να αφήσω και εγώ την άποψή μου σχετικά κυρίως με τα ντραμς και οχι το module, ως κάτοχος του
http://www.thomann.de/gr/milleniumalesis_mps300dm5_edrumset.htm
2 χρονια τωρα, και μιας και εγώ τουλάχιστον δεν έμεινα και τόσο ενυπωσιασμένος.
ξεκαθαρίζω απο την αρχή οτι όλα έχουν να κάνουν με το τι είσαι και το τι ζητάς όπως είπε και κάποιος πιο πάνω ήδη.
ΔΕΝ είμαι ντράμμερ, επομένως δεν έχω τρελές απαιτήσεις απο τα ηλεκτρονικά ντραμς, απλά τα πήρα γιατί χρειάστηκε να ηχογραφήσω ντραμς σε κάποια ντέμο. edit (για λογους εξάσκησης, για ηχογράφηση χρησιμοποιησα άλλο σετ)
γενικά προκειται για ένα καλό σετ για κάποιον που δε θέλει να δωσει πολλά λεφτά.
απο εκεί και πέρα όμως, έχουν πολλά ψεγάδια που μπορεί να κακοφανούν σε μερικούς ακόμα και αν δεν έχουν τις τρελές απαιτησεις.
καταρχήν το πετάλι του χάιχατ είναι ένας απλός διακόπτης, χωρις ευαισθησία, δηλαδη αν θες να ανοιγοκλείνεις το χαιχατ με το πόδι, το κάνεις στη προκαθορισμένη ένταση, ανεξάρτητα πόσο δυναμη βάζεις. φυσικά ενδιάμεσες θέσεις δεν υπάρχουν, αλλά ωστόσο το module έχει μια προσομοίωση του ήχου κατα το "ανοιγοκλειμα" εαν γίνει μέσα σε κάποια περιθώρια χρονου.
τα παντς των πιατινιών έχουν το χαρακτηριστικό ελάττωμα οτι ο αισθητήρας τους διαβάζει με τεράστια διαφορά μια πολύ μικρή περιοχή του καουτσουκ, κάνοντας μικρές αποκλισεις στα χτυπήματα να ακούγονται με τεράστιες διαφορές δυναμικής, οπότε θέλει προσοχη (αυτό ακουγεται άσχημα σε ήχους ride περισσότερο)
η μπότα όπως ήδη αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα θορυβώδης ειδικά με διπέταλο (εγώ έχω και καουτσουκένιους κόπανους οπότε ακόμα χειρότερα) οπότε αναγκάστηκα να βάλω πανια πάνω απο την μεμβρανη της μποτας
κατα τα άλλα τα παντς των τυμπάνων μου φάνηκαν αξιοπρεπέστατα, και μάλιστα μπορείς να ρυθμίσεις και την "επαναφορά" δηλ το ποσο "σφιχτά" κουρδισμενες θα ειναι οι μεμβρανες, κάτι που βοηθάει στην προσαρμογή της αίσθησης εκέι που το θέλεις
γενικά πρόκειται για ένα αξιοπρεπές σετ, αρκεί πάντα να μην ξεχνάμε την τιμή του και φυσικά για τι ακριβως το θέλουμε. έχοντας παίξει και σε ηλεκτρονικά των 1000 ευρώ πάντως μπορώ να πω οτι υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε ότι αφορά την ρεαλιστικότητα.