• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Μουντες/Θαμπες νοτες

Πόντοι
3
Γεια σας μαγκες!! Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι που με εχει βασανισει αρκετα. Στην ακουστικη μου κιθαρα, οταν παιζω την νοτα Φα# στην μπασα Μι, νιωθω πως δεν εχει το ιδιο sustain με τις υπολοιπες νοτες, την Σολ πχ. Δεν τασταρει σε καμια περιπτωση. Απλα οπως λεει και ο τιτλος, ακουγεται πιο "Θαμπη" απο τις υπολοιπες. Εχετε να πειτε καποιο αιτιο και καποια λυση? Μηπως ειναι θεμα καιρου, λογω του κρυου? Μηπως παιζει ρολο η υγρασια/ξηρασια? Οι χορδες ειναι 12ρες καινουριες σχετικα. Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα :)

Καλησπερα! Οι χορδες ειναι elixir 12ρες. Η Φα ακουγεται καλα ναι οπως και η Σολ
Οποτε οι χορδες ειναι καινουριες.

Και αφου ακουγεται καλα η φα, υποψιαζομαι οτι ειναι συχνοτικο το θεμα.
Κανε αυτα που σου λεει ο superfunk.

Μολις εκανα αυτα που ειπατε! Η αληθεια ειναι οτι το headstock στον τοίχο δεν εκανε κατι. ΟΜΩΣ! Με το να την κατεβασω σε ρε, δεν ακουσα την ιδια θαμπαδα σ αυτη την θεση, δηλαδη στο 2ο ταστο... 

Μολις εκανα αυτα που ειπατε! Η αληθεια ειναι οτι το headstock στον τοίχο δεν εκανε κατι. ΟΜΩΣ! Με το να την κατεβασω σε ρε, δεν ακουσα την ιδια θαμπαδα σ αυτη την θεση, δηλαδη στο 2ο ταστο... 

Τοτε η κιθαρα σου εχει dead spot σε αυτο το σημειο  (κανε ενα google για να δεις που οφειλεται).

Αυτο μπορει να διορθωθει με αυξηση του βαρους του headstock (π.χ.με καποιο fat finger ή καποιο βαριδι ή με βαρυτερα κλειδια) ...καποιες φορες και με ενα σφιξιμο της βεργας (μηπως η κιθαρα σου εχει πολυ relief? τσεκαρε το και αν εχει σφιξε λιγο το μπρατσο)....

Μπορει ομως και να ΜΗΝ διορθωθει οτι και να κανεις... 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τοτε η κιθαρα σου εχει dead spot σε αυτο το σημειο  (κανε ενα google για να δεις που οφειλεται).

Αυτο μπορει να διορθωθει με αυξηση του βαρους του headstock (π.χ.με καποιο fat finger ή καποιο βαριδι ή με βαρυτερα κλειδια) ...καποιες φορες και με ενα σφιξιμο της βεργας (μηπως η κιθαρα σου εχει πολυ relief? τσεκαρε το και αν εχει σφιξε λιγο το μπρατσο)....

Μπορει ομως και να ΜΗΝ διορθωθει οτι και να κανεις... 
Οοκκ χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις και το ενδιαφερον! Θα επανελθω για ό,τι νεοτερο ?

Οποτε οι χορδες ειναι καινουργιες.
Καινουργιες ειναι οι χορδες που δεν εχουν ακομη φορεθει.

Υπογραφή

SF

ΥΓ αναλαμβανω την οποια ευθυνη αν ο φερόμενος ως υπογραφων εχει αντίρρηση. 

Χαιρετωω ξανα! Σε αρκετες δοκιμες που εχω κανει, συνηδειτοποιω οτι οταν κατεβαζω την Μι σε Ρε, και παιζω στο 2ο ταστο, δεν δινει θαμπαδα. Νομιζω οτι την δινει ξανα στην Φα# στο 4ο ταστο (στο 4ο με κατεβασμενη την Μι σε Ρε φυσικα χαχα). Γενικοτερα η κιθαρα ακουγεται τελεια. Αλλα εκει στο Φα# οχι και τοσο τελεια? γιαα δωστε φωτα! Παιζει να μπορω να το φτιαξω αυτο?

Εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι θεμα χορδης... αλλα οτι κατι παιζει με την φα# σαν νοτα. Αν ειναι συχνοτικο το θεμα, τι κανωω?

Εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι θεμα χορδης... αλλα οτι κατι παιζει με την φα# σαν νοτα. Αν ειναι συχνοτικο το θεμα, τι κανωω?

Στα είπα παραπάνω :)

Έχει dead spot  η κιθάρα, καλά δεν χάλασε και ο κόσμος βέβαια που να δεις στα μπάσα τι γίνεται. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back