(my new...) Gibson LesPaul 50s tribute HB

και τελος ενα καθαρο κλιπακι παλι με μια γυρα απο ολες τις θεσεις του επιλογεα.

γενικως αυτο που εισπρατω απο την κιθαρα ειναι οτι μπορει να παιξει μια χαρα.

Οι μαγνητες που φοραει δεν ειναι η επιτομη του vintage PAF κλπ κλπ,

αλλα μπορεις να βγαλεις ενδιαφεροντες ηχους.

Ισως τα 300αρια ποτενσιομετρα να τους ...στομωνουν λιγο, αλλα ολα διορθωνονται. Εχω παντως μεγαλη περιεργεια να τους ακουσω με κανονικα 500αρια volume pots.

Ενδεχομενως και να ξυριζουν χωρις νερο...

...δεν εχουν και καπακια

Τελος, παρα το ψηλο action δεν κουραστηκαν τα χερια μου. Ισως βεβαια να παρεβλεψα αυτο το γεγονος λογω του οτι ακομα την εξερευνω και ολα μου φαινονται ωραια...  :)

Stop.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο ήχος σου στο τελευταίο clip (Stop) μου άρεσε ειλικρινά πολύ!

Απλά προσωπικά θα αφαιρούσα ένα 30% του reverb σου :P

Ευχαριστούμε για τα κλιψ και ανυπομονούμε να ακούσουμε και τον ήχο μετά τις επεμβάσεις σου (όπως πάντα...) :)

elavd είπε:
Απλά προσωπικά θα αφαιρούσα ένα 30% του reverb σου :P
μα γιατι?...  εσενα που σου αρεσει τοσο πολυ το spring reverb...  ;D  ;D  ;D

ασε που στο κανονικο κομματι εχει καναδυο κιλα απο δαυτο...

Πολύ όμορφος ήχος alder. Ειδικά μου άρεσαν τα 3, 4 κλιψ. αντίστοιχα. Γεμάτα.

Πάντως να πω την αλήθεια, μου φέρνει έναν διαφορετικό ήχο, από αυτόν που έχω στο μυαλό μου για Gibson. Άρα: ή άσχετος από Gibson είμαι ή τα έχω λάθος τελείως στο μυαλό μου.

Στο λέω  γιατί δεν ξέρω ρε παιδί μου, Fender-ίζει ο ήχος.. 8) h oxi ???

Ως ανεμένετο, η κιθάρα δε με ενθουσίασε στα καθαρά τα οποία άκουσα και πρώτα. Με το drive όμως είναι σα να βρέθηκε στο φυσικό της περιβάλλον. Ειδικά bridge με το full drive ήταν αριστούργημα. 

FatalV είπε:
Πάντως να πω την αλήθεια, μου φέρνει έναν διαφορετικό ήχο, από αυτόν που έχω στο μυαλό μου για Gibson. Άρα: ή άσχετος από Gibson είμαι ή τα έχω λάθος τελείως στο μυαλό μου.

Στο λέω  γιατί δεν ξέρω ρε παιδί μου, Fender-ίζει ο ήχος.. 8) h oxi ???
Ισως να σε ξενιζει το οτι το σωμα ειναι chambered και δινει εναν πιο αερατο ηχο.

Σε μενα παντως αυτο ειναι καλοδεχουμενο γιατι παντα προτιμουσα τις 335, οποτε εχοντας "κατι" απο αυτο τον ηχο μου καθεται καλυτερα.

Παντως αν μιλαμε για resonance... Κυριολεκτικα, ακομα και στο κουρδισμα η κιθαρα σου κανει ... μικρομασαζ απο τις δονησεις!...   ;D  ;D  ;D

Αρα το νεο ειδος προς πωληση σε Telemarketing μετα τα μασαζοκαλσόν θα ειναι οι ...μασαζο_Γκιμπσόν   :D  :D  :D

Ως ανεμένετο, η κιθάρα δε με ενθουσίασε στα καθαρά τα οποία άκουσα και πρώτα. Με το drive όμως είναι σα να βρέθηκε στο φυσικό της περιβάλλον. Ειδικά bridge με το full drive ήταν αριστούργημα.  
τα καθαρα οντως κατι θελουν... ισως ειναι αυτο που ειπα για τα 300αρια ποτενσιομετρα

χωρις να μου ακουγονται ασχημα ή ανυποφορα, δεν ειναι και τα απολυτα παχια καθαρα.

Στις βρωμιες ως ειθισται οι humbuckers θεριζουν.

πλακα πλακα δεν την δοκιμασα ακομη στον Vox με φυσικο tube distortion

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλορίζικη!

Τα clips δε με ενθουσίασαν - και δε θα έπρεπε. Δεν ξέρω καμία κιθάρα που αν την άκουγα εντελώς "γυμνή" (όπως πρέπει και όπως σωστά μας την παρουσίασες) θα πάθαινα ταραχή.

Αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι μια ωραιότατη πλατφόρμα για αλλαγές που ξέραμε εκ των πραγμάτων ότι θα γίνουν. ;D

Οπότε περιμένουμε το ρεπορτάζ.

τα καθαρα οντως κατι θελουν
μολις βαλεις μαγνητες της προκοπης θα ερθουν και τα καθαρα ,μη περιμενεις βεβαια οτι θα αφησεις τις strat & τις tele σου αλλα θα γινουν τουλαχιστον...χρησιμα... ;D

Earendil είπε:
Καλορίζικη!

Τα clips δε με ενθουσίασαν - και δε θα έπρεπε. Δεν ξέρω καμία κιθάρα που αν την άκουγα εντελώς "γυμνή" (όπως πρέπει και όπως σωστά μας την παρουσίασες) θα πάθαινα ταραχή.

Αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι μια ωραιότατη πλατφόρμα για αλλαγές που ξέραμε εκ των πραγμάτων ότι θα γίνουν. ;D

Οπότε περιμένουμε το ρεπορτάζ.
ευχαριστω! 

Η κιθαρα εκτος απο "γυμνη" ειναι και εντελως ασεταριστη.

Με αυτα τα δεδομενα την κρινω πολυ ικανοποιητικη.

Δηλαδη, αν ειχα την ευκαιρια να την παιξω π.χ σε ενα μαγαζι, θα ψηνομουν να την αγορασω.

Εχω παιξει πολλες κιθαρες σε αυτο το επιπεδο (σε μαγαζι και ασεταριστες) και αναφωνησα ...yeah right...  ::)

Θα μου πεις, αν δεν ειχες ετοιμη "προικα" θα την επαιρνες?

Πιθανοτατα ναι, παντα με σκοπο στο μελλον να την αναβαθμισω. (οπως κανω με οτιδηποτε εχω...)

Κι αυτο γιατι συμφωνω απολυτα με την αποψη σου περι πλατφορμας.

Αλλωστε αυτη ηταν η αρχικη μου σκεψη για το ολο concept...  8)

μολις βαλεις μαγνητες της προκοπης θα ερθουν και τα καθαρα ,μη περιμενεις βεβαια οτι θα αφησεις τις strat & τις tele σου αλλα θα γινουν τουλαχιστον...χρησιμα... ;D
ακρι-V.O.S.  ;D

απλα περιμενω να ερθουν καποια πραγματα για να συμπληρωθει το παλζ, και μετα βουρ στο χειρουργειο!...

οσον αφορα στα απολυτα καθαρα, ας μη γελιομαστε:

Η "αλλη οψη του νομισματος" που ελεγα, θα ειναι παντα εκει.

Γιατι ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

afto ine  ;D

Μιας και αναφερόμαστε στα "απόλυτα καθαρά", θα πω τα εξής τετριμμένα:

τα γούστα περί "απόλυτα καλού" αλλάζουν:

1) με τα χρόνια. Από προσωπική εμπειρία πχ, όσο περνά ο καιρός, τα...χορταστικά καντίνια της 335 μου φαίνονται τέλεια μπροστά στα πιο λεπτεπίλεπτα μιας strat.

Σε αυτό πιθανότατα να παίζει ρόλο και ο τρόπος που ακούμε τις συχνότητες όσο μεγαλώνουμε, θέμα καθαρά φυσιολογίας και φυσιολογικής φθοράς του αυτιού... :(

2) με το στύλ μουσικής που παίζουμε. Άλλα καθαρά θες όταν πχ παίζεις surf κι άλλα όταν παίζεις jazz.

Επομένως, η ανάγκη για ποικιλία στην ηχητική παλέτα ενός κιθαρίστα είναι εύλογη και απόλυτη λογική για εμένα.

Οπότε, αν έχεις τη δυνατότητα να έχεις πρόσβασή και στις 2 "σχολές", τόσο το καλύτερο για σένα ;)

elavd είπε:
1) με τα χρόνια. Από προσωπική εμπειρία πχ, όσο περνά ο καιρός, τα...χορταστικά καντίνια της 335 μου φαίνονται τέλεια μπροστά στα πιο λεπτεπίλεπτα μιας strat.
Πές τα χρυσόστομε...που τους λέω για τα καθαρά της Gibson...και με πετροβολάνε... ;D

θέμα καθαρά φυσιολογίας και φυσιολογικής φθοράς του αυτιού... :(
Αυτό που το πάς? ::)

Οπότε, αν έχεις τη δυνατότητα να έχεις πρόσβασή και στις 2 "σχολές", τόσο το καλύτερο για σένα
αν δεν εχεις τη δυνατοτητα απλα αγορασε ενα σκαφακι με Ρ90 και θα εισαι κατα 99% καλυμμενος σε ολα τα ειδη (σοβαρα μιλαω δεν κανω πλακα). ;)

elavd είπε:
Μιας και αναφερόμαστε στα "απόλυτα καθαρά", θα πω τα εξής τετριμμένα:

τα γούστα περί "απόλυτα καλού" αλλάζουν:

Σε αυτό πιθανότατα να παίζει ρόλο και ο τρόπος που ακούμε τις συχνότητες όσο μεγαλώνουμε, θέμα καθαρά φυσιολογίας και φυσιολογικής φθοράς του αυτιού... :(

2) με το στύλ μουσικής που παίζουμε. Άλλα καθαρά θες όταν πχ παίζεις surf κι άλλα όταν παίζεις jazz.

Επομένως, η ανάγκη για ποικιλία στην ηχητική παλέτα ενός κιθαρίστα είναι εύλογη και απόλυτη λογική για εμένα.

Οπότε, αν έχεις τη δυνατότητα να έχεις πρόσβασή και στις 2 "σχολές", τόσο το καλύτερο για σένα ;)
Συμφωνω με τη θεωρια σου και πιστευω οτι οπως ειπες στο τελος, καλο ειναι να εχεις προσβαση και στις δυο σχολες. Οπως και να το κανουμε, αλλη μερα θελεις κρεας κι αλλη μερα θελεις ψαρι... Συνεχεια με το ιδιο δεν γινεται.  :-X

τωρα, ποιο ειναι το κρεας και ποιο το ψαρι...  περι ορεξεως ;)

alderbody είπε:
τωρα, ποιο ειναι το κρεας και ποιο το ψαρι...  περι ορεξεως
Σε αυτήν την ηλικία...ξέρεις...ότι πεί ο γιατρός ;D ;D

Vox κλιψ

Η κιθαρα ειναι ακομα στην ιδια κατασταση. Απειραχτη. Παρθενα...  ;D

καρφι στον πειραγμενο μου Vox.

τα αλλα ιδια με πριν.

παλευω με το ψηλο action. ακουστε και θα καταλαβετε.  :'(

LPκαρφιστονVox_clip1.mp3

Attachments

Απαντήσεις

Trending...