Μουσική κοινότητα

Υπάρχουν στο φβ αρκετές ομάδες που ψάχνουν μουσικούς είτε για τζαμαρία να είτε για μπάντες...καλύτερα δες εκει

Υπάρχουν στο φβ αρκετές ομάδες που ψάχνουν μουσικούς είτε για τζαμαρία να είτε για μπάντες...καλύτερα δες εκει
Αλήθεια? Έχω ψάξει κ δεν έχω βρει καμία... Μπορείς να μου πεις κάποια?

Δοκίμασε να βάλεις μιά αγγελία στο noiz που να λες ότι είσαι απειρη και ζητάς άτομα αντίστοιχου επιπέδου για εξάσκηση. Μόνο και μόνο που θα βρεθείτε μαζί και θα παίξετε, αυτό είναι εξαιρετικό. Και που ξέρεις, μπορεί να κάτσει η φάση και να περνάτε καλά και να εξελίσεσθε παρέα...

Δοκίμασε να βάλεις μιά αγγελία στο noiz που να λες ότι είσαι απειρη και ζητάς άτομα αντίστοιχου επιπέδου για εξάσκηση. Μόνο και μόνο που θα βρεθείτε μαζί και θα παίξετε, αυτό είναι εξαιρετικό. Και που ξέρεις, μπορεί να κάτσει η φάση και να περνάτε καλά και να εξελίσεσθε παρέα...
Λες να απαντήσει κανένας ? Αν ήταν ήδη θα είχε γίνει νομίζω

Βαλε αγγελία, στο site με τις αγγελίες.
Μπορει να απαντήσουν σε μια ώρα, σε μια μέρα, σε τρεις μήνες ή και ποτέ. Δεν θα ξέρεις αν δε δοκιμάσεις. Εδώ (στο φόρουμ) δεν θα έχεις τύχη.

(Υπάρχει ειδική κατηγορία για μουσικούς)

Πρέπει να ξεπεράσεις λίγο τη φυσική σου αναστολή (απ' όσο καταλαβαίνω) και να πάρεις μερικά ρίσκα. Τουτέστιν, ψάξε στις υπάρχουσες αγγελίες για αναζήτηση μουσικών, πήγαινε σε μερικές συναντήσεις/πρόβες/auditions, γνώρισε κόσμο, μπλέξου λιγάκι με τον κύκλο των ανθρώπων που βρίσκονται στον κύκλο της δημιουργίας σχημάτων.

Δε θα είναι παντού φανταστικά, κάπου θα βρεις αμηχανία, αλλού θα ψιλοβαρεθείς αλλά θα τριφτείς με τον κόσμο και θα ανταλλάξεις και μερικά τηλέφωνα. Επίσης θα σου έλεγα να τολμήσεις να "χτυπήσεις" και σε μπάντες που παίζουν είδη που φαινομενικά δε σε ενδιαφέρουν. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει ο μουσικός σου δρόμος.

Στην αρχή μπορεί να φαίνεται λιγάκι βουνό αλλά μόλις περάσεις το κατώφλι, θα είσαι πολύ πιο άνετη.

Πρέπει να ξεπεράσεις λίγο τη φυσική σου αναστολή (απ' όσο καταλαβαίνω) και να πάρεις μερικά ρίσκα. Τουτέστιν, ψάξε στις υπάρχουσες αγγελίες για αναζήτηση μουσικών, πήγαινε σε μερικές συναντήσεις/πρόβες/auditions, γνώρισε κόσμο, μπλέξου λιγάκι με τον κύκλο των ανθρώπων που βρίσκονται στον κύκλο της δημιουργίας σχημάτων.

Δε θα είναι παντού φανταστικά, κάπου θα βρεις αμηχανία, αλλού θα ψιλοβαρεθείς αλλά θα τριφτείς με τον κόσμο και θα ανταλλάξεις και μερικά τηλέφωνα. Επίσης θα σου έλεγα να τολμήσεις να "χτυπήσεις" και σε μπάντες που παίζουν είδη που φαινομενικά δε σε ενδιαφέρουν. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει ο μουσικός σου δρόμος.

Στην αρχή μπορεί να φαίνεται λιγάκι βουνό αλλά μόλις περάσεις το κατώφλι, θα είσαι πολύ πιο άνετη.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Δεν ήξερα ότι στις αγγελίες έχει κ για μουσικούς, μόνο για όργανα είχα δει , επίσης Δεν σκοπεύω καθόλου να το πάω επαγγελματικά για αυτό κ δεν είχα ψάξει κάποια μπάντα μέχρι τώρα κ φυσικά είμαι πολύ πολύ αρχάρια για κάτι τέτοιο

Δεν σκοπεύω καθόλου να το πάω επαγγελματικά για αυτό κ δεν είχα ψάξει κάποια μπάντα μέχρι τώρα

Πολύ σύντομα θα καταλάβεις ότι η παραπάνω σου φράση δε στέκει. Σε καμία περίπτωση δεν είναι προαπαιτούμενο να θες να γίνεις επαγγελματίας για να ψάξεις για μπάντα.

Μπες στις αγγελίες στην κατηγορία "μουσικοί & ηχολήπτες". Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ανεβάζουν εκεί, είναι ερασιτέχνες.

Πολύ σύντομα θα καταλάβεις ότι η παραπάνω σου φράση δε στέκει. Σε καμία περίπτωση δεν είναι προαπαιτούμενο να θες να γίνεις επαγγελματίας για να ψάξεις για μπάντα.

Μπες στις αγγελίες στην κατηγορία "μουσικοί & ηχολήπτες". Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ανεβάζουν εκεί, είναι ερασιτέχνες.
Δε πρέπει να είμαι προχωρημένη όμως για να μπω σε μπάντα??

Ο πρώτος ντράμερ που είχα σε μπάντα εκανε πρακτική στα τσικάλια της μάνας του και έπαιζε σε κανονικά μόνο αν τον αφηνε κανένας φίλος του και η "τραγουδίστρια" έμαθε να τραγουδάει σε 1 μήνα γιατί ερχόταν live που ήθελα να παίξω σώνει και καλά σε προαύλιο άλλου σχολείου,με 7 κιλά ζελε στο μαλλί για να με δεί μιά κοπέλα που μου άρεσε.
Τόλμησα με ότι είχα διαθέσιμο και μάντεψε???
Πήγαν όλα σκατά.
Αλλαν ντάλον βαρούσε ο ένας στα τύμπανα,αλλα και άλλα τραγουδούσε η άλλη,εγώ πάτησα το καλώδιο της κιθάρας,αλλά απο το μαλλί δέν κουνησε τρίχα.

Ειχα την πρώτη μου μπάντα?Check
Επαιξα το πρώτο μου Live?Check
Το έχουν ξεχάσει οι απο κάτω?Check
Εγώ το έχω ξεχάσει?Οσο και αν προσπαθώ,όχι Check.
Μετά απο 2 χρόνια,είχα την καλύτερη μπάντα στα λύκεια της πόλης?Check

Κοινονικοποιήσου σε μαγαζιά που παίζουν το είδος που σου αρέσει,μπές σε παρέες,γιατί το να ξεκινήσεις μια μουσική συναναστροφή με ανθρώπους είναι πιό εύκολη και ομαλή όταν έχει προυπάρξει μία κοινονική,ανεξαρτήτου μουσικού επιπέδου,εφ όσων δέν αποκλίνει πολύ.

Δε πρέπει να είμαι προχωρημένη όμως για να μπω σε μπάντα??
Πρέπει να έχεις ρεπερτόριο για να προσφέρεις σε μια μπάντα που παίζει μουσική άλλων ή να έχεις δικές σου ιδέες για να προσφέρεις σε μπάντες που φτιάχνουν δικό τους υλικό. Σαν κιθαρίστρια έχεις μεγάλο μερίδιο στην τραγουδοποιία. Οπότε μαθέ να παίζεις μουσική, υπομονή

Καλώς ήρθες ,
Όπως τα έγραψαν παραπάνω, μπορώ να δώσω μια συμβουλή μόνο : Να χαρείς την συμμετοχή σου σε ορχήστρα.

Όλα τα άλλα είναι βήματα προς την εξωστρέφεια.
Έχε υπομονή με τους άλλους επιμονή με εσένα ( σε λογικά πλαίσια) . Αργά η γρήγορα θα βγει αποτέλεσμα.

Κοίτα... Εδώ μέσα (στο Noiz) έχουν δημιουργηθεί σχήματα και σχήματα. Συνεργασίες και συνεργασίες. Απλά ήταν θέμα χρόνου, μέχρι να γνωριστούμε και να επικοινωνήσουμε. Τα υπόλοιπα στην πορεία ήρθαν.

Οπότε μαθέ να παίζεις μουσική, υπομονή
Ειναι καλό να μάθει μουσική και μετά να ψαχτεί για μπάντα,αλλά πιστεύω είναι καλύτερα να φτιάξει/μπεί σε μπάντα και μέσα εκεί να μάθει να παίζει μουσική,ωστέ να εξελίσσεται συνολικά.

Η να μην μάθει ποτέ,απλά να παίζει σε μία,όπως
Το 90% από τις Punk μπάντες.
Το 70% από τις Metal(όχι,ενα στραβωκασίδι και μιά χρονική αλλαγή σε power chords με ένα ψευτοσόλο δέν σας κάνει τεχνικούς).
Το 70% της Pop/rock σκηνής.
Το 85% της Indie/εναλλακτικής
Το 99% του έντεχνου,αφήνω 1% πιό πολύ σαν δείγμα αισιοδοξίας.
Με βάση τα στατιστικά μου και κάποια συγκροτηματα που μου έρχονται στο μυαλό,αν θέλει να βγάλει λεφτά και να ζεί από αυτό χωρίς να μάθει μουσική,μπορεί,χωρίς μιά μπάντα,δέν μπορεί.

Last edited:
Ο πρώτος ντράμερ που είχα σε μπάντα εκανε πρακτική στα τσικάλια της μάνας του και έπαιζε σε κανονικά μόνο αν τον αφηνε κανένας φίλος του και η "τραγουδίστρια" έμαθε να τραγουδάει σε 1 μήνα γιατί ερχόταν live που ήθελα να παίξω σώνει και καλά σε προαύλιο άλλου σχολείου,με 7 κιλά ζελε στο μαλλί για να με δεί μιά κοπέλα που μου άρεσε.
Τόλμησα με ότι είχα διαθέσιμο και μάντεψε???
Πήγαν όλα σκατά.
Αλλαν ντάλον βαρούσε ο ένας στα τύμπανα,αλλα και άλλα τραγουδούσε η άλλη,εγώ πάτησα το καλώδιο της κιθάρας,αλλά απο το μαλλί δέν κουνησε τρίχα.

Ειχα την πρώτη μου μπάντα?Check
Επαιξα το πρώτο μου Live?Check
Το έχουν ξεχάσει οι απο κάτω?Check
Εγώ το έχω ξεχάσει?Οσο και αν προσπαθώ,όχι Check.
Μετά απο 2 χρόνια,είχα την καλύτερη μπάντα στα λύκεια της πόλης?Check

Κοινονικοποιήσου σε μαγαζιά που παίζουν το είδος που σου αρέσει,μπές σε παρέες,γιατί το να ξεκινήσεις μια μουσική συναναστροφή με ανθρώπους είναι πιό εύκολη και ομαλή όταν έχει προυπάρξει μία κοινονική,ανεξαρτήτου μουσικού επιπέδου,εφ όσων δέν αποκλίνει πολύ.
Τσεκάρετε τα παρακάτω:

-Η κοπέλα ήρθε στο λαιβ?
-Εντυπωσιάστηκε?

Τσεκάρετε τα παρακάτω:

-Η κοπέλα ήρθε στο λαιβ?
-Εντυπωσιάστηκε?
Το πρώτο,Check.
Γιατί νομίζεις οτί πάτησα το καλώδιο?
2 μέτρα,από την κιθάρα στο distortion το ένα καλώδιο,2 μέτρα απο το distortion στον ενισχυτή το άλλο,στα 8 μέτρα πές ήταν αυτή,στο μισό μέτρο της έπαιζα σε μια φάση.
Η πρώτη μου ❤️❤️❤️
Ερωτική απογοήτευση 😭😭😭

ειλικρινα καλη επιτυχια σε οτι κι αν κανεις! μονη σου ή με παρεα!
ειναι ενα μεγαλο + το να ζεις σε μεγαλες πολεις, (Αθήνα εισαι λογικα), υπαρχουν πολλοι που ασχολουνται με αυτο που ασχολεισαι, πραγμα που σε μια μικροτερη πολυ, ή σε ενα νησί ειναι δισκολοτερο σιγουρα!
keep up!!!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back