- Πόντοι
- 1,848
Εγω δεν φοβαμαι να γραψω οτι "δεν είναι όλοι οι ήχοι μουσικοί", τι να φοβηθω?infectme247 είπε:Και θα φοβόμουν να γράψω ότι "δεν είναι όλοι οι ήχοι μουσικοί", γιατί η φαντασία του καθένα μπορεί να ξεπερνά τις ιδέες μου (ίσως και τα στερεότυπά μου) περί μουσικής.
Αυτο ειναι γεγονος, και δεν εχει να κανει με κανενος την φαντασια και τις ιδεες του.
Ο ηχος του πιανου ειναι "μουσικος", ο ηχος του πυροβολισμου Δεν ειναι.
Απλα πραγματα. Τωρα, το αν χρησημοποιουμε ηχους πυροβολισμου σε μουσικα εργα (παιγμενους απλα σαν εφφε ή με νοτες) αυτο ειναι αλλο καπελο. O "μουσικος" ηχος εχει να κανει και με τη χροια του ηχου, οχι μονο με τις νοτες.
Αλλο ο ηχος ενος πιανου και αλλο ο ηχος του γαβγισματος, και οσο "καλα" παιγμενος να ειναι απο καποιο sampler σε ολες τις νοτες, θα παραμεινει ενας "μη μουσικος" ηχος, ακαταλληλος για συνθεση και παιξιμο μουσικης.
Φυσικα και θα βρεις καποιους να σου πουν οτι θεωρουν τον ηχο του πιανου χαλια και του γαβγισματος υπεροχο. Και θα σου πουν επισης οτι "περι ορεξεως...." και περι της "υποκειμενικοτητας" των παντων και αλλα τετοια "κλασσικα".
Πανω στη λεξη "υποκειμενικοτητα" εχουν στηρηχθει οι πιο ηλιθιες "αποψεις".
(καλα θα κανουν να πανε να κοιταξουν τ'αυτια τους σε ενα γιατρο το συντομοτερο... ;D)