυσικα ολα αυτα τα τραγουδια εχουν ζωη ενος 6μηνου μονου κ μετα αν τα παιξει ενας DJ 2 χρονια μετα απο την "επιτυχια" που εκαναν ολοι θα σηκωθουν κ θα φυγουν απο το μαγαζι λεγοντας τι θυμηθηκε αυτος κ εβαλε, παμε να την κανουμε. Ολοι μας τα βλεπουμε καθημερινα αυτα τα σκηνικα πιστευω. Φανταστειτε σε ενα μαγαζι καποιος να βαλει σημερα το freestyler!!(ενα παραδειγμα 6μηνου τραγουδιου, οχι ερωτικο) Απλα τσεκαρετε τις ξινισμενες φατσες γυρω σας.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα ανθρωπου που κανει "επιτυχια" στην ελλαδα κ καλα σαν "ροκας" ο οποιος άλλα ειχε στο μυαλο του κ άλλα τον αναγκασε να βαλει η δισκογραφικη του σε ενα γνωστο τραγουδι μονο κ μονο ωστε να εχει περαση κ στους καψουροσκυλαδικοκαμμενους.

Το τραγουδι ειναι του Μυρωνα Στρατη το γνωστο Πανω απ'ολα.

Ακουστε την εισαγωγη του κομματιου που ειναι καθαρα σκυλαδικο a la πλουταρχος κ δειτε μετα πως το τραγουδι ξαφνικα μετατρεπεται σε ενα απλο εμπορικο rockακι.

Τι βλεπω εγω. ειναι οτι ο Μυρωνας εγραψε ενα εμπορικο ροκ τραγουδακι ωστε να εχει καποιες ελπιδες να κανει μια επιτυχια στην ελλαδα. ομως η δισκογραφικη τον αναγκασε να παραλλαξει το τραγουδι του στην εισαγωγη ωστε να σιγουρψει την επιτυχια κανοντας το Σκυλαδικο.

ΕΛΕΟΣ ΠΑΙΔΙΑ!! ευτυχως τα ντεμο μου θα τα στειλω παντου στον πλανητη εκτος απο ελλαδα! ;D

zampination είπε:
Χαρακτηριστικο παραδειγμα ανθρωπου που κανει "επιτυχια" στην ελλαδα κ καλα σαν "ροκας" ο οποιος άλλα ειχε στο μυαλο του κ άλλα τον αναγκασε να βαλει η δισκογραφικη του σε ενα γνωστο τραγουδι μονο κ μονο ωστε να εχει περαση κ στους καψουροσκυλαδικοκαμμενους.

Το τραγουδι ειναι του Μυρωνα Στρατη το γνωστο Πανω απ'ολα.

Ακουστε την εισαγωγη του κομματιου που ειναι καθαρα σκυλαδικο a la πλουταρχος κ δειτε μετα πως το τραγουδι ξαφνικα μετατρεπεται σε ενα απλο εμπορικο rockακι.

Τι βλεπω εγω. ειναι οτι ο Μυρωνας εγραψε ενα εμπορικο ροκ τραγουδακι ωστε να εχει καποιες ελπιδες να κανει μια επιτυχια στην ελλαδα. ομως η δισκογραφικη τον αναγκασε να παραλλαξει το τραγουδι του στην εισαγωγη ωστε να σιγουρψει την επιτυχια κανοντας το Σκυλαδικο.
Sorry, αλλά αυτό που το ξέρεις στο έχει πει?  ::) Από ότι ξέρω είναι και μέλος στο forum. Ίσως να κάνω και λάθος...

Το τραγουδι ειναι του Μυρωνα Στρατη το γνωστο Πανω απ'ολα.Ακουστε την εισαγωγη του κομματιου που ειναι καθαρα σκυλαδικο a la πλουταρχος κ δειτε μετα πως το τραγουδι ξαφνικα μετατρεπεται σε ενα απλο εμπορικο rockακι.

Για να το λες αυτο δουλευεις στη δισκογραφικη λοιπον...

Το τραγουδι στο οποιο αναφερεσαι ειναι καραμπινατη χιταρα απο μονο του,μολις το ακουσα (ειχε κυκλοφορησει...2 ωρες) ημουν 100% σιγουρος οτι θα γινει τρομερη επιτυχια,και πιστεψε με ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δυσκολο να γραψει καποιος τοσο μεγαλη επιτυχια.

Ειναι πραγματικα λυπηρο τοσο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ταλεντα οπως ο Μυρωνας (ο οποιος ειναι νεοτατος στην ηλικια & εξαιρετικος κιθαριστας,εξαιρετικος παραγωγος) να λοιδωρουνται μονο & μονο λογω ζηλειας & επειδη..τολμησαν να κανουν ..επιτυχια...

Μονο στη χωρα μας συμβαινουν αυτα.... :-\

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
zampination είπε:
ομως η δισκογραφικη τον αναγκασε να παραλλαξει το τραγουδι του στην εισαγωγη ωστε να σιγουρψει την επιτυχια κανοντας το Σκυλαδικο.
Υπερβάλλεις λίγο νομίζω. Αν παίξεις την εισαγωγή του "Season In The Abyss" των Slayer με μπουζούκι, θα γίνει αυτομάτως σκυλάδικο; :o

Νομίζω, ο Μύρων χωρίς να τον γνωρίζω, έχει την αίσθηση του τι κάνει και δεν θεωρεί τον εαυτό του wannabe rock star. Τώρα πως τα συμπέρανες όλα αυτά...απορώ. Νομίζω όμως έχουμε ξεφύγει.

Το συγκεκριμενο τραγουδι, του Μυρωνα Στρατη, τον οποιο ουτε ηξερα, ουτε παρακολουθω και ουτε και θα ακουσω ποτε στην ανεση του σαλονιου η του αυτοκινητου μου,   συμφωνω απολυτα με τον SF, οτι εχει ολα εκεινα τα στοιχεια ενος πετυχημενου ΠΟΠ τραγουδιου. Και γιατι δλδ να ειναι "ΜΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟ" αυτο και η καθε σαχλαμαρα που ξερναει ο καθε Φοιβος Δεληβοριας, που προσωπικα απεχθανομαι, να πρεπει να θεωρειται πχιοτητα?

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back