α) Γιατί πιστεύετε ότι έγινε βάιραλ?
(ο Σπύρος ως OP είχε ένα πρώτο input)
β) περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λούπα στο 0:12'' ή ο στίχος "..." (οποιοσδήποτε στίχος του)
γ) Είναι "πολιτικό τραγούδι"? Επιτρέπεται να ποστάρω ένα τραγούδι που προσβάλλει το ΚΚΕ? Κι αν ναι, αυτό σημαίνει ότι αύριο, θα μπορεί να ποστάρει κάποιος εδώ το "Να μας ζήσει ο Στρατός, Σπαντιδάκης Παττακός, Παπαδόπουλος ο Γιώργος, Κόλλιας ο Πρωθυπουργός"? Και θα μπούμε όλοι να σχολιάσουμε τι ωραίο κλαρίνο παίζει ο παίκτης?
Παμπόνηρος είσαι. Απάντησες σε μια. ΟΚ, δεκτό (ετοιμάσου για σεντόνι).Δεν ξέρω αν έγινε viral, δεν ασχολούμαι με κοινωνικά δίκτυα.
Σίγουρα όμως, όταν υπάρχουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, και κάτι τα αναφέρει και τα αναδεικνύει, χαίρει δημοφιλίας.
Δεν είναι τωρινό φαινόμενο αυτό.
Πάντα συνέβαινε, είτε μέσω τραγουδιών, είτε μέσω θεάτρου, κλπ.
Επίσης γιατί αν κάνει κανείς έναν γύρο στα κοινωνικά δίκτυα, θα διαπιστώσει ότι λέγονται ανάλογα πράγματα από τους χρήστες.
Αυτό το κομμάτι τα σουμάρει, τα ανακατεύει στην κατσαρόλα, και τα σερβίρει έτοιμα προς λαϊκή κατανάλωση.
Μόλις απάντησα.
Η πλειοψηφία του κόσμου δηλαδή που έκανε το κομμάτι βάιραλ είναι για να κάνει αντιπολίτευση?όταν υπάρχουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, και κάτι τα αναφέρει και τα αναδεικνύει, χαίρει δημοφιλίας
Αυτό το κομμάτι τα σουμάρει, τα ανακατεύει στην κατσαρόλα, και τα σερβίρει έτοιμα προς λαϊκή κατανάλωση.
Δηλαδή δεν θα γινόταν αλλιώς. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα ερείσματα που αναφέρει ο Φιούζιον. Οι κομματικοί αυτοί μηχανισμοί από ποιο κόμμα προέρχονται συμφωνα με την έρευνά σου; Ποιοι τον πουσάρουν?Α) Το κομμάτι έγινε viral κυρίως γιατί προωθείται από συγκεκριμένους κομματικά χρωματισμένους διαδικτυακούς μηχανισμούς
Συμφωνώ. ¨Αρα το γκελ που κάνει (και στο Νοίζ), δεν είναι για το... κλαρίνο του, αλλά για όσα λέει.Β) Για την πλειοψηφία του κόσμου, ενδιαφέρον παρουσιάζει μόνο ο στίχος. Ούτως ή άλλως η λούπα παραμένει ίδια σε όλα τα Acts.
Αν συμφωνεί με αυτό η διαχείριση , που αν κρίνω από το Like του yameth στο σχόλιό σου συμφωνεί μάλλον, το κομμάτι θα πρέπει να γίνει delete, βάσει των κανονισμών. To να γκριζάρετε τους κανονισμούς (δεν είναι ναι πολιτικό, δεν είναι όχι) αλλά να παραδέχόμαστε ότι είναι κομματικό και να παραμένει, είναι καθαρή κοροϊδία προς όλους μας.Κατά τη δική μου γνώμη, βάσει του παρόντος context (2021, πανδημία, ΝΔ στην εξουσία, κλπ) το τραγούδι είναι κομματικό.
Τα λέω από την αρχή!Εναν, καλογραμμενο σιγουρα, ΟΧΕΤΟ μισους και διχασμου (και υπερβολών/ανακριβειών)
, το κομμάτι θα πρέπει να γίνει delete, βάσει των κανονισμών.
Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος ή τη διαχειριστική διαδικασία θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail στους αρμόδιους moderators ή τον administrator και όχι με δημιουργία θέματος (topic). Οποιοδήποτε παρόμοιο θέμα δημιουργηθεί, θα κλειδώνεται ή σβήνεται αμέσως.
Μιχάλη διαφωνώ ΕΝΤΕΛΩΣ με την λογική σου.
Έτσι έχουν καπηλευτεί κατά καιρούς μουσικά έργα οι κομματικές παρατάξεις.
Δεν είναι θέμα ημερομηνιακό. Αν κάτι είναι "κομματικός οχετός" όπως γράφτηκε, γιατί να μένει να μαγαρίζει το Νοιζ?αμα πας στα "video" ή στο "τι ακουτε τωρα" ενα 30% των κομματιων που υπαρχουν εκει θα επρεπε να διαγραφουν....,κυριως επειδη ειναι παλΑια ,οπως η πλειοψηφία των μελών του ΝΟΙΖ ? και δεν θα περνουσαν την κρισαρα του συγχρόνου political correctness ουτε για πλακα.....
Με τι ακριβώς διαφωνείς μαζί μου, δεν έγραψα εγώ ότι είναι κομματικό. ΌΛΟΙ το έγραψαν. Και ο yameth έκανε και Like.Μιχάλη διαφωνώ ΕΝΤΕΛΩΣ με την λογική σου.
Έτσι έχουν καπηλευτεί κατά καιρούς μουσικά έργα οι κομματικές παρατάξεις.
Εξήγησα ότι δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Και δεν ήταν δικό μου σεντόνι όπως υποτιμητικά αναφέρεις , αλλά μια ανακοίνωση των καλλιτεχνών Θεσσαλονίκης, κάτω από την οποία είχαμε ανταλλάξει όλοι πολιτισμένα, κόσμια σχόλια -και εσένα συμπεριλαμβανομένου. Μην το κάνεις προσωπικό.Σε παρακαλώ μην γίνεσαι θεματοφύλακας των κανονισμών, βασιλικότερα του βασιλέως, επειδή κάποιο δικό σου σεντόνι έτυχε να υποστεί τις συνέπειες τους στο παρελθόν.
Δηλαδή δεν θα γινόταν αλλιώς. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα ερείσματα που αναφέρει ο Φιούζιον. Οι κομματικοί αυτοί μηχανισμοί από ποιο κόμμα προέρχονται συμφωνα με την έρευνά σου; Ποιοι τον πουσάρουν?
Δεν είναι θέμα ημερομηνιακό. Αν κάτι είναι "κομματικός οχετός" όπως γράφτηκε,
Με τι ακριβώς διαφωνείς μαζί μου, δεν έγραψα εγώ ότι είναι κομματικό. ΌΛΟΙ το έγραψαν. Και ο yameth έκανε και Like.
Το θέμα είναι όμως να μην μπαίνουμε σε πολιτικές συζητήσεις εντός του site και εν τέλει αυτό γίνεται.
ΟΚ , ΟΚ, "οχετός μίσους" εσύ, "κομματικό" ο άλλος, έκανα σούμα. Σε κάθε περίπτωση προσβάλλει και το ίδιο το Noiz ένα τέτοιο πόνημα, που εξυπηρετεί κομματικές ατζέντες. Και ο μανδύας της "τέχνης" δεν αρκεί για να κρυφτεί κανείς πίσω από αυτό."Οχετος μισους" γράφτηκε όχι "κομματικος οχετος"...
Το έγραψαν όλοι Στράτο ότι είναι κομματικό άσμα. Εγώ απλώς το δέχτηκα. Είσαι σίγουρος ότι διαφωνείς με μένα; Απεύθυνε την ερώτησή σου σε εκείνους που το χαρακτηρισαν έτσι! Εγω να καταλάβω θέλω και ρωτάω (ποιο κόμμα, αφού είναι κομματικό γιατί παραμένει αναρτημένο κλπ) αλλά είτε δέχομαι επιθεσεις από οσους το κρυφουποστηρίζετε είτε θέλετε να το κάνετε προσωπικό το θέμα, ενώ δεν είναι.Διαφωνώ με ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ είπα.
Από που κι ως που ένα κομμάτι που καταδικάζει τα άσχημα της πραγματικότητας που ζούμε, είναι κομματικό?
Με έχασες εδώ. Το ίδιο ρωτούσα κι εγώ: Αν το βάιραλ κύμα σημαίνει ότι η πλειοψηφία όσων το αναπαρήγαγαν κάνουν αντιπολίτευση. Απάντησ εο Bill παραπάνω ότι είναι πουσαρισμένο κομματικά.Και οι άλλοι που έγραψες, οι "αναρχοάπλυτοι", κι αυτοί αντιπολίτευση κάνουν?
Μέχρι πριν αυτό το ποστ όμως, σβήνονταν ποστ που παρουσίαζαν ας πούμε οποιαδήποτε κριτική στην κυβέρνηση - όπως πχ. μια επιστολή επιτροπής καλλιτεχνών προ το ΥπΠο που είχα βάλει από το Σωματείο του Δημήτρη Ζερβουδάκη. Ούτε σε βία προέτρεπε ούτε σε σκοτωμούς.
Τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί ξαφνικά αγάπησε την αντιπολίτευση.
Το ότι αυτό το κομμάτι το αναπαράγουν όλοι οι αναρχοάπλυτοι, δε σημαίνει και ότι πρέπει να βρει θέση στο Νοιζ.
Αυτό που πιστεύω όμως, είναι ότι (ως συνήθως) χρησιμοποιήθηκε από τρίτους (όχι από τον καλλιτέχνη) για να εξυπηρετήσει κομματικά συμφέροντα.
Και φυσικά είναι συνηθισμένη πρακτική των κομμάτων να καπηλεύονται πνευματικά πονήματα (το ξαναγράφω μπας και καταλάβεις τι θέλω να πω).
Εξηγούμαι γιατί δικαίως υπήρξε παρεξήγηση. Δεν είπα ότι πήγε κάποιος από το κόμμα Πειρατών πχ στον Μυθριδάτη και του είπε να γράψει αυτό το τραγούδι. Εγώ είπα ότι το τραγούδι αυτό χρησιμοποιείται από συγκεκριμένους χώρους για συγκεκριμένου είδους αντιπολίτευση, όπως γίνεται γενικότερα με τέχνη, επιστημονικά papers και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης.
Ωραία, το δεχομαι κι αυτό γιατί δεν ξέρω!Α γεια σου, αυτό λέω κι εγώ.
Όπως και να'χει πάντως, είναι στοχευμένο και εγώ προσωπικά με τα στοχευμένα δεν τα πάω και πολύ καλά, ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή διαφωνώ σε σημεία.