- Πόντοι
- 1,058
α) Γιατί πιστεύετε ότι έγινε βάιραλ?
(ο Σπύρος ως OP είχε ένα πρώτο input)
β) περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λούπα στο 0:12'' ή ο στίχος "..." (οποιοσδήποτε στίχος του)
γ) Είναι "πολιτικό τραγούδι"? Επιτρέπεται να ποστάρω ένα τραγούδι που προσβάλλει το ΚΚΕ? Κι αν ναι, αυτό σημαίνει ότι αύριο, θα μπορεί να ποστάρει κάποιος εδώ το "Να μας ζήσει ο Στρατός, Σπαντιδάκης Παττακός, Παπαδόπουλος ο Γιώργος, Κόλλιας ο Πρωθυπουργός"? Και θα μπούμε όλοι να σχολιάσουμε τι ωραίο κλαρίνο παίζει ο παίκτης?
Θα απαντήσω λίγο συνοπτικά γιατί είμαι ανάμεσα σε διαβάσματα, το βράδυ αν ακόμα τρέχει το thread θα τα πούμε πιο αναλυτικά.
Α) Το κομμάτι έγινε viral κυρίως γιατί προωθείται από συγκεκριμένους κομματικά χρωματισμένους διαδικτυακούς μηχανισμούς, όπως ιστοσελίδες ενημέρωσης, Twitter accounts, meme accounts, κλπ. Όποιος κάνει ένα google search με key words θα δει τι λέω. Για το συγκεκριμένο θέμα έχω κάνει έρευνα όσο ακόμα έδινε τα analytics του το Twitter. Είναι ένας μηχανισμός που χρησιμοποιείται και από κυβέρνηση και από αντιπολίτευση, το γράφω για να μην παρεξηγηθώ.
Β) Για την πλειοψηφία του κόσμου, ενδιαφέρον παρουσιάζει μόνο ο στίχος. Ούτως ή άλλως η λούπα παραμένει ίδια σε όλα τα Acts.
Γ) Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα και δεν γίνεται να απαντήσω με "ναι" ή "όχι". Υπάρχουν ανάμεσα στο ναι και στο όχι άπειρες αποχρώσεις οι οποίες διαφοροποιούνται ανά περίπτωση, ανά εκφραστικό μέσο, ανά περίοδο, κλπ. Ακόμα και η ίδια λέξη μπορεί στο ένα τραγούδι να έχει κομματική απόχρωση και στο άλλο όχι. Καλύτερο κριτήριο για να αποφασίσει κανείς πού κατατάσσει το συγκεκριμένο τραγούδι, είναι το context. Κατά τη δική μου γνώμη, βάσει του παρόντος context (2021, πανδημία, ΝΔ στην εξουσία, κλπ) το τραγούδι είναι κομματικό. Όσο πιο controversial στίχο έχει ένα τραγούδι, τόσο πιο πολύ θα συζητηθεί εδώ αντί για τον κλαρινοπαίχτη. Οι προεκτάσεις αυτού που λέω αφορούν τη διαχείριση. Το Noiz έχει έναν απλό κανόνα ώστε να τηρείται ένας μπούσουλας, είναι αδύνατο να γραφτούν άρθρα κατά περίπτωση, οπότε δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: